Starity

A Måneskin most már Amerikát is meghódította – videó!

2021. október 27. 17:05   |   Szerző: Glamster

A Måneskin-láz Európa után Amerikát is elérte: megvolt az első fellépésük az Államokban.

hirdetés

Az olasz származású Måneskin, akik a Sanremo Zenei Fesztiválon bemutatott rock forradalmuk színpadra vitele után ”Zitti e Buoni” című dalukkal az Eurovízió közönségét is meghódították 2021-ben. Ez az emlékezetes és jólmegérdemelt előadás 39 induló ország közül Olaszországot repítette a csúcsra 524 szavazattal, 31 év után először az 1990-es olasz győzelem óta.

A ”Zitti e Buoni” amellett, hogy a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese lett, a legtöbbet streamelt Eurovíziós dal címet is kiérdemelte, 2021 március és május között. A Måneskin elképesztő energiákkal árasztotta el a színpadot, hogy átadja könnyen érthető, célzott és rendkívül frappáns üzenetét a teljes szabadságról annak reményében, hogy mély nyomot hagyhatnak az európai kultúrában és azon túl is. A ”Zitti e Buoni” (Hallgass és Viselkedj) egy erős kijelentés, egy dal a megváltásról és a vágyról, hogy megmozgathasd a Földet, felszólalás az előítéletek ellen, ami egy központi téma a zenekar munkásságában.

Ám Olaszországban már régóta ismertek: 2016-ban jelentkeztek a helyi X-Faktorba, ahol második helyezést értek el. Itt dolgozták fel a Beggin' című slágert, amely az eurovíziós fellépésük után ismét népszerű lett. Végül ezzel léptek fel a Fallon Tonight c. talk show-ban.

Csekkold alább: 

Ezután elhangzott a legújabb slágerük, a MAMMAMIA is:

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek