Starity

Szexuális tartalmú hamis AI-fotók miatt dühöng Taylor Swift

2024. január 26. 17:05   |   Szerző: SzilviD

AI által generált pornóképek kezdtek el terjedni Taylor Swiftről a közösségi médiában. 17 órán keresztül voltak elérhetőek.

hirdetés

Taylor Swiftről deepfake-kel készített pornográf képek jelentek meg a közösségi médiában. A The New York Times szerint az énekesnőről készült képeket, amelyet egy felhasználó osztott meg X-en, 47 millió alkalommal nézték meg, mielőtt a platform felfüggesztette a felhasználó fiókját.

Swift a hírek szerint dühös az interneten keringő AI-képek miatt, és jogi lépéseket fontolgat az ezeket fotókat eredetileg megosztó Celeb Jihad nevű deepfake pornóoldal ellen. 

Egy Swifthez közeli forrás csütörtökön a következőket mondta:

Hogy jogi lépéseket tesznek-e, még nem döntötték el, de egy dolog egyértelmű: ezek a hamis, mesterséges intelligenciával generált képek abuzívak, sértőek, kizsákmányolóak, és Taylor beleegyezése és/vagy tudta nélkül készültek. Az a Twitter-fiók, amelyik ezeket posztolta, már nem létezik. Megdöbbentő, hogy a közösségi média platform egyáltalán hagyta, hogy felkerüljenek.

 Swift családja és a rajongói tiltakoztak a képek ellen: 

Taylor családja és baráti köre dühös, ahogy a rajongói is nyilvánvalóan. Joguk van hozzá, és minden nőnek így kellene éreznie. Be kell zárni ezt az ajtót. Törvényt kell hozni ennek megakadályozására

- tette hozzá a bennfentes. 

via Daily Mail, Cybernews

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek