Starity

Wawrinka bejutott a US Open negyeddöntőjébe

2010. szeptember 08. 18:06   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Éppúgy, mint a tavalyi évben, idén sem lesz amerikai teniszező a US Open férfi egyesének negyeddöntőjében, ugyanis a 25. helyen kiemelt Wawrinka legyőzte a hazai pályán szereplő Sam Querrey-t.

hirdetés
Wawrinka bejutott a US Open negyeddöntőjébe

Az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen jónéhány amerikai teniszező indult, akikért egy ideig szoríthattak a nézők. Sokan azt hitték, hogy a 9. helyen kiemelt Andy Roddick jut majd a legtovább, ám a volt világelső már a második körben kiesett.

A nyolcaddöntőbe két amerikai játékos jutott, a 19. helyen kiemelt Mardy Fish és a 20. kiemelt Sam Querrey.

Fish ellenfele a szerb Novak Djoković volt a legjobb 16 között, aki sima három játszámában legyőzte a hazaiak kedvencét.

Querreynek valamivel könnyebb ellenfél jutott, hiszen a 25. kiemelt Stanislas Wawrinkával kellett megküzdenie a továbbjutásért. Az első játszmában a két teniszező egészen a rövidítésig menetelt, amit nagy csatában a svájciak másodikszámú játékosa nyert meg.

A második szettben ismét tie-break döntött, ám ezúttal az amerikai kerekedett felül ellenfelén. A harmadik játszmát már Wawrinka nyerte 7–5-re, viszont a negyedikben ismét a hazai teniszező diadalmaskodott 6–4-re. Mivel mindkettőjük két nyert szettel rendelkezett, következett a mindent eldöntő 5. játszma. Az utolsó szett, ahogyan az egész mérkőzés, szorosan alakult, csupán egyetlen brék döntött Stanislas Wawrinka javára, aki 6–4-re nyerte a játszmát. Az ötödik szett megnyerésével, a 4 óra 28 percig tartó harcban is Wawrinka győzedelmeskedett.

A svájci teniszező ezzel a sikerrel életében először jutott negyeddöntőbe egy Grand Slam-versenyen, (ellenfele az orosz Juzsnyij lesz) míg az amerikaiak idén sem drukkolhatnak hazai játékosnak a nyolc között.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek