Starity

Xandria: Megszólaltak a zenekar férfi tagjai

2017. szeptember 18. 10:10   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dianne van Giersbergen kilépését követően a csapat egykori énekesnői erőt vettem magukon, és évek múltán először nyilatkoztak távozásukkal kapcsolatban.

hirdetés
Xandria: Megszólaltak a zenekar férfi tagjai
Fotó: Facebook / Xandria

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy Dianne van Giersbergen úgy döntött: kilép a szimfónikus metált játszó Xandriából. A vokalista egy, a Facebookon megosztott terjedelmes posztban közölte rajongóival döntésének okait. Dianne bejegyzésére nemcsak a fanatikusok kapták fel a fejüket, hanem a csapat korábbi énekesnői, Lisa Middelhauve és Manuela Kraller is, akik szintén egy-egy nyilatkozatott tettek közzé a már fent is említett közösségi oldalon.

Hosszas csend után, a formáció férfi tagjai is megosztották saját gondolataikat, így ismét felmerül a kérdés, hogy akkor kiben is van a hiba, hiszen immáron öt énekesnő döntött úgy, hogy elhagyja soraikat.

Keves Mindenki!

Nagyon elszomorít minket az a helyzet, amivel nekünk, nektek, a Xandria követőinek most szembesülnünk kell. Miután korábban számtalan koncertet kellett lemondanunk azért, mert Dianne már július óta nem tudott fellépni velünk, most pedig arról tájékoztatott minket, hogy azonnali hatállyal elhagyja a zenekart. Ez azután történt, miután közzétettük, hogy a közelgő koncerteket egy ideiglenes énekesnővel fogjuk levezényelni. Mindenki számára nyilvánvaló volt – beleértve Dianne-t is –, hogy ez csak egy átmeneti megoldás lett volna. A távozását meglepő módon kellett megtudnunk, egy olyan közleményből, amiben nem is ismertünk magunkra. Szomorúak voltunk, amiért annyi koncertet le kellett mondanunk, és amiatt is, hogy a jövőben valószínűleg még határozatlan ideig nem tudnánk fellépni. Emiatt szerettük volna legalább a novemberi és a decemberi fellépéseket is egy helyettes énekesnővel megtartani, és ünnepelni a zenét, amit annyira szeretünk, veletek, nem pedig újabb koncerteket lemondani.

Mindig mindent megtettünk azért, hogy a legjobbat nyújtsuk a rajongóinknak, így ebben a bonyolult helyzetben is csak erre törekedtünk. Ugyancsak igyekeztünk megtalálni a módját annak, hogy minden zenészünkkel egyaránt törődjünk, és élvezhessük a zenét, ami néha mindenkinek nehéz volt. Sajnos úgy tűnik, Dianne igényei és céljai eltérnek a zenekarétól, azonban büszkén tekintünk vissza arra, amit együtt értünk el, és köszönjük Dianne-nak azt a nagyszerű időszakot, amit megosztott velünk, és mindazt, amit a csapatért tett. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben! Mi továbbra is élvezni fogjuk a zene iránti szenvedélyt veletek, novemberben, decemberben és azután is. Nehéz szívvel, ugyanakkor várakozással tekintünk a jövőre, hamarosan újra találkozunk majd.

Philip, Marco, Steven & Gerit

– áll a formáció közleményében.

A csapat egyébként Aeva Maurelle személyében már meg is találta a megfelelő énekesnőt, akivel majd nekivágnak az elkövetkezendő turnénak, ám arról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy Aeva csupán helyettesít, vagy véglegesen is ő tölti be az üresen maradt posztot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek