Starity

Felrobbantotta az internetet Kat Von D legutóbbi kijelentése: nem oltatja majd gyerekét

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. június 13. 17:55 #21
sdsd
sdsd
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.10.29.
Hozzászólás: 185
Csatolások: 0
Azonosító: 162879
Offline offline
nyilván az a szülő*
2018. június 13. 18:01 #22
Vivika
Vivika
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.01.05.
Hozzászólás: 47
Csatolások: 0
Azonosító: 252936
Offline offline
Aki azt mondja hogy egy gyereknek elegendő a növényi étrend az nem mond igazat, a mai gyümölcsök és zöldségek már nem tartalmazzák a 100évvel ezelőtti tápértékek 20%át sem. Egy embernek 1g/testkilogrammonkénti fehérjére van szüksége. A szója pl amit sokan említenek férfiaknál bizonyítottan megemeli a női hormonszintet... Csak egy amire figyelni kell...
Az állati eredetű táplálék nagyon fontos és szükséges fejlődő szervezetnek pl a tehéntejet az ember szervezete 14 éves korig be tudja építeni a csontokba kalciumként, 14 éves kor felett mészként fog csak rárakódni. Fontos hogy ha lehet ne valami agyongyógyszerezett csirke legyen, de nagyon fontos megjegyezni hogy a mai zöldségek 90%a olyan fóliasátrakból származik ahol a rovarok csak beporzásig vannak jelen utána elpusztulnak, nem beszélve a gmo termékekről. Nekem a szomszéd almaültetvényén nevelt vad mangalicái sokkal hitelesebbek mint egy kiló szentesi mérgezett paprika...
Fontos a tájékozódás, információgyűjtés, nem szabad egy oldalra hivatkozni. Mindenki úgy neveli a gyerekét és magát ahogy akarja, de azért egy hírességnek felelőssége van abban, hogy ebből mit nyilatkozik le (egy bolond százat csinál alapon).
2018. június 13. 18:01 #23
- törölt felhasználó -    
Semmi bajom a vegánokkal - az ő baja, ha ezt az életmódot választotta. De mily' undorító már hogy ezt a gyerekére tukmálja... Az meg hogy nem fogja oltatni. A szüleinek sem kellett volna beoltani ezt a csajt, legalább nem örőkítette volna tovább a hülyeséget. Az ilyenek meg is érdemlik ha kihalnak. Komolyan, amikor már a Family Guy is komolyan foglalkozik azzal a témával hogy BE KELL OLTANI a gyereket mert nem csak magukra hanem másokra is veszélyesek lehetnek, akkor ideje lenne elgondolkodni a dolgokon....
2018. június 13. 18:04 #24
Vivika
Vivika
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.01.05.
Hozzászólás: 47
Csatolások: 0
Azonosító: 252936
Offline offline
Sdsd, értelek, én is vegán indíttatású környezetben nevelkedtem, épp emiatt csalódtam sok dologban, de van rengeteg ami jól működik. A gyerekek kapcsán vagyok ilyen tigris mert nálunk nem jött be, nehéz minden tápanyagot növényi eredetűvel pótolni folyamatosan.
2018. június 13. 18:29 #25
LollyPoop
LollyPoop
 
StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.03.08.
Hozzászólás: 941
Csatolások: 0
Azonosító: 262892
Offline offline
Ezt a nőt eddig sem az eszéért követték a rajongói... Ha nem hallgat a szép szóra, akkor majd tanul a saját (vagy gyereke) kárán. Sajnos az ennyire elvetemült, elvakult emberekkel nem lehet mit kezdeni. Engem mondjuk a vegánsága kavart fel legkévésbé, az oltások hiányát, ill. az otthonszülést már sokkal nagyobb problémának érzem (főleg, mivel ha bármelyik esetben beüt a baj, ez a gyerek meg sem éri, hogy vegán/nem-vegán lehessen...).
2018. június 13. 18:36 #26
Qweerty
Qweerty
visszatérő vendég
 
Státuszyour silence is my favourite sound
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.08.21.
Hozzászólás: 113
Csatolások: 0
Azonosító: 259127
Offline offline
Azt hittem már 2018-ra egy kicsit befogadóbb lesz a társadalom és elismerik végre, hogy a vegán étrendet nem egy mumusként kell felfogni.
Ez a "hús kell a szervezetnek" tézis bizonyára azért van meg az emberekben, mert így nevelték fel őket, ezt sugallták.
De azt hiszem, hogy egy nyitott ember az ilyennek - mielőtt elkezdené ócsárolni - utánaolvas, érdeklődik és aztán foglal álláspontot.

A "térítő" fázison már túl vagyok, én nem akarom ráerőltetni a nézeteimet senkire sem, csak szeretném, ha az emberek egy kicsit félretennék a büszkeségüket végre és engednének az alaptalan véleményükből - természetesen más az, ha valaki már jártas a témában és úgy dönt az állati eredetű termékek fogyasztása mellett, de ezen már nem kéne pattogni sem vegán, sem mindenevő oldalon.
1 felhasználónak tetszik: CandUs
2018. június 13. 19:21 #27
- törölt felhasználó -    
Gratulálok! Nem vagyok vegán, és az oké, hogy így neveli. De oltások nélkül ez felelőtlen dolog.
2018. június 13. 19:25 #28
Maiko
Maiko
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.11.27.
Hozzászólás: 1721
Csatolások: 2
Azonosító: 261082
Offline offline
Egyik barátnőm szülei nem fogyasztottak húst, egészségesebbnek tartották a vega életmódot, így neki se adtak. Az a természetes számára, hogy nem eszik húsételt, és állati eredetű termékeket, tejet, tojást is ritkán szokott, de tudatosan táplálkozik, és itt van 27 évesen, kiváló egészségnek örvendve. A vegán életmód sem olyan nehezen kivitelezhető, főleg egy, a Kat anyagi szintjén lévő embernek.
Az otthon szülés és az oltásokról való véleménye megakasztott. Ezen ügyekben nincs tapasztalatom, és szerintem, nem is lesz.
2018. június 13. 19:42 #29
Hannah11TO
Hannah11TO
visszatérő vendég
 
StátuszSorozatfüggő
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.07.04.
Hozzászólás: 176
Csatolások: 0
Azonosító: 245871
Offline offline
Ellen Fisher,híres youtuber nõ.3 gyermeke van,mind vegán baba és otthon születtek , kádban.Teljesen egészségesek és normális ütemben fejlõdnek,mint minden más gyerek.Errõl ennyit..Túl sok a buta tévhit errõl az életmódról,pedig teljesen ártalmatlan.
2018. június 13. 20:43 #30
- törölt felhasználó -    
Mintha egy pár éve ennek a csajnak kivették volna a petefészkeit unsure.gif
2018. június 13. 20:56 #31
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3520
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Offline offline
Kitöröltem inkább, amit valójában kiakartam írni magamból. Rövidre fogom zárni. Felelőtlenség egy anyától hogy nem oltja be, saját még meg nem születendő gyermekét veszélyezteti.
1 felhasználónak tetszik: Alison Lerman
2018. június 13. 21:01 #32
Lianda
Lianda
♥♥ chingu ♥♥
 
Státusz✿✿ ASIA ✿✿
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.09.20.
Hozzászólás: 1443
Csatolások: 354
Azonosító: 233579
Offline offline
Hát odáig oké hogy otthon szüli meg azt a gyereket de az oltásokra akkor is szüksége lenne annak a gyereknek. Majd el kap egy hasmenéses vírúst a gyerek vagy bárány himlőt és majd akkor lesz majd lelki ismerete hogy miért nem védte be azt a gyereket az oltással. Na erről ennyit!
2018. június 13. 23:14 #33
- törölt felhasználó -    
Ennyit az objektivitásról.. Csak engem tud nagyon zavarni, amikor egy-egy hírességről ilyen lekezelő hangnemben írnak? Szerintem ezt a cikket anélkül is meg lehetett volna írni, hogy "a védőoltások elvetése már náluk is kiverte a biztosítékot."
A másik: most tényleg, de miért olyan tabu a vegánság? A világban már annyi ember követi ezt az életfelfogást, de persze, jönnek az okosok, hogy "háthúsnékülnemfejlődikaszervezet". 21. század kérem szépen. Annyira nagy hangot kapott mások elfogadása, kár, hogy a vegánok még nem tartoznak bele ebbe a körbe. Egy rendesen összeállított, változatos növényi étrend nem káros.
Ez az énekesnő nagyon egyedi véleményt képvisel ezzel a felfogással, bár az, hogy otthon szül és nem szeretné beoltatni a gyereket, szerintem kicsit felelőtlenség. Szülésnél rengeteg komplikáció akadhat, ami egy otthoni környezetben azért nem túl szerencsés. Bár biztos, hogy ő sem csak csettintésre döntött így, de rengeteg gyermekkori betegség van, amelyeket az oltásokkal meg lehet előzni. Ő tudja, hogyan neveli a gyermekét, de ezt az oltásos dolgot talán mégegyszer átgondolhatná.
2018. június 14. 00:29 #34
- törölt felhasználó -    
Ameddig nem néznek le azért, mert én húst eszek és nem próbálnak erőszakosan átfordítani a saját életvitelükre, ergo tiszteletben tartják a szabad akaratomat annak tekintetében, hogy mit eszek, addig én is megteszem ugyanezt a vegánok irányába, nincsen semmi problémám velük. Viszont egy kicsit visszatetsző az, ha egy megvonásokkal járó, nagyon lebutítva valamilyen szinten diétás étkezésre akarnak nevelni egy gyereket, nem hagyva választást, mikor jogosan ők is sérelmezik azt, ha valaki rájuk akarja tukmálni a húsevést. Ez a szabad döntésről szól. Én azt mondom, amikor elég idős lesz a gyerek, hogy leülhessenek vele beszélni és elmagyarázzák neki, ez az életmód miből áll, akkor majd eldönti, hogy akarja-e vagy nem. Addig meg kóstoljon meg minél több ételt, minél többféle ízt, ami jól esik.

Nekem sosem erőltették, hogy egyek zöldséget vagy gyümölcsöt, akármit az étkezéssel kapcsolatban, amit ismerősöktől hallottam vagy filmekben láttam, mindig azt ettem, ami ízlett és jól esett, mert egyenlő félként voltam kezelve. Sosem voltam az a típus gyerekként se, aki egész nap csak cukrot tömött magába, értelmesen meg lett beszélve, hogy mi legyen a normális főtt étel és mi legyen az édesség, aztán az lett elkészítve. Hiszen végül is én ettem meg, nem az, aki kitalálta volna, hogy "most ezt meg ezt edd, mert szerintem ez kell neked".

Ezt a védőoltásos dolgot meg totális felelőtlenségnek tartom. Vegyük a leginkább klasszikus betegséget ilyen téren; a bárányhimlőt. Ha gyerekként megkapja a vírus legyengített fajtáját oltásként, egyszer elkapja, hamar leküzdi és egy életre immunis lesz vele szemben. Ha elkapja felnőttként? Bele is halhat. Nem hülyeségből találták ki ezeket és nem véletlenül halt meg előttük 6 gyerekből 5 még mielőtt iskolás korú lett volna... Sok országban ölni tudnának rendes ellátásért, ha meg tudnák kímélni a gyereküket attól, hogy összeszedjen mindenféle gyötrelmes, halálos kimenetelű vírust, erre ő csak úgy eldobja ezt, mert megy az ostoba feje után...

Követem Katet, a tetoválói munkásságát és a kreativitását imádom, de a szemléletmódja kissé... abszurd.
2018. június 14. 07:08 #35
- törölt felhasználó -    
A szíve joga hogy beoltatja -e a gyerekét valami halálos betegség
2018. június 14. 07:42 #36
Fannycska999
Fannycska999
rrrromantic
 
Státuszluminous lux tides
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.09.04.
Hozzászólás: 3681
Csatolások: 163
Azonosító: 160042
Offline offline
Idézet (Ceridwen @ 2018.06.13. 23:14)
Ennyit az objektivitásról.. Csak engem tud nagyon zavarni, amikor egy-egy hírességről ilyen lekezelő hangnemben írnak? Szerintem ezt a cikket anélkül is meg lehetett volna írni, hogy "a védőoltások elvetése már náluk is kiverte a biztosítékot."


A cikk eredeti címe is arra utalt (a jelenlegit nem én adtam), hogy mekkora felháborodást keltett a neten Kat posztja. Erre szerettem volna inkább építeni a cikket, arra, hogy mi volt a kijelentés, milyen visszhangot kavart és miért. Ennek megfelelően írtam le a tényt, hogy igen, a legnagyobb rajongók közül is jó páran ki vannak bukva. Ez nem lekezelés, ez egy megállapítás. Mert attól függetlenül, hogy teljes őrültségnek tartom az oltások elvetését, Katet nem nézem le, mert tudom, hogy biztosan a legjobbat akarja a babának, és a saját nézetei szerint helyesen cselekszik.
2018. június 14. 08:59 #37
Freeze
Freeze
**********
    Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.06.
Hozzászólás: 6470
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Offline offline
Idézet (Fannycska999 @ 2018.06.13. 17:04)
Általában nem kommentálom a saját cikkeimet, és próbálom objektívan megfogalmazni őket (épp ezért eredetileg nem is ezt a címet adtam ennek).

Én írtam át a címet. Egyrészt a "felrobbantotta az internetet" kifejezést már ideje elfelejteni (sosem szabadott volna használni sehol), másrészt szerettem volna már a címben megjeleníteni, hogy mekkora ostobaságot csinál ez a nő azzal, hogy nem adat be oltásokat, nehogy valaki azt gondolja, hogy itt teret engedünk bármiféle áltudományos összeesküvés-elméletes gondolatoknak.
2018. június 14. 09:16 #38
Freeze
Freeze
**********
    Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.06.
Hozzászólás: 6470
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Offline offline
Idézet (Fannycska999 @ 2018.06.14. 07:42)
Mert attól függetlenül, hogy teljes őrültségnek tartom az oltások elvetését, Katet nem nézem le, mert tudom, hogy biztosan a legjobbat akarja a babának, és a saját nézetei szerint helyesen cselekszik.

Az hogy valaki jót akar, vagy a saját elveivel azonosan cselekszik, egyáltalán nem menti fel a felelősség alól.

Az agárdi fényevők is jót akartak a gyereküknek => a gyerek éhen halt.
A saját nézetei szerint az oltásellenes mozgalom vezetője is helyesen cselekedett, amikor nem adatta be a K-vitamint a csecsemőnek => a gyereke meghalt.
2018. június 14. 09:23 #39
Izzy2011
Izzy2011
visszatérő vendég
 
StátuszJutyuka vagyok.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.23.
Hozzászólás: 156
Csatolások: 0
Azonosító: 204291
Offline offline
Miért kell ilyen címet adni? Jézusom. Attól, hogy nem értesz egyet valakivel, attól még nem kell lehülyézni. De komolyan. Ha jól értettem azért lett átnevezve a cím, mert más a világ szemlélete az előttem kommenltelőnek, mint a cikben emlitett nőnek. De kérdezném, hogy mégis ki vagy te, hogy elföntsd: mi a jó és mi a rossz? Az a szép a véleményekben, hogy különböznek és mindenkinek lehet sajátja. Te ettől fisztasz mist meg embereket, gratulálok. Attól, hogy szerinted nem oké a veganizmus meg az otthon szules es az oltasok elhanyagolasa, kerlek ne dontsd el valakirol, hogy milyen ertelmi szinten all. Plane ugy, hogy nem is ismered a szemelyt (en sem nyilvan, hozzatennem) Az altudomanyos osszeeskuves-elmelet allat mit ertesz? Marmint nem hinnem, hogy olyan tudos vagy aki ezen a szakteruleten mindent tud (javits ki ha tevedek) illetve miert osszeeskuves? Neked megis hol faj az, hogy o hogy neveli a gyereket? Nem tok mindegy?
Igyekztem nyugodtan irni, remelem sikerult. Illetve bocsanat, de telefonrol tortent mindez, igy az ekezetek elhagyasa es helyesirasi hibak miatt elnezest kerek.
2018. június 14. 09:48 #40
Kenna
Kenna
visszatérő vendég
 
StátuszIn case you haven't noticed,I'm a weirdo.I don't fit in,And I don't want to...
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.06.13.
Hozzászólás: 304
Csatolások: 0
Azonosító: 270073
Offline offline
Hogy merészeled átírni a cikk címét, csak mert neked más a nézeted ezzel az egésszel kapcsolatban? Most àsta el magát ez az oldal a szememben,hogy ilyen moderátorok vannak...

Idézet (Freeze @ 2018.06.14. 08:59)
Én írtam át a címet. Egyrészt a "felrobbantotta az internetet" kifejezést már ideje elfelejteni (sosem szabadott volna használni sehol), másrészt szerettem volna már a címben megjeleníteni, hogy mekkora ostobaságot csinál ez a nő azzal, hogy nem adat be oltásokat, nehogy valaki azt gondolja, hogy itt teret engedünk bármiféle áltudományos összeesküvés-elméletes gondolatoknak.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok