Starity

Áprilisban érkezik Adam Lambert új kislemeze

2015. január 15. 23:11   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három év telt el a Trespassing nagylemeze óta, azonban Adam Lambert nem pihent. Szerepelt a Glee-ben, turnézott a Queen rockegyüttessel, most pedig készen áll arra, hogy visszatérjen a saját karrierjével a zenei életbe.

hirdetés
Áprilisban érkezik Adam Lambert új kislemeze
Fotó: Lee Cherry

Az American Idol 8. évadának második helyezettje jelenleg a Queen frontembereként tevékenykedik Európában, azonban nem feledkezett el arról, hogy ő Adam Lambert, a szólóénekes, saját karrierrel és rajongói bázissal. Az énekes leült a Billboarddal beszélgetni, és beszámolt nekik arról, hogy új otthonra lelt a Warner Bros. Recordsnál, azután, hogy úgy döntött, búcsút int az RCA Recordsnak.

Úgy tartja a mondás, hogy a jó emberek nem kerülnek padlóra, azonban Adam Lambert 24 órán keresztül depressziós volt, és úgy érezte, minden, amiért dolgozott, összeomlott mint a kártyavár.

Miután megjelent a közlemény, hogy otthagyom az RCA-t, nem tudtam, hogy lesz tovább. Azonban, másnap, a Warner Bros. felkeresett minket, amit nagyszerűnek és egyben megnyugtatónak találtam - kezdi Lambert. Ijesztő volt megosztani a világgal a hírt az egykori kiadómmal kapcsolatban.

A küzdj vagy add fel mottójú Lambert, és management csapata, a Direct Management Group, közösen megtárgyalták a következő lépéseket, és átprogramozták az ütemet. Felkeresték a svéd dalszövegíró-producereket, Max Martint és Shellbacket. A duó még az Idol után dolgozott együtt Adammel. A For Your Entertainment két legnagyobb slágerét, a Whataya Want From Me-t és az If I Had You-t alkották meg, ami közel 20 hétig volt a slágerlistákon.

Találkozót egyeztettünk Max Martinnal és Shellbackkel. Beszélgettünk az életről, politikáról, divatról, és egyéb apróságokról. Azt mondták, másnak tűnsz, Adam. Azt feleltem, hogy másképp is érzem magam. Majd megkértem, hogy segítsenek - folytatta Adam.

Négy évvel az első meeting után, a trió ott folytatta, ahol abbahagyták a közös munkát, továbbá Martin és Shellback lesz az executive-producere a 32 éves énekes új lemezének, ami már az új kiadó, a Warner Bros., gondozásában fog megjelenni, az idei nyár elején.

Martin a Billboardnak beszélt először az együttműködésről: Shellback és én még 2009-ben állapítottuk meg, hogy ilyen hang és tehetség, amit Adam Lambert birtokol, nem minden napi. Imádtuk a közös felfedezést, és nagyon reméltük, hogy az utunk keresztezi még a másikét. Amikor Adam megkeresett minket, azonnal igent mondtuk, majd felajánlottunk számára egy kicsivel nagyobb elkötelezettséget is, amivel esélyünk nyílhatott arra, hogy meghatározzuk a lemezének hangzását és világát. A csapatunk tökéletes partnere a Warner testvérek, és nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy mindenki hallhassa a dinamikus albumot. Nagyon büszkék vagyunk rá, és reméljük, legalább annyira fog tetszeni a közönségnek, mint amennyire nekünk.


Max Martin és Adam Lambert a stúdióban, Svédországban | Fotó: Lee Cherry

- Mi volt számodra fontos az új szerződésben?
- Hogy új otthont találhassak, ahová beillek. Mint tudod, az RCA-t azért hagytam ott, mert nézeteltérésünk volt a kreatív munkában. Nagyszerű emberek dolgoznak ott. Jó kapcsolatom van velük, de nem éreztem úgy, hogy ugyanazt képzeljük el a következő fejezetre, így mindenki számára kedvező döntést hoztam.

