Starity

Rowling következő könyve 10 év alatti gyerekeknek fog szólni

2012. október 09. 08:08   |   Szerző: Janie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

J. K. Rowling még csak most adta ki legújabb, felnőtteknek szóló regényét, de már elárulta, hogy legközelebb ismét a fiatal korosztályt célozza meg írásával.

hirdetés
Rowling következő könyve 10 év alatti gyerekeknek fog szólni

Még le sem csengett a Harry Pottert megalkotó J. K. Rowling legújabb könyve körül zajló felhajtás, az írónő kijelentette, hogy már most egy új regényen dolgozik, vagyis inkább mesekönyvön.

A híres brit írónő új, felnőtteknek szóló könyve ellen már megjelenése előtt lejárató kampány indult, az Átmeneti üresedés végül mégis az eladási listák élére került. Rowling most épp a könyvet promotálja egy brit könyvfesztiválon, ahol szóesett a jövőbeli tervekről is.

„A Harry Potter mellett mindig is akartam egy másik gyerekkönyvet írni, így a következő könyv, amit írok az gyerekeknek lesz – árulta el. – Jelenleg is sok dolog van a laptopomon, köztük gyerekeknek valók is – egy kissé fiatalabb korosztálynak, mint a Harry Potter célközönsége -, amik már majdnem készen vannak. Megmutattam őket a gyerekeimnek, és úgy tűnt, tetszik nekik, ami mindig jó jel – folytatta Rowling. – Vannak ötleteim másik felnőtteknek szóló könyvekhez is, de azok még messze vannak” – tette hozzá Harry Potter szülőanyja.

A Potter-generációból már lassan mindenki felnőtt, de nem kizárt, hogy ha Rowling tényleg kiad egy kisgyerekeknek szóló könyvet, talán a mostani fiatalságot is rá tudja venni az olvasás élményére, csakúgy, mint tíz évvel ezelőtt a Potter-nemzedékkel tette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek