Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a metálvilágban

2018. október 01. 19:07   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Debütált nagylemezek, bejelentett újdonságok, izgalmas bejelentések. Mint ahogyan az megszokott, kedvenceink ezúttal sem ültek babérjaikon, helyette új információkkal szolgáltak rajongóiknak. Ha esetleg lemaradtál volna valamelyik tevékenységről, cikkünkben választ kaphatsz kérdéseidre. Tarts velünk!

hirdetés

Angela Gossow egyengeti az Amaranthe útját

Októberben jelenik majd meg a svéd/dán zenekar ötödik, Helix elnevezésű nagylemeze, amiről a nyár folyamán megismerhettük a 365 című dalt. Mint kiderült, a pop metált játszó zenekar pontosan tudta mit szeretnének majd végeredményként látni és egyben hallani is, így a  munkálatok mindösszesen két hónapot vettek igénybe - tudtuk meg Elize Ryd énekesnőtől. Az új album egyébként az első közös munka lesz Nils Molin (Dynazty) énekessel a fedélzeten, aki hivatalosan tavaly vette át Jake E. helyét. Most azonban az is kiderült, hogy a formáció újfent változáson esett át, ugyanis hatalmas boldogsággal és egyben megtiszteltetéssel jelentették be, miszerint Angel Gossow lett az új menedzserük.

A szőke szépség 2014-ig az Arch Enemy énekesnsője volt, férfiakat megszégyenítő hörgésének köszönhetően pedig helyet foglalhat a „legendák csarnokába". Bár Gossow egykoron átadta a stafétabotot Alissa White-Gluznak, továbbra is ő maradt a zenekar menedzsere, sőt, a dalszerzéstől sem tántorodott el véglegesen.

Az is közismert tény, miszerint Angie az idei évre datálta visszatérését egy extrém metált játszó csapat keretein belül, melynek színrelépéséről egyelőre nincs rendelkezésre álló információ. Mint azt már fent is említettük, a német vokalista továbbra sem fog unatkozni, ugyanis az Amaranthe személyében újabb zenekart vett a szárnyai alá, mely egyesülés vélhetően gyümölcsözően fog kihatni az együttes jövőbeli terveire.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amaranthe (@amarantheofficial) on

Piacra dobta új lemezét a MaYaN

Mint ismeretes, a hét elején töltötte meg a boltok polcait a formáció harmadik nagylemeze, a Dhyana. A korong különlegessége mindössze az, hogy ezúttal a Mark Jansen vezette alakulat egy prágai filharmónikus csapattal karöltve készítette el újdonságát, melynek köszönhetően sokkal több szimfonikus hangzás vegyült el a kemény riffek között.

A lemez előfutárként két dalt osztottak meg (The Rhythm of Freedom, Dhyana), melyek  azonnal belopták magukat a célközönség kegyeibe. Szeptember 21-én azonban a teljes album elérhetővé vált, s ha mindez nem lett volna elég, a zenekar egy vadonatúj nótát is megosztott, midezt egy kisfilm kíséretében. Íme!

Készül az Ex Libris következő lemeze

Köztudott, hogy Dianne van Giersbergen nem sokáig itatta az egereket, miután rájött, hogy a Xandria énekensőjeként lehetetlenség folytatnia karrierjét. A holland énekenső megnyilvánulása kisebb lavinát indított el a formáció egykori pacsirtáinak köreiben, ám a vihar után szép lassan beköszöntött a csend.

Dianne elárulta, hogy Ex Libris nevezetű zenekarával elkezdik a munkálatokat az új lemez kapcsán, ami - mint az később kiderült - három felvonásos lesz. Az első rész nemrégiben jelent meg és Boleyn Anna történetét dolgozza fel. Az Ann elnevezésű albumok egyébként három, a történelemben szereplő Annát vett górcső alá, melyek második alanya is hamarosan hallható lesz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ex Libris_official (@exlibris_official) on

Dokumentumfilmet jelenít meg az Amon Amarth

A nagy sikernek örvendő, vikingek életét megéneklő metálzenekar 2016-ban dobta piacra legutóbbi albumát, a zsoldosvikingek életét feldolgozó Jomsviking képében. A Johan Hegg vezette formáció köztudottan idén jeleníti meg vadonatúj albumát is, ám ezt megelőzően egy dokumentumfilm kerül kiadásra .

A The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm elnevezésű újdonság magába foglal egy DVD-t is, ami a Summer Breeze fesztiválon adott fellépésüket fogja tartalmazni. A várva várt különlegesség egyébként november 16-án indul hódító útjára - vélhetően hatalmas ovációt keltve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amon Amarth (@amonamarth) on

Megérkezett az új Sirenia-album beharangozója

Október végén kerül majd a boltokba a német-norvég- és francia tagokat számláló csapat vadonatúj albuma, ami a második közös munka lesz Emmanuelle Zoldan énekesnővel a fedélzeten. A számos énekesnő váltáson átesett együttes Arcane Astral Aeons elnevezésű kiadványáról már teljes egészében lehullott a lepel, s mintaz kiderült, duettek is helyet kaptak a számlistán.

Ezek egyike a napokban került publikálásra, a Love Like Cyanide című szerzeményük jóvoltából, mely nóta egy dalszöveges kisfilm keretein belül tett a fanatikusok kedvére. Ha mindez nem volna elég, a tétel a Beast In Black frontemberével, a karakteres hangú Yannis Papadopoulos közreműködésével került rögzítésre, az eredmény pedig magáért beszél.

Hamarosan új dallal lepi meg rajongóit a Wintersun

A finn zenekar igencsak megvárakoztatta rajongóit, ugyanis a 2012-es megjelenésű Time I album után hatalmas csend borult házuk tájára. Tavaly azonban megtörték a csendet és elárulták, hogy nem a tervezett Time II korongot jelenítik meg, hanem egy teljesen más kiadványt. A The Forest Seasons elnevezésű lemez végül tavaly nyáron jelent meg, majd is kiderült, hogy újból felmerült a Time II rögzítése.

Ha mindez nem volna elég, a közelmúltban Teemu Mäntysaari gitáros elmesélte, hogy a közelgő turné során egy vadonatúj dalt is előadnak majd, amit elmondása szerint eszük ágában sincs hivatalosan rögzíteni csupán a fellépések alkalmával eljátszani. A finn gitárvirtuóz azt sem rejtette véka alá, hogy már körvonalazódnak az ötletek a következő Wintersun-lemez kapcsán is.

Kiderült, mikor vonul stúdióba az Epica

2016-ban jelent meg az Epica legutóbbi albuma, a The Holographic Principle. A csapat egy igen sikeres turnét tudhat maga mögött, s ha hivatalosan pihenőre is vonultak, az időtájt sem volt kedvük arra, hogy unatkozzanak. A közelmúltban ugyanis arról értesülhettünk, miszerint októberben piacra dobnak egy vadonatúj középlemezt, a Beyond The Matrix - The Battle című kiadvány képében, ami a szintén holland Metropole Orkest nevezetű szimfonikus zenekarral karöltve került rögzítésre.

A számos újdonság mellett, Mark Jansen, a csapat alapítója a közelmúltban elárulta, hogy a csapat 2019-ben hivatalosan is a stúdió falain belül tengeti majd mindennapjait:

Jelenleg a könyvvel (The Essence Of Epica – a szerk.) vagyunk elfoglalva, ezért rengeteg régi képet kell összegyűjtenünk, melyek a régi számítógépemen vannak. Régi dalokat is keresgélek, amik érdekes darabjai lehetnének a könyvünknek. Ráadásul egy dalt már meg is írtam a következő Epica-albumra. De erre még rengeteg időnk lesz, hiszen valószínűleg csak 2019 végén vonulunk stúdióba, tehát rengeteg időnk van az új dalok szerzésére. Ezúttal szándékosan dolgozunk lassan, nem szeretnénk ismét elsietni a dalogokat.

– mesélte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EPICA (@epicaofficial) on

Christian Eriksson nem adja fel! Új csapaton dolgozik az énekes

Tavaly derült ki, miszerint a 2011-ben alakult Twilight Force nevezetű együttes csúf módón közölte énekesükkel, miszerint már tartják méltónak őt arra, hogy a frontemberük legyen. Christian Eriksson az Instagramon keresztül számolt be arról, miként kényszerült távozni zenekarából mellyel mindösszesen két stúdiólemezt volt szerencséje felvenni:

Helló!
Tudom, hogy sokan vártátok már, hogy mondjak valamit a Twilight Force-ból való távozásomról. Tehát most itt van. Tegnap este egy szöveges üzenetet kaptam a zenekar egyes tagjaitól, melyben ez állt: »Chrille, ki vagy rúgva a zenekarból, már találtunk egy csere énekest a turnéra.« Röviddel ezután elolvastam a médiában azt, hogy mit írtak rólam. Most elkezdhetem védeni magam, és mindent elmondani az én szemszögemből és minden másról is. De nem fogom megtenni. Nem hiszem, hogy mindez bármire is jó lenne. Nagyon szomorú és csalódott vagyok, hogy ez véget ért, de most csak annyit udok tenni, hogy várok. Rengeteg időt vesz igénybe mire teljesen begyógyulnak a sebek.

– magyarázta, majd célzást tett arra, hogy ő sem búslakodott sokáig, ugynais lázasan dolgozni kezdett saját projektjén. A svéd énekes a napokban jelentette be, hogy NorthTale néven új zenekart alapított, zenésztársairól azonban egyelőre nem rántotta le a leplet, csupán  sejtelmesen elárulta, hogy hamarosan bemutatkoznak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian (@_christian_eriksson_) on

Noora Louhimo ismét a Battle Beast készülő albumáról mesélt

Hatalmas az izgalom a finnek háza táján, ugynais legutóbbi albumuk, a Bringer Of Pain fergetegesre sikeredett, ugyanis a mind a fanatikusok, mind a kritikusok egyaránt meggyőzően nyilatkoztak róla. Az új irányzatoknak köszönhetően egy igen sokoldalú lemezt sikerült kiadniuk, így ennek jegyében készítik annak utódját is.

A csapat énekesnője korábban az A&P Reacts-nek adott interjújában elárulta, hogy bár az újdonság csupán 2019-ben kerül publikálásra, ő már most úgy érzi, hogy hogy ez lesz az egyik legkeményebb lemez, amit valaha is készítettek. Most újfent elcsiripelt némi apróságot az ötödik Battle Beast-korongról, ami elmondása szerint még sokoldalúbb lesz, hiszen ezúttal a zenekar összes tagja kiveszi a részét a dalszerzésből, így hat különböző ötletből kovácsolnak majd egy kerek egész történetet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Battle Beast (@battlebeastband) on

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek