Starity

Hírességek stílusevolúciója — Katy Perry

2013. február 04. 13:01   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk következő részében napjaink egyik legfelkapottabb és legsikeresebb énekesnőjét elemezzük ki.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Katy Perry

Katy Perry kétségtelenül napjaink egyik legsikeresebb énekesnője. Külsejét szinte évről évre változtatta, mindig valami újjal és valami egyedivel rukkolt elő. Már karrierje kezdetén is tudni lehetett, bizony nem egy unalmas és egyhangú lányról van szó, nézzük most meg részletesen, milyen átalakulásokon ment keresztül az évek múlásával.

2001–2006

Katy nevét ugyan csak 2008-ban ismerte meg a világ, ám azt kevesen tudják, hogy már az előtte lévő években is tevékenykedett. Első albumát, mely 2001-ben látott napvilágot, még Katy Hudson néven népszerűsítette. A 17 éves Katy vallásos családban nevelkedett, szülei még csak a popzene közelébe sem engedték, így a kezdetekben dzsesszesített egyházi zenét játszott. Stílusára is a visszafogottság volt a jellemző, haja eleinte rövid volt és szőke, majd áttért a fekete hosszúra. Kevés sminket használt, az rendezvényeken így mindig természetesen mutatkozott, többnyire fél-rövid ruhákban.

2007–2008

Katy többé nem volt kislány, miután elszakadt szüleitől, élete teljesen megváltozott. Kiadta első albumját, a One Of The Boyst, amellyel megszerezte magának a világhírnevet, annak ellenére, hogy a kiadója nem hitt az énekesnőben. Leragadt fekete frufrus hajánál, melyet legtöbbször begöndörítve „hordott”. Ruhái egyre merészebbek és kihívóbbak lettek, kebleit egyáltalán nem rejtegette. Jellegzetességévé vált a frizurájába tűzött masni, illetve a hajpántok, melyeket előszeretettel viselt minden rendezvényen.

2009–2010

2009-ben teljesen más stílust öntött magára, elhagyta a masnikat és a habos-babos ruhákat, egyre többször öltözött nőiesen. Persze mindezek ellenére nem vált meg a puccos ruháitól, abszolút kedvencük tőle a kövekkel kirakott Hello Kitty-ruha, valamint az MTV Movie Awards-os kék haja.

A 2010-es év sok meglepetést tartogatott Katy számára, akkori párja, Russell Brand megkérte a kezét, valamint új album, a Teenage Dream is hatalmas sikereknek örvendett. Ekkor volt az énekesnő a siker csúcsán és talán életében a legboldogabb is. Mindezt őszinte mosolya pecsételte meg, szinte minden megjelenésén ragyogott.

2011

2011 meglehetősen változatos volt, többször előkerült kék parókája, továbbá haját is folyamatosan átfestette. Először a szőkét próbálta megközelíteni, ami inkább sárgás hatást keltett, majd rózsaszínre színezte fürtjeit, később pedig a szőke és a rózsaszín keveréke is képbe került. Ruhái sokszor voltak csicsásak, de elő tudta húzni elegáns énjét is. Ebben az évben indult második saját turnéjára, mely a California Dreams néven futott. A koncertsorozat sokak szerint inkább volt egy giccsparádé, mintsem fellépés, hiszen köztudott, hogy az énekesnő inkább összpontosít a látványra, mint a hangzásra. A turnén voltak rózsaszín lufik, pávatollak, hatalmas műanyag sütemények és minden, ami egy Katy Perry-show-hoz elengedhetetlen kellék.

2012

Ez az év bizony nem volt Katy éve, a gyorsan és hirtelen jött boldogság hamar el is szállt, férjével nyáron hivatalosan is elváltak. A magánéleti nehézségek ellenére azonban próbálta fenntartani karrierjét is, többek között teljesen új oldalát mutatta meg. Az esztendő elején még kék hajjal pompázott, az év közepére viszont fürtjeit sötétlilára cserélte, sminkje és ruhái pedig szintén sötétek voltak, ezzel gót hatást keltve.

Napjainkban

Élete az utóbbi időben helyrerázódott, a szerelem újból rátalált, megjelenése pedig nagy fordulatot vett. Maga mögött hagyta a sok díszes ruhát, helyettük elegánsan és nőiesen öltözködik – legalábbis eddig –, haja pedig ismét fekete. Karrierjében természetesen nincs megállás, legújabb albuma idén érkezik. Kíváncsian várjuk, vajon következő videoklipje is olyan lesz-e, mint a California Girls, vagy sokkal érettebb és szolidabb. Katyt ismerve, mi sem tudhatjuk pontosan, mire is számítsunk.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek