Starity

Farrah Fawcett híres képe alapján baba készül

2011. augusztus 07. 16:04   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két éve elhunyt Farrah Fawcett legismertebb, piros fürdőruhás képe alapján piacra dobtak egy babát, a bevételt pedig egy alapítvány kapja meg.

hirdetés
Farrah Fawcett híres képe alapján baba készül

Farrah Fawcett 1976-ban készült fotója, amelyen piros fürdőruhát visel, napjainkra a popkultúra egyik ikonja lett, most azonban a Mattel nevű játékgyártó cég piacra dobta a Farrab Fawcett Barbie-t. A baba limitált példányszámban lesz kapható, a bevételeket pedig egy alapítvány számára utalják át.

„Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, ez nagyszerű módja az iránta való tisztelet kifejezésének, a bevételt pedig egy olyan alapítvány javára ajánljuk fel, amely rákos embereken segít, illetve ezzel kapcsolatos kutatásokat végez. Farrah két évvel ezelőtt, a halála előtt hozta létre az alapítványt, a célja pedig az volt, hogy élenjáró kutatást végezzenek, és olyanokon segítsenek, akik a rák ellen küzdenek. Ezt az emlékéért és a rajongóiért is tesszük” – nyilatkozta a Farrah Fawcett Alapítvány elnöke, Alana Stewart.

Stewart reméli, hogy a baba elnyeri a babagyűjtők tetszését is. A barbie a legnagyobb online babaáruház oldalán, a Berbie Collectoron már megtalálható, de néhány kisebb kereskedelmi üzletben is kapható lesz.

„Farrah keresztülment ezen a szenvedésen, tudta, hogy milyen könyörtelen betegség a rák. Szeretett volna készíteni egy dokumentumfilmet, hogy ezt megossza mindenkivel, erőt és reményt adjon olyanoknak, akik szintén ezzel a betegséggel küzdenek. Elhatározásának oka, hogy dokumentumfilmet forgasson, az volt, hogy igazán hitt a betegség legyőzésében. Ahogy mindannyian hittünk benne. Nem gondolta, hogy ebbe bele fog halni. Az élete azonban rossz irányba fordult. Amikor létrehozta az alapítványát, úgy tervezte, hogy élni fog, és nagyban kiveszi a részét a teendőkből” – folytatta Alana.

Az alapítvány elnöke arról a híres poszterről is mondott pár szót, amelyet több milliós példányszámban adtak el.

„Farrah sokáig nem birtokolta a poszteréhez kapcsolódó jogokat, amiért éveken át is képes volt pereskedni. Mielőtt eltávozott, azelőtt kapta meg az őt megillető jogokat a poszterhez, és ez nagyon boldoggá tette. A poszter alapján készült baba már elérhető a rajongók számára is, és biztosak vagyunk benne, hogy ő is örülne, hogy ezzel is segíteni tudjuk az alapítványt” – fejezte be az interjút Stewart.

A kép készítésekor a Charlie angyalai sztárja által viselt piros egyrészes fürdőruha jelenleg a washingtoni Smithsonian Múzeumban van kiállítva.


Farrah Fawcett legismertebb képe és az annak mintájára készült baba

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek