Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. október 31. 12:29 #13781
Jody
Jody
not quite my tempo
 
StátuszChester
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.23.
Hozzászólás: 2249
Csatolások: 352
Azonosító: 204319
Offline offline
A lány a vonaton / The Girl on the Train

Könyvben nem olvastam, de tudom, hogy rengetegen dicsérték, ellenben a filmmel, amiről olyanokat írtak, hogy unalmas és felesleges majd' 2 órán át húzni. Maga a történet nem rossz, lehet írásban ez működik, de filmben valóban nem annyira volt egyben. Kiszámítható volt egy idő után, hogy Rachel ex-férje a sáros, így a női sorsok összekovácsolódnak. Több releváns témát(családon belüli erőszak, alkoholizmus) is érintenek, de egyiket sem dolgozták ki alaposan.

6,5/10

Virsliparti / Sausage Party

Ezzel a filmmel eleinte szkeptikus voltam, de Seth Rogent és társait ismerve, sejtettem, hogy megint egy nagyon beteg dolgot hoznak össze. Bírom a prosztó humort, szóval én nem csalódtam. A Meat Loaf "cameonál" végem volt.

8,5/10

Lángelmék / Masterminds

Ha ez nem egy valós eseményen alapuló sztori, akkor szomorú lennék, hogy ezt választottam. DE a szereposztást szerintem eltalálták és így szuperül felelevenítették a rablást. Nem sokon múlt, hogy egyáltalán elkapják őket. Kedvenc részem a 2 Mike egymásra találása. Az igazi Mike volt a lángelme.

7/10
2016. október 31. 15:17 #13782
- törölt felhasználó -    
Jumanji
Még csak most jutottam el addig, hogy megnézzem, pedig már nagyon régóta szerettem volna, és végül azt kell mondanom, nem bántam meg. Robin Williams karakterét szokás szerint imádtam, és izgalmas film volt, szerintem ennél jobbat nem lehetett volna kihozni belőle.
10/10
1 felhasználónak tetszik: Christo
2016. október 31. 17:19 #13783
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2016.10.31. 00:47)
Nyomokban spoilert tartalmaz a hozzászólás!

Beszélnünk kell Kevinről (We Need to Talk About Kevin - 2011)
Wow. Így elsőre csak ennyit vagyok képes mondani erről az alkotásról. Alapvetően is az volt a célom, ha már a cikkem okán oly annyira belemerültem az antiszociális személyiségzavar témájába, hogy néztem volna valami ehhez hasonló pszichó-thrillert. Ez a film pedig telibe találta a kívánságomat. Kifejezetten tudnám ajánlani minden olyan érdeklődőnek, akit felbuzdult a cikkem okán, ugyanis ebben a filmben már a kicsi Kevinen felfedezhetőek azok a bizonyos tünetek, amely alapján felismerhető lehet ez a fajta betegség. Briliánsan építkezik a film! Egyszerre vezeti a jelenbéli és a múltbéli szálat, nem érted, hogy mi miért, hogyan és miként történik, ám a lassú cselekménybontakozás meghozza eredményét, és a végére minden teljesen világossá válik számodra. Kevin egy pszichopata gyilkos. Szó szerint az összes tünet illett rá, és mire úgymond "felnőtt" addigra megfékezhetetlenné vált. Hihetetlenül nyomasztó thriller, ami nem is kicsit mozgatja meg azokat a fránya agytekervényeket, hiszen nézése közben nem bírtam megállni azt, hogy ne gondolkodjak folyton folyvást a végkifejleten, mondván, mi a lóf*sz történt itt?! Mit csinált Kevin, amiért az édesanyja ilyen kemény bánásban részesül a társadalom egyes egyéneitől? Na meg persze felötlött bennem az is, hogy képes lennék szeretni a totál elmeroggyant gyermekemet (aki ugyebár egy beteg elme), aki kinyírt egy rakás tinit és mellette kiirtotta komplette az egész családunkat? Nem tudom, fogalmam sincs, és őszintén szólva nem is akarom megtapasztalni. Manapság egyébként is gyakori jelenségnek minősül (sajnos) az, ha a gyermek csicskáztatja a szülőt. Első blikkre én sem gondoltam volna azt, hogy ez a szociopátia egyik tünete lehet, mikor némelyik 3-5 éves gyerek visszakézből kapná a szájba a verést tőlem, ha úgy szólna hozzám, mint némelyikük a saját anyjához. Viszont amikor a törött karjára célozgatott a gyerek, akkor volt számomra már teljesen egyértelmű, hogy ebben az esetben az anya felett uralkodik a pszichopata hajlamú gyermek. Ha ebben az időszakban a szülők kapcsolnak és nem hagyják odáig elfajulni a helyzetet, hogy bántsa a testvérét, és igen is orvosi segítséget kérnek, akkor ez a hatalmas tragédia megelőzhető lett volna. A színészek egytől egyig fantazstikusak voltak, de akit a leginkább ki tudnék emelni a gárdából, az maga a főszereplő, Tilda Swinton. Csodás volt, amit leművelt az egész játékidő alatt. Korunk egyik legtehetségesebb színésznője, aki mögött az ilyen Mila Kunis meg Scarlett Johansson féle színésznők elbújhatnak.
10/10 - Nem is kérdés a pontozás, életem egyik legszobb pszichó-thriller élményét adta. Hasonló jelegű katarzist talán a Holtodiglannál éreztem. Fantasztikus alkotás a maga nemében, csak ajánlani tudom mindenkinek!


Spoiler!

Ami engem nagyon zavart ebben a filmben az a apa karaktere hogy az a fazon mennyire egy bumburnyák alak volt. Jó persze Kevin simán kijátszotta mindkét szülőt és az apját is az orránál fogva vezette. Egyébként valóban egy kétségbeejtő film hogy mit lehet kezdeni azzal ha a saját gyereked maga a gonosz.
Egy kicsit engem az Omen-re emlékeztetett a film e tekintetben de Kevin felmossa a padlót Damiennel! Borzalmas egy a kölyök volt főleg a még kisgyerek Kevin fúúú basszus.... rolleyes.gif ÉS egyszerűen a film nem adott reményt amikor már azt hihette a néző hogy nahhh végre most talán megjavul normálisan viselkedik nem még rá tett egy lapáttal. rolleyes.gif A film legerősebb jelenete szerintem az volt amikor a babakocsival meg állt az anya egy ricsajos építkezés mellet csak azért hogy pár percre ne hallja ahogy Kevin a torkaszakadtából ordít! hááá az valami iszonyat volt! sad.gif
Nekem egy egyszernézős film volt mert képtelen lennék mégegyszer megnézni!
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2016. november 01. 09:29 #13784
kaliforhnia
kaliforhnia
=
 
Státuszpeople go but how they left always stays.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.04.09.
Hozzászólás: 1624
Csatolások: 65
Azonosító: 255526
Offline offline
The Purge / A bűn éjszakája (2013)
Már nagyon régóta sort akartam keríteni erre a filmre, és hát tegnap este már engem is elkapott a Halloween feeling, szóval meg is néztem. Már az előzetese alapján is jónak tűnt, nem voltak benne felesleges részek tehát maga a film is érdekes volt. A történet nagyon tetszik, lebilincselő volt számomra. Egyedül azzal volt bajom, hogy némelyik reakció teljesen logikátlan volt a filmben, valahogy nem volt reális amik nekem thrillerekben nem tetszenek, de ettől eltekintve is élvezhető film volt. Szokás szerint itt is egy meggondolatlan szereplő miatt történt az egész cselekmény, ami talán elcsépeltnek tűnhet de én eltekintettem ettől, mivel tényleg gyorsan történtek a dolgok és nagyon megfogó volt az egész. Max pontot adok rá, szívesen újranézném és a film második részére is hamarosan sort kerítek.
10/10
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2016. november 02. 12:29 #13785
Brie
Brie
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.05.06.
Hozzászólás: 854
Csatolások: 820
Azonosító: 201479
Offline offline
Amikor kialszik a fény (2016)
Barátommal néztük Halloween este, gondoltuk egy kis félelem nem árthat. Hát aki szereti az ijesztő filmeket annak nagyon ajánlom. Nagyon jól elkészített kis film, és a történet is érdekes. 10/10

A megtisztulás éjszakája 3 (2016)
Az előző két filmhez képest nagyon gyengére sikerült szerintem. Valahogy nem igazán tudott lekötni.. Jobbra számítottam, mert már nagyon vártam, hogy megnézhessem. 10/5
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Christo
2016. november 02. 15:18 #13786
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Idézet (Brie @ 2016.11.02. 12:29)
Amikor kialszik a fény (2016)
Barátommal néztük Halloween este, gondoltuk egy kis félelem nem árthat. Hát aki szereti az ijesztő filmeket annak nagyon ajánlom. Nagyon jól elkészített kis film, és a történet is érdekes. 10/10

Érdekes, mert szerintem pont, hogy nem volt ijesztő és még félelmetes sem. Szerintem ez a film hatalmas csalódás, hiszen ezerszer és ezerszer láttuk ezt a sztorit más köntösben. Nem volt nyomasztó a hangulata és rémítőnek, ijesztőnek sem mondanám. Alacsony költségvetésű alkotás, ami meg is látszik a forgatókönyvön, a karaktereken (iszonyúan semmilyenek) és alapvetően az egész filmen. Irigykedek rád, amiért még tudsz félni egy parkettát kaparó árnyéktól. Sajnos, engem csak akkor sikerült meglepni, amikor random az arcomba lett nyomva Diana. De az sem azért, mert annyira ijesztő lett volna, hanem, mert nem számítottam rá, hogy nagy hangerővel egy oszladozó hullát mutatnak tizedmásodpercek leforgása alatt.

10/4 - Szerintem gyenge volt. Aki ritkán néz horrort annak talán újdonság lehet, de egyébként nincs benne semmi olyan sem, amit az elmúlt 15 évben ne láttunk volna.
2016. november 02. 16:23 #13787
- törölt felhasználó -    
The Debt / Az adósság (2010)

http://www.kephost.com/images/2016/11/02/TheDebt.jpg

Minden perce tetszett. Mindig is érdekeltek a zsidó Holokausztot alapul vevő filmek, de ez aztán kőkeményre sikeredett. Végig komor, sötét, feszült hangulata van. A hosszát és a kevés szereplőt tekintve azt gondoltam, hogy tele lesz unalmas üresjárattal, de nem így lett. Meglepően jó arányban osztották el a két idősík jeleneteit, így egy percig nem ment át unalomba.
A sztoriban nyilván semmi egyedi nincs, hisz számtalanszor feldolgozták és még fel is fogják párszor az tuti. Mégis egy új megközelítés született ezzel az alkotással, hisz olyan kíméletlen görbetükröt nyom Amerika és a világ egyik legjobb hírszerző ügynökségeként számontartott Moszad képébe, hogy öröm nézni. És amit a doki mond a zsidók kiírtásáról Worthingtonnak, többször újra kellett néznem ezt a részt, ugyanis nagyon elgondolkodtató.
A szereplők közül nem emelnék ki senkit, mert mindenki maximálisan hozzáadta, amit csak lehetett és megkövetelt a karaktere. Illetve annyit azért megemlítenék, hogy Sam Worthington volt, akiben pozitívan csalódtam. Számomra ő az "egyarcú" színészek egyik ékes példája, ugyanis bármilyen szerepkörbe kerül mindig ugyanaz a rezzenéstelen, érzelemmentes arc...itt viszont egészen hiteles volt a játéka.
Hibákat persze lehet találni, mint ugye a sárga villamos Németország utcáin, de ettől függetlenül remekül hozza a 60-as évek szocialista hangulatát és utcaképeit. A budapesti lepukkant bérház, pedig összetéveszthetetlenül mutatja, hogy ez a film bizony nálunk készült.
A vége nekem kicsit furcsa volt, hogy miért is nem tud egy egykoron profin kiképzett Moszad ügynök kitérni egy öregember gyengécske támadása elől, de végülis lehet ezt többféleképpen is magyarázni, azonban ebbe most inkább nem mennék bele. 10/10
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2016. november 05. 21:51 #13788
Christo
Christo
 
StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.11.23.
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Offline offline
Doctor Strange

Gyerekek, 5 perce nem ment a film és lef0stam a bokámat a látványtól. Annyira kivagyok, hogy az már nekem gáz. Iszonyat örülök, hogy Mads egyre több nagyszabású mozifilmben helyet kap, egyszerűen öröm nézni a fejét meg a játékát meg mindent. De igaz ez Kámbörbiccsre is. Tilda Swintont is imádtam benne, nagyon karakteres nő. Nah de komolyan, a zene is... olvastam, hogy a Marvel-filmekben nem volt eddig nagyon maradandó zene. Nekem mondjuk kiemelkedő volt a Bosszúállók theme-je vagy a Tél katonájának is nagyon jó score-t csináltak. De egyébként Djawadi Vasember filmzenéje se volt egy kaki.
NAH DE, ez miez? Segítek: eargasm. Az. A köpeny rohog.gif miatt pedig jó sokáig a bordó bőrdzsekimben fogok parádézni, akkor is ha mínusz van. Don't care.
10/10
https://66.media.tumblr.com/af7da32476c5e474b2b4bb6803dc5508/tumblr_og4zd6U0M61r1p7ujo2_540.gif
6 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Nina 10, funny18, Lady Suzy, Angel, Alison Lerman
2016. november 06. 20:11 #13789
Brie
Brie
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.05.06.
Hozzászólás: 854
Csatolások: 820
Azonosító: 201479
Offline offline
Mielőtt megismertelek
Elmondhatatlan, mennyire tetszett. Az egész filmet feszülten figyeltem végig, minden egyes apró kis részlete annyira élvezhető és szerethető volt. Kifejezetten tetszik, hogy nem az a tipikus szerelmes történet, ez valami más, valami nagyon megindító. Emilia Clarke egy nagyon nagy kedvencemmé nőtte ki magát már a Trónok harcában is de most már elmondani nem lehet mennyire tetszik amit csinál. Ebben a filmben kifejezetten ő a fénypont. 10/10
Nagyon ajánlom azoknak akik szeretik a romantikus filmeket.
4 felhasználónak tetszik: funny18, Christo, SmileyZ, House Of Wax
2016. november 08. 21:08 #13790
- törölt felhasználó -    
Trollok (2016)
Anyuval és öcsivel ma voltunk a moziban, hogy megnézzük, és őszintén szólva förtelmes volt. A bemutatója alapján jónak ígérkezett, de elég nagy csalódás volt. Szeretem a meséket, és vannak nagyon jók a mai mesék közt is, de ez nem tartozott közéjük.
Egy tipikus rózsaszín világ volt... Illetve, ha még csak rózsaszín lett volna, de nem, ebben a szivárvány összes színének minden árnyalata volt, csillámmal és diszkóval felspékelve, egyszóval jaj annak, aki megnézi. Az egyik főszereplő, Ágas szimpatikus trollocska volt egészen addig, amíg nem jött rá a "boldog vagyok, dalra fakadok" érzés valahol a film háromnegyede környékén, mert utána már ő is elviselhetetlen volt számomra. Összességében ez egy elég gagyi produkció volt, pedig a Dreamworks-től többet vártam.
10/2
2016. november 11. 19:38 #13791
- törölt felhasználó -    
Vaksötét
7/10

A film igazi sztárja a Rottweiler és el is lopja a show-t rendesen. smileeee.gif Amúgy egy elég jó film és nagyon jó hogy egy ilyen film bekerülhetett a moziba mert igény lenne hasonlóra. smileeee.gif A főszereplő csaj kifejezetten jól alakít.Szóval inkább egy ilyen horror menjen a mozikba mint egy Akasztófa meg társai vagy a Fűrész 20-ik része! rolleyes.gif Stephen Lang pedig önmagában egy ijesztő alak ezért remek választás volt erre a szociopata vak veteránra. meghajolo.gif Van egy baljóslatú kisugárzása ennek a színésznek nem csak ebben a filmjében úgy általában mindegyikben! biggrin.gif A film nem váltja meg a világot de remekül teremti a semmiből a feszűltséget és amikor a vak fazon megjelenik én magam is lassan és halkabban vettem a levegőt! biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2016. november 12. 11:53 #13792
goldman
goldman
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.07.26.
Hozzászólás: 2467
Csatolások: 6659
Azonosító: 67315
Offline offline
Trash Fire (2016)

Nagyon vártam már ezt a filmet, és tegnap végre sikerült feliratot is szereznem hozzá.
Mit mondjak, teljesen letaglózott. blink.gif Ennyire beteg, és sokkoló filmet rég nem láttam, még most is a hatása alatt vagyok. A színészek egytől egyik remek alakítást nyújtanak, és nagyon örülök, hogy Adrian kezd kitörni a tőle megszokott szépfiús szerepkörből. Remélem, ezek után több, ehhez hasonló jó szerepet is kap majd a jövőben. smileeee.gif
10/10
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
2016. november 12. 21:58 #13793
- törölt felhasználó -    
Anthropoid
8/10

Piszok jó film volt ez. Ami nagyon meglepett a filmnél hogy már a film közepe felé megtörténik az amiről azt hittem hogy a film végén következik be. smileeee.gif És hááá gyerekek a film utolsó 40 perce az valami olyan adrenalinbomba te atyaég csak kapkodtam a levegőt. ohmy.gif A film első 1 órája olyan átlagos kémfilmes téma tervezés várakozás stb.aztán a második 1 óra átmegy valami iszonyat kemény thrillerbe és végül a templom ostroma uhhhh aztak*rvaaa a jobb II világháborús filmek is megirigyelhetnék azt ami ott zajlik! meghajolo.gifÉs nagyon kétségbeejtő az ami zajlik a filmben szerencsések lehetünk hogy nem voltunk és nem is lesz részünk háborúban. Idén a Star Trek után ez a film tetszett a legjobban! Gibsonnak nagyot kell villantania a Hacksaw Ridge-el ha ezt überelni akarja.
2 felhasználónak tetszik: Lady Suzy, Alison Lerman
2016. november 16. 00:34 #13794
- törölt felhasználó -    
The Witch:The New England Folktale
8/10
Iszonyat tetszett ez a film. Szerintem azért mert abszolút nem zsáner horror meg kifejezetten nem is horror ez a film. Bár azért volt néhány jelenet amikor sokkal nagyobb figyelmet szenteltem inkább a ropinak amit éppen majszoltam így készülvén fel a jumpscare-re!De ez mindössze egy két jelenet volt. A film sokkal inkább a hangulatával és a feszűlt történetével telepedett rám meg nagyon életszerűen nézett ki az egész film ez főleg az operatőri munkának volt köszönhető .A film pedig egy olyan témát vett elő ami már elég kihaló félben van és többször meggyalázták már filmvásznon Robert Eggers pedig bebizonyította hogy a boszorkányok bizony tudnak még ijesztőek és fenyegetőek lenni.Nagyon szép már-már művészi kamera beállítások vannak a filmben. És ami még szerintem kiemelkedő az a színészi játék főleg a két idősebb testvért alakító színészek játéka volt pazar erre az Anya Taylor Joy nevű színésznőre érdemes lesz figyelni nem rég láttam hogy szerepelni fog M Night Shyamalan új filmjében is. Viszont úgy gondolom hogy elég nehezen befogadható ez a film főleg azért mert elég lassú történetvezetésű több helyen is olvastam hogy sokan unalmasnak találták.Öhm elfogadom kell hozzá nyitottság az biztos.Hááá én nekem nagyon bejött szerintem meg is fogom venni DVD-én! A filmet mindenképpen eredeti nyelven érdemes megnézni mivel az összes színésznek nagyon különleges kiejtése van ez külön csemege az ínyenceknek. Még a zenét emelném ki fúúúúú piszkosúl idegesítő zenéje van a filmnek! biggrin.gif De illik hozzá azt meg kell hagyni!
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMTY4MTU2NjMyNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzUwMDk4NzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
2 felhasználónak tetszik: Lady Suzy, Alison Lerman
2016. november 17. 17:50 #13795
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Spoiler tartalmú hozzászólás!

Fogságban (Prisoners - 2013)

Túloznék, ha azt mondanám, hogy az utóbbi tíz év egyik legkellemesebb meglepetése volt ez a film? Szerintem nem. Aki alapvetően is kedveli, szereti a thrillereket, annak ez a film tetszeni fog. A két és fél óra játékidőt első blikkre túlzónak éreztem, de aztán ahogyan haladt előre a történet, rádöbbentem, hogy igen is kellett ahhoz, hogy ne egy összecsapott maszlag legyen az egész. Az utolsó negyed óráig apró morzsákat hintenek el, nem tudod, hogy mi miért történik, ki a rossz, ki az ártatlan, és a legvégén végül összeáll a kép. Keller Dover karaktere számomra antipatikus volt, mégis hihetetlenül hiteles. Simán el tudom képzelni azt, hogy akinek elrabolják a gyermekét és még emellett a rendőrség magasról lesz*rja, ilyen szinten átváltozzon valaki olyanná, aki egyébként soha sem lenne. A következő kérdés felmerült bennem - Vajon én is ugyanígy megkínoznám azt, aki feltételezhetően tud valamit arról, hogy ki vitte el és hova vitte a gyermekemet? Míg Keller a sz*rt is ki akarta verni a srácból, addig Franklinben megszólalt a józan ész és az erkölcs. Briliánsan állították párhuzamba a két szemszöget és a két álláspontot. Mi van, ha a srác mégis csak ártatlan, és ennek fényében kínozza félholtra? De persze ott van annak a tudata, hogy mi van, ha mégis csak köze van a dologhoz. Egy kevéske remény pedig pillanatok alatt el tudja törölni az erkölcsi gátlásokat. A befejezés viszont pindurkát zavart. Értem én, hogy a néző fantáziájára van bízva a befejezés, de mégsem vagyok oda az ilyen jellegű befejezésekért. Teljesen felesleges függővéggel befejezni, ha egyáltalán nem terveznek folytatást. Én úgy gondolom, hogy a nyomozó meghallotta a sípot, bár ki tudja. Mindezektől eltekintve a színészi játékok fenomenálisak voltak. Hugh Jackman nagyon jól hozta az aggódó, de mégis erkölcsi gátlásain túlmenő Kellert, néhol az alakítása pedig szinte félelmetes volt. Nagyon wow volt! Jake Gyllenhaal pedig... hmmm... szerintem én most jöttem rá, hogy döbbenetesen jó pasi. wub.gif Nagyon jól állt neki Loki szerepe, kihozta a maximumot belőle, viszont közel sem hozta azt a szintet, mint amit az Éjjeli féregben. Az utolsó negyed órában viszont a körmömet rágtam tövig, és szinte Lokival együtt izgultam, hogy vajon oda-e érnek időben a kórházba, vagy csúnya balesetet fognak szenvedni? Meghal a kislány, vagy végül sikerült megmenteni? Egy biztos, elég lassan építkező film, tehát aki pörgős múvira vágyik, annak ez abszolút nem fog tetszeni. Néhány jelenete valóban vontatott - gondolok itt pl. arra amikor Grace Dover kiakad és folyton folyvást csak nyugtatózza magát. Rettentően frusztráló jelenetek voltak, és Grace is egy totál felesleges karakter volt, ami alapvetően is nagyon érződött. Szerintem egyáltalán nem jött át az a fájdalom és szenvedés, mint ami Kellernél. Egy valami azonban még most is nagyon zavar, vagy talán csak nem értem - Oké, hogy Bobot is elrabolták, de végül bántotta a gyerekeket? Miért gyűjtögette a kígyókat? Miért voltak nála a gyerekek ruhái véresen? Ez nagyon homályos volt, és szerintem érdemes lett volna kitérni rá, mert abszolút nem volt érthető, hogy mit miért tett az a pasi, sőt mi több, mi volt egyáltalán a szerepe ebben az egész gyerek rablásos mizériában.

10/9 - Pár logikai baklövést leszámítva, szerintem nagyon korrekt kis film. Többször kell megnézni ahhoz, hogy minden teljes mértékben világossá váljon. Nyomasztó a hangulata, és pont attól lesz annyira jó, hogy akár veled és a családoddal is megtörténhet. Szeretném még egy párszor megnézni, nagyon tetszett!
4 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Lady Suzy, SmileyZ, Alison Lerman
2016. november 18. 23:21 #13796
Psyché
Psyché
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.08.
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Offline offline
Adaline varázslatos élete: 8/10

Ez a film tényleg varázslatos, szó szerint. Noha, komolyabb tartalma vagy mondanivalója nem igen van, maga a régi szép idők, a kosztümök, a ruhák, a modor, Blake Lively varázslatossá teszik a leginkább aranyos, de kissé bugyuta filmet.
A sztori kicsit a Brad Pitt-féle Benjaminos filmre hajaz, de amíg az unalmas, ezen inkább jókat lehet mosolyogni és töprengeni. Szerelmi dráma, még is tele van egy kis élettel, kis harmóniával, amolyan nyugodt, esős délutánra való film.
A tudományos szálát a dolognak nem nagyon bontogatták, azt rábízták a jövőre - meg kell mondjam, hogy okos módon. A Marvelben látott logika alapján (értsd: meggyulladt a nyáltól elázott gyufa az oxigénhiányos tartályban?) inkább egy ilyesfajta filmet ne próbáljanak elmagyarázni tudományos alapokkal laikus módon, mert abból katyvasz lesz. Ennek ellenére, a filmben itt lehetnek borulások, nálam elő is jöttek. Ha ezektől eltekintünk, és elfogunk, mert ahogy halad előre a film és a romantikus jelenetek előtérbe kerülnek, ezek egyre jobban háttérbe, egy viszonylag alap szituációt látunk. Ami a filmet még is megtölti élettel, ahogyan fogalmaztam: Adaline természete és szépsége, az életének elemei és vonásai elkápráztatják a nézőt, és nem azzal lesznek elfoglalva, hogy most ő halhatatlan e vagy csak szimplán nem öregszik. Szépen végigviszi az 1900-as évek nagyobb elemeit megragadva, elmesélve közben egy élettörténetet, egy szerelmi búbánatos balladát, klasszul befejezi a jelenkor jellegzetességeivel. Nagyobb dolgot próbál meg átfogni, nem teljesen sikerül, de amit viszont megragad, az nagyon ott van. Talán egy konkrétabb történet, ami nem a romantika köré van építve és egy kicsit hosszabb játékidő nem ártott volna a filmnek.
Blake Lively gyönyörű. Ezt a szereplőgárdánál tisztázni kell. Serena után a GG-ből nehezen tudok elkövetkeztetni Adaline-ig, de csak sikerült elhitetnie velem, hogy ő egy tündéri, kedves, csodaszép fiatal nő, aki hiába él a 21. században, teljesen a múltban ragadt. A gesztusai kicsit élesek hozzá, sejtéseim szerint a kislányos vonalat szerették volna előtérbe helyezni, ehelyett a nőiest sikerült, de ez viszonylag jól működik a legtöbb jelenetnél. Engem teljesen megnyert.
A legnagyobb meglepetés Harrison Ford volt. Be kell valljam, ahogyan kapcsolgattam a tévét, akkor láttam meg a filmet. Blake-el tisztában voltam, hogy játszik benne, de Han Solora már nem emlékeztem. Kellemes volt látni, ahogyan egy ekkora színész egy egyszerűbb szerepet is kitűnően tud hozni.
Ami kifejezetten idegesített 1) az a narráció volt. Nem illett oda és kész. Adaline életét máshogyan is vázolni lehetett volna, ez szimplán csak szájbarágós volt, 2) a szinkron. Szinkronosan ezt a filmet megnézni tilos (maradjunk annyiban, hogy a legtöbb filmet és sorozatot rosszabb szinkronnal nézni).

Klassz, egyszerű, könnyed kis film. Aki olyan mint én, és szeret leragadni abszolúte a múlt században, annak tetszeni fog.
Nagyon szomorú vagyok, mert az igazán jó filmekkel nem foglalkoznak eleget. Egy másik nagy kedvencemmel, a The Normal Heart-al sem kezdtek túl sokat. Annyi jó film és téma van, amiből többet ki lehetne hozni!
5 felhasználónak tetszik: Brie, Szandi0820, SmileyZ, House Of Wax, Barb
2016. november 20. 10:28 #13797
- törölt felhasználó -    
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Nagyon jó volt! Imádtam! Egyszerűen fantasztikus, óriási Harry Potter fan vagyok, vártam ezt is nagyon, és mikor elkezdődött, te jó ég! Végre újra belecsöppenni Harry Potter világába, és úgy, hogy ez a film nem akarta felülmúlni, nagyon látványos volt, a párbajok, a varázslatok, az állatok, minden! A színészek is nagyon jók voltak, a zenék, a ruhák. Komolyan nagyon jó, csak ajánlani tudom, és 3D-ben meg még jobb volt!

10/10 és várom nagyon a következőt!
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, SmileyZ
2016. november 20. 11:19 #13798
- törölt felhasználó -    
Az Eichmann Show
6/10
Egy ideje már meg akartam nézni ezt a filmet most végül sikerült.
Igazából ami miatt különleges volt ez a film és végül nézette magát az az hogy a hírhedt Náci tisztnek Adolf Eichmann-nak a tárgyálásáról készült eredeti video felvételeket rakták bele a filmbe és így volt összevágva az egész film. Meg asszem a tolmácsoknak a hangja is az eredeti felvételről szólt. Így nagyon különleges és egyben ijesztő is volt nézni ezt az embert a felvételeken. Hogy szinte az összes Náci rémtettet a fejéhez vágják(akárhogy nézzük ha valaki akkor Eichmann ténylegesen az egyik olyan náci aki felelős volt a népírtásokért a II.világháborúban) és ő csak egész végig rezzenéstelen arccal néz maga elé. Jó persze nyílván tisztában volt már a sorsával és veszteni valója nem volt neki és így az őrült eszméit az utolsó percig nem adta fel de akkor is ahhhhh bitang egy fazon. Amikor pedig a végén megkapja a keresztkérdéseket ott is kidumálja magát szinte a legvégsőkig és nem nagyon akar megtörni!Nagyon bizarr az egész viselkedése! Maga a film szerintem nem túl jó főleg azért mert a két főszereplő Martin Freeman és Anthomy Lapaglia által alakított karakterek nem túl érdekesek legalábbis nekem és ez az egész kínlódás a tárgyalás közvetítésével engem nem kötött le egyszerűen. Jobb lett volna ha ténylegesen a tárgyalásról készítenek filmet és Eichmann szerepére pedig beraknak valami nagy színészt bár akkor viszont kimaradtak volna az eredeti felvételek és ezáltal a film se lehetett volna különleges ilyen szempontból. A film legerősebb jelenete az amikor Eichmannak bemutatják azokat a filmeket amiket a szövetségesek készítettek illetve találtak amikor felszabadították a koncentrációs táborokat. Ezeket a felvételeket mi is nézők láthatjuk egy az egyben ahogy ők láthatták a tárgyalóteremben. Asszem nem kell mondanom nagyon felkavaró az egész.
De mondom nekem a film története erről a közvetítésről nem igazán kötött le. De a régi felvételek miatt érdemes megnézni. Már aki bírja az ilyesmit!
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjMwNDI5MTM2Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMTc0ODcyNDE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
2016. november 21. 18:45 #13799
Brie
Brie
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.05.06.
Hozzászólás: 854
Csatolások: 820
Azonosító: 201479
Offline offline
Máris hiányzol - 2015
Toni Collette és Drew Barrymore eszméletlen amit végig ebben a filmben nyújtanak. A film tele van szomorú és boldog jelenetekkel és szó szerint végig játszadoznak a néző érzéseivel. Egyszer boldog vagy aztán hirtelen majdnem elsírod magad majd megint reményt kapsz aztán ismét szomorkodhatsz és ez így folytatódik végig. Eddig csak a szerelmesek szempontjából láttam ilyen filmet (Csillagainkban a hiba) de ebből a szempontból, mint barát is nagyon megható az egész. Két szóval kifejezve: Érzelmes és fantasztikus film. smileeee.gif
10/9
2 felhasználónak tetszik: Christo, SmileyZ
2016. november 21. 22:36 #13800
Christo
Christo
 
StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.11.23.
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Offline offline
Suicide Squad / Öngyilkos osztag

Ó, bazzeg, hogy ez a film mennyire össze volt csapva. A legkönnyebb módszer tényleg az, ha így mutatod be a karaktereket, a legesleglustább módszer, amit egy ilyen filmben elkövethetnek. Ha a Bosszúállók így lettek volna megcsinálva, fogtam volna a fejem. Csakis Deadshot és Harley miatt volt érdemes megcsinálni a filmet és ezt a készítők is így gondolhatták, ugyanis a többieknek nem szenteltek valami sok figyelmet, hogy legalább egy kicsit maradandóak legyenek.
Nah jó, még talán Diablo ért valamit. Way too much számot pakoltak bele, az egy dolog, hogy a kedvenc playlistem is lehetett volna, de a kevesebb mégis több. A galaxis örzői is tele volt tűzdelve zenékkel, de ott működött. Az az igazság, hogy sokszor eluntam magam, mert valljuk be miről szólt: tessék itt van pár bűnöző, végiglövöldözik magukat a városon, közben mondanak egymásnak pár cheesy egysorost és... ennyi. Súlytalan volt az egész, akárcsak a BvS, de ennek a filmnek legalább szép volt a színpalettája.
10/5
https://66.media.tumblr.com/91414fa0931fa037115a5d1c945c47b5/tumblr_inline_ogwdxb6mlS1uvlkno_500.gif
6 felhasználónak tetszik: TheTruthAboutLove, Szandi0820, Alison Lerman, Lindsay019, Angel, Nina 10
710 oldal 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!