Starity

16 híresség, aki nyíltan vállalta, hogy nem akar gyereket

2016. június 30. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Híresek, gazdagok és sikeresek, valami azonban mégis hiányzik az életükből. Vagy mégsem? Ezúttal 16 olyan hírességet hoztunk el, akik tudatosan nem vállaltak gyereket, és a családalapítás a mai napig nincs a terveik között.

hirdetés

1. Renée Zellweger

Ugyan hamarosan a mozikba kerülő új filmjében (Bridget Jones babát vár) várandós kismamát alakít a színésznő, a magánéletben esze ágában sem volt teherbe esni és pelenkákat cserélgetni. 2008-ban a London Timesnak nyilatkozott döntése miértjéről:

Az anyává válás soha nem szerepelt az ambícióim között. Nem is hiszem, hogy élvezném.

2. Marisa Tomei

Az 51 éves színésznő úgy véli, hogy nem minden nőnek az a sorsa, hogy gyerekeket neveljen és a háztartást vezesse, így nem csoda, hogy úgy döntött: gyerekek nélkül is boldog lesz.

Fogalmam sincs, miért érzik úgy a nők, gyerek kell ahhoz, hogy teljes embereknek érezzék magukat

– nyilatkozta Marisa 2009-ben a Manhattan magazinnak.

3. Jon Hamm

A jóképű színész a Mad Men – Reklámőrültek-beli karaktere, Don Draper kapcsán árulta el, hogy úgy érzi, borzalmas apa lenne.

Néha elnézem a barátaimat, akiknek gyerekeik vannak, és azt gondolom: Haver, hogy lehet az, hogy nulla alvással is sokkal hamarabb beérsz melózni, mint én?

– viccelődött 2012-ben az Us Weeklynek adott interjújában.

4. Kim Cattrall

Szex és New York-beli karakteréhez hasonlóan Kim is a „szabadság” mellett tette le a voksát. Saját bevallása szerint azért nem vállalt gyereket, mert nagy nyomás nehezedett volna rá általa. Érzéseiről 2003-ban az O, The Oprah Magazine-nak nyilatkozott.

Amikor ötéves voltam, arról fantáziáltam, hogy lesz vagy száz kutyám és gyerekem. Később rájöttem, hogy a rám nehezedő nyomás jórészt kívülről érkezik, és tudtam, hogy soha nem fogok készen állni arra, hogy megtegyem az anyává válás felé vezető lépést.

5. Betty White

A sokak által imádott színésznő a tökéletes „nagymama-alapanyag” a Marie Claire magazin szerint, ám a CBS-nek 2011-ben adott interjújában elárulta: soha nem szerepelt a tervei között a családalapítás, és döntését a mai napig nem bánta meg.

Nem, soha nem bántam meg [hogy nem vállaltam gyereket]. Úgy érzem, mintha kötelező jelleggel kellene családot alapítani. Biztos vagyok benne, hogy ha valaha is teherbe estem volna, a gyereknevelés lett volna az életem, ezt állítottam volna a középpontba. Ehelyett úgy döntöttem, hogy nem vállalok gyereket, így a karrierem került fókuszba, így nem kell azon aggódnom, hogy hogyan találom meg az egyensúlyt a család és a munka között.

6. George Clooney

Hollywood korábbi elsőszámú agglegényének egy emberként drukkoltunk, hogy végre megállapodjon és családot alapítson, ám utóbbi soha nem vonzotta igazán.

Mindig tudtam, hogy az apaság nem nekem való. A gyerekvállalás hatalmas elkötelezettséget jelent, ami mindenen túl elsőbbséget élvez. Számomra azonban a munka az első

– nyilatkozta a színész 2011-ben.

7. Stevie Nicks

Az Edge of Seventeen énekesnője Clooney-hoz hasonlóan a karrierjét választotta a gyerekek helyett, mert saját bevallása szerint nem akart választani az anyaság és az éneklés közül.

Azt választottam, hogy a karrieremhez maradok hű. Olyan ez, mintha döntés elé állítanának: Előadóművész és dalszerző vagy feleség és szerető akarsz lenni? Ha gyerekeid vannak, megváltozik a szemléletmódod, más lesz fontos. Nem akartam szülői értekezletekre járni

– magyarázta döntése miértjét 2002-ben az InStyle-nak.

8. Ellen DeGeneres

A népszerű műsorvezető többször is hangoztatta karrierje során, hogy a tervei között nem szerepel se a szülés, se az örökbefogadás annak ellenére sem, hogy tudja, jó anyuka válna belőle és feleségéből is. Érzéseiről így írt 2011-ben megjelent, Seriously... I'm Kidding című könyvében:

Az emberek folyton azt kérdezgetik tőlünk, hogy mikor vállalunk gyerekeket. Gondolkodtunk a dolgon. Szeretünk gyerekek társaságában lenni – legalábbis miután meg lettek etetve és fürdetve –, de végül arra a következtetésre jutottunk, hogy nem szeretnénk saját gyereket.

9. Portia de Rossi

Ellen felesége is egyetért a fent elhangzottakkal, a témával kapcsolatos véleményének pedig 2013-ban, az Out magazin hasábjain keresztül adott hangot.

Ahhoz, hogy gyerekeid legyenek, akarnod is kell őket. Ellen és én nem akarunk gyerekeket, így ketten maradunk. Legjobb barátok vagyunk és áldottnak érzem magam, amiért házasok lehetünk. Soha nem voltam még ilyen boldog, mint most.

10. Chelsea Handler

Az ex-műsorvezetőt pályafutása során számtalanszor kérdezték már arról, miért nem lett gyereke, mely kérdésre rendre úgy felelt, hogy úgy érzi, nem lett volna jó anya belőle, és ideje sem volt arra, hogy gyereket vállaljon.

Nem szeretnék gyereket, azt pedig pláne nem, hogy egy dada nevelje fel – már ha lenne gyerekem. Nincs időm erre

– nyilatkozta 2013-ban Amanda De Cadenet műsorában.

11. Helen Mirren

Az Oscar-díjas színésznő saját elmondása szerint sokáig nem is gondolkodott a családalapításon, később pedig már nem érezte úgy, hogy ez lenne megírva neki.

Nem ez volt a végzetem. Gondoltam rá, vártam, hogy megtörténjen, de nem így lett. Nem érdekelt, mit gondolnak az emberek...

– vallotta 2013-ban a Vogue-nak.

12. Oprah Winfrey

Az amerikaiak egyik legbefolyásosabb műsorvezetőjét is sokszor piszkálták azzal, miért nem akar gyerekeket, hiszen láthatóan rajong a kicsikért, ő azonban mindig hárította a kérdést. Ugyan saját gyereke nincs, ám bevallása szerint a sajátjaiként tekint azokra a fiatalokra, akiknek szervezetén, az Oprah Winfrey Leadership Academyn keresztül nyújt segítséget.

Soha nem volt gyerekem, nem is gondoltam rá, hogy legyen. Most van 152 lányom, és további 75-öt várok jövőre. Imádom ezt a típusú várandósságot.

13. Jennifer Aniston

A Jóbarátokkal befutott színésznőről szinte minden évben felröppen a pletyka, hogy gyermeket vár, Jen azonban nem akar megfelelni az elvárt szerepeknek. Úgy véli, épp elég dolgot „világra hozott” már, és nem akar még több minden fölött anyáskodni.

Nem vezetek listát azokról a dolgokról, amiket meg kell tennem, hogy azt érezzem, elbuktam nőként csak mert egy-egy pont nem került kipipálásra... Tudod, világra hoztam már jó néhány dolgot, és úgy érzem, elég sok minden felett anyáskodok. Nem érzem fairnek, hogy ilyen nyomást gyakorolnak az emberekre

– nyilatkozta a színésznő két évvel ezelőtt a Today Show-ban.

14. Sarah Silverman

A tengerentúlon komikusként is nagy népszerűségnek örvendő színésznő legutóbb hat évvel ezelőtt nyilatkozott arról, miért nincsenek csemetéi:

Majd akkor akarok gyerekeket, ha már nem lesz olyasmi, amit jobban szeretnék.

15. Dolly Parton

Nagy, régimódi típusú családban nőttem fel nyolc fiatalabb testvéremmel. Az öccseim és húgaim közül többen is hozzám költöztek, én pedig úgy szerettem a gyerekeiket, mintha az unokáim lennének. (...) Sokszor azt gondolom, hogy nekem az volt megírva, hogy ne legyenek gyerekeim, így mindenki a gyerekem lehet

– magyarázta egy 2014-es, a People magazinnak adott interjújában a country-csillag.

16. Cameron Diaz

Anistonhoz hasonlóan a Rossz tanár sztárjáról is gyakran felröppen a pletyka, hogy anyai örömök elé néz – főleg, mióta feleségül ment Benji Maddenhez –, ám a színésznőt továbbra sem foglalkoztatja a családalapítás gondolata, mely témáról 2014-ben, az Esquire magazinban fejtette ki véleményét.

Sok melóval jár a gyereknevelés. Hatalmas felelősség, ha saját magadon kívül másokról is gondoskodnod kell. Én nem kértem ebből. Leegyszerűsítettem a dolgokat saját magam számára. Egy gyerek egész napos elfoglaltságot jelent 18 éven keresztül folyamatosan. Gyerek nélkül élni talán egyszerű, de korántsem könnyű döntés.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek