Starity

Formula 1

62 oldal 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. május 31. 14:04 #841
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 19:36)

Igen olvastam, és meg kell mondanom, van igaza. Ezek a versenyfelügyelők már túlságosan beleszólnak a futamokba. A Massával való kocc semmi sem volt, egy apró versenybaleset, és vissza is engedte Hamilton maga elé Massát. Más kérdés, hogy Massa ezután lenyilatkozta, hogy Hamilton miatt esett ki, mert az ütközésnél megsérült a kocsija, és ezért sodrott le az ívről az alagútban. Hát, azt kötve hiszem. Ha baja lett volna a Massa által vezetett Ferrarinak, akkor nem 250-el ment volna az alagútban... Egyszerűen lecsúszott az ívről, de lassítani meg nem akart, mert akkor Hamilton biztos elment volna mellette, és nem tudta volna megvédeni a pozícióját az alagút után sikánnál.


Nagyon nem komálom a McLaren-t, Hamiltont meg pláne, és még mielőtt valaki kitalálja, hogy a bőrszíne miatt, akkor gyorsan megnyugtatom, hogy nem azért. De mikor jobbak, akkor el szoktam ismerni. Ettől függetlenül most meg kell védenem Massa-t. A Loews kanyarba maximum két íven lehet befordulni úgy, hogy kifelé ne koccold le a külső falat, vagy befelé ne fordulj keresztbe, mert huplis. Hamilton nem kicsit elborult módon közlekedett, mint ahogy azt Gyuláék is megjegyezték. Azzal a lendülettel, amivel utolérte Massa-t, az alagút utáni sikán előtt simán befért volna mellé. Türelmetlen volt.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 19:36)

Kicsit nekem úgy tűnt, mintha Massa a saját hibáját Hamiltonra akarja kenni, kihasználva, hogy úgyse szólhat Lewis semmit, mert volt egy kis koccanásuk. Lehet, hogy tényleg megsérült a Ferrari, de én ebben nem vagyok ám olyan biztos. Massának meg kapóra jött/jönne, ha nem saját hibájából esett volna ki. Idén eddig sokkal gyengébb, mint Alonso, időmérőn feltartja Hamiltont, és akkor futam után ő beszél, hogy "Hamiltonnak keményebb büntetéseket kéne adni, mert különben nem tanulja meg". 
Szóval nem tudom miről beszél, mert Hamiltonnak igaza volt, Massa fordította rá a Ferrarit, az ő autójára.


Azért azt tudni kell, hogy a felügyelők nem azt a képet nézik vissza, amit a közvetítéseken látsz, hanem minden autóra szerelt illetve minden rögzített kamerát megnéznek, és az alapján döntenek. Mellesleg az FIA szabálykönyve j ideje tartalmazza a caused a collision kitételt, mely szerint, ha egyik pilóta a másik autójában kárt okoz, akkor büntetésre számíthat. Azt viszont meg merném kockáztatni, hogy ha Massa nem töri félig rommá a Ferrari-t az alagútban, akkor Lewis sem kap semmit, maximum egy szóbeli megrovást, ahogy azt Kobajashi is megkapta.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 19:36)

Maldonados eset, az is érdekes. Szerintem mindketten hibásak. Lewis tény, hogy kicsit messze volt, de bent volt mellette félautóval, erre a venezuelai ráhúzza egy az egyben az autót. Ilyet megengedni luxus, pláne egy újoncnak, akinek kellenek a pontok, hogy meggyőzze a csapatot, hogy helye van itt az F1-ben. Most megtehette volna, hogy hagy Hamiltonnak helyet, igaz, ekkor elveszítette volna a 6.helyet, mert akkor befért volna mellé Lewis, de még mindig pontszerző 7.lett volna.


Szerintem itt is Lewis volt nem kicsit idegbeteg. Ráadásul Monaco pont az a pálya, ahol nincs olyan, hogy félrehúzódok, mert korlát - aszfalt - korlát. Ha ez Barcelona-ban van, akkor még ha ütköznek is, nem áll bele a falban Maldonado, és nem építi e az autót, csak mert Lewis nem bírt magával. Bevallom, az akkori ténykedésével nem lepett volna meg különösebben, ha fekete zászlóval kizárják. Előzésnél ugyanis csak akkor tekinthető szabályosnak, ha a hátulról érkező autója a kanyar bejáratában már előrébb van, mint az elől haladóé.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 20:10)

Alonso valóban jó Monacoban. Már kétszer nyert is, ráadásul egymás után. wink.gif Azóta viszont egyszerűen nem ült olyan autóban, hogy ezt sikerüljön ismét bemutatni. A Ferrari nem volt rossz most se, de ezen a pályán nem volt elég a tempó a Red Bull ellen, illetve ezen se, kiegészítem magam. Viszont jóval közelebb voltak a győzelemhez, mint eddig.


Az egész mezőnynek az tett keresztbe, hogy a piros zászló alatt gyakorlatilag egy fél romhalmaz autót újra lehet építeni, kereket lehet cserélni. Nem véletlenül háborognak a szurkolók, egyes csapatok, és maga a Pirelli is, hogy ez egy nagyon elbaltázott szabály, és illene módosítani rajta.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 20:10)

Vettel pole idején néztem nagyokat. Azt, hogy sikerült futnia? Nem tudom. A futamon abban bíztam, hogy ha nyer is, legalább nem simán, és ez be is jött. smileeee.gif


1:13:771-et én is tudok Vettel idei gépével... rohog.gif

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 20:10)

Ferrarinál az a baj, hogy tetemes a hátránya, pontban is, köridőben is, mindenhogy. Sajnos. Vagyis, nekem annyira nem sajnos, mert nem vagyok a rajongójuk, de gondolom ez a fanoknak nem szép látvány, hogy ennyire nem jönnek össze a futamok. Bár, most Alonso épp hozott egy jó eredményt, de Massanak eddig ez-az év nagy csalódással érhet fel. Zsinórban ez a harmadik futam, hogy pont(ok) nélkül marad. És elnézve Alonsot, hát, nincs könnyű helyzetben a brazil, mert, ha így folytatja, ez könnyen kevés lehet. Persze, azért még nem akarom leírni őt se, sok van még hátra. De arra, hogy a Ferrari idén csapat világbajnok legyen, arra szinte (már) semmi esélyt nem látok, de (sajnos) egyre inkább ugyanez a McLaren esete is, bár ők azért sokkal jobb helyzetben vannak.


Igazából a Ferrari-nál én Domenicali-val nem vagyok kibékülve. Ugye ő azért került oda, mert jól kijön a többi csapatvezetővel. Az lehet, hogy ebben jó, de időnként olyan hülyeségeket tudnak összehozni, hogy azt nézni is rossz. A taktika a béka feneke alatt van, és ha nem pofázna bele mindenki Nicholas Tombazis tervezőmérnök munkájába, akkor talán nem itt tartanának. Mélyen egyetértek azzal, hogy az idei autó nagyon konzervatív lett, tud ennél sokkal extrémebbet is a Ferrari, csak nem kellene megkötni a mérnökök kezét.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 20:10)

Egyéniben, ha Vettel ezt hozza, ezt a nyugodtságot, akkor idén már nem fogják tudni megfogni. A Red Bull legrosszabb esetben is, ha visszaesik (akkor is csak a McLarenben látok potenciált, hogy megelőzze), Vettel még mindig a 2. legjobb autóban ülne. Amivel harmadik helyeket könnyedén hozhat (adott esetben). Szóval, így innen, megfogni őt, nagyon nehéz lesz, ha ezt stabilitást/nyugodtságot folyamatosan hozza.


A Red Bull-nak egy gyengéje van, a KERS. A váz konstrukciójából adódóan nekik át kellett alakítani, és egy kisebb helyre begyömöszölni, és ezért jóval hajlamosabb túlmelegedni is. Viszont, ha ezt kiküszöbölik, akkor ott a többieknek kapufa, mert azt már megmutatták olyan korábban McLaren-es, vagy Ferrari-s pályákon, hogy ha nincs KERS, akkor is képesek rommá verni mindenkit. Itt a többi csapat évközben vagy talál valamit, amivel nagyot lép előre, vagy nyugodtan beletörődhetnek abba, hogy idén is asszisztálni fognak a Red Bull-nak.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.30. 20:57)

De összességében, Massa helyzetét is meg lehet érteni, rendkívül frusztráló év lehet ez neki. A kocsi alapból se valami jó, de a csapattársa így is sokat ver rá, ugyanazzal az autóval. Szóval nem tudom, nem könnyű a helyzete ez biztos, és azt pedig el tudom képzelni, hogy elhamarkodottan nyilatkozik Ő is, ilyen esetekben, amikor értékes pontokat hullajtott el. Egyébként Őt egy korrekt pilótának tartom, néhány nyilatkozatától (mint pl. a mostani) eltekintve.


Massa amellett, hogy nehezen tud alkalmazkodni a Pirelli gumikhoz, még mindig a 2009-es magyarországi balesetének árnyékában van. Nyilatkozhat bármit, a vezetésén, főleg a T-kamerás felvételeken jól látszik, hogy mennyivel kevésbé agresszíven vezet, mint előtte. Őszintén nem is tudom érte hibáztatni, csak egy ennyire kihegyezett versenysportban nagyon visszaüt.
2011. május 31. 15:14 #842
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Nagyon nem komálom a McLaren-t, Hamiltont meg pláne, és még mielőtt valaki kitalálja, hogy a bőrszíne miatt, akkor gyorsan megnyugtatom, hogy nem azért.

Semmi gond Joe. Nem vagyunk egyformák, valaki a McLaren-t szereti, és valaki a Ferrari-t. Általában a két csapat szurkolói nem szokták szeretni a másik csapatot, nem is értem miért biggrin.gif
Azt azért nem mondom, hogy Barca-Real érzése van a dolognak, de két nagy riválisról van szó, és, bevallom én pedig a Ferrari-t nem szeretem. Amikor Kimi ott volt, neki szurkoltam, mert őt kedveltem, teljesen mindegy milyen overálban versenyezett, de egyébként, magát, az olasz csapatot, nem szívlelem.

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
De mikor jobbak, akkor el szoktam ismerni.

beer.gif

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Ettől függetlenül most meg kell védenem Massa-t. A Loews kanyarba maximum két íven lehet befordulni úgy, hogy kifelé ne koccold le a külső falat, vagy befelé ne fordulj keresztbe, mert huplis. Hamilton nem kicsit elborult módon közlekedett, mint ahogy azt Gyuláék is megjegyezték. Azzal a lendülettel, amivel utolérte Massa-t, az alagút utáni sikán előtt simán befért volna mellé. Türelmetlen volt.


Egy belső kamerás felvétel

Nem mondom, hogy Hamilton nem hibás, de itt, ahogy én látom, arra számított, hogy Massa kívülről kezdi meg a Lowes kanyart, és hírtelen bekanyarodott elé, nagyon hová nem is tudott volna menni. Ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy Massa nem látta, hogy ott jön, vagy nem számított rá, pont ezért gondolom ezt egy ártatlan átlagos versenybalesetnek.
Utána meg látszik, hogy Massa meg sem kísérli az alagútban a jó ívre terelni a kocsit, szinte feladja az ívet, ez nem tudom miért lehetett…

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Azért azt tudni kell, hogy a felügyelők nem azt a képet nézik vissza, amit a közvetítéseken látsz, hanem minden autóra szerelt illetve minden rögzített kamerát megnéznek, és az alapján döntenek. Mellesleg az FIA szabálykönyve j ideje tartalmazza a caused a collision kitételt, mely szerint, ha egyik pilóta a másik autójában kárt okoz, akkor büntetésre számíthat. Azt viszont meg merném kockáztatni, hogy ha Massa nem töri félig rommá a Ferrari-t az alagútban, akkor Lewis sem kap semmit, maximum egy szóbeli megrovást, ahogy azt Kobajashi is megkapta.

Persze. Ezt értem is. Csak egész egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez a kis kocc ilyen nagy kárt okozott volna a Ferrariban. Mindenesetre látványos kiesés volt, és lehet az is benne van a dologban, amit te írsz, hogy ezért kapta Hamilton.

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Szerintem itt is Lewis volt nem kicsit idegbeteg. Ráadásul Monaco pont az a pálya, ahol nincs olyan, hogy félrehúzódok, mert korlát - aszfalt - korlát. Ha ez Barcelona-ban van, akkor még ha ütköznek is, nem áll bele a falban Maldonado, és nem építi e az autót, csak mert Lewis nem bírt magával. Bevallom, az akkori ténykedésével nem lepett volna meg különösebben, ha fekete zászlóval kizárják. Előzésnél ugyanis csak akkor tekinthető szabályosnak, ha a hátulról érkező autója a kanyar bejáratában már előrébb van, mint az elől haladóé.


Ezt én elfogadom joe. Csak mi van akkor, hogyha, te előzni akarsz, szabadon is hagyják neked az utat, majd időben fékezel a kanyar előtt, előbb, mint az ellenfeled, hogy ne menj neki, de még mellette vagy kb. fél autóval, de az ellenfeled tudomást sem vesz rólad, és rád húzza az autót. Egyértelműen te vagy csak a hibás? Nem hinném wink.gif

Itt is van egy belső felvétel

Egyszerűen nem volt helye Hamiltonnak, mert nem hagytak neki. Márpedig, az ilyen, nem csak egy emberen múlik. Most persze, nem mondom, hogy Lewis ártatlan, csak azt, hogy nem csak Ő hibás ezért. Ha hátulról kitorpedózta volna, akkor azt mondom rendben, az övé, de bent volt mellette. Az ütközés két módon lehetett volna elkerülni:
1, Hamilton levágja az egész kanyart, de ő meg nem számított rá, hogy Maldonado nem hagy helyet neki
2, Maldonado helyet hagy Hamiltonnak, ő meg arra nem számított, hogy ilyen közel van Hamilton.
Versenybaleset ez is. Láttunk már ilyet másoktól is.

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Az egész mezőnynek az tett keresztbe, hogy a piros zászló alatt gyakorlatilag egy fél romhalmaz autót újra lehet építeni, kereket lehet cserélni. Nem véletlenül háborognak a szurkolók, egyes csapatok, és maga a Pirelli is, hogy ez egy nagyon elbaltázott szabály, és illene módosítani rajta.

Így igaz, ez címeres hülyeség, de, ha visszagondolunk, nem sok piros zászlós periódus volt az elmúlt években, szóval, magát a szabályt ritkán alkalmazzák. Most ez pont rosszul jött ki, mert megölte a finálét. Sajnos ez van. Ugyanakkor egyetértek, szerintem is meg kell változtatni.
Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
1:13:771-et én is tudok Vettel idei gépével...  rohog.gif

Akkor egy tizeddel gyorsabb vagy nálam biggrin.gif beer.gif

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Igazából a Ferrari-nál én Domenicali-val nem vagyok kibékülve. Ugye ő azért került oda, mert jól kijön a többi csapatvezetővel. Az lehet, hogy ebben jó, de időnként olyan hülyeségeket tudnak összehozni, hogy azt nézni is rossz. A taktika a béka feneke alatt van, és ha nem pofázna bele mindenki Nicholas Tombazis tervezőmérnök munkájába, akkor talán nem itt tartanának. Mélyen egyetértek azzal, hogy az idei autó nagyon konzervatív lett, tud ennél sokkal extrémebbet is a Ferrari, csak nem kellene megkötni a mérnökök kezét.

Nem biztos, hogy tetszeni fog, amit írok, de én valahogy a következőképp látom a Ferrari csapat helyzetét. Ami egy mondatban gyorsan össze is foglalható, mégpedig, mióta elment a Jean Todt, azóta meredeken esnek visszafelé.

2008-ban, ha jól tudom már a Domenicali volt a főnök. Na, azt az autót még az elődöknek köszönhették. Semmi köze hozzá, hogy nagyon jól sikerült. 2009-ben egy rettenetesen gagyi autót tudtak összehozni, amivel egy futamgyőzelem (a körülményeket mindannyian ismerjük) jött össze. Tavaly ismét jobbak voltak, már, ha 2009-hez mérjük őket, mert nyertek nem két versenyt. De. Ha, most megszámolnám, mennyi volt az, hogy erőből megvolt, nem sok jönne ki. Ezzel azt akarom mondani, hogy tavaly Vettel nyerhetett volna sokkal simábban is vb. címet, mert az autója klasszisokkal jobb volt a tavalyi Ferrarinál is.

Az idei autó úgy néz ki, hozza a 2009-es évet. Eddig még 0 győzelemmel. Leszámítva, a monacói fergeteget, olyan messze is voltak tőle, mint innen Phoenix. És az elég durva. Most nem szapulni akarom a csapatot, ne érts félre, csak én is azt gondolom, hogy a Domenicali, nem való egy ilyen team élére. Még, ha ott is vannak az elejében, és tavaly, (most, hogy Alonsot milyen körülmények segítették az mindegy) még egyéni címet is nyerhettek volna. De azt is sikerült nyert helyzetből eltaktikázni. Márpedig, ha ez folytatódik tovább, akkor sok babérjuk nem lesz, idén se, meg úgy lehet, hogy jövőre se (hacsak nem építenek egy csúcsmodellt). De még, ha jó a kocsid, és eltaktikázol mindent, akkor sem tudsz nyerni. Szóval, én továbbra is azt gondolom, hogy, amíg nem lesz más valaki a csapat élén, addig nagy változás nem lesz a Ferrari ütőképességében.

Idézet (joe_r @ 2011.05.31. 14:04)
Massa amellett, hogy nehezen tud alkalmazkodni a Pirelli gumikhoz, még mindig a 2009-es magyarországi balesetének árnyékában van. Nyilatkozhat bármit, a vezetésén, főleg a T-kamerás felvételeken jól látszik, hogy mennyivel kevésbé agresszíven vezet, mint előtte. Őszintén nem is tudom érte hibáztatni, csak egy ennyire kihegyezett versenysportban nagyon visszaüt.


Persze. Nekem abszolút semmi gondom nincs Massával. Még akkor se, ha olyanokat mond a kedvenc csapatomról, ami mondjuk nem tetszik. Most tartom őt is annyira korrektnek, hogy, ha később belátja, hogy olyat mondott, amit nem kellett volna, akkor elnézést kér. Hamilton is adott Massának a futam után a nyilatkozataiban, és Massa ezt viszonozta, szóval szerintem ezt lerendezik ők egymás között. smileeee.gif

Az a baj, hogy még, ha Massa vissza is nyerné a formáját, akkor is a mezőny legálszentebb csapatában (ne haragudj, ez a véleményem) versenyzik. Ahol (és lásd tavalyi német futam) sose az lesz a cél, hogy ő visszanyerje az önbizalmát, hanem, hogy besorolják Alonso mögé, mert, ha Massa 2008-as formájában versenyezne, akkor feltudná venni a versenyt Alonsoval.

Én már csak egy dologra leszek kíváncsi, a Ferrarival kapcsolatban. Mégpedig, mi lesz, ha szegény Massát elküldik (remélem nem így lesz, mert csak Őt tartom valamire az egész csapatból - sorry) mondjuk a szezon végén, ki jönne a helyére? Esetleg, ha valami erős toppilótát kapna Alonso, akkor mi lenne házon belül? Mert, azt már láttuk, hogy Alonso nem nagyon szereti, hogyha a csapattársa jobb tőle, ezt sajnos nagyon nehezen tudja kezelni, lásd 2007 wink.gif


Szóval a lényeg a lényeg, én Alonsot/Ferrarit nagyon nem komálom, de, persze elismerem én is, ha ők a jobbak beer.gif Szerencsére, idén, ilyenről még nincsen szó wink.gif
2011. május 31. 16:13 #843
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Semmi gond Joe. Nem vagyunk egyformák, valaki a McLaren-t szereti, és valaki a Ferrari-t. Általában a két csapat szurkolói nem szokták szeretni a másik csapatot, nem is értem miért biggrin.gif
Azt azért nem mondom, hogy Barca-Real érzése van a dolognak, de két nagy riválisról  van szó, és, bevallom én pedig a Ferrari-t nem szeretem. Amikor Kimi ott volt, neki szurkoltam, mert őt kedveltem, teljesen mindegy milyen overálban versenyezett, de egyébként, magát, az olasz csapatot, nem szívlelem.


Ne ezen biztos nem veszünk össze. beer.gif

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)


Nyilván nem fogjuk soha megtudni a pontos okot. Viszont nekem két dolog is feltűnt ebbven a videóban. Egyrészt ugye nem egy tipikus előzési pont, így nem is nagyon vannak felkészülve rá, de itt Lewis egyszerűen beszúrt, úgy, hogy fél autóval hátrébb volt a teljes kanyaríven. A másik, ami miatt itt véleméynem szerint büntettek, az annak a lehetősége, hogy ha az a két forgó kerék összeakad, akkor Lewis megmássza Massa bukósisakját, és ez azért kicsit sem lett volna vicces. A szög meg volt hozzá. (14 és 19 másodperc között)

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Nem mondom, hogy Hamilton nem hibás, de itt, ahogy én látom, arra számított, hogy Massa kívülről kezdi meg  a Lowes kanyart, és hírtelen bekanyarodott elé, nagyon hová nem is tudott volna menni. Ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy Massa nem látta, hogy ott jön, vagy nem számított rá, pont ezért gondolom ezt egy ártatlan átlagos versenybalesetnek. Utána meg látszik, hogy Massa meg sem kísérli az alagútban a jó ívre terelni a kocsit, szinte feladja az ívet, ez nem tudom miért lehetett… 


Egyébként ezen a videón, bár nem a legjobb minőség, de az is látszik, hogy a Ferrari eleje is sérül, mikor rápaszírozódik a Red Bull hátuljára. És egy ilyen pályán úgy tűnik ez is sok.
Az pedig, hogy miért adta fel az ívet, szerintem ott már tényleg sérült volt az autó, és megpróbálta elengedni, csak az a baj, hogy ezek a Pirelli gumik jobban morzsálódnak, és egy olyan felülről zárt részen, mint az alagút, ahol nem puhul fel a hőtől, úgy viselkedik, mint az apró szemű kavics. Ha erre ráhajtasz, onnantól utazol, és tízből kilencszer korlát a vége.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Ezt én elfogadom joe. Csak mi van akkor, hogyha, te előzni akarsz, szabadon is hagyják neked az utat, majd időben fékezel a kanyar előtt, előbb, mint az ellenfeled, hogy ne menj neki, de még mellette vagy kb. fél autóval, de az ellenfeled tudomást sem vesz rólad, és rád húzza az autót. Egyértelműen te vagy csak a hibás? Nem hinném wink.gif


Ilyenkor van az, hogy valaki számára rossz döntést hoznak a felügyelők. Azt mondjuk hozzátenném, hogy Lewis cak tavaly is csinált annyi meredek dolgot, amennyiért többször is megbüntethették volna, de elmaradt a regula. Most nem jött ki neki ez, és egész versenyen szívott is, mint a torkos borz. De ilyen sajnos mindenkinél van/volt.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)


Gondolom itt is azt látták a felügyelők, hogy ez közel nem volt tiszta előzés. mondjuk büntetés ide vagy oda, ezzel nem veszített semmit Lewis. Maximum frusztálhatta, hogy egész hétvégén ki volt pécézve.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Egyszerűen nem volt helye Hamiltonnak, mert nem hagytak neki. Márpedig, az ilyen, nem csak egy emberen múlik. Most persze, nem mondom, hogy Lewis ártatlan, csak azt, hogy nem csak Ő hibás ezért. Ha hátulról kitorpedózta volna, akkor azt mondom rendben, az övé, de bent volt mellette. Az ütközés két módon lehetett volna elkerülni:
1, Hamilton levágja az egész kanyart, de ő meg nem számított rá, hogy Maldonado nem hagy helyet neki
2, Maldonado helyet hagy Hamiltonnak, ő meg arra nem számított, hogy ilyen közel van Hamilton.
Versenybaleset ez is. Láttunk már ilyet másoktól is.


A legnagyobb gondom nekem a tükrökkel van. Tehetik akárhová, de mindig lesz olyan szög, ami holttér, és mivel ez verseny, itt nincs idő azon agyalni, hogy mi van, ha van mellettem valaki, csak nem látom. Befordítom, és vagy tovább tudok menni, vagy jön a csattanás.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Így igaz, ez címeres hülyeség, de, ha visszagondolunk, nem sok piros zászlós periódus volt az elmúlt években, szóval, magát a szabályt ritkán alkalmazzák. Most ez pont rosszul jött ki, mert megölte a finálét. Sajnos ez van. Ugyanakkor egyetértek, szerintem is meg kell változtatni.


Viszont ez is mutatja, hogy túl van szabályozva az egész. A szabálynak van főszabálya, alszabálya, mellékszabálya, kiegészítése, pontosítása... omg.gif A Felét ki lehetne vágni a francba, és egy épeszű szabálykönyvet írni a csapatok hathatós közreműködésével. Így nagyon sok kiskapu, és félreértelmezés elkerülhető lenne.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Akkor egy tizeddel gyorsabb vagy nálam biggrin.gif beer.gif


Hagytam még benne. biggrin.gif rohog.gif

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Nem biztos, hogy tetszeni fog, amit írok, de én valahogy a következőképp látom a Ferrari csapat helyzetét...


Kénytelen vagyok egyetérteni, és reménykedni, hogy hamarosan lesz valami előrelépés. De komolyan mondom álmomból felébresztve jobb taktikát tudnék összerakni, mint amivel időnként a Ferrari előáll. Az autóra korábban kitértem. Vagyis drasztikusan át kellene építeni, csak év közben egy új padlólemezt cak akkor érdemes bevetni, ha vagy akkora az előnyöm, hogy már megengedhetem a következő évre való fejlesztést, vagy annyira esélytelen vagyok, hogy teljesen mindegy.

Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Én már csak egy dologra leszek kíváncsi, a Ferrarival kapcsolatban. Mégpedig, mi lesz, ha szegény Massát elküldik (remélem nem így lesz, mert csak Őt tartom valamire az egész csapatból - sorry) mondjuk a szezon végén, ki jönne a  helyére? Esetleg, ha valami erős toppilótát kapna Alonso, akkor mi lenne házon belül? Mert, azt már láttuk, hogy Alonso nem nagyon szereti, hogyha a csapattársa jobb tőle, ezt sajnos nagyon nehezen tudja kezelni, lásd 2007 wink.gif
Szóval a lényeg a lényeg, én Alonsot/Ferrarit nagyon nem komálom, de, persze elismerem én is, ha ők a jobbak beer.gif Szerencsére, idén, ilyenről még nincsen szó wink.gif


Csiripelik a benzingőzt szagolgató madarak, hogy ha Massa-t elküldik, akkor nagyon nagy esélye van, hogy Webber fog átöltözni pirosba, Alonso-val úgyis évszázados pajtások. És fordítva is igaz, elvileg Massa-t is nagyon szivesen látnák a Red Bull-nál. Nekem az a véleményem, hogy se a Red Bull, se a Ferrari nem akarja azt megkockáztatni, hogy két világbajnokot versenyeztet, mint a McLaren. Az, hogy a két McLaren-es nem tépi állandóan egymás haját, az annak köszönhető, hogy Martin Whitmarsh nagyon jól tudja őket kezelni, Button egy rettenetesen szimpatikus, kulturált, és rugalmas ember, igazi angol, és hogy Lewis-nak alig van haja... rohog.gif
2011. június 12. 19:59 #844
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Na hát nagyon kihalt a topik,de jöttem ma! Elég nagy zuhé van ott, nem csodálom, hogy lefújták egy időre a versenyt!
1 felhasználónak tetszik: BarcaFan
2011. június 12. 20:02 #845
Fanni00
Fanni00
 
Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.03.
Hozzászólás: 4117
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
Offline offline
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 19:59)
Na hát nagyon kihalt a topik,de jöttem ma! Elég nagy zuhé van ott, nem csodálom, hogy lefújták egy időre a versenyt!


Igen tényleg kihalt,gondoltam beírok már én is. Így gép közbe figyelem a futamot,és hát,nem tudom mi lesz ebből.
2011. június 12. 20:03 #846
matessz
matessz
 
Státusznem
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.05.09.
Hozzászólás: 1014
Csatolások: 22
Azonosító: 95461
Offline offline
Akkor már én is írok egy kicsit : sajnálom hogy Hamilton kiesett, nemtudom okolni egyikőjüket sem (sem Buttont, sem őt).
Legjobban akkor örülnék ha nem folytatódna ez a szenvedés... unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: Fanni00
2011. június 12. 20:03 #847
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:02)
Igen tényleg kihalt,gondoltam beírok már én is. Így gép közbe figyelem a futamot,és hát,nem tudom mi lesz ebből.

Hát én se tudom, lehet, hogy lefújják, de ez még a jövő zenéje!
2011. június 12. 20:04 #848
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 19:59)
Na hát nagyon kihalt a topik,de jöttem ma! Elég nagy zuhé van ott, nem csodálom, hogy lefújták egy időre a versenyt!


Nem halt ki, csak meg kell várni, hogy lemenjen egy verseny, hogy tudjunk róla utána dumálni. Most, ilyen időmérőről szabadedzésről nem lehet annyit beszélgetni. smileeee.gif

Amúgy igen, tényleg nagy eső van, és a Czollner az agyamra megy... blink.gif
2 felhasználónak tetszik: Emily O., Fanni00
2011. június 12. 20:06 #849
matessz
matessz
 
Státusznem
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.05.09.
Hozzászólás: 1014
Csatolások: 22
Azonosító: 95461
Offline offline
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.12. 20:04)
...Czollner az agyamra megy...  blink.gif

HAJRÁ VETTEL, elképesztő... dry.gif
2011. június 12. 20:07 #850
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.12. 20:04)
Nem halt ki, csak meg kell várni, hogy lemenjen egy verseny, hogy tudjunk róla utána dumálni. Most, ilyen időmérőről szabadedzésről nem lehet annyit beszélgetni. smileeee.gif
Amúgy igen, tényleg nagy eső van, és a Czollner az agyamra megy...  blink.gif

Hát érdekes az biztos ez a mai verseny! És még hátra van 45 kör!Itt még bármi lehet!
2011. június 12. 20:08 #851
- törölt felhasználó -    
Remélem nem baj ha írok ide én nagyon sajnáltam Hamiltont ez most tényleg Button hibája volt rolleyes.gif Vettel meg ha a verseny újra indul tuti megint nyer blush.gif
2011. június 12. 20:09 #852
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Idézet (zsófi1997 @ 2011.06.12. 20:08)
Remélem nem baj ha írok ide én nagyon sajnáltam Hamiltont ez most tényleg Button hibája volt rolleyes.gif Vettel meg ha a verseny újra indul tuti megint nyer blush.gif

Nem baj, legalább van téma és nincs fagyás! Hát az viszont biztos, hogy a McLaren sokat veszített, de Vettel! Mindig csak ő nyer! Ez ma se lesz szerintem máshogy!
1 felhasználónak tetszik: Fanni00
2011. június 12. 20:10 #853
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Kerekeken guruló hajót még nem láttam, de lehet, hogy gyorsan kellene venni 22 darab gumicsónakot, és szólni a srácoknak, hogy lapátolva játszák le... rohog.gif biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Emily O., zsófi1997, Fanni00
2011. június 12. 20:10 #854
Fanni00
Fanni00
 
Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.03.
Hozzászólás: 4117
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
Offline offline
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.12. 20:04)
Nem halt ki, csak meg kell várni, hogy lemenjen egy verseny, hogy tudjunk róla utána dumálni. Most, ilyen időmérőről szabadedzésről nem lehet annyit beszélgetni. smileeee.gif
Amúgy igen, tényleg nagy eső van, és a Czollner az agyamra megy...  blink.gif



meghajolo.gif
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó. meghajolo.gif
Amúgy azért már durva ez a sok eső. Azért Alonso-nak nagyon örültem,hogy megszerezte az időmérőn a 2. helyet. Remélem nem esik vissza futam végéig,sőt,hátha még javítani is tudna.
Emelett nektek mi a véleményetek a 2 McLaren-es balesetről?
2011. június 12. 20:11 #855
- törölt felhasználó -    
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 20:09)
Nem baj, legalább van téma és nincs fagyás! Hát az viszont biztos, hogy a McLaren sokat veszített, de Vettel! Mindig csak ő nyer! Ez ma se lesz szerintem máshogy!

Ja de majd legközelebb, Vettel meg már kicsit idegesít hogy folyton ő nyer rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: Emily O.
2011. június 12. 20:12 #856
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:10)
meghajolo.gif 
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó.  meghajolo.gif 
Amúgy azért már durva ez a sok eső. Azért Alonso-nak nagyon örültem,hogy megszerezte az időmérőn a 2. helyet. Remélem nem esik vissza futam végéig,sőt,hátha még javítani is tudna.
Emelett nektek mi a véleményetek a 2 McLaren-es balesetről?

Én is ebben bizakodok.!
Hát a McLaren balesetnél először nem tudtam eldönteni ki a hibás, de a visszajátszásnál már láttam , hogy inkább Button.
szerk.: zsófi1997: engem is már zavar
Azta most nézem! A pályáról lapátolják a vizet! ohmy.gif
1 felhasználónak tetszik: zsófi1997
2011. június 12. 20:14 #857
- törölt felhasználó -    
Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:10)
meghajolo.gif 
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó.  meghajolo.gif 
Amúgy azért már durva ez a sok eső. Azért Alonso-nak nagyon örültem,hogy megszerezte az időmérőn a 2. helyet. Remélem nem esik vissza futam végéig,sőt,hátha még javítani is tudna.
Emelett nektek mi a véleményetek a 2 McLaren-es balesetről?

Szerintem Button hibája volt Hamilton csak versenyzett rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: Emily O.
2011. június 12. 20:17 #858
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.11.20.
Hozzászólás: 2578
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Offline offline
Szerintetek ezt a futamot lefújják vagy előreláthatatlan idő múlva folytatják, de remélem inkább az utóbbi!
2011. június 12. 20:18 #859
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 08.08.01.
Hozzászólás: 5987
Csatolások: 136689
Azonosító: 67913
Offline offline
Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:10)
meghajolo.gif 
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó.  meghajolo.gif


Ja igen, hát kezdem én is visszasírni a Palikot. Ez a Gyula már helyenként rettenetesen fárasztó, az elméleteivel, meg mindent elmond 36x egymás után. És, ha történik egy apróság, máris kiabál.

Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:10)
Emelett nektek mi a véleményetek a 2 McLaren-es balesetről?


Buttoné. Szerintem. Eleinte, az első visszajátszáson nem volt ennyire egyértelmű, de a többin igen.

Idézet (zsófi1997 @ 2011.06.12. 20:08)
én nagyon sajnáltam Hamiltont ez most tényleg Button hibája volt


Ja igen, hát csóri ezt most megszívta. Ami azt illeti, az igaz, hogy lehetett volna türelmesebb, de akkora volt tényleg a lendület különbség, hogy, ha Button nem nyomja fel a falra, akkor megelőzte volna. Jobban megcsinálta az utolsó sikánt és az nagyon sokat számít, gyorsabb volt az egyenesben, előzni akart, a másik meg becsukta a kaput. smileeee.gif

Azért kár az egészért, mert mindkét tagot bírom, szóval, én inkább úgy mondom, hogy sajnálom hogy így úszott el a futam a Teamnek.
2 felhasználónak tetszik: Emily O., zsófi1997
2011. június 12. 20:19 #860
Fanni00
Fanni00
 
Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.03.
Hozzászólás: 4117
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
Offline offline
Idézet (zsófi1997 @ 2011.06.12. 20:14)
Szerintem Button hibája volt Hamilton csak versenyzett rolleyes.gif


Pontosan. Először nem is igazodtam el rajta,de ahogy visszajátszották észrevettem,hogy szemmel láthatóan Button a hibás. Hiszen Hamilton nem is tudom,előzni akart ő ott? De lényeg balra fordult,és Button és balra húzta a kocsit annak ellenére,hogy látta Hamiltont. Chh.. És utána még Button volt ideges a rádióban.
Meg azért sajnálom Hamiltont is,hogy véget ért számára a verseny.
1 felhasználónak tetszik: zsófi1997
62 oldal 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!