Starity

Újabb előzetes érkezett a Kurt Cobain: Montage Of Heckhez

2015. április 03. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vasárnap lesz 21 éve, hogy a Nirvana frontembere, a grunge ikonikus alakja, Kurt Cobain seattle-i otthonában tragikus körülmények között elhunyt, ám ennek ellenére sem mondanak le a zenészről rajongói, akik soha nem múló szeretettel fordulnak legendája felé.

hirdetés
Újabb előzetes érkezett a Kurt Cobain: Montage Of Heckhez

Nemrégiben, a Sundance Filmfesztiválon került első ízben bemutatásra a Brett Morgan rendezte eddigi legőszintébb Cobain-film, mely a Montage Of Heck címet viseli, és már hazánkba is megérkezett a film első előzetese. Mint kiderült, ugyan itthon nem kerül majd a mozikba a sokak által várt dokumentációs alkotás, ennek ellenére a magyar közönség is izgatottan várja a 132 perces összefoglalót Kurt Cobain életéről.

A rendező elmondása szerint sokakat elrettenthet a film, ugyanis eddig soha nem tapasztalt mélységekig pillanthatunk a zenész életébe, aki, mint tudjuk, nem éppen példamutató életviteléről volt ismert.

Az emberek 25 évig mászkáltak Kurt Cobain-pólókban, és rengeteg hálószoba falán megtalálható a posztere is. De ezek a képek nem az igazi Kurtöt ábrázolják, csak fantázia az egész. Reményeim szerint a film láttán nem tűnnek el a falakról a Cobain-plakátok, és a pólók sem a kukában landolnak, de hiszem, hogy felnyílik az emberek szeme, és megértik, mit is jelentett ő, mit reprezentál. Mert még ha úgy érzed is, hogy ismered őt, a film által ismered meg Kurtöt igazán, és lehet, hogy máshogy fogsz érezni iránta, ugyanakkor jobban meg fogod őt érteni – nyilatkozta a CraveOnline-nak Brett Morgan rendező.

Ám essen szó az új előzetesről is, mely azt hivatott közszemlére tenni, hogy Kurt zenekara, a Nirvana a kezdeti időszakban olyan nevek mellett próbált lehorgonyozni, mint a Fecal Matter, a Bliss, az Erectum, a Cold and Wet, a Window Pain, a Seringe, a Skid Row vagy épp a Novacain.

Akiknek volt szerencséje a zenész naplóját olvasni – melyet 2002-ben bocsátott a publikum elé Courtney Love –, azok számára ez valószínűleg nem újdonság, hiszen Cobain előszeretettel gyártott különböző rajzokat, logókat és képregényeket, így nem meglepő az sem, hogy a zenekar frontembere több különböző névben gondolkodott.


Ó, és a végleges nevünk a Nirvana – részlet egy Kurt Cobain által írt levélből, melyet Dale Crovernek címzett a zenész, ám végül mégsem küldött el. | Fotó: Kurt Cobain Journals 2. oldal – 2004-es kiadás

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek