Starity

Felrobbantotta az internetet Kat Von D legutóbbi kijelentése: nem oltatja majd gyerekét

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. június 13. 13:14 #1
Fannycska999
Fannycska999
rrrromantic
 
Státuszluminous lux tides
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.09.04.
Hozzászólás: 3681
Csatolások: 163
Azonosító: 160042
Offline offline
Hatalmas visszhangja van a közösségi médiában a tetoválóművész legutóbbi, gyermekéről szóló kijelentésének.
A teljes cikkhez kattints ide!
2018. június 13. 13:31 #2
DirtyDiana1990
DirtyDiana1990
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.02.27.
Hozzászólás: 146
Csatolások: 0
Azonosító: 221894
Offline offline
Ostoba nő!Nem csoda, hogy sokaknál kiverte a biztosítékot az oltásellenességével és a vegán neveléssel. Nem vagyok a vegán táplálkozás szakértője, főleg mivel nagy húsfogyasztó vagyok, de úgy gondolom, nagyon nincs ez így rendben. Szerintem igenis be kell építeni még gyerekkorban a húsevést, aztán ha nagyobb lesz, majd ő eldönti, hogy milyen életmódot kíván folytatni.
2018. június 13. 13:47 #3
xLeighAnnex
xLeighAnnex
új tag
 
Státusz"It does not do to dwell on dreams and forget to live."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.11.17.
Hozzászólás: 30
Csatolások: 0
Azonosító: 267886
Offline offline
Én inkább a picit sajnálom... most komolyan, nem adatni be az oltásokat?! Erről a gyereknek kéne döntenie, bár nyilván felnőtt korában. Ez ugye, nem kivitelezhető. De nem akarja óvni a gyermekét? A vegánság sem az ő döntése lenne. Szegény baba...
2018. június 13. 14:02 #4
Sasukefangirl
Sasukefangirl
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.08.19.
Hozzászólás: 16
Csatolások: 0
Azonosító: 266212
Offline offline
Az ember mindenevő. Tehát hús is kell neki. Az ember, főleg gyerekekek nagyon könnyen súlyosan megbetegedhetnek. Tehát kell védelem a betegségek ellen, ergo védóoltás, hiába lehetnek rossz mellékhatásai, vagy nem tudom mi akkor sem rosszabb mint egy halálos betegség. Tehát erről ennyit.
2018. június 13. 14:27 #5
ATCfan2002
ATCfan2002
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.06.07.
Hozzászólás: 27
Csatolások: 0
Azonosító: 244633
Offline offline
Én sem szeretem az ilyen radikális vegánokat... Abból, hogy nem oltatja a gyereket még nagyon nagy baj lehet.
Illetve a hús fogyasztásról is a gyereknek magának kellene dönteni.

Viszont itt sokan írják, hogy az embernek "szükséges van a húsra", nos Ők kicsit olvassanak, s amúgy az orvostudomány jelenlegi állása szerint ez nem igaz... Nincs szüksége.
Minden vitamin, stb. bevihető vegán étrenddel, az más kérdés, hogy sokkal bonyolultabb és az egyszerű embernek drágább.

Viszont ne tegyünk valótlan kijelentéseket, hogy az embernek szüksége van húsnak, csak mert esetleg mi úgy gondoljuk. Ezt nem mi döntjük el...
Az, hogy nem kell a hús, az kb. egy tény.
2018. június 13. 14:54 #6
- törölt felhasználó -    
Soha nem értettem, hogy a szülők miért akarják eldönteni a gyerekük helyett, hogy milyen életet éljenek. Jó oké, amíg picik nem igazán tudnak maguktól dönteni, de amint már nagyobbak hadd dönthessék el, hogy hogyan akarnak élni. Legyen az vegán, nem vegán, vallásos vagy nem vallásos
2018. június 13. 14:55 #7
- törölt felhasználó -    
Könnyen lehet, hogy amit ő negatív kritikának tart az valójában inkább segítség lenne számára. Akadhat a kritikák között olyan is aki jobban ért hozzá, mint ő.
A gyereknek viszont nem biztos, hogy jó ennyi mindentől megvonni a testét. Gondolok itt a tápanyagokra, húsokra stb. Az védőoltások pedig nem minden esetben jók, de nagyom hasznosak. A legtöbb például a legalapvegőbb betegségekre van kitalálva, amiket a rengeteg gyerek elkapna, ha nem lenne beoltva és a szervezetük nem olyan fejlett még.
Szóval részben sajnálom a gyereket és nem is, mert elég felelősség teljes anya van, de ez nem biztos, hogy megoldás.
2018. június 13. 15:44 #8
sznomcsi2000
sznomcsi2000
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.06.19.
Hozzászólás: 10
Csatolások: 0
Azonosító: 227923
Offline offline
A vegán életmódon gyereknevelés abszolút nem hülyeség. Nyilván sok tervezést igényel és jóval drágább mint egy hagyományos étrend, de kisgyerekeknél is kivitelezhető (vitaminok étrendkiegészítők kellenek). Az, hogy kell a hús az nem igaz.
Viszont a védőoltások azok nagyon fontosak. Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy egyes szülők képesek nem beoltatni a gyereküket. Az oltások életmentőek. Mindenféle járványt előznek meg. Igen ha csak ő pont nem oltatja be a gyerekét az oké, mert a többiek immunitása miatt nem fog elkapni semmit. DE az oltások azért fontosak mert vannak emberek akiket nem lehet beoltani (allergiásak rá, immunzavarok stb.) vagy nem használ valamiért az oltás, vagy még nem kapták meg. Ezeket az embereket az védi meg hogy a többiek be vannak oltva. És pont ezeknél az embereknél jár nagyobb következményekkel a betegség ezért számukra a legfontosabb, hogy a többiek kapjanak oltást.
2018. június 13. 15:45 #9
CSHMR
CSHMR
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.02.19.
Hozzászólás: 203
Csatolások: 0
Azonosító: 262559
Offline offline
Gondolom Ő is be volt oltva, és nem érte semmilyen nagyobb betegség.
A helyében a gyerekemnek a biztos utat választanám, hogy minél kevesebb baj érje... nem rajta "kísérletezgetnék", és mennék a tömeg után..
Mondanám, hogy Ő tudja, de az nem lenne helytálló.
2018. június 13. 15:51 #10
paska
paska
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.03.07.
Hozzászólás: 346
Csatolások: 1
Azonosító: 241226
Offline offline
Gyanítom, sokan már várják is itt a kommentek között a kibírhatatlan, kötözködő vegánok felbukkanását. Nem kell tovább várnotok, megérkeztem. Az az igazság, hogy a mindenevő emberek iszonyú baromságokat képesek összehordani a vegán életmódról. Ha nem is mondják ki jó esetben hangosan, magukban bizonyosan mély egyet nem értéssel viszonyulnak az egészhez. És miért? Mert abszolút semmit sem tudnak róla. Ha valaha normálisan utána néztek volna ennek a témának, garantálom, hogy nagy részük már vegán lenne. De komolyan, szeretném látni, hogy egy értelmes mindenevő ember leül az internet elé és egy órát szán arra, hogy utána olvas az állattenyésztő kultúra tényleges következményeinek a környezetvédelemre, az állatok jóllétére, az emberek egészségére és emberjogi kérdésekre nézve. Szóval nem hinném, hogy egy ideális világban valaha is bocsánatot kéne kérnie valakinek, amiért nem szándékozik a gyerekét hússal, vagy egy másik emlős anyatejével etetni. Az pedig még ennél is nagyobb hülyeség, hogy hagyni kéne a gyereket dönteni arról, mit eszik. Titeket sem kérdeztek meg soha, akartok-e tojást enni, ebben nőttetek fel. A gyerekek szerintem kamaszkorukig meg sem kérdőjeleznek ilyesmiket. Mellesleg ezt a logikát követve minden édesanyának hagynia kéne, hogy a gyereke cukrot egyen egész nap? Azért vannak a szülők, hogy felelősséget vállaljanak olyan dolgokért, amikről egy gyerek értelemszerűen nem dönthet önállóan. Az ég egy adta világon semmi egészségtelen nincs a vegán életmódban semmilyen korosztály számára, és a gyereknek soha nem fog hátránya származni abból, hogy nem eszik állatokat. Előnye, az lesz belőle bőven, de nem akarok túl messzire menni, mert a végén még felbosszantok itt pár olvasót.
Az otthon szülésről nem tudok sokat, viszont egészen biztos vagyok benne, hogy nem érdemel meg ekkora drámát ez a kijelentés. Nem azt mondta, hogy a koszos padlón fog szülni egymagában. Az nyilván az ő döntése, hogy be szeretné-e gyógyszereztetni magát a fájdalom miatt, ebből a babának nem származhat baja. Én egyedül azon aggódnék a helyében, hogy mi lesz, ha valami komplikáció adódik a csecsemővel (pl. belegabalyodik a köldökzsinórba, és akkor császármetszés kell). Az oltásokkal őszintén nem értek egyet, ha már egyszer megelőzhető egy betegség, miért ne előznénk meg?
1 felhasználónak tetszik: CandUs
2018. június 13. 16:13 #11
Brandy
Brandy
♥Pizza♥
 
Státusz❤TheWalkingDeath❤Acotar könyv sorozat❤ASH könyv sorozat❤
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.04.02.
Hozzászólás: 5349
Csatolások: 379
Azonosító: 148501
Offline offline
Ő gyereke ő élete ha veszélybe akarja hozni a gyerekét akkor had tegye ő felelősége
2018. június 13. 16:23 #12
TMYLM
TMYLM
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.05.23.
Hozzászólás: 50
Csatolások: 0
Azonosító: 269915
Offline offline
Negativ kritikat valojaban szerintem jo tanacsok.
Nevelje gyereket ahogy szeretne de a vedooltasokat nem viccbol talaltak ki. Rengeteg betegseget megeloz. Ne adj isten a gyereke halalos beteg lesz mert nem kapta meg a megfelelo vedooltasokat akkor mit fog csinalni?
2018. június 13. 16:32 #13
Lajuraxx
Lajuraxx
visszatérő vendég
 
StátuszPhysically, I'm fine. Emotionally... I'm bruised.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.17.
Hozzászólás: 157
Csatolások: 0
Azonosító: 209595
Offline offline
Nagyon helyes hogy vegánként fogja nevelni. Az a lehető legjobb a számára
2018. június 13. 17:04 #14
Fannycska999
Fannycska999
rrrromantic
 
Státuszluminous lux tides
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.09.04.
Hozzászólás: 3681
Csatolások: 163
Azonosító: 160042
Offline offline
Általában nem kommentálom a saját cikkeimet, és próbálom objektívan megfogalmazni őket (épp ezért eredetileg nem is ezt a címet adtam ennek).
A lényeg annyi, hogy személy szerint a vegán életmódot tiszteletben tartom, és elhiszem, hogy ha valakinek van ideje, pénze és lehetősége, akkor így is mindent be tud vinni a szervezetébe, és tekintettel arra, hogy Kat nem szenved pénzhiányban és a lakhelye körül számos hely van ahol be tud szerezni vegán ételeket, nem tartom kizártnak, hogy a gyerekét is rendesen el tudja majd látni a szükséges tápanyaggal. Én mindenevő vagyok ugyan, de nincs bajom azokkal, akik máshogy gondolkoznak, kivéve, ha meg akarnak győzni arról, hogy sz@r ember vagyok, amiért eszek húst, tojást stb.
Az otthonszülésről nem tudom, mit gondoljak, azt is hallottam már, hogy az Egyesült Államok bizonyos kórházaiban van lehetőség orvos és gyogyók nélkül, bábával szülni, így nem értem, miért akar mindenképp otthon maradni, ahol egy esetleges komplikáció tényleg veszélyes lehet. Amit viszont őszintén ostobaságnak tartok, az az oltások elvetése. Évszázadok alatt jutottunk el odáig, hogy felfedeztük olyan kórságok ellenszerét, amik miatt régen általános volt, hogy egy anya öt gyermekéből kb kettő érte meg a felnőttkort. Fel sem tudom fogni, miért gondolják emberek, hogy jó ötlet ezeket elvetni. De megint csak arra tudok gondolni, hogy Kat és férje gazdagabbak mint egy átlagember, akármit is kap el a gyerekük, ha nagyon vészes a helyzet, semmibe sem kerülne nekik, hogy a legjobb kezelést biztosítsák neki (mert gondolom akkor már csak feladnák az elveiket).
2018. június 13. 17:26 #15
CandUs
CandUs
perfect imperfection
 
StátuszMusic is the strongest form of magic
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.04.19.
Hozzászólás: 7940
Csatolások: 1586
Azonosító: 125437
Offline offline
A Pécsi Tudományegyetem -ha jól emlékszem- tavalyi tanulmányában megjelent cikk szerint a rendesen megtervezett növényi alapú életmód minden korban és minden állapotban (tehát a kisgyermektől kezdve a szomszéd nénin át a terhes Julcsáig) tökéletesen megfelel. Az egyetlen, amit kívülről kell pótolni, az a B12 vitamin, ami amúgy nem is egy vitamin, hanem egy baktérium. Ezt az állatoknak elvileg a földből kellene megszerezniük, miközben legelik a növényeket -ezt manapság már szintén mesterségesen kapják meg az állatok is.

A vakcinaellenességtől viszont kivagyok, gondoljunk csak a szomszédunkban, Romániában történő kanyarójárványra. Miért történt? Mert a sok idióta cseszett beoltatni a gyerekét.
2018. június 13. 17:28 #16
koroleva
koroleva
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.06.06.
Hozzászólás: 31
Csatolások: 0
Azonosító: 270019
Offline offline
Nem tudom, mit gondoljak, hogy oszinte legyek. Vannak oltasok, amiket en sem tamogatok, viszont nyilvan van oka annak, hogy kotelezoek. A vegan eletmod mellett viszont erosen ottallok, szerintem jo hatassal lesz a picire.
2018. június 13. 17:44 #17
sdsd
sdsd
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.10.29.
Hozzászólás: 185
Csatolások: 0
Azonosító: 162879
Offline offline
Nagyon jól teszi, hogy vegánnak neveli. Az oltásokról meg nem tudom, mit mondjak, de úgy érzem, mivel az ő gyereke, nem is kellene semmit mondanom.
2018. június 13. 17:50 #18
Vivika
Vivika
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.01.05.
Hozzászólás: 47
Csatolások: 0
Azonosító: 252936
Offline offline
Koroleva, a vegán életmód felnőtt kifejlett egészséges emberek számára teljesen jó. Egy gyereket viszont tönkretesz, én magam 3 évig voltam vegán, anyukám férjének előző házasságából is van egy lánya, szóval én is oda voltam a vega életért, aztán a lánynak ikrei születtek, és vegán család lévén a gyerekeket is e szellemben nevelte. 14 éves korukra a szokásos betegségeken túl mivel sportolnak kb fél évente tört el kezük, lábuk, csukló kar boka stb. Gyanús lett, kivizsgáltatták, kiderült h a növényi étrendben nem tudtak elég kalciumhoz (se )jutni pedig az anyuka nagyon odafigyelt. Azóta csirkét halat tojást tejterméket fogyasztanak és láss csodát helyre jöttek. Nagyon veszélyes egy gyerektől megvonni azt amire szüksége van. Azt egye a kicsi amit kíván ne azt amit adnak neki mert kitalálták.
A védőoltásról annyit, hogy az alapok kellenek torokgyík, szamárköhögés, skarlát, gyermekbénulás, himlők, ezek mind súlyos károsodást, egy életre lenyomorodást, vastüdős életet, halált okoznak, aki nem oltja be a gyerekét az egyszerűen bolond. Afrikában mit nem adnának az oltásért ő meg nem asja a szükségeseket .. ha olyan kisbaba kerül a gyereke közelébe aki egyikből még nincs oltva, megfertőzi kvázi veszélyezteti ártatlanok életét..
2018. június 13. 17:50 #19
Vivika
Vivika
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.01.05.
Hozzászólás: 47
Csatolások: 0
Azonosító: 252936
Offline offline
Sdsd olvass kicsit utána mielőtt ezt a butaságot leírod.
2018. június 13. 17:54 #20
sdsd
sdsd
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.10.29.
Hozzászólás: 185
Csatolások: 0
Azonosító: 162879
Offline offline
Vivika nyilván nem az a szülő, akiről te mesélsz, nem végzett kellő utánanézést, hogyan kell egészségesen vegán étrendet összeállítani gyerekek számára. Én a helyében mindenképpen egyeztettem volna több dietetikussal is. De nem vagyok a helyében, sajnos ez így alakult az ő esetében. De a neten rengeteg vegán családot találni, ahol minden rendben van. Az oltásokról az a véleményem, hogy mindenképpen szükségesek, ha nekem gyermekem lenne, kérdés nélkül beoltatnám, de mivel nem az én gyerekem, a véleményem pedig nem mérvadó Miss Von D szempontjából, nem érdemes bosszankodni rajta. Nem másoktól fogja meggondolni magát, hanem magától.
1 felhasználónak tetszik: CandUs
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok