Webber megmondta a frankót, tetszik ez a hozzáállás.
Őszintén szólva, engem ezek az új szabályok eléggé zavarnak, főleg, amit meg is említettél, ez a büntetőpont, ez most újdonság volt, még nem hallottam róla. De badarságnak tartom.
Körülbelül mintha azt találnánk ki költségcsökkentés címén, hogy "mostantól fogva, amelyik pilóta összetöri a kocsiját, az köteles azt kifizetni". Tehát tényleg, ez a büntetőpont...

Nem térek vele nyugovóra, ki találja ki ezek a hülyeségeket?
Az állandó rajtszámozásról viszont hallottam, amit szintén hülyeségnek tartok. Amerikai mintára akarnák bevezetni, Jean Todt többször lenyilatkozta, hogy milyen jó az USA-ban, a Nascar-ban karrierje elején kap valaki egy rajtszámot, és azzal megy végig, ezáltal a nézők mindig megismerik.
Ez csak azért hibás, mert nem így működik, habár tényleg állandó rajtszámok vannak ott, de a rajtszámok a csapatokhoz tartoznak, nem a versenyzőkhöz. Ha valaki átigazol, egy konkurens istállóhoz, új száma lesz. Jó példa erre Tony Stewart 2x bajnok, aki nem is tudom hány évig 20-as rajtszámmal ment, majd, saját csapatot alapított Haas-al, és most a 14-es autó az övé. Tudod mi az érdekes? A nézők megtanulták. Micsoda meglepetés. Persze, kellett venni néhány új relikviát, amin már az új száma van, de az ottani fanoknak ez nagyon komoly dolog, nem igen változtatnak kedvenc versenyzőt, sőt, akkor is kitartanak mellette, ha átigazol, vagy valami balhéba kerül. Igazából, emiatt nagyra is tartom az ottani szurkolókat, mert arrafelé tényleg számít valamit még az a szó, hogy autóversenyzés. Habár, bevezettek pár újdonságot, költségcsökkentés címén, de nem mondom, hogy rosszul sikerült, igazság szerint, sokkal egyszerűbbek a szabályok, mint az F1-ben. És nem írják át minden évben 43x.
Todt még azt elfelejtette hozzátenni, hogy az Indycar-ban is így mennek a dolgok, mármint ott is állandó a rajtszám.
Viszont, amiért engem felháborít, az idióta (már elnézést) ötlete, az nem más, mint, hogy a Forma 1-ben egészen egyszerűen nem ez a szokás. Emberemlékezet óta az 1-es rajtszám, a címvédőé. Pont azért, mert Ő a bajnoki cím védője, ezért Övé a legkisebb rajtszám, és az Ő nevével kezdődik az az évi rajtlista. Azt hiszem ennyit minden bajnok megérdemelt, aki valaha Forma 1-es bajnokságot nyert. A 2-es pedig a csapattársáé, és onnantól felfelé a tavalyi csapat vb sorrendje számított, csapaton belül pedig az a pilóta kapta a jobb számot, aki több pontot szerzett. Ez olyan egyszerű, eddig nagyon sokáig jó volt ez, most miért nem?
El sem tudom képzelni a Forma 1-et másképp, hogy a világbajnok mondjuk a 22-es rajtszámmal menjen.
Abban is egyetértek joe, amit írtál, az LG valóban a lehető legjobb tájékoztatást próbálja adni TV képernyőn keresztül. Az már más kérdés, hogy ki van írva, hogy Schumacher, a képen is látszik, hogy piros sisakos versenyzőt láthatjuk, de Czollner Gyurkó határozattan állítja 10 percen át, hogy Nico Rosberg van a képernyőn. Erre nem lehet mit mondani, rajta az állandó rajtszámozás se segítene. Most, az Indiai Nagydíj időmérőjén pl. váltig meg volt róla győződve, hogy Vettel = Buemi. Tehát RedBull felirat van mindkét ruházaton, egy kutya. Képzelem mi lett volna vele, amikor még a Marlboro támogatta a McLaren-t és a Ferrari-t is. A két ruházat nagyon hasonló volt, egy lényeges különbséggel, az egyikre az volt írva, hogy: McLaren International, a másikra pedig Scuderia Ferrari Marlboro.
De az akkori fanok, akárcsak a mostaniak, megtudták különböztetni őket. Csak sajnos a mindenható urak, már lenézik a rajongókat, annyira, hogy ilyeneket találnak ki, kvázi azt sugallva, hogy "nehéz felismerni" a kedvenc versenyződet. Hát biztos így van, én amikor versenyt nézek többnyire a kedvenc pilótámra fókuszálok leginkább, hol tart, mennyit dolgozott le a hátrányából az előző körhöz képest, stb. És olyan még nem volt, hogy Hamiltont összekevertem volna Buttonal, Heikkivel vagy éppen Alonsoval.
Sőt, hát igaziból, mióta követem a Forma 1-et rendszeresen (1995-) azóta kb. 4 kedvenc pilótám volt, na most, mindegyikük rajtszámára emlékszek. Nem olyan nagy ügy láttam élőben a futamokat, ott ültem a TV előtt és egyszerűen emlékszem rá. Akkor most Todt azt akarja bemagyarázni nekem és a többi rajongónak, hogy egy évre nehéz megtanulni egy számot? Nem tudok vele egyetérteni.
Ami még zavaró (szerintem) azok a motorszabályok. Lassan már ott tartunk, hogy 1.6-os motorokat fognak használni. Meg egyébként ez is butaság, hogy x futamot ki kell bírnia, és egész évben 8-at (vagy mennyit) használhat el egy pilóta.. Hah, én még emlékszem arra, amikor minden pilótának (legalábbis a topcsapatoknál) volt tartalékautója. Ha az egyikkel történt valami, akkor még mindig átülhetett a másikba. Pl. a 98-as belga futamon ez jól is jött néhány pilótának
Mennyivel másabb idők jártak akkoriban...
Ez a nem tankolunk a futam alatt szabály se tetszik. Ugyanakkora ökörség, mint a 2005-ös nem lehet kereket cserélni szabály. Az nagyon nem működött, ez se igazán működik, mert nehéz taktikázni, és borzasztó nehezek az autók a futam elején, de, ez van, ezt kell(?) szeretni...