- Hogy találtál rá ismét Maxre és Shellbackre?
- Demókon dolgoztam, amikor úgy döntöttem, találkoznom kell velük. Ők ketten a kedvenc producereim a businessben, és nagyon értik, mi a dörgés. Imádok mindent, amit csinálnak, szóval nagyon izgatott voltam, hogy ismét leülhetünk azután, hogy a For Your Entertainmenten dolgoztunk. Jó emlékek fűznek hozzájuk. Egyszerű, alázatos és egyenhullám van közöttünk, amikor a stúdióban vagyunkk, és ez az, amit keresek és amire vágyom. Lejátszottam nekik a dalokat, ami felspannolta őket. Hallhatták a személyes fejlődésemet, mind hangzás, mind dalszöveg terén, azt, amiket nem tudok szavakkal elmondani. Hosszú sztori, de a lényeg az, hogy felajánlottak nekem egy szerződést, miszerint producálnák ők a teljes lemezemet, amit hatalmas előrelépésnek éreztem.

- Hogyan nyomják rá a bélyegüket egy-egy dalra?
- Ez a két srác egyszerűen zseni abban, amit csinál. A hangzásuk, dallamuk, és az egójuk abban, hogy most nagyszerű dalt kell csinálni, lenyűgöző. Így kell lennie. Ráadásul, megengedik, hogy önmagamat adjam.

- Azt pletykálják, hogy Tove Lo és néhány másik énekes is szerepet kap a lemezedben. Meg tudnál erősíteni bármilyen együttműködést?
- Most még nem, de azt elárulhatom, hogy az első kislemez áprilisban érkezik. Szerintem mindenki nagyon meglepett lesz. Ez az album egy teljesen új felfedezés számomra - érzelmileg, líraian és hangzásilag. Nagyon friss, és nagyon új. Még mindig ugyanazt csinálom, amit a rajongóim szeretnek, de új könyvbe fogunk most bele.

- Svédországban vetted fel?
- Igen, két hónapot töltöttem Stockholmban 2014 elején, hogy ezekkel a srácokkal írhassak. Nagyon fókuszált időtöltés volt. Nincs kint semmilyen kapcsolatom, vagy szociális életem, tehát szinte minden nap a stúdióban voltam. Nagyszerű volt, ezáltal tisztáztam magamban, hol tartok most az életemben, hol voltam, mit akarok mondani még, hogy akarom ezt tenni, emellett csodálatos emberekkel dolgozhattam együtt.

- Mit tudnál elmondani a dallamról? Tudsz bármilyen tippet adni, hogy mit fogunk hallani?
- Valami olyasmit akartam, ami személyesebb és megalapozottabb. Kevesebb színpadiasság, giccs és "megmutatás". Mélyebbre akartam ásni. Turnézok egy brit rock bandával, Londonban voltam, próbáltam velük különböző TV-s fellépésekre, és úgy gondolom, ez hatással volt rám, a zenei világomra és arra, hogy merre haladunk. Európa nagyon az élen jár most, és ez inspirált engem. Vokálisan ez sokkal intimebb lesz, mint amit a múltban csináltam. Merészebb, nyíltabb a belső konfliktusaimról és a költészetemről.


Adam nagy slágere, ami szintén Max Martin és Shellback keze alól került ki, a 2009-es If I Had You

- Egy listavezető dalszövegírót kerestél fel. Mennyire fontosak számodra a slágerek?
- Egyértelmű, mire játszunk ezzel a két sráccal. Ők a mesterek. A melódiák géniuszai. Nagyon egyszerű, de mégis összetett. És én imádom ezt. Nagyon könnyű, és hálás. Tudják, hogy az emberek mit akarnak hallani, és azt, hogyan tudjuk őket elérni a rádiókon keresztül. Ez az egyik indok, hogy őket választottam, ők a szakértői ennek a területnek.

- Hat év telt el azóta, hogy Amerika először látott téged az American Idolban. Mit tanultál meg a zenei businessről ez idő alatt?
- Ha egy olyan útról jössz, mint az American Idol, akkor úgy látod az ipart, akár egy rajongó: nem látod az előnyöket és a hátrányokat. Akkor tanulod meg őket, ha már belecsöppensz a mély vízbe. A Trespassinggel sok mindent megtudtam a rádiókról. Megismertem az évek során a rajongóimat. Kialakult egy nagy kép róluk, és arról, miben kell rájuk hallgatnom. A színpadon állva a Queennel emlékeztet arra, hogy a fellépés és a zene időtlen dolog, ami több az adott trendnél és népszerűségi versenynél. A zene az igazságról, érzelmekről, őszinteségről, és a kapcsolatról a közönséggel szól. A zene egy pillanat. A Queen-turné meghozta az önbizalmamat. Úgy érzem, jó úton vagyok, és megtisztelve érzem magam. A valaha élt legnagyobb énekes cipőjébe léphettem. Életben tartani az örökséget egy kifizetődő kihívás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek