Starity

Orvosa miatt halt meg a Slipknot basszusgitárosa

2012. szeptember 10. 12:12   |   Szerző: Darkness

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyolcrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják Daniel Baldit, a két éve elhunyt Paul Gray egykori kezelőorvosát, aki a gyanú szerint legalább nyolc betege haláláért lehet felelős.

hirdetés
Orvosa miatt halt meg a Slipknot basszusgitárosa

Daniel Baldit azzal gyanúsítják, hogy a szükségesnél jóval több fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert írt fel betegei számára, akik belehaltak a túladagolásba – írja a Shock! magazin.

Paul Gray morfium és fentanillel túladagolás következtében távozott el közülünk 2010. május 24-én, Des Moines egyik hotelszobájában. Bár a tárgyaláson orovosa amellett érvelt, hogy az amúgy is drogfüggő Paul halála véletlen volt, most erős a gyanú, hogy a zenész miatta hunyt el, csakúgy mint az a további hét ember, akik az engedélyezett mennyiségnél jóval nagyobb adagok felírása miatti túladagolásban vesztették életüket.

Paul nem volt tökéletes ember, köztudottan kábítószerfüggő volt, de mindemellett szerető férj volt, de sajnos már sosem tudhatjuk meg milyen apa lett volna, hiszen nem élhette meg lánya születését, aki a zenész halála után hat hónappal született.

A hír az egész amerikai médiában hatalmas port kavart, s természetesen a Slipknot is felháborodott, amikor megtudta, hogy orvos gondatlansága vezethetett társuk halálához. Szeptember 6. óta a következő üzenet olvasható hivatalos weblapukon:

„Testvérünk, Paul Gray halála még mindig nagyon friss a Slipknot családban, ez az új fejlemény pedig mindnyájunkat feldühített és elszomorított. A tény, hogy az illető személy előnyt kovácsolt testvérünk betegségéből, miközben segítenie kellett volna másokon, őszintén megharagított minket. Csak remélni tudjuk, hogy az igazság diadalmaskodni fog, és ilyesmi soha többé nem történhet meg senki mással. Lélekben az összes áldozat családja mellett állunk, és amennyire csak lehet, hozzá szeretnénk járulni ahhoz, hogy ez a tragédia soha többé ne ismétlődhessen meg, ez az ember pedig megfizessen mindazért, amit tett. – Slipknot„

„Semmi sem fogja visszahozni Pault, a testvérünket. Ez a fajta járvány, ez a tevékenység sajnos egyre gyakoribb. Nagy problémákat tud okozni az emberek között. A fiatalsághoz is eljutnak ezek a gondok. A tudatos fogyasztásról is muszáj beszélnünk, nem csak a drogokról, a beszerzésükrõl, a kémiai anyagokról és azok hatékonyságáról. Reméljük, valódi igazságszolgáltatás lesz. – Shawn Crahan”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek