Starity

Formula 1

62 oldal 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. augusztus 28. 18:48 #941
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10974
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Újabb strigula Vettelnek. dry.gif

Viszont kalapomat emelem Button miatt. Párom tegnap az időmérő után kijelentette, hogy oké, hogy csak 13., de ő simán el tudja képzelni, hogy feljön a dobogóra. És megcsinálta. w00t.gif Zseniális a pasi. Az ilyen pilótákat szeretem. Nem csak megy elől, hanem tud előzgetni is, így izgalmassá téve a futamokat.
Hamiltonért majdnem elsírtam magam. De tényleg. Dobogóra vártam őt, nagyon szurkoltam neki, és akkor ez a baleset... blink.gif De legalább ép bőrrel megúszta.
Alonso. wub.gif Nagyon ügyesen ment, reménykedtem, hogy maga mögé söpri Vettelt végleg, de nem így lett... sad.gif A csapat eltaktikázta magát. Talán jobb lett volna, ha hagyják Alonsót dönteni, a boxkiállásnál még lehetett volna próbálkozni...
Jaj, és egy megfigyelés. _nevet.gif A mai futamon szinte nem is nagyon volt olyan pilóta, aki ne autózott volna a 7. helyen. rohog.gif De a legtovább Sutilnak sikerült. laugh.gif
2011. augusztus 28. 19:38 #942
MarlaSinger
MarlaSinger
új tag
 
StátuszDon't be sheeple!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.11.
Hozzászólás: 90
Csatolások: 22
Azonosító: 158045
Offline offline
Nem volt rossz futam, de nem is a legjobb.
Vettel gyakorlatilag már kétszeres világbajnok úgy, hogy megint óriási szerencséje volt a SC-ral, az incidens pont a legjobbkor történt, fel tudták tenni a gumit számottevő hátrány nélkül és még kímélni is tudta a lágyat. Előzni megint nem nagyon előzött, amikor igen az is a DRS miatt volt. Most jogosan eshetnének nekem néhányan, hogy mégis kit előzzön, ha első. Ez igaz is, a vb-címét tulajdonképpen ő az időmérőkön nyeri, mert ha versenyszituációban kell(ene) harcolnia a pozíciókért akkor 99%-ban csúfosan elbukik. Ezért is tartom őt a talán leginkább nem megérdemelt világbajnoknak. Button is hasonló világverő autóban nyert 2009-ben, de ő azért előtte és utána is bizonyította, hogy nem esik kétségbe, ha támadni kell. Apropó Button, számomra a futam embere ő volt és Schumacher. Utóbbi hétszeres vb-hez méltóan ment, kár volt a verseny végén beadni azt a rádióbeszélgetést Rosberg és a csapat közt. Hamiltont szerencsétlent az ág is húzza, bár a legtöbbször sajnos a saját főztjét kénytelen megenni. Szeretem azt a megborult elméjét amivel "ámokfut" a pályán, de az utóbbi időben túlzásba vitte a dolgokat. Nagyon szurkolok Lewisnak, mert ő egy igazi badass az elkényelmesedő, olykor kislányosan hisztiző mai F1-es mezőnyben, de ennek nagyon nem lesz jó vége, ha így folytatja. Bruno Sennától nem vártam többet, tegnap a kissé kaotikus időmérőn jól szerepelt, a média Ayrtonhoz hasonlítgatta, de ma megmutatta, hogy bizony nagyon-nagyon messze van híres nagybátyjától. Tönkretette Alguersuari és kis híján Alonso versenyét is, nem is értem, hogy rögvest az első kanyarban hogy a fenébe gondolta azt a manővert?
Alonso stratégiája ismét nem vált be, de a Ferrari a box legalább nem volt olyan dekoncentrált, mint amit már megszokhattunk tőlük. Ez is valami. Mindenesetre továbbra is várom a napot amikor végre kivágják Domenicalit a búsba, ebbe a bagázsba a Don kéne (Briatore). Esküszöm.
A Red Bullnak pedig gratula vb-címéhez, a zseni pedig nem Vettel, hanem Adrian Newey.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Tomasevic92
2011. augusztus 28. 19:45 #943
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10974
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
A Red Bullnak pedig gratula vb-címéhez, a zseni pedig nem Vettel, hanem Adrian Newey.


meghajolo.gif
Így van. Ő épített világbajnok autókat...
2011. augusztus 29. 00:59 #944
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
Elég sokat agyaltam, hogy írjak-e ide, de igenis fogok.
Ennyire sok kétségbeesett Alonso-drukkert még nem láttam. Ha ő nem hozza az eredményeket, akkor már az a sz*r, aki jobb. mellow.gif Vettel idén világbajnok lesz? És? Amikor Alonso nyerte meg egymás utáni évben a címet? Az nem volt baj, nem bökte senki csőrét, ugye? Hát persze, mert ő Alonso. smileeee.gif Vagy még sorolhatnám ide Schumit is. wink.gif
Seb nagyképű, nagyravágyó, elkényeztetett. Jézus, ilyen vádakat hogy írhattok, amikor egyikőtök sem áll vele közeli kapcsolatban? Írjátok a hülyeségeiteket a magyar cikkek alapján.
Sorra nyeri a futamokat. Öhöm, 2009-es évre emlékszik valaki? Amikor a Brawn-okat képtelenség volt letaszítani a dobogóról. De persze, ez is mély feledés alatt áll, mert ugye most 2011-et írunk, és ez a mocskos Vettel mer nyerni, kimeri használni az autója adta lehetőségeit. Pfú, azonnal vegyük el tőle a versenyzői licencet, és küldjük vissza Heppenheimba az apja mellé ácsnak.
MarlaSinger: Sebastian nem zseni, hanem tehetséges. És, baj? (Előre látom, hogy meg leszek kövezve, amiért ezt mertem írni, hogy tehetséges. De írok valamit: Monza, 2008. Tök nulla kocsival - mert a Toro Rosso az volt - sikerült nyerni. Feledésbe merült ez is, nem baj, én majd felelevenítem. wink.gif ) Adrian Newey zseni, épített egy olyan autót, ami másoknak nem sikerült. Persze, már utolérték őket, megy a másolgatás innen-onnan (ugye nem kell csapatokat említenem? rolleyes.gif )
Tavaly kezdődött szinte az összes fórumon, az Utáljuk együtt Vettelt-mozgalom, és kicsit zavar, hogy már itt is felütötte ez a kor a fejét... mellow.gif
3 felhasználónak tetszik: Boscorelli, joe_r, NikiBlack
2011. augusztus 29. 01:16 #945
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
Vettel gyakorlatilag már kétszeres világbajnok úgy, hogy megint óriási szerencséje volt a SC-ral, az incidens pont a legjobbkor történt, fel tudták tenni a gumit számottevő hátrány nélkül és még kímélni is tudta a lágyat. Előzni megint nem nagyon előzött, amikor igen az is a DRS miatt volt.


Ejha. Rendben. Most őszintén. Tényleg vegyük elő a Fernando Alonso milyen szerencsésen lett 2x világbajnok? Az hogy 2005-ben a Kimi Raikkönen 2 fényévvel gyorsabb volt nála szinte az összes futamon/időmérőn, csak a technikája szinte állandó jelleggel hátráltatta? Vagy arról is beszélgethetünk, hogy pottyant Alonso ölébe a 2006-os vb cím, amikor is a Michael Schumacher Ferrarija nyerő helyzetben megállt Japánban.
Ne már, ezek teljesen fölösleges dolgok.

Teljesen nyilvánvaló, kell szerencse is, hogy valaki világbajnok legyen. De. A közhiedelemmel ellentétben, csak szerencse, még sosem volt elég, hogy valaki vb. címet szerezzen.

Nem tudom miért lett hirtelen mindenki Vettel-ellenes. Én sem vagyok Seb szurkoló. McLaren-nek szurkolok, tehát Seb egyik legnagyobb ellenfeleinek, de el tudom ismerni, ha Ő a jobb. És idén, bizony-bizony, az esetek többségében, egész egyszerűen Ő jobb teljesítményt nyújt. Ennyi az egész.

Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
Most jogosan eshetnének nekem néhányan, hogy mégis kit előzzön, ha első. Ez igaz is, a vb-címét tulajdonképpen ő az időmérőkön nyeri, mert ha versenyszituációban kell(ene) harcolnia a pozíciókért akkor 99%-ban csúfosan elbukik. Ezért is tartom őt a talán leginkább nem megérdemelt világbajnoknak. Button is hasonló világverő autóban nyert 2009-ben, de ő azért előtte és utána is bizonyította, hogy nem esik kétségbe, ha támadni kell.


Ugyanazt a futamot néztük? Nekem úgy rémlik, hogy Vettel, a pályán megelőzte Alonso-t. Ja, hogy a DRS segítségével? Ezek a szabályok vannak. Button és Schumacher is így előzött. És mindenki. Ez van, manapság már kell ilyen is az F1-be, mert agyonszabályozott minden.

Vettel-t a pályán két embernek sikerült idén legyőznie. Mindkettejük McLaren színekben versenyzik. Csak szólok. Alonso győzelmét megköszönheti régi jó haverjának, Hamiltonnak, aki jó pár körön keresztül maga mögött tartotta Vettelt.

Na most a kínai GP-n, a McLaren és Hamilton letaktikázta/leautózta Vettelt és az RBR-t. Ez benne van. A kanadai GP-n pedig Vettel nem számított arra, hogy Button 2 kör alatt 3 pilótát is megelőz. Mert, hogy erről volt szó. Egészen másképp vezetsz, ha tudod, hogy kevesebb is elég, és úgyis el tudsz lépni a másiktól. Mert a Mercedes ellen, jóval kevesebb is elég volt. Csak aztán jött Button, és hirtelen tempót/ritmust kellett váltani. Később fékezni, korábban kigyorsítani. Nem olyan könnyű az, mint amennyire látszik a TV-ből. Természetes, hogy becsúszhat egy hiba.

De ennyi, ez minden össze-vissza, amikor Vettelt pályán legyőzték.

Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
Hamiltont szerencsétlent az ág is húzza, bár a legtöbbször sajnos a saját főztjét kénytelen megenni. Szeretem azt a megborult elméjét amivel "ámokfut" a pályán, de az utóbbi időben túlzásba vitte a dolgokat. Nagyon szurkolok Lewisnak, mert ő egy igazi badass az elkényelmesedő, olykor kislányosan hisztiző mai F1-es mezőnyben, de ennek nagyon nem lesz jó vége, ha így folytatja.


Lewis Hamilton a mezőny egyik legjobb pilótája. Nem értem miért állítják be őt egyes magyar "szakkommentátorok" elmebeteg őrültnek. Az, hogy mit mond ezzel kapcsolatban Niki Lauda, nem releváns, Ő mindenkinek beszól.
Na most, az a harci helyzet, hogy az esetek nagyon nagy többségében nem Ő, vagy nem csak Ő hibás.

Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
Bruno Sennától nem vártam többet, tegnap a kissé kaotikus időmérőn jól szerepelt, a média Ayrtonhoz hasonlítgatta, de ma megmutatta, hogy bizony nagyon-nagyon messze van híres nagybátyjától. Tönkretette Alguersuari és kis híján Alonso versenyét is, nem is értem, hogy rögvest az első kanyarban hogy a fenébe gondolta azt a manővert?


Hát igen, ez egy nagyon jó kérdés. Tulajdonképpen én már azt se értettem, miért Bruno ül a volán mögött.

Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
Alonso stratégiája ismét nem vált be, de a Ferrari a box legalább nem volt olyan dekoncentrált, mint amit már megszokhattunk tőlük. Ez is valami. Mindenesetre továbbra is várom a napot amikor végre kivágják Domenicalit a búsba, ebbe a bagázsba a Don kéne (Briatore). Esküszöm.


Nem csak Ő a ludas. Más a főtervező is, más a technikai stratéga, más a versenymérnök, és más a pilóta. Nagyjából ennyi. A Schumacher éra egyhamar nem fog visszatérni a Ferrarihoz, mert kulcsemberek távoztak, és helyükre kevésbé tehetségesek érkeztek. A Ferrarinál nincs új a nap alatt technika terén. Nem sok újat találtak ki manapság (nem degradálóan mondom, csak megállapítom, mint tényt), többnyire mások megoldásait kopírozzák. Lásd, F-csatorna tavaly. Aminek a megvalósítása kritikán alulira sikerült.

Idézet (MarlaSinger @ 2011.08.28. 19:38)
A Red Bullnak pedig gratula vb-címéhez, a zseni pedig nem Vettel, hanem Adrian Newey.

Idézet (Sally Sparrow @ 2011.08.28. 19:45)
meghajolo.gif 
Így van. Ő épített világbajnok autókat...



Tehát akkor, a Nigel Mansell, az Alain Prost, a Mika Hakkinen, a Damon Hill, a Jacques Villeneuve mind-mind tehetségtelen senkik voltak, mert ott is a Newey volt a zseni, mert, az Ő autójukat is Ő építette. Nem így van?
3 felhasználónak tetszik: Gajcsi, joe_r, NikiBlack
2011. augusztus 29. 08:11 #946
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10974
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Idézet (Gajcsi @ 2011.08.29. 00:59)
Elég sokat agyaltam, hogy írjak-e ide, de igenis fogok.
Ennyire sok kétségbeesett Alonso-drukkert még nem láttam. Ha ő nem hozza az eredményeket, akkor már az a sz*r, aki jobb. mellow.gif Vettel idén világbajnok lesz? És? Amikor Alonso nyerte meg egymás utáni évben a címet? Az nem volt baj, nem bökte senki csőrét, ugye? Hát persze, mert ő Alonso. smileeee.gif Vagy még sorolhatnám ide Schumit is. wink.gif 
Seb nagyképű, nagyravágyó, elkényeztetett. Jézus, ilyen vádakat hogy írhattok, amikor egyikőtök sem áll vele közeli kapcsolatban? Írjátok a hülyeségeiteket a magyar cikkek alapján. 
Sorra nyeri a futamokat. Öhöm, 2009-es évre emlékszik valaki? Amikor a Brawn-okat képtelenség volt letaszítani a dobogóról. De persze, ez is mély feledés alatt áll, mert ugye most 2011-et írunk, és ez a mocskos Vettel mer nyerni, kimeri használni az autója adta lehetőségeit. Pfú, azonnal vegyük el tőle a versenyzői licencet, és küldjük vissza Heppenheimba az apja mellé ácsnak. 
MarlaSinger: Sebastian nem zseni, hanem tehetséges. És, baj? (Előre látom, hogy meg leszek kövezve, amiért ezt mertem írni, hogy tehetséges. De írok valamit: Monza, 2008. Tök nulla kocsival - mert a Toro Rosso az volt - sikerült nyerni. Feledésbe merült ez is, nem baj, én majd felelevenítem. wink.gif ) Adrian Newey zseni, épített egy olyan autót, ami másoknak nem sikerült. Persze, már utolérték őket, megy a másolgatás innen-onnan (ugye nem kell csapatokat említenem? rolleyes.gif )
Tavaly kezdődött szinte az összes fórumon, az Utáljuk együtt Vettelt-mozgalom, és kicsit zavar, hogy már itt is felütötte ez a kor a fejét... mellow.gif


Én nem felejtettem el. Az is unalmas volt... De akkor még nem voltam Starity tag és nem tudtam ide beírni, hogy "nyavalyogjak"... dry.gif De ott legalább nagyon szoros volt a verseny a két pilóta között is, itt meg Vettel tulajdonképpen már jópár futammal ezelőtt megnyerte a a világbajnoki címet, ott meg az utolsó futamokon is kérdéses volt, hogy pl. Rubens vagy Jenson. Itt meg már elég régóta szinte csak matematikai esélye volt a többieknek, amúgy nem sok. És igen, ez B@ROMI UNALMAS. Nyilván mindenkinek van 1-2 kedvenc pilótája és ha ő vezet és nyer, annak örül. De ha a versenyt is szereti, nem csak XY pilótát, mer' mondjuk jó pasi, akkor igenis zavarják az unalmas versenyek. A sima győzelmek. Még akkor is, ha a kedvence vitte véghez. Senki nem felejt el semmit. Nagyon is emlékszünk rá...

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)
Tehát akkor, a Nigel Mansell, az Alain Prost, a Mika Hakkinen, a Damon Hill, a Jacques Villeneuve mind-mind tehetségtelen senkik voltak, mert ott is a Newey volt a zseni, mert, az Ő autójukat is Ő építette. Nem így van?

Miért írod az "ő"-t nagy "Ő"-vel? Mika neve pedig ä-vel írandó. ( A + Alt Gr)
Az tudod egy dolog, hogy valaki egy nagyon jó autóban ül. De ha már egy kevésbé jóban és bekerül a forgalomba, akkor vergődik, mint hal a szárazon. Egy jó pilóta sz@r kocsiból is tud valamit kezdeni magával, képes előzni és sok helyet előreverekedni magát. Ha egy nagyon jó kocsit tolnak a popód alá, akkor onnantól kezdve ha nem szúrod el nagyon a rajtot, annyi sok veszítenivalód nincsen...
Mindegy. Nyilván valakik élvezik, ha van sok másodperccel a mezőny előtt egy autó, aki kényelmesen végigautókázik sokszor tíz kört. Kövezzetek meg, de én ezt b*romira unom. És nem, nem felejtem a korábbi unalmas futamokat sem, de az akkor volt, most meg most van. nyilván nem fogok 5-10 évre visszamenőleg elemezni futamot, amikor 2011-et írunk és a jelenlegi helyzet foglalkoztat a leginkább. 5-10 évvel ezelőtt meg azzal foglalkoztam, ami akkor volt. Pont.
2011. augusztus 29. 08:27 #947
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Online online
Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Teljesen nyilvánvaló, kell szerencse is, hogy valaki világbajnok legyen. De. A közhiedelemmel ellentétben, csak szerencse, még sosem volt elég, hogy valaki vb. címet szerezzen.


Minden versenyzőnek jó barátségban kell lennie a szerencsével, mert anélkül soha nem lesz világbajnok. Legalábbis a 90-es évek vége óta mindenképpen. Hill, Villeneuve, vagy Schumacher első-második világbajnoki címe még olyan korban született, amikor az autók messze nem voltak enny elektronikával ellátva. Akkor még az is nagy szó volt, ha egy-egy nagyobb csapat szervót tudott építeni az autóba.

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Nem tudom miért lett hirtelen mindenki Vettel-ellenes. Én sem vagyok Seb szurkoló. McLaren-nek szurkolok, tehát Seb egyik legnagyobb ellenfeleinek, de el tudom ismerni, ha Ő a jobb. És idén, bizony-bizony, az esetek többségében, egész egyszerűen Ő jobb teljesítményt nyújt. Ennyi az egész.


Na mégis miért? Mert divat azt szidni, aki rommá veri az egész mezőnyt, és mindegy neki, hogy betiltották a duplafedeles diffúzort, az f-csatornát, és mindegy, hogy Bridgestone, vagy Pirelli gumikon kell mennie. Ha csak az autón múlna, akkor Webber - aki egyébként egy remek versenyző - minden versenyen ott lenne közvetlenül Vettel mögött.
El kellene már végre fogadni, hogy Vettel pontosan azt csinálja, amit a 2000-es évek elején Schumacher a Ferrari-val. Ott, akkor összeállt a Todt-Brawn-Schumacher hármas, és öt éven keresztül a többiek csak nyomozták a Ferrari-t. Most ugyanaez a helyzet a Red Bull-nál is. Van egy elképesztő autójuk, amit egy zseni tervezett Newey személyében, van egy csapatfőnök, aki összerakta ezt a csapatot, és van egy olyan tehetséges versenyzőjük, aki időjárástól, és szabályoktól függetlenül az esetek 95%-ában verhetetlen.
És akkor még a felsorolásból kifelejtettem a Renault motorját, ami valami érdekes módon, akármennyire gyilkolják, valamiért nem akar többet fogyasztani, mint ahogy azt bizonyos esetekben a Cosworth, és a Mercedes torkos motorjai teszik.

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Ugyanazt a futamot néztük? Nekem úgy rémlik, hogy Vettel, a pályán megelőzte Alonso-t. Ja, hogy a DRS segítségével? Ezek a szabályok vannak. Button és Schumacher is így előzött. És mindenki. Ez van, manapság már kell ilyen is az F1-be, mert agyonszabályozott minden.


Pont ez volt a lényege, hogy több előzés kell a versenybe, mert egyébként tényleg az volt, hogy a rajtnál volt egy kis izgalom, majd a továbbiakban szépen unalomba fulladt az egész, és már a tízedik körben jó esélyjel meg tudtad mondani, ki fog nyerni.

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Lewis Hamilton a mezőny egyik legjobb pilótája. Nem értem miért állítják be őt egyes magyar "szakkommentátorok" elmebeteg őrültnek. Az, hogy mit mond ezzel kapcsolatban Niki Lauda, nem releváns, Ő mindenkinek beszól.
Na most, az a harci helyzet, hogy az esetek nagyon nagy többségében nem Ő, vagy nem csak Ő hibás.


Az a baj, hogy annyi megmondó ember van a Formula 1 környezetében, hogy az valami elképesztő. Lauda csak az utóbbi két évben annyi marhaságot mondott már, ami egy életre elég, de időnként nem bír magával Villeneuve sem. Pedig az egy darab vb címe után, ahelyett, hogy maradt volna annál a csapatnál, ahol bajnok lett, ő inkább háromszor annyiért elment valami BAR-nak nevezett csapathoz bohócnak.

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Hát igen, ez egy nagyon jó kérdés. Tulajdonképpen én már azt se értettem, miért Bruno ül a volán mögött.


Azért egyetlen versenyből nem lehet komoly következtetéseket levonni. Ezen a pályán nagyon sokan, és nagyon sokszor követtek már el hibákat. És véleményem szerint azért ő ült be Heidfeld helyett, mert ő már valamennyire ismeri a cspatot, és az autót.

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Nem csak Ő a ludas. Más a főtervező is, más a technikai stratéga, más a versenymérnök, és más a pilóta. Nagyjából ennyi. A Schumacher éra egyhamar nem fog visszatérni a Ferrarihoz, mert kulcsemberek távoztak, és helyükre kevésbé tehetségesek érkeztek. A Ferrarinál nincs új a nap alatt technika terén. Nem sok újat találtak ki manapság (nem degradálóan mondom, csak megállapítom, mint tényt), többnyire mások megoldásait kopírozzák. Lásd, F-csatorna tavaly. Aminek a megvalósítása kritikán alulira sikerült. 


Az egész csapatból a stratégák a leggyengébb láncszemek. Egyszerűen képtelenek reagálni egy váratlan szituációra, követik a kidolgozott sémát, a végén meg magyarázkodnak. Állítom, hogy az esetek minimum felében Alonso, és Massa is jobban átlátja a helyzetet az autóban ülve, mint a nagyokosok a box monitorai mögött.

A Ferrari most már maga is elismeri, hogy mind a tavalyi, mind az idei autójuk túlságosan konzervatív elgondolások alapján épült. Nem mertek semmilyen kockázatot vállalni esetleges új elemek, vagy forma használatával, inkább megpróbálták lemásolni a többi csapat működőképes alkatrészeit. Én már nagyon várom a jövő évi autót, és kíváncsi vagyok, mit jelent a radikálisan megváltoztatott gondolkodás a Ferrari értelmezésében.

Idézet (Boscorelli @ 2011.08.29. 01:16)

Tehát akkor, a Nigel Mansell, az Alain Prost, a Mika Hakkinen, a Damon Hill, a Jacques Villeneuve mind-mind tehetségtelen senkik voltak, mert ott is a Newey volt a zseni, mert, az Ő autójukat is Ő építette. Nem így van?


Nekem egyedül Villeneuve lóg ki ebből a felsorolásból. Ő inkább a szerncsének, és az erőszakosságának köszönheti a címét, mint az autónak. De utólag már könnyű okosakat mondani.

És még egy megjegyzés, amit Gajcsi írt, miszernit sokan elfelejtik a 2008-as olasz nagydíjat, amit valami Sebastian Vettel nevű "mázlista" nyert meg. Mint ahogy azt is elfelejtik, hogy zuhogó esőben, az igencsak harmatos tudású Toro Rosso-t vezetve sikerült győznie. Én akkor azt mondtam, hogy ez a "gyerek" világbajnok lesz. Ugyanis aki esőben így le tudja alázni az élcsapatokat egy gyengébb autóval, az nem csak a szerencsének köszönheti a győzelmet, hanem a tudásának is. Az meg borítékolható volt, hogy hamarosan a Red Bull-hoz fog igazolni.
2 felhasználónak tetszik: Boscorelli, Gajcsi
2011. augusztus 29. 08:37 #948
- törölt felhasználó -    
Nem vagyok akkora "szakértő", mint ti, meg védi se akarok senkit, de ezt a "jó autó elég" dolgot olyan könnyedén írjátok le. Ha jól látom, Vettel 259 pont-Webber 167 pont, Alonso 157, Button 149-Hamilton 146. Szóval ha a kocsi mellé nincs egy Vetteled, akkor komoly harc lenne a vb-címért jelenleg, mert ugye Webber nem sokkal előzi meg a többieket. A többieknél is látszik, Massa kb sehol sincs Alonsohoz képest, míg Button és Hamilton bár teljesen más stílusú pilóták, kb egy szinten vannak tehetségileg, vagy hogy hívjátok ti ezt. Szóval egyértelmű hogy kell egy jó autó, mert ez technikai sport, nem az olimpia, de a jó autóból ki is kell hozni a maximumot. Aki ellenkezni akar majd velem, az jöjjön azzal, hogy Webber butitott autót kap, mint anno Barichello, meg Irvine, vagy Coulthard.
Egyébként szerintem az lenne a legkirályabb, ha mindenki egyforma kocsit kapna csak pár futamra. Lenne ám meglepődés, hogy ki hol végezne... rolleyes.gif
3 felhasználónak tetszik: joe_r, Boscorelli, Gajcsi
2011. augusztus 29. 09:05 #949
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10974
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Idézet (BarcaFan @ 2011.08.29. 08:37)
Nem vagyok akkora "szakértő", mint ti, meg védi se akarok senkit, de ezt a "jó autó elég" dolgot olyan könnyedén írjátok le.


A tehetséget nyilván nem kérdőjelezi meg senki. Elvileg akik a mezőnyben vannak, valahol már mind bizonyítottak. Vettel tavalyi győzelmének örültem én is. De ez az idei nagy elhúzása nem szimpatikus. Amiről nyilván "nem csak ő tehet", hanem az autó is. Természetesen egy ügyes pilóta is kell a jó autóba, de mennyivel jobban szeretek látni én egy kevésbé jó autóban egy nagyon ügyes pilótát, aki képes úgy "kitaposni a kocsija belét", hogy nagyon megközelítse a nagyon jó autóban ülő ügyes versenyzőt. Nekem itt a Forma-1-ben mindenki tehetséges, nem véletlenül vannak itt, nyilván... De attól még az idei évad sok Vettelből számomra. Tavaly sokkal izgalmasabb volt a világbajnokság is, meg a versenyek is. Összességében. Aztán még hátra van pár verseny, meglátjuk, mi sül ki mindebből.
2011. augusztus 29. 09:20 #950
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Izgalmas verseny volt, annyi szent. Schumaher megmutatta, hogy Ő még is csak egy kiváló pilóta 24. helyről indulva az 5.-en ért célba, ami 19 helyet jelent. Tehát én gratulálok Neki. A másik kiválóság Button volt! Aki az időmérőn kiesett a Q2-ből így csak a 13. helyről indult, de egyszerűen élvezet volt nézni azt, hogy miket csinál a pályán, gratulálok a 3. helyéhez. Alonso, ha nem azt a taktikát választotta volna a Ferrari, akkor esélyes lett volna a győzelemre, de nem ő a hibás, mert Ő megkérdezte, hogy biztos ne-e menjen ki! Hamilton sajnáltam, nagyon nagy tempóval csapódott be a falba (fal volt azt hiszem), hiszen ott több, mint 300-al mennek és utána persze, hogy nem bírt fékezni. mert nem volt magánál, de szerencsére nem történt komolyabb baj. Amikor megmozdult az egy jó jel volt, de én nagyon aggódtam. De mit lehet tenni? Minden pilótának lesz a pályafutása alatt egy húzósabb eset! Vettelnek gratulálok! Már senki sem tudja elvenni Tőle a világbajnoki címet!
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Orsie16
2011. augusztus 29. 12:14 #951
MarlaSinger
MarlaSinger
új tag
 
StátuszDon't be sheeple!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.11.
Hozzászólás: 90
Csatolások: 22
Azonosító: 158045
Offline offline
Ha már fel lett emlegetve Alonso két vb-címe és azok körülményei akkor azért azt is hozzá kell tenni, hogy a 2005-2006-os szezon számomra (és még sokak számára is) lényegesen izgalasabb volt, mint az idei. Volt kihívó, voltak előzések, nem pedig puszta egymás melletti elmenetelek a DRS-nek köszönhetően /amiről tartom, hogy a legidiótább szabálya a Forma-1 történetének/, rendben, megértem, hogy a nézői igényeket kellett kielégíteni, mert egyhangú és altató volt a vonatozás, de ez egy vicc. Aki igazi, erőből történő előzéseket akar látni annak tudok ajánlani más szériákat, igaz ott nincs NASA-kaliberű technika, viszont van verseny a pályán. De persze azokat körberöhögik és ledegradálják anélkül, hogy láttak volna egyáltalán egy futamot is. Na mindegy, ez más téma.
Az valóban tény, hogy sikk utálni a sikeres pilótákat, sajnos ez van, könnyebb fikázni, mint szurkolni. Hogy miért? Nos, fogalmam sincs, az ember eredendően ilyen, hogy abba, aki elér valamit nagyon szeret belerúgni.
Én nem utálok egy pilótát sem, mert nem ismerem őket személyesen, tehát fogalmam sincs milyen emberek valójában, mert a PR-osok által megírt nyilatkozatok és a csapat által parancsba adott tettek által balga az, aki egyből ítélkezik. Nekem a Vettel körüli hype-ból van elegem. Tehetséges versenyző, de nem értek egyet azzal, hogy minden idők legjobbja, ahogyan néhány "szakértő" aposztrofálja őt. Ahhoz, hogy egy lapon lehessen említeni a régi nagyokkal még kell fejlődnie. Számomra még nem bizonyított és véleményemmel világviszonylatban nem vagyok egyedül. A magasan a mezőny felett álló autóval összerak a Q3-ban egy jó kört, elhúz a verseny elején és nyer. Forgalomban pedig semmit nem csinál, a legtöbbször kivár, ő pedig a zseniális taktikának köszönhetően előzések és harc nélkül nyer pozíciókat. Szegénykének ráadásul igazi szurkolóból is kevés jutott; javarészt a Kimisek vedlettek át Vettel fanokká, s olyan elánnal fényezik a németet, hogy megmosolyogtató amikor ennek szöges ellentéteként olyan kijelentéseket tesznek,hogy "Sebi a legjobb, de Kimi király sz*rrá verné". Amágy meg ha gyenge autóval (azért az STR korántsem volt annyira rossz, a verte a nagytesót is) nyer az esőben akkor ő király, ha más egy tényleg pocsék autóval teszi ugyanezt akkor mázlista és "ennyit tud". Kettős mérce?
Hamiltonra nem bántásból írtam, hogy elmebeteg, azt hittem olvastok a sorok között. Ő a színfoltja a mai mezőnynek, s az elporcelánbabásodott mai F1 áldozata, akit olyanokért büntetnek, amiért más sorozatban inkább egy dicsőítő vezércikk lenne a jutalma. Niki Laudának és a hozzá hasonló szélkakasoknak a szavára pedig nem adok. Évenként (sőt akár évközben) változtatják a kedvencüket, általában az aktuális legjobbat imádják, s akár pár hét különbséggel képesek önmaguknak totál ellentmondó nyilatkozatot adni.
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2011. augusztus 29. 14:15 #952
NikiBlack
NikiBlack
D a r e T o D r e a m
 
Státuszthe hunger games....♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.06.
Hozzászólás: 1022
Csatolások: 415
Azonosító: 157599
Offline offline
Nekem vannak ismerőseim akik elégrendesen leszoktak szólni szinte mindenkit aki jó abban amit csinál, de azért ilyen mélyre még ők se süllyedtek. Azért amit itt egy-két ember mond számomra már sok!!

Az valóban tény, hogy sikk utálni a sikeres pilótákat, sajnos ez van, könnyebb fikázni, mint szurkolni. Hogy miért? Nos, fogalmam sincs, az ember eredendően ilyen, hogy abba, aki elér valamit nagyon szeret belerúgni.


De, miért könnyebb fikázni valakit, mint szurkolni, vagy csak elfogadni, hogy tehetséges??? Én sokáig nem szerettem Buttent, de mégis sikerült elfogadnom, hogy ő is tehetséges. Az ember nem lenne ilyen, ha nem ezt látná mindennap, hogy az egyik legjobbat fikázzák. Ezt elkezdte valaki és szépen terjed szét, hogy ha valaki jó azt szidd! Csak én nem nagyon értem, hogy ez nekik/nektek mire jó?? Élvezitek, vagy mi?
2011. augusztus 30. 22:00 #953
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
A belga főnök beer.gif (még mielőtt valaki félreértené, nem az állampolgárságára utaltam)

Gondoltam feltöltöm ezt a képet Nigelről, mert HQ, és ritkán is van róla valami manapság, úgyhogy, hátha valaki örül neki beer.gif
2011. augusztus 31. 20:12 #954
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
Idézet (Gajcsi @ 2011.08.29. 00:59)
Elég sokat agyaltam, hogy írjak-e ide, de igenis fogok.
Ennyire sok kétségbeesett Alonso-drukkert még nem láttam. Ha ő nem hozza az eredményeket, akkor már az a sz*r, aki jobb. mellow.gif Vettel idén világbajnok lesz? És? Amikor Alonso nyerte meg egymás utáni évben a címet? Az nem volt baj, nem bökte senki csőrét, ugye? Hát persze, mert ő Alonso. smileeee.gif Vagy még sorolhatnám ide Schumit is. wink.gif 
Seb nagyképű, nagyravágyó, elkényeztetett. Jézus, ilyen vádakat hogy írhattok, amikor egyikőtök sem áll vele közeli kapcsolatban? Írjátok a hülyeségeiteket a magyar cikkek alapján. 
Sorra nyeri a futamokat. Öhöm, 2009-es évre emlékszik valaki? Amikor a Brawn-okat képtelenség volt letaszítani a dobogóról. De persze, ez is mély feledés alatt áll, mert ugye most 2011-et írunk, és ez a mocskos Vettel mer nyerni, kimeri használni az autója adta lehetőségeit. Pfú, azonnal vegyük el tőle a versenyzői licencet, és küldjük vissza Heppenheimba az apja mellé ácsnak. 
MarlaSinger: Sebastian nem zseni, hanem tehetséges. És, baj? (Előre látom, hogy meg leszek kövezve, amiért ezt mertem írni, hogy tehetséges. De írok valamit: Monza, 2008. Tök nulla kocsival - mert a Toro Rosso az volt - sikerült nyerni. Feledésbe merült ez is, nem baj, én majd felelevenítem. wink.gif ) Adrian Newey zseni, épített egy olyan autót, ami másoknak nem sikerült. Persze, már utolérték őket, megy a másolgatás innen-onnan (ugye nem kell csapatokat említenem? rolleyes.gif )
Tavaly kezdődött szinte az összes fórumon, az Utáljuk együtt Vettelt-mozgalom, és kicsit zavar, hogy már itt is felütötte ez a kor a fejét... mellow.gif


Teljesen egyetértek veled, nem Vettel a legnagyobb kedvencem hanem Alonso, én ugyanúgy örültem 2007-ben Raikönnen, 2009-ben Button VB címének, mert szuper autóversenyzők é megérdemelték. Hamiltont azért nem írtam mert nem szeretnék kétszínű lenni, őt csak mostanában kezdtem megkedvelni, de erről függetlenül ő is jó. Sőt a jelenlegi mezőnyben egytől egyig nagyszerű versenyzők vannak. De ezt a Vettel utálatot én sem értem, a Ferrari, a McLaren és a többi csapat előtt is ott volt a lehetőség, hogy versenyképes autót építsenek, ez nem jött össze, majd legközelebb. Én sem utálkozom, sőt a jelenlegi mezőnyben nem tudnék olyat mondani akit nem kedvelek, igaz Alonso a kedvencem, de mikor tavaly elszalasztotta a VB-t még lehet, h jobban örültem Vettelnek, mert tényleg jó.
2011. augusztus 31. 20:17 #955
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
Idézet (NikiBlack @ 2011.08.29. 14:15)
Nekem vannak ismerőseim akik elégrendesen leszoktak szólni szinte mindenkit aki jó abban amit csinál, de azért ilyen mélyre még ők se süllyedtek. Azért amit itt egy-két ember mond számomra már sok!! 
Az valóban tény, hogy sikk utálni a sikeres pilótákat, sajnos ez van, könnyebb fikázni, mint szurkolni. Hogy miért? Nos, fogalmam sincs, az ember eredendően ilyen, hogy abba, aki elér valamit nagyon szeret belerúgni.

De, miért könnyebb fikázni valakit, mint szurkolni, vagy csak elfogadni, hogy tehetséges??? Én sokáig nem szerettem Buttent, de mégis sikerült elfogadnom, hogy ő is tehetséges. Az ember nem lenne ilyen, ha nem ezt látná mindennap, hogy az egyik legjobbat fikázzák. Ezt elkezdte valaki és szépen terjed szét, hogy ha valaki jó azt szidd! Csak én nem nagyon értem, hogy ez nekik/nektek mire jó?? Élvezitek, vagy mi?


Igen ez már csak így szokott lenni, Alonsot is szidták, s hallottam olyat is ,hogy csak ölébe pottyant a 2VB cím, meg ilyenek, azt abszolút nem lehet kijelenteni, hogy könnyű megszerezni a világbajnoki címet a forma 1 ben , főleg a mostani és az elmúlt 2-3 évben, mert igenis jó pilótának kell lenni ahhoz hogy sikeres légy, Vettelt azért utálják ki mert fiatal és tudja mit akar és mit csinál, és mert jó a kapcsolata a csapatával és sok emberrel, de ez miért baj?
1 felhasználónak tetszik: NikiBlack
2011. augusztus 31. 20:22 #956
Fanni00
Fanni00
 
Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.03.
Hozzászólás: 4117
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
Offline offline
Hát,az utolsó futam óta ne írtam ide még mostanáig. Azonban olvasgattam itt a hozzászólásokat,és hát,gondolkoztam. Azt hiszem,kicsit kevésbé lett ellenszenves számomra Vettel. Bár ez az ellenszenvesség is részemről abból adódott,hogy ilyen jó. Mert bármilyen nehéz beismerni,az.
De hogy írjak kicsit a futamról is. Miszerint Vettelnek (újra) gratulálok a futamgyőzelemhez. Nem örültem neki természetesen,de hát ez van. Alonso-nak szintén nem örültem. Pláne,hogy nem került dobogóra,annak ellenére,hogy még ha rövid ideig is de vezette a futamot. Button és Schumi elképesztőt ment egész versenyen keresztül,ügyesek voltak tényleg,őszinte elismerésem. Természetesen a verseny legszerencsétlenebbül kijött pilótája itt Hamilton volt. Sajnáltam amiatt a balesete miatt. Maga a verseny egyébként tetszett,izgalmas volt. Ami furcsa mert ebben a szezonban,nem sok izgalmas futam volt..
2011. szeptember 04. 18:46 #957
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
Nem tudom, hányan kedvelitek Schumit, de arra gondoltam, néhány képet feltöltök a jubileumi sisakjáról.

Elnézést, nem fogom teletűzdelni képekkel a topikot, csak gondoltam, esetleg érdekes lehet. beer.gif
3 felhasználónak tetszik: joe_r, NikiBlack, tironman
2011. szeptember 12. 15:44 #958
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
Jövőévi naptár wink.gif
3 felhasználónak tetszik: Boscorelli, Emily O., NikiBlack
2011. szeptember 13. 14:54 #959
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
Nem tudom, van-e rá igény, de feltöltöm, mert HQ képek laugh.gif
Ma mutatták be az Infiniti FX Sebastian Vettel versiont. Kicist sajnálom, hogy Webbert nem kérték fel, hogy kicsit tuningoljon meg egy Infinitit. laugh.gif
3 felhasználónak tetszik: Boscorelli, joe_r, Emily O.
2011. szeptember 13. 15:21 #960
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
Idézet (Gajcsi @ 2011.09.13. 14:54)
Nem tudom, van-e rá igény, de feltöltöm, mert HQ képek laugh.gif 
Ma mutatták be az Infiniti FX Sebastian Vettel versiont.


Persze, kocsikra mindig van igény, részemről egész biztos. Elég nagy autómániás vagyok, az-az igazság. Kedvencem pedig a csillagos autók. wink.gif
De igazából a többi német márkát is kedvelem. Valamint az amerikai muscle car-ok is jöhetnek, illetve jöhetnének biggrin.gif
És a japán autók se rosszak, sőt a sportautóik se. smileeee.gif

És pár gondolat az Olasz GP-ről:

Szerintem nem volt rossz verseny, csak Gyula bosszantott már megint. Mindjárt az elején kombináltak, hogy Hamilton szabálytalanul előzte meg Schumit. Bizonyára, ha így lett volna, a csapata rászólt volna, hogy engedje maga elé.
Futam közepén pedig az volt a baja, hogy nincs elég előzés. Jó, hát az igaz, hogy ez nem egy Török futam volt, de azért volt egy pár szép előzési manőver.
Hamilton Schumi csata nagy volt, bár érzésem szerint a német egyszer sportszerűtlen volt, de nem lett belőle gond. Button ismét jó volt, meglepett a jó teljesítményével, de örülök neki.

Igazából, ha őszinte akarok lenni, akkor talán a Ferrari szurkolók lehetnek a legcsalódottabbak.. Ez-az autó már nem fog összeállni idén, úgy érzem. Úgyhogy, ha nyernének még egy futamot, engem már azzal is meglepnének. Persze, még nem kiabálom el. De, ha azt nézem, hogy Alonso milyet rajtolt, az élen volt a hazai nagydíjukon, és onnan sikerült összekaparni egy dobogós helyet, a lekörözöttek hathatós segítségével, akkor azt mondom, hogy nem biztos, hogy ezt várják a szurkolók. Persze, ennyi van az autóban, Alonso kb. mindent kihozott belőle, és így is nagyon kevésen múlt, hogy Hamilton nem 'kajálta meg őt' az utolsó körben. Egyébként a rajtja zseniális volt, néztem is elég nagyot, nem semmi. Így kell rajtolni. Kicsit emlékeztetett Häkkinenre, aki a 2000-es Magyar Nagydíjon rajtolt hasonlóan.

Egyébként Schumiék nagyon jó beállítást találtak ki, kellően lehetett vele szívatni a népet. Mert az látszott, hogy a középső szektorban sokkal lassabb kanyartempója volt, mint a McLaren-eknek, de mégis, nagyon jó volt a gyorsulása, és nem utolsó sorban, a végsebessége. Hamilton autója pedig mindig akkor szabályozott le, amikor még pont kellett volna egy kicsi gyorsulás az előzéshez. Ez benne van egy ilyen pályán. Bár, mikor megelőzte Schumit Hamilton, akkor pont azt a szakaszt kellett volna levédenie, ahol Schumi visszaelőzött, mert utána jött volna a pálya középső része, ahol a Mercedes gyengébb volt, ki tudott volna építeni egy kis előnyt, a célegyenesre. Hát nem jött össze, Schumi szépen visszajött. Egyébként anno ők a tavalyi kínai nagydíjon is nagyon jót csatáztak.

Vettel Alonso esetnél viszont meglepődtem, hogy ennyit kockáztatott Sebastian. Egy kicsit merésznek tűnt, és így a belső kamerás felvételen látszik is, hogy meglehetősen közel voltak egymáshoz. smileeee.gif
Alonso egy kicsit szorította kifelé, mondjuk, talán ez még belefért. Kár, hogy nem mutatták ezt Vettel kamerájából a futamon, nagyon komoly előzés volt, le a kalappal.
3 felhasználónak tetszik: Gajcsi, Emily O., NikiBlack
62 oldal 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!