Rachel Bilson alakítása a Narancsvidékben Hollywood egyik legújabb és legdögösebb sztárájává tette a 23 éves színésznőt.

Rachel Bilson és Adam Brody egymás kezét fogva buzgón beszélgetnek és magazinokat lapozgatnak egy hollywoodi kávézóban. Ha bárki olyan látná őket így, aki még egy epizódot sem látott a Narancsvidékből, az azt gondolhatná, hogy olyanok mint akár egy átlagos kaliforniai párocska. De azokoknak akik Narancsvidék-függők, ez egy elég szürreális pillanat lehet: amit a tévében látsz, az valósággá válik.

A képernyőn Bilson és Brody egy szellemes, romantikus párt alakít, Summert és Seth-et. Ők a való életben is együtt járnak. Szóval hiába várhatjuk Summer gúnyos élcelődését vagy legalább egy kisebb szócsatát köztük.

Ehelyett Rachel állandóan mosolyog és életvidám; s nem is hasonlít a sorozatban alakított elkényeztetett kis fruskára. És közben megérkezik Adam Brody is, s miután Rachel bemutatja a riporternek, a fiú a terem másik végébe foglal helyet és nem zavarja az interjút.

Bilson - miután feltűnt a sorozatban - Hollywood egyik legjobban feltörekvő sztárjává vált: újságok címlapján és plakátokon pózol és hetente több mint 20 millióan nézik őt a televízióban a világon. És még nézhetik is jó ideig, hiszen Bilsont egy hat éves szerződés köti a sorozathoz; s ezenkívül a színésznő nemrég fejezte be a The last kiss című filmjének forgatását és még több filmszerepre is kapott ajánlatot.

"Még nem szoktam hozzá a hírnévhez," mondja Rachel; halkan beszélve és az apró manikűrözött ujjait a kávésbögre köré fonva. " Nem tudom hogy hogyan szokhatnék hozzá. Egy picit boldonos dolog is, hiszen ha kimész az utcára és rögötn egy hirdetőtáblán látod magadat; én ilyenkor legszívesebben leszedném a plakátokat.

Bilson sokkal szebb a való életben mint a sorozatban: gyönyörű arcával, mély sötét szemeivel és friss arcszínével egyáltalán nem néz ki 23 évesnek. Pólót és farmert visel, nem pedig olyan csinos ruhácskákat , amelyeket a tévében láthatunk rajta.

"Tényleg nem hasonlítok semmiben Summerre. A baj csak akkor van amikor az emberek azt hiszik hogy én ő vagyok. Az első szezon forgatásai alatt sokszor odajöttek hozzám és elmondtak fűnek-fának és én alig tudtam bizonygatni hogy nem olyan ember vagyok mint akit a tévében látnak. Nem vagyok anyagias sem felületes. De szerencsére a második szezonban már jobban tetszett Summer karaktere, hiszen Josh Schwartz az én tulajdonságaimat is belevitte a karakterbe: Summer szerencsételenebb és viccesebb lett. Szerintem nekem jó a humorérzékem... Adam biztos az ellenkezőjét állítná." Rachel Adamra néz, aki éppen próbálja leplezni a röhögését.

Bilson úgy jellemzi a forgatási munkálatokat, mintha egy iskola lennne: "A légkör nagyon barátságos, igazi családias. Persze vannak olyan napok amikor nem jövünk ki egymással, mint bármelyik családban, de hamar elmúlik és akkor mégjobban szeretjük egymást.

Van valami ártatlanság Bilsonban, nagyon gyönyörű, kedves, aranyos és minden szavát el lehet hinni. Úgy tűnik hogy Rachel tényleg őszinte. Ragaszkodik hozzá, hogy sohasem volt féltékeny Mischa Bartonra; aki jóval többször szerepel a magazinok címlapján. " Én nagyon örülök hogy felfedezték Mischát," mondja hezitálás nélkül. " Mischára nagyon odafigyelnek, gyönyörű és szerintem egy nagyszerű ember. Mindenkinek örülök, aki sikert ér el a sorozaton kívül is. Nem hiszem hogy lenne kedvenc kollégám, de felnézek Kelly Rowanre. De mindannyiuk nagyszerű emberek."

Kedvenc epizód: " Ó, istenem, nehéz lenne kiválasztani. A forgatások teljesen egymásba csúsznak. Azt viszont tudom hogy melyik az a jelenet, amit legkevésbé szerettem: amikor fel kellett öltöznöm Csodanő jelmezbe. Nem szeretek ilyen ostoba jelmezeket felvenni."

Bilson és Brody románca még az első szezon munkálatai alatt kezdődött; bár próbálták titokban tartani, " Minden ember rossz szemmel nézi, amikor két ember összejön a munkahelyén; még akkor is ha ez egy tévéstúdió. Szóval elég csendesen kezdődött. Persze az ember anélkül szeretné építeni a szerelmi kapcsolatát, hogy bárki más is nézné őket, ugye? Persze ha nem éppen Tom Cruise-ról és Katie Homes-ról van szó."

Rachel Bilson tagadta a pletykákat miszerint Adam és ő eljegyezték volna egymást; felemelte a kezét és ezt mondta: "Látod, nincs gyűrűm, határozottan nem vagyunk egymás jegyesei." Rachel megint nevet. Ez olyan nevetés amikor valaki üfgyet sem vet arról amit az újságok róla írnak. " Még a sorozat kezdete előtt találkoztunk közös barátok révén. Amikor először találkoztam vele a sorozat munkálatainál örültem neki, hiszen ő volt az egyetlen ember akit ismertem. Megnyugodtam hogy tudtam hogy ő is ott van. Az első nap a karaktereinkről beszélgettünk. Az emberek mindig megkérdezik, hogy nem nehéz-e együtt dolgozni, azonban nem tudom megérteni hogy hogy választhat egy színész olyan párt magának, aki nem színész. Sosem látnák egymást."

És mi van az esküvővel?
"Majd egyszer megházasodom. Most csak az számít hogy boldog vagyok, de nem szeretnék beszélni az Adam és az én kapcsolatunkról többet." Rachel eközben gyakran rápillant kedvesére, aki a nyáron az 'In the land of Women' című filmet forgatta Meg Ryannel. "Adam nagyon tehetséges" - mondja.

Bilson a los angelesi Valley-ben születt, miután a szülei kilenc évesen elváltak az idősebb bátyjával és a festőművész anyjával élt. Az édesapja, Danny Bilson filmíró és rendező, a nagyapja, Bruce Bilson nevéhez pedig olyan sorozatok fűződnek mint az Alkonyzóna. A szülők örömmel fogadták amikor Bilson kisasszony bejelenette a középiskola elvégzése után hogy színészkdeni akar. Az apja még ügynököt is fogadott mellé, de nem hallatott sokat magáról Rachel a Narancsvidék előtt: pár soros szerepe volt a Buffy-ban és egy gabonapehely reklámban.

Ez már egy másik történet, s Bilson most a legújabb filmjéről mesél, a "The last kiss"-ről, melyben Rachelnek szex-jelenetet kellett forgatnia Zach Braff karakterével. "Teljesen be voltam takarva. Nem akartam meztelen jeleneteket. De végülis jó volt. Zach-kel jó volt forgatni és nem éreztem magamat kényelmetlenül. Ez a forgatás volt életem egyik legjobb tapasztalata. Montrealban forgattunk, a gárda nagyrésze fiatalokból tevődött össze és nagyon jó fejek voltak.. Sokat mentünk együtt bulizni: egyszer akkorát buliztunk hogy észre sem vettük hogy már másnap reggel van; s amikor kimentünk a szabadba csak azon tanakodtunk hogy hová tűnt az éjszaka?"

Bilson elmesélte hogy mennyire szeret vásárolni, " Imádok vásárolni!Csak már kezd túl kicsi lenni a szekrényem az új ruháknak." De Rachel Bilson több holmi cipő- és táskakollekciónál. A tavalyi választási procedúrában a demokrata John Kerry mellet kampányolt. " Teljesen ellen vagyok a republikánus elveknek. Mindig is szavaztam, de azóta érdekel jobban a politika mióta jobban megismertem. Ha tehetném kampányolnék az iraki háború ellen és ezért még az ismertséemet is felhasználnám. Én elaglább nem csak ülök a fenekemen és nem csinálok semmit."

Bilsona távolabbi terveiről is beszélt: "Szeretnék filmes karriert befutni. Tudom hogy régen aki egy sorozatban szerepelt az nem is álmodhatott arról hogy filmes karriert fusson be, de az mára szerencsére megváltozott: például itt van Katie Holmes aki a Dawson és a haverok után már a Batman-filmben kapott főszerepet. Amikor nem dolgozom szívsen olvasok filmek szövegkönyvét."

Bilson ellentétben a többi hollywoodi sztárral egy csendes kis házban lakik egy középiskolai barátnőjével és a kutyájával, Penny Lane-nel, s csak egy egyszerű kis Volvója van. " Én inkább aza a típus vagyok aki otthon ül és filmeket néz, mint aki állandóan fényűző partikba jár. Az én meglátásom szerint nagyon nagy hatása van az ember jellemére, hogy hogyan nőtt fel. nekem szerencsém volt a szüleimet illetően, s még mindig nagyon jó kapcsolatot ápolok az anyukámmal. Öt percre lakik tőlem és naponta akár háromszor is felhívom telefonon."

"Sajnos a munka mellett nem nagyon jut időm másra, hiszen van hogy reggel hatkor már a kamerák előtt kell álnom vagy éjszakai jelenetet veszünk föl. A partizást már elég korán abbahagytam és felnőttem, s nem csinálok olyan őrült dolgokat amiket az emberek itt Hollywoodban csinálnak. Mondjuk úgy hogy már megtapasztaltam sok dolgot és eleget ahhoz hogy nem kellenek már ezek."

"Tíz év múlva egy filmes karriert és egy családot szeretnék a hátam mögött tudni. Szeretnék gyerekeket is. Reese Witherspoon ugyanúgy csinálta ahogy én szeretném csak ő sokkal fiatalabban kezdte."

Rachel megint Adamre néz aki már kezd ideges lenni. "Azt hiszem lejárt az időnk" Rachel visszatér Adamhez és vesznek egy újabb bögre kávét és folytatódik a képernyőről ismerős történet.


Forrás: http://narancsvidek.sorozat.info/
user posted image

Köszi a cikket Botond! meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif