Starity

Könyves idézetek

14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. november 04. 14:32 #101
- törölt felhasználó -    
Lauren Kate -Fallen , Kitaszítva

-Egy puncs remekül hangzik - felelte Cam összeszorított fogakkal. - Nem akarsz hozni pár pohárral ,Gabbe?
Gabbe a szemét forgatta Luce felé - Ha szívességet teszel egy pasinak , rögtön a rabszolgájaként kezd kezelni.
Luce felnevetett. Cam egy kicsit túl lőtt a célon ,de Luce számára egyértelmű volt a fiú szándéka.
-Majd én megyek , és hozok innivalót - ajánlotta fel Luca, aki szeretett volna egy lélegzetvételnyi szünetet. A kempingasztal és a puncsostál felé indult. Éppen elhessentett egy legyet a puncs tetejéről ,amikor valaki a a fülébe suttogott.
- Nem akarsz eltűnni innen?
Luca megfordult , készen arra , hogy kitaláljon valami kifogást Camnek ,hogy miért nem lóghat meg vele innen. De nem Cam érintette meg a csuklója tövét a hüvelykujjával.
Hanem Daniel.
Luca egy kicsit megenyhült. A szerdai telefonálási időpontjáig már csak tíz perc volt, és nagyon szerette volna hallani Callie és a szülei hangját. Olyasmiről beszélgetni, ami más , mint az elmúlt két nap komorsága.
De eltűnni innen: Daniellel? Azon kapta magát , hogy bólogat. Cam utálni fogja,ha meglátja , hogy elmegy , márpedig meg fogja látni. Biztosan figyeli. Luce szinte érezte a zöld szemét a tarkóján. Ugyanakkor természetesen el kell mennie. Danielébe csúsztatta a kezét.
-Kérlek!
Eddig mindig csak véletlenül értek egymáshoz és valamelyikük elhúzódott - általában Daniel - ,mielőtt még a meleg villám a forróság emelkedő crescendójává változott volna. Most nem. Luca lepillantott Daniel kezére ami szorosan fogta az övét, és az egész teste többre vágyott.


-Te és Cam - a fiú , és hagyta lógni a levegőben a szavakat,mint a kérdést - Ti sok időt töltötök együtt?
-Ez úgy hangzik , mintha neked nem tetszene túlságosan a gondolat - felelte Luce ,és azonnal ostobának érezte magát,amiért szemérmeskedik. Csak ugratni akart egy kicsit Danielt , amiért féltékenynek tűnik,de a fiú arca és hanghordozása is komoly volt.
-Ő nem...-Kezdte mondani Daniel. Végignézte ,ahogy egy rőtfarkú ölyv leszáll a tölgyfára a fejük felett. - Ő nem elég jó neked.
Luce ezt már ezerszer hallotta . Mindenki ezt mondta. Nem elég jó. De amikor ezek a szavak Daniel ajkát hagyták el,fontosnak tűntek , valahogy még igaznak és relevánsnak is, nem homályosnak és szélsőségesnek,ahogy Luce számára ez a fázis a múltban hangzott.
-Hát akkor - kérdezte csendesen - ki igen?
Daniel csípőre tette a kezét. Hosszan nevetett. - Nem tudom - mondta végül - ezt remek kérdés.
Luca nem éppen ezt a választ várta. - Ez azért nem olyan bonyolult - jelentette ki,miközben zsebre dugta a kezét , mert annyira szeretett volna hozzáérni Danielhez -Elég jónak lenni hozzám.
Daniel pillantása elsötétült: minden lila pötty egy pillanat alatt sötét szürkévé mélyült - De igen - mondta - bonyolult.
1 felhasználónak tetszik: Lili 24
2014. november 04. 16:43 #102
Ria1997
Ria1997
dollophead
 
Státusz"Most people call me Thomas. Well, except Newt—he calls me Tommy."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.05.17.
Hozzászólás: 1072
Csatolások: 0
Azonosító: 151247
Offline offline
The Death Cure

"- Dude, you tried to slice my you-know-what's off!
Thomas laughed, something that he hadn't done in a long time. He welcomed it happily.
- Too bad I didn't. Could've saved the world from future little Minhos. "

"He pulled the envelope out of his pocket and ripped it open, then took out the slip of paper. The soft lights that ringed the mirror lit up the message in a warm glow. It was two short sentences: ' Kill me. If you've ever been my friend, kill me.' " cray.gif

"- You wanna know why I have this limp, Tommy? Did I ever tell you? No, I don’t think I did.
- What happened?
- I tried to kill myself in the Maze. Climbed halfway up one of those bloody walls and jumped right off. Alby found me and dragged me back to the Glade right before the Doors closed. I hated the place, Tommy. I hated every second of every day. And it was all … your … fault! " cry.gif
1 felhasználónak tetszik: Vivyy22
2014. november 04. 20:59 #103
chelseagirl18
chelseagirl18
White Wave™
 
StátuszThe man on the bridge... I knew him.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.03.21.
Hozzászólás: 3017
Csatolások: 311
Azonosító: 123303
Offline offline
James épp olyan magas volt, mint Harry. Azt a ruhát viselte, amelyikben meghalt, haja borzas volt, szemüvege kicsit csálé, mint Mr Weasleyé.
Sirius magas és jóképű volt, sokkal fiatalabb, mint amilyennek Harry ismerte. Zsebre dugott kézzel, könnyű, ruganyos léptekkel, vigyorral az arcán közeledett.
Lupin is fiatalabb volt, a ruhája kevésbé elnyűtt, a haja sűrűbb és sötétebb. Örömmel nézett körül az ismerős helyen, megannyi kamaszkori kóborlás helyszínén.
Lily mosolya volt a legszélesebb. Harry elé lépve hátravetette hosszú haját, aztán csak nézte és nézte Harry arcát csillogó zöld szemével, mintha az idők végezetéig sem tudna eleget gyönyörködni benne.
- Nagyon bátor voltál...
Egy szó sem jött ki a torkán. Csak gyönyörködött édesanyjában, beérte volna azzal, ha örökre így maradhatnak.
- Már közel jársz - szólt James. - Mindjárt megérkezel... Nagyon büszkék vagyunk rád.
- Fájni fog?
Mire észbekapott, már ki is bukott Harryből a gyermeteg kérdés.
- A halál? Egyáltalán nem - válaszolta Sirius. - Csak egy pillanat. Könnyebben elragad, mint az álom.
- Gyorsan fogja csinálni - tette hozzá Lupin. - Túl akar lenni rajta.
- Nem akartam, hogy meghaljatok. - Harry nem gondolkodott, maguktól törtek fel belőle a szavak. - Bocsássatok meg...
Elsősorban Lupinhoz szólt, neki esdekelt.
- ... épp most amikor megszületett a fiad... annyira sajnálom, Remus...
- És is sajnálom - bólintott Lupin - Sajnálom, hogy nem lehetek része az életének. De tudni fogja, miért haltam meg, és remélem, megérti, hogy így kellett lennie. Egy olyan világért küzdöttem, amelyben jobb élete lehet.
(...)
- Velem maradtok?
- Az utolsó percig - válaszolta James.
- Ők nem fognak látni benneteket? - kérdezte Harry-
- Hozzád tartozunk - felelte Sirius. - Senki más nem lát minket.
Harry az édesanyjára nézett.
- Maradj mellettem - mondta csendesen.
/Harry Potter és a Halál ereklyéi./ Ennél a résznél kb zokogtam.
3 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Lili 24, awwparadise
2014. november 06. 11:01 #104
Lili 24
Lili 24
Magányos angyal
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.19.
Hozzászólás: 1539
Csatolások: 78
Azonosító: 173792
Offline offline
Cassandra Clare ~ A hercegnő

"A jó szándékot mindig lehet addig csűrni-csavarni, amíg gonoszság lesz belőle. (...) Amikor meghozunk egy döntést, nem csak az okait kell megvizsgálnunk, hanem azt is, hogy mi lehet az eredménye, és hogy nem fogunk-e vele rosszat tenni jó emberekkel."

"Az ember ne kérdőjelezze meg a csodákat, és ne panaszkodjon, ha nem minden ízükben felelnek meg neki."

"Senki nem érti, amit érzel, csak én, és senki nem érti, amit érzek, csak te. Nem lenne jobb, ha együtt éreznénk? "

"Az élet bizonytalan valami, de akad benne néhány pillanat, amit az ember sosem szeretne elfelejteni; amit szeretne belevésni az emlékezetébe, hogy aztán bármikor elővehesse, mint egy könyv lapjai közé préselt virágot."

"Minden találkozás búcsúzáshoz vezet, és ez így lesz, amíg világ a világ. Minden találkozásban benne van az elválás szomorúsága, mint ahogy minden búcsúban benne van egy kevés a találkozás öröméből is."

"Ismered az érzést, amikor egy könyvet olvasol, és tudod, hogy tragédia lesz belőle? Érzed, hogy közeledik a hideg és a sötétség, látod, hogy szorul a hurok a szereplők körül, akik a lapokon élik az életüket, mégsem tudsz szabadulni a történettől. Olyan, mintha hozzákötöznének egy kocsihoz, és az vonszolna maga után. Sem elengedni nem tudod, sem az irányt megváltoztatni."
1 felhasználónak tetszik: chelseagirl18
2014. november 06. 11:11 #105
Lili 24
Lili 24
Magányos angyal
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.19.
Hozzászólás: 1539
Csatolások: 78
Azonosító: 173792
Offline offline
Justina Chen Headley / North of beautiful - Iránytű önmagamhoz

"Csak egy jó tanács: ha önmagad elől menekülsz, ne nézz tükörbe."

"Elnevettem magamat. Egyszerűen nem bírtam ki, bár fájt minden arcizmom. Amikor abbahagytam a nevetést, álltam tekintetét. Pillantása lehámozta rólam az évek során felötlött védelmi álarcaimat, a tagadást, a titkokat, a kötelező sminket, a hamis mosolyokat."

"A remény hozott el idáig, de a bűntudat tartott itt."

"Mindenkinek adódik egy olyan pillanat az életében, amikor választás előtt áll. Amikor tudja, hogy lesz Előtte és Utána, és az a bizonyos pillanat a vízválasztó."

"Azok a művészek, akik megdöbbentik, elgondolkodtatják az embereket, akik valami mást, újat és furcsát alkotnak, és akiket épp ezért kinevetnek, na, pont az ő nevük marad fenn."

"Olyan egyszerű tétlennek maradni. Minek változtatni valamin, ami nagyjából rendben van? Így jutunk odáig, hogy elhisszük, hogy minden nagyjából rendben van, amikor egyáltalán semmi sincs rendben, és összetévesztjük a nyafogást a megoldással, a halogatást a megfontoltsággal."

"Néha szenvedéllyel, megszállottan kell a térképet tanulmányozni, hogy láthassuk, merre tartunk, merre tartottak az előttünk járók. Hogy megjegyezzünk minden akadályt és veszélyt. Shakespeare ezt a megszállottságot hívta térképészkedésnek."

"A szépség megérint. Nem arra inspirál, hogy megfeledkezz magadról, épp ellenkezőleg. (...) Összeköt a mindenséggel, elgondolkodtat, hogy milyen csodálatos is együtt létezni az emelkedett dolgokkal. Mint például egy napfelkelte, a tiszta kék ég, egy különleges üvegdarab. És hirtelen (...), hirtelen mintha megvilágosodnál, hogy a világban sokkal több van, mint te magad, a terveid, a lényeged."
2014. november 06. 11:30 #106
Lili 24
Lili 24
Magányos angyal
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.19.
Hozzászólás: 1539
Csatolások: 78
Azonosító: 173792
Offline offline
Maggie Stiefvater / The Raven boys - A hollófiúk

"Így tesszük meg a halálba vezető utat? (...) Botladozva elhalványulunk ahelyett, hogy emelt fővel várnánk a finálét? "

"Ha megvan képességed, hogy bizonyos dolgokra rátalálj, az egész világ a tiéd."

"Az emberek akkor kiabálnak, ha nincs akkora szókincsük, hogy suttogjanak."

"Tudod, nagyon nehéz szülőnek lenni. A Mikulás az oka. Olyan sokáig próbálod titkolni a gyereked előtt, hogy nem létezik, hogy a végén már nem tudod, hol a határ."

2014. november 06. 15:56 #107
- törölt felhasználó -    
A bizalom legjobb esetben is óvatlanság , legrosszabb esetben öngyilkosság
Lauren Kate-Torment,Kín
1 felhasználónak tetszik: Lili 24
2014. november 19. 20:55 #108
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
"Nem azért születtél, hogy megadd magad! A szabadságod nem ajándék, ki kell érdemelned! Húzd meg magad, ha kínoznak! Várd ki a megfelelő időt! Amikor az erőd magasra hág, engedd szabadon a fenevadad! Ereszd el a béklyóit, hogy vérét vehesse mindenkinek, aki ártott neked!"

Benina: Farkasok nemzetsége 2. - Megkínzott szabadság
1 felhasználónak tetszik: Lili 24
2014. november 20. 16:12 #109
- törölt felhasználó -    
Minden egyes életemben téged választalak, ahogy te is mindvégig engem választottál. Mindörökké!
Lauren Kate - Passion , Végzet
2 felhasználónak tetszik: An_d_a, Lili 24
2014. december 22. 10:11 #110
Lili 24
Lili 24
Magányos angyal
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.19.
Hozzászólás: 1539
Csatolások: 78
Azonosító: 173792
Offline offline
Cassandra Clare ~ Mennyei tűz városa


"A hősök sem győznek mindig. Néha veszítenek is, de harcolnak tovább, és mindig talpra állnak. Nem adják fel. Ezért lesznek hősök."

"Kurázsi kell hozzá, hogy valaki (...), ne zárja be a szívét meg az elméjét az új dolgok és az új emberek előtt. Merthogy ami új, az szinte mindig ideiglenes."

2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Bessie
2014. december 27. 11:24 #111
- törölt felhasználó -    
- Az a kérdés - szólt Jace - ,van e hangyányi esélyem is rá, hogy ha megpróbállak rábeszélni , itt maradsz.
- Te is tudod , hogy nincsen - felelte a lány.
Jace reszketeg lélegzetet vett.
- Értem. Clary ez veszélyes lehet, nagyon veszélyes...
Körülöttük izgatott árnyvadászok hangja szállt az éjszakába kifújt levegőpamacsok hátán. Arról cseverésztek ,hogy a konzul és a Tanács éppen a londoni támadásról értekeztek, amikor Sebastian egyszer csak megjelent a nyomkövető térképén,kiderült hogy alig van utánpótlása ,és most jó eséllyel megállíthatják. Elbukott Londonban és el fog bukni ismét...
- Szeretlek - mondta Clary. - De ne akarj megállítani!
Jace megfogta a lány kezét.
- Rendben. Akkor együtt futunk.
- Futás! - Bólintott Clary.
És futottak.

Cassandra Clare - Mennyei tűz városa
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2014. december 27. 11:30 #112
- törölt felhasználó -    
“Csókolj meg, hadd tudjam meg, hogy működik-e még közöttünk a kémia… mert tiéd a szívem, a lelkem, meg minden, ami a kettő között van.” -Simone Elkeles: Perfect Chemistry - Tökéletes kémia
2014. december 27. 11:34 #113
- törölt felhasználó -    
Úgy vélem, a szerelemnek semmi köze a szeretett lény értékéhez, az értékelésedet azonban kétségbe vonnám. Szerintem te nagyszerű nő vagy, és tudom, hogy mindig megpróbálsz a lehető legjobb ember lenni. Senki nem lehet… gondtalanul felszabadult…miután olyan közel került a halálhoz, mint te. [Charlaine Harris: Véres tavasz, Bill]
2014. december 27. 11:35 #114
- törölt felhasználó -    
Az én napom te vagy a felhők fölött. Tudom kezelni a felhőket, de nem tudok megbirkózni egy napfogyatkozással.-Stephenie Meyer: Eclipse, Jacob
2014. december 27. 11:35 #115
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛
 
Státuszlove you 3000
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.08.14.
Hozzászólás: 2890
Csatolások: 222
Azonosító: 231501
Offline offline
"...if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane." -Pudge. ~ Looking for Alaska heart.gif
bocsánat, hogy angolul írtam, de angolul olvastam a könyvet és szerintem így jobban hangzik, mind magyarul, amúgy nem is tudom úgy, hogy hangozna..tongue.gif
2014. december 27. 11:36 #116
- törölt felhasználó -    
"Olyasmi elvesztése miatt sírok, ami sosem volt az enyém. Milyen nevetséges! Gyászolni valamit, ami soha nem is volt - az istenverte reményeimet, az istenverte álmaimat és megkeseredett várakozásaimat."- E.L. James: A szürke ötven árnyalata
2014. december 27. 11:36 #117
- törölt felhasználó -    
Erchomai - mondta Sebastian - Jövök.
Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa
2014. december 27. 11:36 #118
- törölt felhasználó -    
"Tudod, miért akarlak? Nem tudtam, hogy elveszett voltam, míg te meg nem találtál. Nem tudtam, mi a magány, amíg az első éjszakát nem töltöttem nélküled az ágyamban. Te vagy az egyetlen, aki tökéletes az életemben. Rád vártam, amióta csak élek.." -Jamie McGurie: Gyönyörű sorscsapás
2014. december 27. 11:37 #119
- törölt felhasználó -    
"Az örökkévalóságot adtad nekem megszámozott napokban és én hálás vagyok érte!"- John Green: Csillagainkban a hiba
2014. december 27. 11:37 #120
- törölt felhasználó -    
"Szerintem képtelenség igazán kiszeretni valakiből.Azt hiszem, hogy ha szerelmes lesz az ember, igazán szerelmes, akkor az egy életre szól."- J.A. Redmerski: A soha határa
14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!