Starity

Demi Lovato striáiról posztolt: először életében elégedett magával

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2020. december 26. 09:34 #1
Glamster
Glamster
 
Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 11.03.16.
Hozzászólás: 3282
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Offline offline
Az énekesnő küzdelméről vallott nyíltan: nehezen tudta elfogadni hibáit a testén.
A teljes cikkhez kattints ide!
2020. december 26. 13:29 #2
Ariella2001
Ariella2001
 
StátuszCsak szavakkal búcsúztunk el, közben százszor meghaltam
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.14.
Hozzászólás: 1165
Csatolások: 0
Azonosító: 229442
Offline offline
Én bírom Demit, de nála ez az önelfogadás már ilyen szezonális dolog.
Félévente egyszer újra elfogadja magát, kimondva, hogy a korábbi elfogadás kamu volt.
Hiteltelen, mi lenne, ha inkább összehozna egy klassz albumot? Már több, mint 10 éve van a szakmában, de egy nyamvadt grammy jelölésnél többre nem vitte, max ppl choice awardsokat nyert, ami nem túl nagy eredmény...
Tényleg szeretem, baromi jó hangja van és szuper, hogy nem vékony, mint egy deszka, megmutatja a tiniknek, hogy nem kell 0-ás méretűnek lenni a boldogsághoz, de tőle pont nem tudom ezt elfogadni és megérteni, mert folyton hazudik az álelfogadásairól, közben meg ki tudja, lehet most is testkép zavara van és depressziós.
Ne legyen igazam, nem kívánok neki semmi rosszat, de nem tudom tényleg elhinni, hogy ő most jól van és elfogadja magát. Kábé fél éve posztolt egy ugyanilyen striás fotót, akkor is épp elfogadta magát, és kimondta, hogy korábban rendszeresen photoshoppolt, tehát hazudott, miközben akkor is nagy önazonossában volt a testével.
És no bodyshaming, de ha nem kedveli, hogy sok rajta a háj, sportoljon. Én sem szeretem, hogy van rajtam egy kis felesleg, de teszek érte. És őszintén, ha le szeretne valaki fogyni, az első dolga a sport legyen és ne az önhánytatás. Tudom, tudom ez betegség, de közben meg a lustaság is benne lehet, nem enni és kiadni azt, amit bevittünk könnyebb, mint órákon át edzeni, vagy mit ne mondjak, leszívatni a zsírt. Nem egészséges az sem, de kevésbé káros.

Fura jelenség ez a Demi Lovato, kezdetben inspiráló volt, de már inkább tartom károsnak, amit művel :/ Visszaeső alkoholista és drogos, aki nyiltan vállalja, hogy éveken át hazdott a "Stay strong" alatt, mert akkor is evészavaros volt és piás.
Bár valaki tényleg odaállna e mellé a lány mellé és helyre tenné a fejét, hogy tényleg boldog lehessen.
Mert ez a havi szintű önelfogadás inkább kétségbeesett kapálózás afelé, hogy a külvilág visszacsatolja számára, hogy jól van
2020. december 26. 18:11 #3
- törölt felhasználó -    
Kedves Ariella2001!
Kettő Grammy jelölése van, és egy olyan zeneiparban, ahol Billie Eilishnak több Grammy díja van, mint Ariananak és Deminek, ott nem az előadó a hibás. Mi lenne, ha hagynánk, hogy a saját tempójában befejezze az új albumát, akkor és úgy ahogy ő akarja?

Visszatérve a fő témára.
Heti hatszor akár 4-5 órákat is edzett, edzések alatt bonyolított le fontos meetingeket, ami a testképzavarának a része volt. Nem hazudik az önelfogadásról és a problémáiról. 2017-ben a Simply Complicatedben bevallotta, hogy megmaradtak az étkezési zavarai, és még mindig küzd velük, majd ezekről beszélt idén januárban is.
Amikor visszaesett 2018-ban, a Sober-rel bevallotta, és az egész világ tudta, hogy újra vannak problémái, nem tagadta le őket.
Ő az utolsó ember akit károsnak neveznék, tekintettel arra, hogy emberek millióit inspirálja és segíti nap, mint nap.

Semmit nem tudsz Demiről, ahogy az étkezési- és testképzavarokról sem. Teljesen tudatlan vagy mindkét témában, ami azt eredményezte, hogy alkottál egy megalapozatlan véleményt, ami még csak le sem festette a valóságot. Ne állítsd, hogy bírod, ha gyakorlatilag minden szavaddal csak azt erősíted meg, hogy valójában mennyire nem szimpatikus számodra. Azzal, hogy nem kedveled semmi baj, viszont azzal, hogy azt mondod hogy kedveled, de közben minden vele kapcsolatos ismeret hiányában teljesen lehurrogod, már van.
1 felhasználónak tetszik: Zsóka11
2020. december 26. 19:48 #4
Ariella2001
Ariella2001
 
StátuszCsak szavakkal búcsúztunk el, közben százszor meghaltam
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.14.
Hozzászólás: 1165
Csatolások: 0
Azonosító: 229442
Offline offline
Readyforya!
Köszönöm a válaszod, örülök, hogy elolvastad az én kommentem és reagáltál rá!


Én szeretem Demit. Amikor kicsi voltam folyton a Rocktábort néztem, halálosan bele voltam esve Joe Jonasba, és imádtam, hogy arra a kis időre együtt voltak.
Aztán utáltam Joe-t, amiért szakítottak, majd imádtam Vilmert, amiért Demivel volt. Amikor szakítottak, haragudtam rá, mert részben hibáztattam Demi visszaesése miatt, de rá kellett jönnöm, hogy az emberek felelősek a saját döntéseikért.
Hidd el, én bírom Demi Lovatót, de az, hogy valakinek kedveled a munkásságát, nem jelenti, hogy nem látod a hibáit. Ha valakit feltétel nélkül mindig mindenben támogatsz és ajnározod őt (ezt most nem rád értem, általánosságban beszélek) az nem szeretet, hanem áhítat, az pedig nem egészséges. Védheted őt, egész nyugodtan, ha az jól esik, de ettől a tények nem változnak.

Sosem értettem azokat a válaszokat, hogy "nem ismered". Egyrészt, honnan tudod? Megvettem Demi összes albumát, gyakorlatilag az összes számát betéve tudom, és az, hogy nem tudtam a másik Grammy jelöléséről nem tesz szörnyeteggé, amiért neki kell esni a másiknak és személyeskedésbe átcsapva megalázni őt.
Másrészt, ha én nem, akkor te sem ismered. Egy média által megalkotott képet kap mindenki az adott hírességekről, és mindenki azt szűri le az önmaga számára ebből, amit az értékrendjével összeegyeztethetőenk tart.
Számomra Demi Lovato 2020.-ra hiteltelenné vált.
Honnan tudod, hogy nem hazudik most is? Honnan tudod, hogy jól van? Képzeld, láttam a Simply Complicated-et, és nagyon csalódott voltam, amikor bevallotta, hogy éveken át hazudott (ezért nem is értem miért mondott, hogy nem hazudott, mikor kvázi ő is ezt állította magáról.)
Nem tudjuk milyen ő igazából. Látjuk a posztjait instán, a sztorijait, amiket kitesz és amiken mosolyog. Persze, hogy mosolyog, ott mindenki mosolyog, ott mindenki jól van, senki nem éhezik, senkinek sem fáj.
Én nem mondom, hogy nincs esély Demi számára, ha az imádatod köde kicsit felszállt volna, láttad volna, hogy leírtam, remélem talál valakit, aki mellett boldog lehet, kiteljesedhet és olyan jól lehet, mint amilyen lenni szeretne.
De hazudott már korábban a követőinek nem is egyszer, az meg, hogy hírverést csinált a visszaeséséből számomra nem pozitív visszacsatolás, sőt, gondolok itt a Sobere. Lehet mondani, hogy a művészetén keresztül éli meg a fájdalmát és a kudarcait, de azt az energiát, amit a dalba fektetett, fektethette volna öngyógyításra, esetleg egy mentálhigiénikusra, aki segített volna neki a nehezebb percekben.

És igen, igazad van, laikus vagyok a mentális porblémák világában, mert hál Istennek nem volt ilyennel dolgom, de az alapokkal tisztában vagyok. A bulémia rossz. Az anorexia rossz.A gyógyulás fájdalmas és nehéz és rengeteg erő és támogatás kell a továbblépéshez. Ha már átmentél személyeskedése, megengedem magamnak ezt a luxust én is. Köztünk szólva nem hiszem, hogy disszertációt írtál az étkezési zavarokról, pusztán mivel bírod Demit szétwikizted magad, hogy másokat leolthass a "tudatlanságuk" miatt.

Végszóként ismételném önmagam, az, hogy szeretem a zenéjét, a hangját, a személyiségét, voltaképpen magát Demit, nem jelenti, hogy nem látom a hibáit. Szóval kérlek, legközelebb, csak azért, mert valaki negatív kritikát mer megfogalmazni a (profilképed alapján nyilvánvalóan nagy kedvenceddel kapcsolatban) ne hidd, hogy nem ismeri, vagy ki nem állhatja. Talán csak képes vagyok objketívan tekinteni egy személyre és az őt körülvevő jelenségre.

ps. fura, hogy a "szezonális megújulós Demis" témára nem reagáltál. Talán mert tudod, hogy igaz. Kissé már unalmas, hogy mindig jól van, aztán utólag kiderül, hogy upsz mégse.

ps2. Aki becsülettel edz heti több alkalommal, az le tud fogyni.
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2020. december 26. 20:26 #5
lilla1
lilla1
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.10.29.
Hozzászólás: 190
Csatolások: 0
Azonosító: 162834
Offline offline
Elismerem Demi tehetségét és munkásságát, a zenéjét szeretem, viszont emberként borzasztóan nem kedvelem, mert egyáltalán nem hiteles. Folyamatosan azt hangoztatja, hogy ő mennyire jól van, mennyire erős, mennyire elfogadja magát, egy túlélő, aztán hopp, jön a hír, hogy túladagoltra magát, ilyen meg olyan zavara van, visszaesett stb. Aztán megint mondogatja, hogy milyen jól van, eddig hazudott, de most már tényleg imádja a testét, van kiút és így tovább. Ez egy örökös spirál számára, és szívből kívánom neki, hogy jusson ki belőle, de szerintem még messze nem tart itt a posztjai alapján.
Amúgy meg szerintem ha valaki azt hangoztatja, hogy mennyire erős, magabiztos és elégedett magával és a testével az pont nem így gondolja, mert az igazi erős, magabiztos és önmagukat elfogadó embereknek egyszerűen nincs szükségük arra, hogy ezt világgá kürtöljék, csak azoknak, akik magukat és a környezetüket is be akarják csapni, miközben gyengék, önbizalomhiányosak és gyűlölök önmagukat.
2020. december 26. 20:53 #6
- törölt felhasználó -    
Érdekes...
Miért kell ennyiszer felhánytorgatni a fogyást? Miért akarod ennyire ráeröltetni, hogy fogyjon? Miért nevezed hájasnak? (Itt jegyezném meg, hogy teljesen egészséges súlyban van.)
Észre sem veszed, hogy minden egyes szavad Demi ellen szól, minden pontban belekötsz valamiért, semmi sem jó amit csinál, és a te szemedben, csak egy “hiteltelen” ember. Innen látszik, hogy semmit nem tudsz róla (akkor fogalmazok így, mert látom nem nagyon jött át, hogy nyílvánvalóan nem személyes ismerettségről beszéltem, mikor az ‘ismer’ szót használtam), mert ha így lenne, akkor tudnád, hogy most éljük azokat a pillanatokat, amikor a leginkább hiteles.
Az, hogy ismered a dalait és láttad a Rocktábort a lehető legkevésbé sem egyenlő azzal, hogy ismered is őt és a történetét. Képzeld, nekem is megvan Ariana Grande összes albuma, tudom szinte az összes dalát, mégsem tudok róla szinte semmit.
“Imádatom köde” szimpla realitás Demivel és az életével kapcsolatban, és persze megfelelő ismeret. A szezonális megújulós téma már annyira fájdalmasan unalmas, hogy jobbnak láttam, ha nemes egyszerűséggel elsiklok felette, ez az oka annak, hogy le sem reagáltam. Most sem fogom.

Az, hogy konstatáltam, hogy semmit nem tudsz a témáról, amiről beszéltél nem személyeskedés. Az viszont, hogy te kijelented, hogy valószínűleg csak “szétwikiztem” magam, már az. Fogalmad sincs ki vagyok, fogalmad sincs mit tanulok és hogy minek tanulok, szóval az ilyen mélyre menő súlyos következtetéseket inkább hagyjuk.
Egyébként, nem aláztalak le. Nem volt rá szükség, mivel a hozzá nem értéseddel ezt már te magad megtetted.

Akármit is gondolsz Demiről, akármennyire is hiteltelennek tartod, ez a nő fiatal lányok millióinak segít azzal, hogy megosztja a saját tapasztalatait és múltbéli problémáit a világgal, és ezen a te személyes ellenérzésed semennyit sem változtat.
1 felhasználónak tetszik: Zsóka11
2020. december 26. 21:42 #7
Ariella2001
Ariella2001
 
StátuszCsak szavakkal búcsúztunk el, közben százszor meghaltam
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.14.
Hozzászólás: 1165
Csatolások: 0
Azonosító: 229442
Offline offline
Én nem erőltetem rá a fogyást, ő szenved mindig a súlya miatt. Az a gond, hogy ugyanazt a témát ugyanabban a kontextusban felhozom, amit ő?

Egyébként te tényleg szűröd a kommenteket, vagy csak fogást akarsz találni (értelmetlenül) máson. Korábban elmondtam, hogy jó, hogy példát mutat azzal, hogy nem 0 méret. Azt is elmondtam, hogy láttam a dokumentumfilmjét, sőt, kábé az összes interjúját, nem hiszem, hogy valakit ennél jobban lehetne "követni", vagy ismerni az életútját,nem hinném, hogy például te bármivel többet tudnál róla, a különbség kettőnk között pusztán annyi, hogy én nem vagyok fanatikus rajongó (ha esetleg nem vagy az, sajnálom, de a vehemenciád erről árulkodik), hanem külső szemlőként értékelem őt.
És igen, ahogy neked uncsi a szezonális Demi dolog, nekem uncsi, hogy mindig a megújulásról beszél. Hányszor újult meg? És hányszor fog?
Nem értem meg miért hiszed, hogy csak azért, mert van egy véleményem, amely nem tömény szeretetből áll, az már miért utálat, vagy akár ellenszenv. Tulajdonképpen nem is próbálom megérteni, úgy tűnik e tekintetben kissé radikális vagy (legalábbis ezen kommentek alapján).
Hidd el, ismerem őt és a történetét is, és szomorú, hogy ezt konkrétan bizonygatnom kell valakinek, aki amúgy sem fogja elhinni, de mindegy. (mármint ha nem szeretném mondhatnám azt is, hisz nem ismersz engem, mondhatnám, hogy igen, utálom, nem tud énekelni és amúgyis mekkora egy stb,. de nincs így, és szerintem pont ez a gondod, hogy úgy nyilatkozom meg róla, hogy tudom miről beszélek)
Szeresd Demit, mert igazad van, sok ember szereti, nem értem neked mi a gondod azzal, ha valaki fel mer szólalni kissé negatív visszhangban.
Nagyon szép ez a kifejezés "mélyre menő súlyos következtetés".
Tehát idézve téged "Semmit nem tudsz Demiről, ahogy az étkezési- és testképzavarokról sem. Teljesen tudatlan vagy mindkét témában, ami azt eredményezte, hogy alkottál egy megalapozatlan véleményt, ami még csak le sem festette a valóságot."
Ez szerinted nem személyeskedés? Vagy nem egy "mélyre menő súlyos következtetés?" Te sem tudhattad, mit tanulok vagy minek tanulok amíg el nem mondtam, hogy laikus vagyok a témában, így nem gondolod, hogy kissé álszent amit mondtál? rohog.gif te nevezel engem valaminek, miközben ugyanezt tetted
Különben a másik ember kommentje feltűnt? Vagy csak az enyém érdekes számodra?

Ps. ha szereted Demit, ajánlom Demetria Cherry-t, lehet ismered is, Vegasban lép fel Demi doppelgängerként, zseni a srác
2020. december 26. 22:21 #8
anonime15
anonime15
visszatérő vendég
 
StátuszHumor = Fájdalom + idő
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.04.21.
Hozzászólás: 155
Csatolások: 0
Azonosító: 242908
Offline offline
Kedves Ariella2001! Én nagyon sok mondatodban egyet tudok érteni veled, tényleg. Nagyon bírom, mikor valaki mögé mer nézni a máznak, és nem csak azt szajkózza, amit elvárnak tőle. Én is kicsit hitelét vesztettnek érzem néha amikor minél nagyobb erejű változásról ír. Kicsit olyan, mintha felül akar emelkedni saját magán. Nem vagyok pszichológus, de szerintem valami ilyesmi történhet a valóságban is. Vannak olyan emberek, akiknek az első számú legyőzendő az életében, saját maga. Én is egy ilyen ember vagyok, minden sikerért magammal küzdök, nem mással. Valaki azt mondta nekem, hogy ezek az emberek mindig a mezőny mellett haladnak, és ha megukkal nem kéne fejben bajlódniuk, akkor már meg is nyerték volna.
1 felhasználónak tetszik: thundercloud
2020. december 26. 22:24 #9
- törölt felhasználó -    
Ok. Sok mindent elárul, hogy neked uncsi a megújulása (ami szerintem egy olyan komoly szakítás után, amit a közelmúltban átélt több, mint normális), de felesleges ezt tovább ragozni, ez egy teljesen meddő beszélgetés.

Egyébként, azért csak a te kommentedre reagáltam, mert akkor még csak az volt ott, a másik meg akkor érkezett, mikor már írtam a válaszom a te válaszodra, és egy ilyen társalgásból egy is bőven elég, nem beszélve arról, hogy gyakorlatilag ugyanazt mondta el, mint te.

Ismerem Demetria Cherryt amúgy, királynak tartom és figyelemmel is követem. Ugyan nem beszéltem még vele, de sok közös barátunk/ismerősünk van a fandomon belül, remélem egyszer eljutok arra a pontra, hogy én is beszéljek vele.

További szép estét és kellemes ünnepeket kívánok neked!
2020. december 26. 22:28 #10
anonime15
anonime15
visszatérő vendég
 
StátuszHumor = Fájdalom + idő
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.04.21.
Hozzászólás: 155
Csatolások: 0
Azonosító: 242908
Offline offline
Szóval, csak azt akartam, hogy szerintem pozitív, hogy legalább próbálkozik. És inkább mondja el többször, hogy most aztán tényleg elfogadja magát, mert sok embernek ez tényleg segít a váltásban. Addig amíg sok embert inspirál, elfogadásra sarkall, nekem nincs ezzel bajom. Én szeretem őt, és szerintem az csak azok az emberek képesek újra és újra fölülírni a saját tetteiket, hibáikat, akik erősek, és van egy kis eszük. Ő rájön, hogy hibázott, be is vallja. A legnehezebb dolog rájönni, hogy eddig nem jól működtél, és idő, amíg meggyógyulsz. Van, hogy sok idő. Lehet, hogy csak 50 évesen fog eljutni a teljes elfogadásig, de legalább lépked a lépcsőn, nem egy helyben áll, és az élet amúgy sem lóverseny. Demi szerintem abszolút jóindulatú, nincs benne szándék az ártásra, ő szívből zenél. Az, meg hogy nem nyert még díjat, nem jelent semmit. Tudtad, hogy Johnny Depp nem nyert még Oscart? És? Nem az számít, hogy mennyi kézzel fogható plecsnid van, ha csak egy ember tud töltekezni a művészetedből, akkor értelmet nyer az a sok álmodozással teli idő.
2 felhasználónak tetszik: Zsóka11, LeerdammerGirl
2020. december 26. 22:38 #11
- törölt felhasználó -    
“Szóval, csak azt akartam, hogy szerintem pozitív, hogy legalább próbálkozik. És inkább mondja el többször, hogy most aztán tényleg elfogadja magát, mert sok embernek ez tényleg segít a váltásban. Addig amíg sok embert inspirál, elfogadásra sarkall, nekem nincs ezzel bajom. Én szeretem őt, és szerintem az csak azok az emberek képesek újra és újra fölülírni a saját tetteiket, hibáikat, akik erősek, és van egy kis eszük. Ő rájön, hogy hibázott, be is vallja. A legnehezebb dolog rájönni, hogy eddig nem jól működtél, és idő, amíg meggyógyulsz. Van, hogy sok idő. Lehet, hogy csak 50 évesen fog eljutni a teljes elfogadásig, de legalább lépked a lépcsőn, nem egy helyben áll, és az élet amúgy sem lóverseny. Demi szerintem abszolút jóindulatú, nincs benne szándék az ártásra, ő szívből zenél. Az, meg hogy nem nyert még díjat, nem jelent semmit. Tudtad, hogy Johnny Depp nem nyert még Oscart? És? Nem az számít, hogy mennyi kézzel fogható plecsnid van, ha csak egy ember tud töltekezni a művészetedből, akkor értelmet nyer az a sok álmodozással teli idő.”

Itt van a lényeg. Ebben minden benne volt.
2020. december 26. 23:29 #12
Alexaaa09
Alexaaa09
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.04.03.
Hozzászólás: 1897
Csatolások: 0
Azonosító: 263421
Offline offline
Ariella2001: szépen megfogalmaztad az érzéseimet Demi kapcsán!
2020. december 27. 20:48 #13
Gureka10
Gureka10
queen of clubs
 
StátuszVengeance
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.13.
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Offline offline
Nekem Demi sokszor adott inspirációt azzal kapcsolatban, hogyan fogadjuk el magunkat, de ezzel a sorozatos füllentéseivel már számomra is elvesztette a hitelességét.
Reméljük mostmár tényleg elfogadja és szereti magát, nem pedig egy újabb megnyilatkozás, amit csak azért rak ki, hogy saját magát meg tudja győzni, hogy igenis jól van. smileeee.gif
2020. december 28. 09:17 #14
VadAlma
VadAlma
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 19.11.21.
Hozzászólás: 467
Csatolások: 0
Azonosító: 273830
Offline offline
Az a glitter úgy néz ki a bőrén, mintha lehányta volna egy szivárványmacska, tényleg nagyon szép.
2020. december 29. 11:16 #15
Hyerin-ah
Hyerin-ah
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.09.10.
Hozzászólás: 202
Csatolások: 0
Azonosító: 259651
Offline offline
Nem mondom ki, hogy néz ki számomra az az aranyszínű glitter... A striái alig látszanak tőle, de ok... Mikor olvastam a cikk címét, első gondolatom: "Úristen, már megint?!"
Unalmas már... Előttem szólónak igaza volt. Mindig azt hangoztatja mennyire meg van magával elégedve, utána meg jön a túladagolás, hogy mégsem... Nem hiteles, ennyi.
Örülök, ha valaki meg van magával elégedve, de ezt miért kell állandóan hangoztatni, ilyen seggét mutogatós képekkel? Ah... Nem értem, kínlódás az egész.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok