Az énekesnő nyilvánvalóvá tette, nem akart feltüntetni negatív fényben senkit sem.
A teljes cikkhez kattints ide!
Lana Del Rey: "Ne nevezzetek rasszistának!"
2020. május 25. 16:51
Sajnos várható volt, hogy ez lesz belőle. Az emberek azokat a szavait forgatták ki, amiket nem is mondott. Egyébként én úgy vagyok vele, hogy Cardi, Beyoncé és Nicki sem olyan barna, hogy rasszizmus áldozatai legyenek.
2020. május 25. 16:55
Lana pedig egyáltalán nem volt rasszista, mindössze kifejte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy ő "nem kaphat szabad kezet", mert leszólják.
2020. május 25. 16:55
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline |
Idézet (whitemoon @ 2020.05.25. 16:51)
Sajnos várható volt, hogy ez lesz belőle. Az emberek azokat a szavait forgatták ki, amiket nem is mondott. Egyébként én úgy vagyok vele, hogy Cardi, Beyoncé és Nicki sem olyan barna, hogy rasszizmus áldozatai legyenek, tehát pont azok a rasszisták, akik Lana-t vádolják, mert nekem amúgy fel sem tűnik, hogy olyan nagyon barnák lennének, vagy az is egy opció, hogy én vagyok vak.
te vagy vak. és a rasszizmus nem így működik sajnos.
Attól függetlenül, Lana posztja nem tartozik a rasszista kategóriába, szexisségről beszélt, ennyi.
2 felhasználónak tetszik:
bees knees,
the banshee
2020. május 25. 17:21
Idézet (Kata159 @ 2020.05.25. 16:55)
te vagy vak. és a rasszizmus nem így működik sajnos.
Attól függetlenül, Lana posztja nem tartozik a rasszista kategóriába, szexisségről beszélt, ennyi.
Hát, én mindig is az voltam, de őszintén szólva nem igazán érdekel ki milyen bőrű, és szomorú, hogy a 21. században még mindig téma a rasszizmus. Egyébként tökéletesen egyetértek veled.
2020. május 25. 22:27
Fannycska999rrrromantic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.04. Hozzászólás: 3681 Csatolások: 163 Azonosító: 160042 offline |
Mi Közép-Európában szocializálódott emberek szerintem sose fogjuk igazán megérteni ezt a "ki mennyire milyen színű és ezért mit nem lehet rá mondani" témát :') akármennyit olvastam/tanultam a politikai korrektségről, mindig úgy voltam vele, hogy oké, de nem létezik, hogy ezt tényleg tömegesen komolyan gondolják. És de. Ha kicsit elmélyülök a Tumblrben és belefutok egyes rajongótáborokba például, szinte felfoghatatlan, hogy mennyire ki vannak élezve arra, hogy mondjuk egy adott rasszhoz (akár csak félig is) tartozó színészre milyen szerepet osztanak, milyen sors jut a karakterének, van-e elég ázsiai, afro amerikai stb egy sztoriban... Csak arra akarok kilyukadni, hogy tényleg reeeengeteg ember van aki odafigyel erre, de minket sem lehet hibáztatni, ha kevésbé vagyunk érzékenyek az ilyesmire, mert hiába a rengeteg internetes hatás, azért mégiscsak más kultúrából jövünk.
Én személy szerint sajnálom, hogy ennyire félreértették Lanát és éppen csak az igazi (és elég jogos) mondanivalója felett siklottak el.
Én személy szerint sajnálom, hogy ennyire félreértették Lanát és éppen csak az igazi (és elég jogos) mondanivalója felett siklottak el.
TearsOnMirror,
Harlow
2020. május 26. 11:49
riri17coup d'état |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.18. Hozzászólás: 15998 Csatolások: 3351 Azonosító: 141001 offline |
szerintem jobban teszi, ha csendben marad ebben a témában, mert ezen már nem tud javítani és ezzel a nyilatkozatával is csak rosszabbá tette ezt a helyzetet. még mindig nem értem mi szükség volt arra, hogy megemlítse őket, de várható volt, hogy ez lesz a reakció rá.
2020. május 26. 13:04
kaz.új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 19.08.22. Hozzászólás: 28 Csatolások: 0 Azonosító: 272903 offline |
A nyilatkozatában nem csak a rasszizmussal volt probléma. Egyébként meg azok az előadók, akiket megemlített, mindig is savazva voltak minden miatt, amit csináltak zenei és magánéleti téren, szóval ahelyett, hogy gyerekesen védekezne, megállhatna egy kicsit gondolkozni, hogy hoppá, tényleg valamit szarul csináltam, és nem csak arról van szó, hogy az emberek ok nélkül utálkoznak. Szerintem ahhoz, hogy valaki magába nézzen, amikor kritika éri, nagyon sok erő kell, de Lana úgy látszik nem ilyen. Az a helyzet, hogy nem megy semmire a "nem vagyok rasszista" kijelentésével. Ezzel semmire nem ment.
Őszintén nekem ez az egész úgy jött le, hogy egy fehér nő, akinek még nem volt a top listán első számú egy dala vagy albuma, aki csak azt látja, hogy a top lista tetején általában fekete előadók vannak, kicsit kihisztizte magát. Annyira gyerekesen jön le ez az egész. Mindegyik nő, akit felsorolt, savazták már nagyon sokszor, sőt, mindig van valami, amivel piszkálva vannak, és nem kicsit. Szóval nem Lana az egyetlen. Nagyon rosszul fogalmazta meg, amit akart mondani. Plusz azzal engem nagyon kiakasztott, amikor azt mondta, hogy ő "nem nem feminista"... Ez meg mit jelenet? Nem nem vagy feminista, de akkor mi vagy? Mert akkor ha feminista, akkor miért nem azt mondta, egyenesen? Szóval kiakasztott.
Még annyit akarok mondani, hogy hiába fehér környezetben nőnek fel sokan, pl Európaiak, mint a magyarok, attól még mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy kinyissuk a szemeinket és megértsük, hogy ez nem kifogás arra, ha fajilag megkülönböztetünk valakit, ha nyíltan, ha nem nyíltan. (Nyílt alatt annyit értek, hogy "utálom a feketéket / bármilyen nem fehér embert", nem nyílt alatt pedig a n*ger szó használatát, és sztereotípiákban hívést értem, többek között). Szerintem mindannyiunknak felelőssége, hogy használjunk az agyunkat, és lássuk be, hogy nem minden jó, amit megtanultunk korábban szüleink / nevelőink / környezetünk által.
Lanát egyébként nem utálom, de ez egy kicsit úgy érződött, mintha minden áron figyelmet akart magára irányítani, ha pozitív, ha negatív, mert ugye az új albuma Szeptemberben jön ki. Remélem tanul ebből, ha nem is most rögtön (mert akkor nem tett volna új kijelentéseket ilyen hangnemben), hanem később. Az élet egy iskola, soha nem áll meg a tanulás.
Őszintén nekem ez az egész úgy jött le, hogy egy fehér nő, akinek még nem volt a top listán első számú egy dala vagy albuma, aki csak azt látja, hogy a top lista tetején általában fekete előadók vannak, kicsit kihisztizte magát. Annyira gyerekesen jön le ez az egész. Mindegyik nő, akit felsorolt, savazták már nagyon sokszor, sőt, mindig van valami, amivel piszkálva vannak, és nem kicsit. Szóval nem Lana az egyetlen. Nagyon rosszul fogalmazta meg, amit akart mondani. Plusz azzal engem nagyon kiakasztott, amikor azt mondta, hogy ő "nem nem feminista"... Ez meg mit jelenet? Nem nem vagy feminista, de akkor mi vagy? Mert akkor ha feminista, akkor miért nem azt mondta, egyenesen? Szóval kiakasztott.
Még annyit akarok mondani, hogy hiába fehér környezetben nőnek fel sokan, pl Európaiak, mint a magyarok, attól még mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy kinyissuk a szemeinket és megértsük, hogy ez nem kifogás arra, ha fajilag megkülönböztetünk valakit, ha nyíltan, ha nem nyíltan. (Nyílt alatt annyit értek, hogy "utálom a feketéket / bármilyen nem fehér embert", nem nyílt alatt pedig a n*ger szó használatát, és sztereotípiákban hívést értem, többek között). Szerintem mindannyiunknak felelőssége, hogy használjunk az agyunkat, és lássuk be, hogy nem minden jó, amit megtanultunk korábban szüleink / nevelőink / környezetünk által.
Lanát egyébként nem utálom, de ez egy kicsit úgy érződött, mintha minden áron figyelmet akart magára irányítani, ha pozitív, ha negatív, mert ugye az új albuma Szeptemberben jön ki. Remélem tanul ebből, ha nem is most rögtön (mert akkor nem tett volna új kijelentéseket ilyen hangnemben), hanem később. Az élet egy iskola, soha nem áll meg a tanulás.
2020. május 26. 14:11
VadAlmavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 19.11.21. Hozzászólás: 470 Csatolások: 0 Azonosító: 273830 offline |
A néger szónak a magyar nyelvben a világon semmiféle negatív felhangja nincs, törődj bele, hogy nem mindehol az amcsi sjw hópihék f.ngják a passzátszelet, a te életed is könnyebb lesz.
Az meg megintcsak nem rasszizmus, ha olyan TÉNYEKET közöl valaki, ami esetleg színesbőrűeket is negatívan érint. Itt is ennyi történt, a többit az ideggörcs önkéntesrendőrök képzelik bele.
Az meg megintcsak nem rasszizmus, ha olyan TÉNYEKET közöl valaki, ami esetleg színesbőrűeket is negatívan érint. Itt is ennyi történt, a többit az ideggörcs önkéntesrendőrök képzelik bele.
2020. május 26. 17:07
kaz.új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 19.08.22. Hozzászólás: 28 Csatolások: 0 Azonosító: 272903 offline |
Idézet (VadAlma @ 2020.05.26. 14:11)
A néger szónak a magyar nyelvben a világon semmiféle negatív felhangja nincs, törődj bele, hogy nem mindehol az amcsi sjw hópihék f.ngják a passzátszelet, a te életed is könnyebb lesz.
Lapozd fel kérlek a Magyar Értelmező Kéziszótárat, és azt fogja írni, hogy pejoratív jelentésű, elvileg már 2003 óta. De egyébként is, a szó eredete pejoratív. Igazából magyarosítva van a szó abból az angol szóból, amit a rabszolgaság korában használtak a fekete rabszolgákra. Nem kell ahhoz "amcsinak", "swj-nek", vagy "hópihének" lenni. De ha nem akarod, nem kell utána nézni. A te dolgod. De szerintem nem éltél még külföldön, ha éltél volna, ezt már megértenéd. Sajnos a magyar nyelvben már nagyon beépült szó, pedig abszolút nem kellene használni. Az én családomat is le kellett szoktatnom róla, mert ahol sokszínű a lakosság, nem állja meg a helyét. Próbálj meg n*gernek hívni egy fekete embert, aki Magyarországon lakik. Szerintem neki sem tetszene.
(Bocsi az off topicért mindenki)
1 felhasználónak tetszik:
Kata159
2020. május 26. 19:07
Maiko |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.27. Hozzászólás: 1721 Csatolások: 2 Azonosító: 261082 offline |
Tényleg jobban járt volna, ha nem mond neveket, viszont röhej, hogy ebből is a rasszizmust hozták ki.
the banshee,
Fannycska999
2020. május 29. 14:36
BebeQueenúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.09. Hozzászólás: 96 Csatolások: 0 Azonosító: 201657 offline |
whitemoon, jézusom, ez a "nem elég barna" hozzászólás feldobta a napom, ennél nagyobb baromságot keresve se találtam volna. remélem vágod, hogy nem csak a "nagyon barna" emberek esnek a rasszizmus áldozatául:DDDDD
1 felhasználónak tetszik:
Kata159
Kapcsolódó sztárok
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.
Amanda Bynes fogyni kezdet az egészségi állapota miatt
Amanda Bynes fogyni kezdet az egészségi állapota miatt
Megnyílt az állapotáról.