Starity

Vanessa Hudgens gőzerővel készül broadwayes debütálására

2015. április 02. 00:12   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A New York Times készített egy tartalmas interjút nemrégiben az énekes-színésznővel, melyben Zac Efronnal való kapcsolata is szóba került, valamint azt is megemlítette, hogy Beyoncé hozta elő feminista oldalát.

hirdetés
Vanessa Hudgens gőzerővel készül broadwayes debütálására

Pontosan egy hét múlva, április 8-án debütál a nagyközönség előtt Vanessa Hudgens a Broadwayen, méghozzá a Gigi című klasszikus újradolgozásában. Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a 26 éves színész-énekesnőnek sikerült megkaparintania a musical főszerepét, novemberben pedig már napvilágot láttak az első hivatalos fotók és decemberben a reklám is.

A darabot először a Kennedy Centerben mutatták be, ahol január 16. és február 12. között lehetett megtekinteni. Ezt követően Vanessa egy kis pihenésre adta fejét és elutazott Új-Zélandra, hogy aztán újult erővel vághasson neki a próbáknak, ugyanis március 19-én elkezdődtek a broadwayes sajtóbemutatók.

A vészesen közelgő premier miatt pedig az egykori Disney-üdvöske nemrég ruhavadászatra indult, melyre elkísérte a New York Times egyik riportere is, aki így a SoHóban található Alice & Olivia üzletben, szebbnél szebb ruhák próbálása közben meginterjúvolta őt. A butik ablakait kartonpapírral takarták el, ugyanis paparazzik hada követte Vanessát, aki azonban nyugodt körülmények között szeretett volna próbálgatni és vásárolni.

Ó, Istenem – mondta Ms. Hudgens, amikor a tükör elé lépett egy csodálatos ezüstös ruhában, amit maga a márka kreatív- és vezérigazgatója, Stacey Bendet ajánlott neki, akivel azóta barátságot ápolnak, mióta a 2013-as Gimme Shelter című filmnél együtt dolgoztak. Nekem tetszik így lazán, de bevehetünk belőle egy kicsit – véleményezte Stacey az estélyit.

Fotó: Bryan Derballa/The New York Times

Az, hogy ezt csinálhatom, nagyon megváltoztatta a nézőpontomat és a munkamorálomat. Csak olyan érzés, mintha egy hatalmas váltás történne. Ismét meg kell találnom a helyemet a színpadon, ahogyan akkor, amikor kislány voltam és ettől olyan érzésem támad, hogy »Ó, te jó ég, ez az, amit akarok. Ezt akarom csinálni ezután is« – mesélte a Gigi-próbák egyik ebédszünetében.

A Gigiben nemcsak színészi és énekesnői tehetségét kell megcsillogtatnia, hanem tánctudását is, amihez egy bizonyos szintű fittség és edzettség is szükséges. Ez viszont korántsem okoz problémát Vanessának, hiszen az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás híve, így rendszeresen edz. Ám egy dologgal egyáltalán nem barátkozott meg a koreográfiában, ez pedig az, amikor a kar férfitagjai felemelik: Van egy ilyen furcsa dolgom, hogy nem szeretem, ha felemelnek. Egy kicsit tériszonyom van.

A darabon sok változtatást ejtettek, ugyanis Gigi nem 16, hanem 18 éves, udvarlója, Gaston – akit Corey Cott játszik – pedig jóval fiatalabb, 25 éves. Ki kellett vennünk belőle a perverz tényezőt, ez volt a célunk már a legelső naptól fogva – nyilatkozta Eric Schaeffer, a rendező, majd Heidi Thomas a következőt tette hozzá: Most Gigi tapasztalatairól, választásairól és döntéseiről szól. A társadalom egy árucikként tekint rá, és ő nem akar az lenni. Egy tervező szeretne lenni, ha így jobban tetszik: a kapcsolatok és saját sorsának tervezője.

Fotó: Sara Krulwich/The New York Times

Schaeffer azonban nem azért Vanessát választotta főszereplőnek, mert híres és nagy rajongótáborral rendelkezik: Van benne egyfajta üdeség és életkedv, amitől egyszerűen felvillanyozza a szobát. Ehhez az énekes-színésznő mindössze ennyit fűzött: Teljesen olyan érzésem volt, hogy a feministáknak egy hatalmas csoportjába léptem be. Egyszerűen érezni lehetett a komoly női hatalmat a szobában.

Ha pedig már a feminizmusnál tartunk, elárulta, hogy sokáig nem mozgatta meg annyira ez az egész dolog, most viszont teljességgel más véleménnyel van róla, mivel szerinte sokat változott ez a mozgalom és eszme. Hadilábon álltam vele, mert úgy éreztem, odáig fajul, hogy majdnem visszafelé sül el az egész, mert inkább erőteljes és agresszív, nem pedig a női büszkeségért és jogokért áll ki. Olyanná válik, hogy »Én vagyok a férfi a háznál«. De most úgy érzem, hogy itt egy új hulláma a feministáknak, akik tényleg a női egyenjogúságért emelik fel a hangjukat. Úgy értem, Beyoncé például durván jól játszik és imádom ezért.

A Neil Simon Theater backstage-ében | Fotó: Michael Flores/The New York Times

Vanessa már gyerekkorában is imádott előadni: Macskanőjelmezben szoktam rohangálni a házban és saját koreográfiákat csináltam az Everybody Dance Now-ra. Egyszerűen ez voltam én. Idővel azonban nemcsak szüleit és húgát boldogította otthonukban, hiszen színdarabokban, később pedig egyre több filmben is szerepet kapott, majd következett a nagy áttörés, a High School Musical és Gabriella Montez.

A filmtrilógia viszont nem csak a sikert hozta meg számára, hanem a szerelmet is, hiszen a Troy Boltont alakító Zac Efronnal hamar közel kerültek egymáshoz és idővel a nyilvánosság előtt is felvállalták kapcsolatukat. A rajongók természetesen odáig voltak a Zanessa nevet viselő párosért, akik tökéletesnek tűntek az ő szemükben. Ez azonban nem így volt.

Volt egy olyan időszakom, amikor nagyon rosszindulatú voltam, mert annyira elegem volt. A lányok folyton utána kóslattak, én pedig már a tekintetemmel meg tudtam volna ölni őket. Aztán rájöttem, hogy ennek nem így kellene lennie. »Terejszd a szeretetet, légy jó ember, támogatnak téged, légy kedves.« – osztotta meg őszintén.

Fotó: Bauer Griffin

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek