Starity

Véget ért a nyomozás a Taylor Swift koncertjén történt haláleset ügyében

2023. december 27. 21:09   |   Szerző: SzilviD

A 23 éves Ana Clara Benevides összeesett a stadionban, miközben részt vett az első koncerten a hatból, amelyeket Taylor Swift Brazíliában tartott a The Eras Tour részeként.

hirdetés

Hőkimerülés okozta egy fiatal brazil rajongó halálát, aki a múlt hónapban rosszul lett Taylor Swift koncertjén Rio de Janeiróban a forróságban - közölte szerdán a rendőrség, miután véget ért a tragédia miatt indított nyomozás.

A 23 éves Ana Clara Benevides november 17-én esett össze a Nilton Santos Stadionban, miközben Swift The Eras Tour keretében Brazíliában adott hat koncertje közül az elsőn vett részt. A fiatal nőt a helyszínen orvosi ellátásban részesítették, majd később kórházba szállították, ahol meghalt.

A koncert idején rekordokat döntött a forróság Brazíliában: Rióban aznap mértek minden idők legmagasabb, 59,3 Celsius-fokos hőindexét, amely a hőmérséklet és a páratartalom kombinációja. 

A szerdán közzétett rendőrségi jelentés szerint Benevides hőkimerülésben szenvedett, ami szív- és érrendszeri, valamint légzőszervi problémákhoz vezetett. A tüdejében vérzés, illetve elzáródás keletkezett a hőség miatt. A toxikológiai vizsgálatok szerint nem fogyasztott alkoholt illetve kábítószert sem.

Swift és a csapat másnap a rekkenő hőség és a tragédia miatt elhalasztotta második riói koncertjét. Az extrém hőség az énekesnőt is megviselte. 

via NBC News

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek