Starity

Formula 1

62 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. július 26. 09:48 #141
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Stabil és kielégítõ állapotban van Massa

Stabil és kielégítõ állapotban van Felipe Massa Forma 1-es versenyzõ. Az éjjel semmilyen negatív változás nem történt állapotában, a pilótát jelenleg altatják - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap reggel Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje.

Kielégítõ állapotban van Felipe Massa a szombati mûtét után. A Ferrari pilótájának állapota stabil, éjjel nem romlott. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje a Független Hírügynökségnek azt mondta: Massát jelenleg altatják, és folytatják a szombaton megkezdett, mûtét utáni rehabilitációját. Vasárnap újabb vizsgálatokat is végeznek rajta. Ezek célja, hogy kiderüljön, lépnek-e föl a koponyát ért ütés után komplikációk.

Bocskai István elmondta, hogy szombaton életmentõ mûtétet hajtott végre a Honvéd Kórház sebész-csapata, a fõsebész, Zsíros Lajos ezredes vezetésével.

Felipe Massa szombaton délután, a Magyar Nagydíj idõmérõjének második felében szenvedett balestet. Az elõtte haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe a Ferrarival száguldó pilótát. Felipe Massa ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba.

Felipe Massát szombaton délután fél négy elõtt szállították be mentõhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd Kórházba), eszméletlen állapotban. A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van.

origo.hu
2009. július 26. 18:22 #142
kata0210
kata0210
EspanaGirl
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.04.24.
Hozzászólás: 1495
Csatolások: 65
Azonosító: 58962
Offline offline
Massa !!!!!!!!!
cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
2009. július 27. 01:33 #143
Necros
Necros
Cara is my Mistress
 
StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.01.16.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Offline offline
Csúnya és roppant balszerencsés dolog volt ez, hatalmas pech. sad.gif Hogy az az alkatrész pont úgy pattanjon, hogy eltalálja, arra nagyon kicsi volt az esély, de tényleg örüljünk, hogy "ennyivel megúszta", mert ebbõl tényleg lehetett volna nagyobb baj. A szakértõk azt mondják, mikor a kb 1 kiló nehéz rugóval találkozott Massa, 1 tonnás ütést kapott, figyelembe véve azt, hogy nagyjából 240-el mehetett akkor. ohmy.gif

A SKY TV Italia készített egy DVD-t, amin az összes pilóta jobbulást kíván Massának, Rob Smedley adja majd át neki, amint felébresztik.
Barichello, aki Felipe jó barátja, felajánlotta, hogy segít, amiben csak tud, ha a Massa család szeretné, akkor ott lesz a sérült pilóta ágya mellett - Montezemolo hétfõn látogatja meg sérült versenyzõjét.

A tegnapi CT vizsgálatok biztató eredményt hoztak, de még legalább hétfõ estig lélegeztetõ gépen tartják, ami megszokott eljárás. Eddig minden jel, maradjon is ez így.
----------------

Magáról a futamról is néhány szót:
Jó kis verseny volt, Hamiltonnak gratula, Kimi szép teljesítményéért is elismerésem és annak nagyon örülök, hogy a számomra sokkal szimpatikusabb Webber szerzett több pontot, nem Vettel.
Nicole Scherzinger ugrálása külön élmény volt. biggrin.gif

Annak pedig örüljünk, hogy 2016-ig biztosan lesz Magyarországon F1-es futam. smileeee.gif
-----------
Nem indulhat a Renault az Európa Nagydíjon
A versenyzõk veszélyeztetése miatt nem indulhatnak el a Renault pilótái a Formula–1-es világbajnokság soron következõ, Európa Nagydíján, Valenciában. A versenybírók a Magyar Nagydíj futama után visszahallgatták a Fernando Alonso és csapata között lezajlott rádióbeszélgetést, amelybõl kiderült, hogy a spanyol pilóta defektre gyanakodott, de a Renault-nál erre nem reagáltak, ezzel komolyan veszélyeztették a többi pilótát is. A Renault fellebbezett a döntés ellen.
2009. július 27. 01:43 #144
- törölt felhasználó -    
örülök, hogy Massáról egyre jobb híreket lehet hallani smileeee.gif smileeee.gif
a DVD nagyon jó ötlet!!! smileeee.gif happy.gif

az mai futamot sajnos nem láttam sad.gif de majd visszanézem valamikor smileeee.gif

Kiminek gratula!!!! ideje volt, hogy produkáljon valamit biggrin.gif
2009. július 27. 08:21 #145
Necros
Necros
Cara is my Mistress
 
StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.01.16.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Offline offline
Az elõbb beszéltek a retek klubosok a Honvéd Kórházzal, azt mondják, tegnap elvégeztek egy ultrahangos vizsgálatot is, hogy megnézzék, van-e belsõ sérülése Massának, de szerencsére semmi erre utaló jelet nem láttak. Tehát a gumifalba csapódás semmilyen sérülést nem okozott Felipének. Már egyre többször fel tudják ébreszteni és mozgatja a kezét-lábát, eddig minden jól alakul. A következõ 2-3 napban dõl el, minden rendben lesz-e és remélhetõleg hamarosan meg tudják mondani, mennyi idõ kell a teljes felépüléséhez.
2009. július 27. 10:18 #146
linus04
linus04
OTH & Glee ♥
 
StátuszLea, Dianna, Naya- Lovesong ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.10.18.
Hozzászólás: 1545
Csatolások: 1294
Azonosító: 74401
Offline offline
Massa többször felébredt, kommunikál:
Javul a Hungaroringen sérült F1-pilóta állapota: egyre sûrûbben ébresztik, visszajelzéseket ad, végtagjait mozgatja. Feltehetõen nincs agykárosodása, de még tovább vizsgálják. Hétfõn a Ferrari-elnök is meglátogatja.

Felipe Massát egyre sûrûbben ébresztik fel, már aktív kommunikációra képes: beszélnek hozzá, visszajelzéseket ad, kezét-lábát mozgatja, ami mindenképpen jó jel - mondta a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje a Magyar Televízió Nap-kelte mûsorában hétfõ reggel.

Bocskai István közölte, bizakodóak, reményeik szerint elkezdõdik a lassú felépülés. Hozzátette, vélhetõen nem történt agykárosodás, de még nincsenek a gyógyulás olyan fázisában, hogy ezt ki lehessen jelenteni.

Hétfõ reggel elvégeztek egy ultrahangvizsgálatot a versenyzõn, célja az volt, hogy megállapítsák, felgyülemlett-e víz a sérült beleiben: az eredmény megnyugtató.
Hamarosan újabb CT-vizsgálatra viszik, hogy összehasonlítsák a vasárnapi hasonló vizsgálat eredményével. A kérdésre, hogy a CT-vizsgálatokból tudható-e, hogy a versenyzõ agya megsérült-e, Bocskai István azt mondta: az eredmények bizakodásra adnak okot.

"Semmiféle olyan aggodalomra okot adó jelzést nem vettek az orvosok a CT-eredményrõl, amely ezt kimutatná, de korai lenne bármilyen kijelentést tenni" - fogalmazott a szóvivõ.

Hangsúlyozta, az orvosok és ápolók mindent megtesznek a pilóta felépüléséért. Kiemelte, Európa egyik legkorszerûbb kórháza a Honvédkórház, olyan csapat dolgozik a versenyzõ gyógyulásán, amelynek tagjai misszióban tapasztalatot szerzett katonaorvosok.
Szakemberek végezték a mûtétet, akik nagyon extrém sérülésekkel is foglalkoztak missziós tevékenységükkor.

Felipe Massát, a Ferrari Forma-1-es brazil pilótáját a Magyar Nagydíj szombat délutáni idõmérõjén érte baleset, az elõtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta. Óriási sebességgel a gumifalnak csapódott, koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK), vagyis a Honvéd-kórház intenzív osztályára, ahol egyórás elõkészítés után megoperálták.

Massa várhatóan még legalább egy napig mesterséges altatásban marad, mert így gyógyulhat a leggyorsabban.

forrás: sportgeza.hu

Hála Istennek már jobban van. pompom.gif
Reméljük ez így is marad!
2009. július 29. 16:24 #147
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
Hivatalos: A BMW kiszáll a Forma-1-bõl az év végén

Jókora megdöbbenésre a BMW szerdán hivatalosan is megerõsítette, hogy a 2009-es Forma-1-es világbajnokság végén befejezi királykategóriás tevékenységét. A bajor márka a többi motorsport kategóriában a jövõben is képviselteti magát.

A BMW kivonulásának lehetõségét már kedd éjszaka is megszellõztette több forrás is, és most mindez valósággá vált. Így egy éven belül már a második nagy gyártót veszíti el a Forma-1, a tavaly novemberben kilépõ Honda után 2010-tõl már a BMW sem lesz tagja az elitkategóriának.

"Nagyon szívesen folytattuk volna az összes hinwili és müncheni munkatársunkkal karöltve ezt az ambiciózus projektet, hogy bebizonyíthassuk, három sikeres év után az idei visszaesés csak egy kisiklás volt. Azonban a vállalat döntését is meg tudom érteni. Most a hátralévõ versenyekre kell koncentrálnunk, hogy jó eredménnyel búcsúzzunk a Forma-1-tõl"- nyilatkozta Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója, a BMW Sauber csapatfõnöke.

"Természetesen nagyon nehéz döntés volt ez a számunkra. Ugyanakkor egy konzekvens lépés volt ez a részünkrõl, amit vállalatunk új stratégiai iránymutatása indokolt"- kezdte a sajtótájékoztatón Dr. Norbert Reithofer, a BMW elnöke.

"A prémium kategória napjainkban egyre inkább a hosszú távú fenntarthatósággal és a környezetbarát technológiákkal jelent egyet. Mi ebben szeretnénk élenjárók lenni. Ennek szellemében az összes projektünket megvizsgáltuk. A Forma-1-et ezentúl nem tudjuk azonosítani legfõbb elképzeléseinkkel. 1999 óta Mario Theissen vezeti a motorsportrészleget, és azóta számtalan nagy sikert elértünk, többek között a Forma-1-ben is. Mindezért ezúton is szeretnék köszönetet mondani Mariónak és csapatának"- zárta a BMW elsõ embere.

Dr. Klaus Draeger, fejlesztési igazgató a következõ szavakkal kommentálta a döntést: "Mindössze három évre volt szükségünk ahhoz, hogy a topcsapatok között biztosítsuk a helyünket a BMW Sauber F1 Teammel. Sajnos a jelenlegi szezonban viszont képtelenek voltunk megfelelni az elvárásoknak. Mindazonáltal, a tízéves Forma-1-es tapasztalatunk nagy hatással volt fejlesztõmérnökeink munkájára. Számos technológiai innovációt köszönhetünk a versenyzésnek, valamint azt a versenyszellemet is, amely a tömeggyártású autók fejlesztésére vezetett minket."

A müncheni és hinwili gyárban várható létszámleépítéssel kapcsolatban Draeger egyelõre nem tudott konkrétumokról beszámolni. "Mivel ezt a döntést csak tegnap hoztuk meg, egyelõre nem tudunk precíz információval szolgálni. Számos különbözõ forgatókönyvet fogunk kifejleszteni, illetve összeírni, és mindent megteszünk, hogy megoldást találjunk a hinwili alkalmazottak, valamint a Münchenben a Forma-1-es projekten dolgozók számára. Tisztában vagyunk a ránk háruló felelõsséggel, és tájékoztatni fogjuk a dolgozókat, amint egyértelmû kijelentésekkel tudunk szolgálni."

A BMW a Forma-1-bõl való távozás után a motorsport több területén is képviselteti még magát. Így 2010-tõl is részt vesznek a különbözõ túraautó-kategóriákban, de a formaautós utánpótlás szériát, a Forma BMW-t is tovább üzemeltetik. Az amerikai Le Mans sorozat, az ALMS és a superbike bajnokság is marad.

Kár értük sad.gif
2009. július 29. 19:38 #148
REDman
REDman
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 05.03.05.
Hozzászólás: 1870
Csatolások: 14767
Azonosító: 4252
Offline offline
Visszatér a német legenda: Schumi lesz Massa helyettese Valenciában!

Ez az igazi szenzáció: Michael Schumacher lesz a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett brazil pilóta, Felipe Massa helyettese a Ferrari istállónál a Formula–1-es Európa Nagydíjon Valenciában!

„Délután beszéltem Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval, s végül úgy döntöttünk, hogy én készülök fel és ugrok be Felipe helyére. Bár igaz, hogy az életem Formula–1-es szakaszát már régen és végérvényesen lezártam, az az igazság, hogy ezúttal a csapat érdekei miatt nem tehettem meg, hogy ebben a szerencsétlen helyzetben nem segítek. A versenyzõi énem persze nagyon várja már az új kihívást” – tette közzé Schumacher saját hivatalos honlapján.

„A legfontosabb, hogy Felipe jól van, és egyre javul. Azt mondtam korábban, hogy teljesen ki van zárva a visszatérésem a Formula–1-be, de annyira szerencsétlen szituáció állt elõ, hogy nem lehetett mást tenni. Sportolóként el kellett vállalnom a kihívást, nagyon várom már az elõttem álló idõszakot” – közölte Schumi hivatalos honlapján, amely lefagyott a látogatók rohamától. A német pilóta sajtósát sem lehet elérni jelenleg.

A hírek szerint egyelõre csak Valenciára vonatkozik a hétszeres világbajnok Schumi döntése, bár errõl biztosat még nem lehet tudni.

A bejelentés igencsak meglepõ, hiszen tegnap a német pilóta menedzsere, Willi Weber határozottan cáfolta azokat az értesüléseket, hogy Schumacher lenne a Budapesten kórházban fekvõ Massa helyettese a következõ Formula–1-es futamon.

„Michael nem indul Valenciában, kizárható, hogy visszatérne” – mondta tegnap Weber, és Schumacher egy interjúban maga is megerõsítette, hogy nem szerepel újra. Egy nap alatt fordult a világ azonban, és Valenciában a finn Kimi Räikkönen mellett Michael Schumacher ül majd be a másik tûzpiros Ferrariba.

Michael Schumacher az utóbbi idõben szaktanácsadóként dolgozott a Ferrarinál, amelynek 1996 és 2006 között pilótája volt, és öt világbajnoki címet nyert ezzel az istállóval.

A Ferrari honlapja szerint egy különleges edzésprogramot dolgoztak ki Schumi számára, hogy fel tudjon készülni az augusztus 23-i futamra.

(NSO.hu)

Raikkönen, Schumacher: igen erõs páros, márcsak egy jóó köcsi kellene alájuk clapping.gif
2009. július 30. 14:55 #149
Jessy
Jessy
♥F1♥ addict
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.08.23.
Hozzászólás: 3076
Csatolások: 15340
Azonosító: 37540
Offline offline
reméljük a maradék pár versenyen tudnak vmi maradandót még alkotni ^^
2009. szeptember 03. 16:19 #150
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
Hivatalos: Fisichella vezetheti a Ferrarit Monzában


A Ferrari hivatalosan is megerõsítette a hírt, miszerint Olaszországban Giancarlo Fisichella foglalhat helyet az F60-as versenygépben.

Stefano Domenicali: "A választásunk azért esett Fisichellára, mert úgy gondoljuk, hogy hasznos tagja lesz a csapatunknak az évad további részében. Giancarlo a pályafutása során bebizonyította, hogy gyors és versenyképes. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olasz versenyzõ foglalhat helyet a Ferrariban a hazai versenyünkön. Szeretnénk köszönetet mondani Luca Badoernek is, aki remek csapatjátékos volt. Sajnos a két verseny alatt nem tudta megmutatni, hogy mit tud. Ilyen körülmények mellett mindenkinek nehézségei lettek volna."

Forrás:formula.hu
2009. szeptember 03. 18:07 #151
- törölt felhasználó -    
ohmy.gif köszi a hírt! kíváncsian várom mi lesz thumbsup.gif szeretem Fisichella-t. szimpatikus smileeee.gif happy.gif
2009. szeptember 05. 18:07 #152
Denali
Denali
detective
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.06.04.
Hozzászólás: 6318
Csatolások: 5685
Azonosító: 31534
Offline offline
kíváncsi vagyok hogy fog teljesíten Fisichella a Ferrarival beer.gif
2009. szeptember 23. 21:15 #153
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
A kormány visszavonta Spa mûködési engedélyét


Az állam visszavonta a Forma-1-es futamnak is otthont adó Spa-Francorchamps versenypálya mûködési engedélyét.

Spa egyike a legendás versenypályáknak, mely egyértelmûen a világ egyik nagy klasszikusa a Forma-1-es naptárban. Most azonban bajba került az ardenneki F1-es versenyhétvége.

A „Le Soir” jelentése szerint az Államtanács visszavonta a pálya mûködési engedélyét.

A határozat hátterében a lakosok panaszai állhatnak. 2007 júniusában már történt hasonló, de akkor ezt annulálták, és megegyeztek, hogy javítanak körülményeken. A helyi lakosok a nagy zajra panaszkodnak, ami szerintük elviselhetetlen, és káros.

Mint az kiderült, az Államtanács 2026-ig felfüggesztette a mûködési engedélyt.

A pálya igazgatóját, Pierre-Alain Thibaut-t meglepetésként érte a hír.

„A pálya keményen dolgozott azon, hogy csökkentse a zajt, és a helyi lakosokkal is javult a kapcsolat. Ez egy nehéz helyzet, de mi már kötelezettséget vállaltunk számos emberrel, és kártérítést kell fizetnünk. Meg fogjuk támadni a kormány határozatát, és szervezünk egy gyûlést a helyi lakosokkal.” – mondta Pierre-Alain Thibaut.

Annak ellenére, hogy Spa az egyik legnépszerûbb hétvége a naptárban, a jelentések szerint 3 millió eurós veszteséggel zárt.

Forrás: f1-live.hu

Kimi kedvenc pályáját pont... sad.gif áhh sad.gif mad.gif
2009. szeptember 23. 21:35 #154
Jessy
Jessy
♥F1♥ addict
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.08.23.
Hozzászólás: 3076
Csatolások: 15340
Azonosító: 37540
Offline offline
óh sad.gif remélem sikerül még ezt megakadályozni...
mondjuk szerintem kicsit durva így kapásból 2026-ig visszavonni az engedélyt,lehet már Forma-1 se lesz akkor tongue.gif meg szerintem minden városban ez van ami a zajt illeti,ez hozzátartozik,nem hiszem el,hogy nem bírják ki azt az évi 4 napot...persze a helyi árusoknak gondolom jól jön az a kis üzlet ami ilyenkor szokott lenni,de zajt nem bírja a nép elviselni
2009. szeptember 25. 14:17 #155
ventura
ventura
 
Státuszoffline
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.07.12.
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Offline offline
Ilyen lesz a Renault a Mutua Madrilena és az ING nélkül:








(Szerintem jobban néz ki smileeee.gif)
2009. szeptember 25. 14:50 #156
Jessy
Jessy
♥F1♥ addict
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.08.23.
Hozzászólás: 3076
Csatolások: 15340
Azonosító: 37540
Offline offline
köszi a képeket,szerintem is jobb smileeee.gif
2009. szeptember 25. 17:05 #157
linus04
linus04
OTH & Glee ♥
 
StátuszLea, Dianna, Naya- Lovesong ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.10.18.
Hozzászólás: 1545
Csatolások: 1294
Azonosító: 74401
Offline offline
szerintem is jobban nézz ki smileeee.gif bár "szegény" (szegény vagy nem szegény döntse el mindenki maga) renault-osok komyol pénzektõl estek el.... :S
2009. október 17. 18:38 #158
ventura
ventura
 
Státuszoffline
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.07.12.
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Offline offline
Egy egész jó kis cikk Kimi születésnapja alkalmából:
> http://f1hirek.hu/hir/A_harminceves_Jegemb...n__200911162140
2009. november 16. 14:14 #159
ventura
ventura
 
Státuszoffline
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.07.12.
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Offline offline
Hivatalos: Mercedes GP lesz a Brawnból

A Mercedes-Benz hétfõn egy sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen a Daimler vezetõje, Dieter Zetsche és a Mercedes sportigazgatója is jelen voltak. A német gyártó ezen a rendezvényen jelentette be, hogy 75,1 százalékos részesedést vásárol a Brawn csapatból. A Daimler 45,1 százalékot birtokol majd, míg az Abar (a Daimler részvényese) 30 százalékot, míg 24,9 százalék Ross Brawn tulajdonában marad.

"A Mercedes 2010-ben saját Formula-1-es csapattal, a Mercedes GP-vel áll rajthoz a bajnokságban." - jelentette ki Zetsche.
2009. november 16. 15:55 #160
Necros
Necros
Cara is my Mistress
 
StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.01.16.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Offline offline
wtf.gif Na, erre nem számítottam, ez érdekes lesz.
62 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!