Starity

Életrajzok gyüjteménye

15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2024. január 14. 18:42 #281
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
JI CHANG WOOK


ALAPADATOK

Név: Ji Chang Wook / 지창욱
Születési hely: Anyang, Gyeonggi tartomány, Dél-Korea
Születési dátum: 1987. július 5.
Foglalkozás: színész, modell, énekes
Ügynökség: Glorious Entertainment
Magasság: 182 cm
Súly: 65 kg
Csillagjegy: Rák
Aktív évek: 2006-napjainkig

2006-2009: A KEZDETEK

Ji Chang Wook színész karrierjét színházi darabokban kezdte. Az első tévéképernyős megjelenésére 2006-ban került sor, a Days... című filmben, valamint egy kisebb szerepet kapott a 2008-as You Stole My Heart című televíziós drámában. Hivatalosan 2008-ban debütált, mint filmes színész, a Sleeping Beauty című filmben.

2009-ben feltűnt a My Too Perfect Sons című műben, amiben a félénk, lányos fiatalabb testvért játszotta, aki végül 20 évesen felneveli a barátja lányát. A hétvégi családi dráma 40%-os értékelést kapott. Később szerepet kapott a Hero című akció-vígjátékban is.

2010-2012: NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG

2010-ben Chan Wook-ot meghallgatak egy közelgő, 159 részes dráma sorozathoz, aminek részei naponta jönnek ki. A dráma a Smile Again címet kapta. Hogy eljátszhassa a félig amerikai, félig koreai rövidpályás gyorskorcsolyázó szerepét, Chang Wook napi 4-5 órát edzett a jégen. A Smile Again 15 hétig állt folyamatosan a rangsorok élén, és ezért a szerepéért jelölték őt a "Best Actor In A Daily Drama" díjra a KBS Music Awardson.

2011-ben sem állt le a munkával: a Warrior Baek Dong Soo című történelmi dráma sorozat egyik titkos karakterét játszotta. A történet, ami Lee Jae Heon Honorable Baek Dong Soon című manhwája [képregény] adaptációjaként készült el egy Joseon-dinasztia beli kardforgató eredettörténetét meséli el, bemutatja a hős gyermekéveit és felnövekedését, valamint a folyamatot, ahogy egy gyermekkori barátjával halálos ellenségekké válnak. A sorozat 13 hétig állt a rangsorok elején, és Chang Wook fáradozásait végre díjra is válthatta: megkapta a "New Star Award"-ot az SBS Drama Awardon. Később, még ebben az évben főszerepet kapott a Bachelor's Vegetable Store című sorozatban, ami igaz történeten alapul: egy fiatalemberről szól, aki 1998-ban a pici, 350 négyzetméteres zöldség kereskedését egy 33 üzletet magába foglaló üzletlánccá alakította.

Az első "rosszfiú-szerepében" Chang Wook egy fiatal zongoristát játszott, aki irigyli öccse veleszületett zenei tehetségét. A melodráma címe: Five Fingers. A filmet 2012-ben mutatták be.

2013-ban a The Days című musicallel tért vissza a színházba, amiben egy elnöki testőr szerepét öltötte magára, aki 20 évvel ezelőtt tűnt el egy női társa oldalán. A darab egy jukebox musical, ami ügyesen ötvözi Kim Kwang Seok folk rock-ját is.

2013-NAPJAINKIG: ÁTTÖRÉS ÉS KÜLFÖLDI VÁLLALKOZÁSOK

Chan Wook nagy áttörése az Empress K című történelmi drámáig váratott magára: ő kapta Toghon Temür (vagy ismertebb nevén Ta Hwan) szerepét, aki a Yuan dinasztia 16. császára volt. A sorozat visszafogott értékeléseket kapott, annak ellenére is, hogy a nézők nemzetközi értékelése 35.12% volt. Chan Wook alakítása, mint fiatal király felkeltette mind a kritikusok, mind a nézők figyelmét, ezzel elismerést és növekvő népszerűséget szerezve magának.

Ezután 2014 decembere és 2015 februárja között játszotta a Healer című thriller főszereplőjét. Hogy könnyebben eljátszhassa a titokzatos, harcias karaktert, Chang Wook harcművészet órákat vett és keményen edzett a szerepért. Miután a sorozat elkezdődött, Chang Wook növekvő népszerűségre tett szert Kínában és Ázsia egyéb területein is. Ezután kínai nyelvű drámákban is szerepet kapott, mint például a The Whirlwind Girl 2 vagy a Mr. Right.

2016-ban a tvN akció thrillerében, a The K2-ben kapott főszerepet: egy testőrt játszott, akit a saját emberi árulnak el, majd beleszeret egy fiatal lányba, aki fél az emberektől. A sorozat a 8 hetes sugárzási időszak alatt rengeteg elismerést és pozitív kritikát zsebelt be. Még ez év novemberében mellékszerepet kapott a Lotte Duty Free-nek forgatott mini drámában, a First Seven Kisses-ben.

2017-ben Chang Wook megkapta a Fabricated City című film főszerepét: egy fiatal, munkanélküli, játék-függő férfit kellett játszania, aki az események folyamán gyilkossá válik. Ugyanebben az évben, májusban került a képernyőkre az SBS romantikus dráma sorozata, a Suspicious Partner, amiben egy életunt, motiválatlan és agresszív ügyészt játszott, aki munkája és egy véletlen során ismerkedik meg a fiatal ügyvédnővel, akit Nam Ji Hyun kelt életre.

A híresztelések szerint Chang Wook megkapta volna egy vakmerő gyakornok szerepét a Two Constables című filmben Sol Kyung Gu oldalán, a Two Cops franchise negyedik részében, Kang Woo Suk rendezésében. Azonban a projektet, időzítési és finanszírozási problémákra hivatkozva határozatlan időre elhalasztották.

A színész 2017. augusztusa és 2019. áprilisa között kötelező katonai szolgálatát teljesíti. Leszerelésének időpontját április 27-ére tűzték ki. Várhatóan még ebben az évben láthatják a nézők újra a képernyőkön: a 2016 óta tervezett City of Stars című drámában bizonyíthatja tehetségét. A főszerepre eredetileg Hyu Bin-t és Jang Dong Gun-t szánták, de mindketten visszautasították, így landolt a lehetőség Chang Wook-nál.

Szintén 2019-ben főszerepet játszott a Melting Me Softly című romantikus komédia sorozatban, Won Jin Ah és Yoon Se Ah oldalán. A sorozat 2019. szeptember 28. és november 17. között futott a tvN csatornán, minden este 9 órakor (koreai idő szerint).

2020-ban hatalmas nemzetközi megtiszteltetés érte a fiatal tehetséget: hivatalosan is ő lett az első koreai színész, akit a Calvin Klein nemzetközi modellként alkalmazott. [Az adatlap elején látható fénykép ebből a fotósorozatból származik.] Ugyanebben az évben szerepet kapott a Backstreet Rookie című romantikus komédiában, Kim Yoo Jung oldalán. A sorozat alapja az ugyenezen a címen futó webtoon. Egy fiatal igaztgatót alakít, aki egy kis kereskedést vezet.

2020. szeptemberében bejelentették, hogy Chang Wook leszerződött egy romantikus komédiához, ami a "Lovestruck in the City" címet viseli. Az első évad megjelenésére 2020. december 22-én került sor, a sorozat megtekinthető a Netflix kínálatában.

2021 áprilisában megerősítették, hogy a színész újabb televíziós projektbe vágta a fejszéjét: Choi Sung Eun és Hwang In Yeop oldalán főszerepet vállalt a Netflix közelgő, 2022 első felében debütált produkciójában, ami a "The Sound of Magic" címet kapta. Ugyanebben az évben szerepelt a KBS2 "If You Wish Upon Me" című drámájában, Choi Soo Young színésznő partnereként.

MAGÁNÉLETE

Chang Wook 2017. augusztus 14-én kezdte meg a kötelező katonai szolgálatát. Először alávetette magát egy felkészítésnek a hadsereg 3. Gyalogsági Osztályán, A Gangwon provinciában található Cheorwonban. A befejezéskor külön díjjal tüntették ki magas teljesítményéért.

Chang Wook a Gangwon provincia beli Cheorwonban található 5. Tüzérségi Brigádnál végzi a katonai szolgálatát. Szakaszvezetőnek nevezték ki és tizedesnek jelölték. Leszerelésének időpontja 2019. április 27.

ÉRDEKESSÉGEK

- alkalmi dohányos.
- álmai nője egy kolléganője, Song Hye Kyo.
- mivel egyke és nincs testvére, nagyon csendes, és emiatt gyakran tűnik nyersnek is.
- fiatal korában sok álommunkája volt: egy ideig építészmérnök, majd rendőr, bíró, ügyvéd, orvos, tanár és még sok más minden akart lenni.
- nagyon motivált volt, hogy tanuljon: benne akart lenni az iskola legjobb 50 tanulójának a névsorában.
- amikor jelentkezett a Dankook Egyetemre, egy dalt énekelt el a Nyomorultak című darabból.
- sokáig nagyon bizonytalan volt az előadói képességeit illetően.
- valódi film megszállott, kedvenc műfaja a thriller, kedvenc filmje pedig a Benjamin Button Különös Élete.
- az első projektjéért kapott pénzt az édesanyjának adta.
- nagyon szeret kötni: bár állítása szerint nem tökéletes még a munkája, már meg tud kötni önállóan egy sálat.
- nagyon szeret edzeni.
- mindig közel akar lenni az otthonához: akármi is zajlik éppen az életében, ez az első hely, ahová elsőként visszatér.
- szeret a Starcraft nevű játékkal játszani: kedvenc karaktere Hong Jin Ho.
- nagyon szeretne megtanulni egy hangszeren játszani: legnagyobb vágya a gitár. Fiatalkorában zongorázott ugyan, de könyörgött az anyukájának, hogy abbahagyhassa, annyira utálta.
- nagyon hasonlít Jonathan Rhys Meyers, britt színészre.
- kedvenc testrésze magán az izmos és széles válla.
- fél a szellemektől és a magasságtól.
- nagyon szeret enni: kedvence a kínai kaja, például a grillezett bárány.
- édesapja elhunyt, amikor Chang Wook gimnazista volt, így egyke gyermekként nagyon szoros kapcsolatot alakított ki az édesanyjával.
- nemcsak csendes, hanem rendkívül szégyenlős ember is.
- kiváló énekhangja van.
- a The2 című sorozat után pletykák keringtek arról, hogy ő és Yoona (SNSD) egy párt alkotnak, de mindketten megerősítették, hogy csak nagyon szoros barátság/munkakapcsolat van köztük.

Filmográfia és diszkográfia táblázatokba rendezve - filmográfia 2023-ig, diszkográfia 2017-ig.
2024. január 14. 18:43 #282
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
PARK MIN YOUNG


ALAPADATOK

Születési név: Park Min Young
Születési idő: 1986. március 4.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 164 cm
Testsúly: 46 kg
Vércsoport: 0
Csillagjegy: Kos
Kínai csillagjegy: Tigris
Ügynökség: Culture Depot; Hook Entertainment.
Oktatás: Dongkuk Egyetem (színház – és filmművészeti szak - 2013.02.15.-)

MAGÁNÉLETE, KORAI ÉVEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK

Rachel Park (születési nevén Park Min Young) 1986. március 4-én született, Szöulban, Dél-Koreában. Egy teljesen átlagos családban élte az életét: ahogy a későbbiekben fogalmazott, a gyermekkora nagyrészt eseménytelenül telt, a család élte az életét, minden különösebb feltűnés nélkül. Egészen kicsi kora óta érdeklődést mutatott a színészet és a filmes világ felé, ez az érdeklődés a tinédzser éveit is végig kísérte.

Min Young megerősítette, hogy egyáltalán nem tartotta magát szépnek fiatal korában, de abban teljesen biztos volt, hogy ahhoz, hogy színésznő lehessen, szépnek kell lennie. Emiatt nem egyszer esett depresszióba, ami végig kísérte egész fiatal korát. Amikor az édesanyja erre rájött, felvetette egy plasztikai műtét lehetőségét, amit a fiatal lány el is fogadott. Későbbi elmesélése alapján hajlott orra és furcsa szemhéjai voltak, amik ellehetetlenítették volna a színészi karrierjét egy olyan külső- és szépségorientált társadalomban, mint amilyen a koreai, azonban a műtétek segítségével mindezt maga mögött hagyta, azóta elégedett magával, a külsejével.

Egy vezető koreai riporter egyszer megkérdezte tőle, hogy egy 1-től 100-ig terjedő skálán hogyan osztályozná a gyermekkorát, ő pedig 60-at mondott. A sorsdöntő fordulat akkor következett be az életében, amikor cserediákként az Egyesült Államokba költözött. Több későbbi interjúban tett említést arra vonatkozóan, hogyan használta ki ezt a lehetőséget: megtanult tökéletesen angolul és igyekezett minél több mindent tanulni az amerikai kultúráról, életvitelről. Bár az út maga olykor ijesztőnek bizonyult, nem bánta meg: állítása szerint a külföldön töltött évek segítettek neki, hogy kinyíljon és emberileg fejlődjön.

A cserediák út után fejezte be a gimnáziumi éveit, amikor újabb válaszúthoz érkezett: merre tanuljon tovább? Az egyetem keresés kérdése nem maradt sokáig megválaszolatlan: a Dongkuk Egyetem Színház- és Filmművészeti Szakán kezdte meg tanulmányait, itt is diplomázott le végül, 2013. február 15-én. Már az egyetemen is kapott kisebb mellékszerepeket különböző produkciókban, de ekkor még nem ért el áttörő sikert.

Élete folyamán számos pletyka keringett a magánéletéről és a párkapcsolatairól, számos férfival boronálta össze a közvélemény. Ennek ellenére, bár voltak párkapcsolatai, jelenleg szingli.
Korábban egy párt alkotott Lee Min Ho színésszel, de nem teljesen tisztázott okokból végül a szakítás mellett döntöttek. Azóta hírbe hozták más kollégáival is, például Park Seo Joon-nal (What's Wrong With Secretary Kim?) és Song Joong Ki-val, de Min Young minden pletykát tagadott.

Szabadidejében szívesen főz, akár magára, akár a barátaira, illetve saját magát egy elvetemült macska- és sütemény megszállottnak írja le. Közeli barátnője Jessica Jung (SNSD). 2020. június 10-én megnyitotta saját Youtube csatornáját, "그냥, 박민영 Just Parkminyoung" néven. Csatornáján rövid videók keretein belül enged betekintést a hétköznapjaiba, az általa készített tartalmat pedig a kezdetektől angol nyelven feliratozva osztja meg, így a koreaiul nem értő közönsége is élvezheti a videókat.

2005-2009: A KEZDETEK

Min Young 2005-ben debütált, egy kereskedelmi csatorna reklámfilmjében. 2006-ban alapozta meg színészi karrierjét a nagy sikereket elért High Kick! című szituációs komédia sorozatban. A későbbiekben szintén sorozatok mellékszerepeiben tűnt fel, mint például egy gazdag család egyke gyermeke (I Am Sam, 2007) vagy egy gumiho (kilenc farkú, japán rókatündér) egy horror sorozatban (Hometown of Legends, 2009). Játszott egy aljas hercegnőt a Ja Myung Go (2009) című rövid drámában, valamint egy maraton futót a Running, Gu-ban. (2010)

2010-2011: AZ ÁTTÖRÉS

Az igazi áttörést a 2010-es Sungkyunkwan Scandal című dráma hozta meg számára, melyben egy fiatal, ambíciózus és kitartó leányzót alakít, aki annak érdekében, hogy a Joseon-dinasztia idején a legjobb iskolában tanulhasson, fiúnak álcázza magát. Ezt újabb siker követte 2011-ben, a City Hunter című televíziós dráma személyében, ami alapjául egy japán manga szolgált. Min Young Lee Min Ho oldalán játszott, a kezdeti hidegség ellenére pedig karaktereik végül egymásba szeretnek. A fiatal színésznő erőfeszítései a színészet oltárán ebben az időben kezdtek igazán kifizetődni. Érdekesség, hogy ez után a szerep után Min Young rövid ideig párkapcsolatban élt City Hunter-beli partnerével, Lee Min Ho-val, de hamarosan, ismeretlen okokból, szakítottak.

Később, még ebben az évben ismét rámosolygott a szerencse: a film vásznakon is debütálhatott. Erre a The Cat című horror film biztosított neki lehetőséget. Egy fiatal hölgy szerepét játszotta, aki engedve a kezdeti lelkesedésnek, örökbe fogad egy macskát, de végül keservesen megbánja döntését, és a félelem, rettegés megszállottjává válik. Legközelebb a Glory Jane című melodrámában tűnt fel, ahol egy fiatal nővért játszik, aki szerelembe esik egy fiatal ex-baseball játékossal (Chun Jun Myung).

2012-NAPJAINKIG: FŐSZEREPEK

2012-ben újabb manga adaptációban kapott szerepet: a Dr. Jin-ben játszott Song Seung Heon oldalán, aki egy idegsebészt alakított, aki visszautazott az időben 1860-ba. Min Young kettős szerepet játszott, az egyik az orvos jelene, a másik pedig az 1800-as évek Joseon-dinasztiája.

Ezt követően a New Leaf című jogi drámában játszott (2014) egy idealista gyakornok lányt, aki összetűzésbe kerül a ragyogó, ám cinikus főnökével (Kim Myun Min), mígnem amnziás nem lesz. Ezt követte a Healer című dráma Song Ji Na tollából, ahol olyan sztárokkal játszott együtt, mint Ji Chang Wook vagy Yoo Ji Tae. A Healer lenyűgöző sikereket aratott Kínában, ezzel is növekvő népszerűséget produkálva a feltörekvő színésznőnek.

Ez után megkapta élete első szerepét egy kínai produkcióban is, ami a Braveness of the Ming címet viselte. A történet alapjául Yue Guan nagysikerű műve, a Silk Night szolgált. A következő évben ismét egy kínai produkcióban bizonyíthatott: a City of Time című televíziós drámában játszott, Zhang Zhehan oldalán.

2015 végétől 2016 elejéig az SBS jogi drámájában, a Remember-ben bizonyította tehetségét, valamint leforgatta a Queen for Seven Days című sorozatot is, ami 2017-ben került a nagyérdemű elé. Ez év szeptemberében megerősítették a híresztelést, hogy Min Young állandó tagja lesz a Netflixen futó, Busted! című show-nak. Itt olyan sztárokkal forgatott együtt, mint Sehun (EXO) vagy Yoo Jae Suk. 2017 decemberében leszerződött a Namoo Actors nevet viselő kiadóhoz. Ide szerzdődött többek között Seohyun (SNSD) is 2019-ben, illetve Shin Se Kyung is ennél a kiadónál dolgozik.

2018-ban kapta meg élete első főszerepét egy romantikus komédiában, Park Seo Joon oldalán. A komédia a What's Wrong With Secretary Kim? címet kapta. A sorozat mind hazai, mind nemzetközi szinten elsöprő sikert aratott, ezzel megszilárdítva Min Young amúgy is folyamatosan növekvő népszerűségét. Októberben megtartotta élete első fanmeetingjét is, My Day címen. Mindez 12 évvel a debütálása után történt.

2019-ben újabb romantikus komédiában bizonyít: Kim Jae Wook oldalán játszik a Her Private Life című, kacagtató és egyben szívmelengető sorozatban. Itt egy kettős életet élő nőt alakít: a nagyvilág számára egy békés restaurátor és műszakértő, a magánéletében azonban egy sasaeng fan. Ezt a két személyiségét próbálja részről részre összhangban tartani, azonban a hazugságokra épülő világa szépen lassan darabokra hullik körülötte.

Még ugyanebben az évben kiválogatták egy romantikus dráma szereplői közé is: a sorozat a JTBC csatornán kerül majd levetítésre, a premier várható dátuma 2020. A sorozat címe: I'll Go To You When the Weather Is Nice.

2021. december 29-én a Namoo Actors ügynökség bejelentette, hogy Min Young szerződése lejárta után azt a döntést hozta meg, hogy nem újítja meg szerződését a kiadóval - mindössze egy nappal később pedig megérkezett a bejelentés, hogy a fiatal színésznő a Hook Entertainment előadóihoz csatlakozott.

2022 Min Young főszerepet kapott a JTBC csatorna új romantikus drámasorozatában, a "Forecasting Love and Weather"-ben. Partnere Song Kang volt. Ugyanebben az évben szerepet kapott a "Mon Wed Fri Tues Thurs Sat" című sorozatban.

Díjak és jelölések, filmográfia táblázatokba rendezve - díjak 2017-ig, filmográfia 2022-ig.
2024. január 14. 18:46 #283
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
SHIN SE KYUNG


ALAPADATOK

Születési név: Shin Se Kyung / Shin Sae Kyeong (신세경).
Születési idő: 1990. július 29.
Születési hely: Yangcheon, Szöul, Dél-Korea.
Csillagjegy: Oroszlán.
Magasság: 166 cm.
Testtömeg: 43 kg.
Vértípus: B.

KORAI ÉVEK ÉS OKTATÁS

Shin Se Kyung 1990. július 29-én született a dél-koreai főváros, Szöul Yangcheon nevű városrészében. A Shinmok High School növendékeként szerzett érettségijét követően a Chung-Ang University hallgatójaként szerzett diplomát, előadóművészet szakon.

1998-2009: ELSŐ SZÁRNYPRÓBÁLGATÁSOK GYERMEKSZÍNÉSZKÉNT

Mindössze 8 éves korában, 1998-ban debütált a szórakoztatóiparban, gyermekszínészként és modellként - Seo Taiji, legendás énekes "Take Five" című albumán állt modellt. Ezt követően G-Dragonnal (BigBang tag) közösen énekelték fel a "Ppo Ppo Ppo" ismert gyermekdalt, amivel mindent elsöprő népszerűségre tett szert. A nagy népszerűségnek köszönhetően gyermekkorának nagy részét különböző műsorokban töltötte, mint műsorvezető.

Egy kisebb, a "My Little Bride"-ban kapott szerepét követően lehetőséget kapott, hogy a "Cinderella", "Acoustic" és a "Five Sense of Eros" című filmekben is bizonyítson, valamint nemzetközi elismertségre tett szert a hazánkban is sugárzott "Queen Seondeok" (A Shilla királyság ékkövei) című történelmi drámában, amiben Cheonmyeong hercegnő fiatalkori énjét alakította.

2009-2014: NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG ÉS SZEREPVÁLTOZÁSOK

Habár 2009-ben Se Kyung áttöréshez érkezett karrierjében, amikor szerepet kapott a népszerű szituációs komédia, a "High Kick!" második évadában, ezt az eredményt nem követte markáns növekedés, ami a népszerűségét illeti. Hogy a szitkomok világában nagyobb elismertségre tegyen szert, a fiatal színésznő több televíziós reklámhoz is leszerződött - ennek köszönhette, hogy abban az időszakban ő lett az ország egyik legkeresettebb és legnagyobb eladási számokkal rendelkező színésznő. A kereskedelemben aratott vitathatatlan eredményei után a vágyott főszerepek sem várattak magukra sokáig: a noir stílusú "Hindsight" című filmtől a történelmi témájú "Deep Rooted Tree" című drámán át egészen az akció műfaj kedvelőinek szóló "R2B: Return to Base" című filmig bezárólag mindegyik alkotásban lehengerlően alakított. Ezekben a produkciókban lehetősége volt Song Kang Ho, Jang Hyuk, Han Suk Kyu, valamint az élő legendának számító Rain oldalán játszania.

A felívelés ellenére azonban következő nagy projektje, a 2012-re datálható "Fashion King" nem állta ki a közönség próbáját: főképp az ellentmondásos befejezés miatt nem aratta le a várt sikert. Ez után a kevésbé sikeres projekt után Se Kyung kiadta első digitális kislemezét, "You Were Sweet" címen - a lemez egy kávé márka lánc promóciójának céljából született, aminek a fiatal tehetség volt a reklámarca. Ezen a projekten kívül több számot is felvett a "Hindsight" betétdalai közül, szerepelt a karitatív célokra alkotott "Love Tree Project"-ben, valamint énekelt az "Acoustic" című film premierjén is. 2012-ben felénekelt egy karácsonyi dalt az Epitone Project-tel.

A televíziók képernyőjére 2013-ban tért vissza: Song Seung Hoon oldalán játszott a "When A Man Falls In love" című sorozatban, azonban visszatérése nem azt a hatást váltotta ki a nézőkből, mint amit reméltek - a kritikusok nem voltak elragadtatva Se Kyung karakterétől, aki szerintük főszerepe ellenére túlságosan passzív szereplője volt a történetnek. 2014-ben már egy sokkal aktívabb és magabiztosabb karakter bőrében tért vissza a szerencsejátékos témára épülő "Tazza: The Hidden Card" című filmben, amit a "Blade Man" című projekt főszerepe követett még ugyanebben az évben.

2015-NAPJAINKIG: A NAGY VISSZATÉRÉS ÉS NEMZETKÖZI ÁTTÖRÉS

A tőle megszokott drámai szerepektől való rövid visszalépés jegyében 2015-ben elvállalta a "The Girl Who Sees Smells" című webtoon adaptáció női főszereplőjének szerepét. Közvetlenül ezután újra összeállt korábbi kollégájával, Yoo Ah In színésszel: ezúttal a "Six Flying Dragons" című televíziós dráma sorozatot forgatták közösen, 2015 és 2016 között. A produkció forgatókönyvét ugyanaz a stáb jegyezte, mint a "Deep Rooted Tree" című sorozatét.

2017-ben visszatért a drámaibb hangvételű szerepekhez, és főszerepet vállalt a tvN új romantikus-fantasztikus drámájában, ami a dél-koreia mitológiából ismert Habaek vízisten történetének újragondolt változatát mesélte el. A "The Bride of Habaek", azaz "A vízisten menyasszonya" című sorozatban Nam Joo Hyuk oldalán játszotta a büntetésből az emberek között ragadt Habaek szerelmét. Röviddel ezt követően újabb fantasy történetben bizonyított: a "Black Knight: The Man Who Guards Me" című drámában Kim rae Won partnereként köszönt vissza a televíziók képernyőjéről.

2019-ben ismét visszatért a történelmi kosztümös történetek világához: az Astro nevű fiúbandából is ismert feltörekvő színésztehetség, Cha Eun Woo oldalán alakította a "Rookie Historian Goo Hae Ryung" című dráma női főszereplőjét, az ambíciúzus Goo Hae Ryung-ot. 2020 és 2021 között Im Si Wan partnereként láthattuk a JTBC új romantikus drámájában, ami a "Run On" címet kapta.

2021. július 5-én Se Kyung szerződése lejárt addigi ügynökségével, a Namoo Actors-szal, a művésznő pedig úgy döntött, nem kívánja tovább ennél az ügynökséggel folytatni karrierjét: nem sokkal a bejelentést követően fény derült rá, hogy az EDAM Entertainment színésznőjeként fog szerencsét próbálni.

2022-ben szerepelt Paul Kim "One More Time" című számához forgatott videoklipjében.

ÉRDEKESSÉGEK

- a dél-koreai nyelven kívül beszél angolul is.
- protestáns vallású.
- színészi tehetsége mellett kiváló énekesnő is.
- 2010 és 2011 között egy párt alkotott Jonghyun-nal (volt SHINee tag).
- 2011 és 2012 között a Forbes Korea a top40 legbefolyásosabb nő közé sorolta.
- sok területen népszerűsíti kultúrájának tradicionális oldalát, így egy ideig hanbok nagykövet is volt.
- férfi ideálja: "Az olyan férfiakat kedvelem, akiknek közepesen mély hangja és nagy felelősségérzete van."

HIVATALOS KÖZÖSSÉGI OLDALAI

Instagram: @sjkuksee
YouTube: 신세경 sjkuksee

Filmográfia és diszkográfia táblázatokba rendezve - filmográfia 2021-ig, diszkográfia 2012-ig.
2024. január 14. 18:49 #284
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
PARK BO YOUNG


ALAPADATOK

- Név: Park Bo Young (박보영)
- Születési dátum: 1990. február 12.
- Születési hely: Dél-Korea
- Magassága: 158 cm
- Vértípusa: 0.

KORAI ÉVEK

Bo Young Jeungpyeong-ban, Észak- Chungcheong tartományban született. Hárman vannak testvérek (lányok), ő a második. Édesapja 34 éves korában katona volt a Különleges Erőknél. Park a természetes szépségéről ismert, főleg, mióta nyilvánosságra került néhány gyermekkori fotója.

A 2006-os hivatalos megjelenése előtt szerepett kapott a 2005-ös Equal című filmben. Ekkor még középsikolás volt. Ez a rövidfilm a 7. Szöuli Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon ( SIYFF 2005 ) elnyerte a Challenger Reality Award (현실 도전 상) díjat.

2006: DEBÜTÁLÁS, ÁTTÖRÉS ÉS HIATUS

Park a 2006-os Secret Campus című televíziós sorozatban debütált, Lee Min-Ho-val együtt. Karrierjének korai szakaszában olyan kiemelkedő dráma szerepek vannak jelen, mint a The King and I and Peabody, illetve a Jungle Fish című díjnyertes dráma, amiben Kim Soo-Hyun-nal szerepelt együtt. Ez a sorozat a diákok életét mutatja be életüknek abban a szakaszában, amikor minden erejükkel egy minél rangosabb egyetemre akarnak felvételt nyerni.

Park Cha Tae-Hyun ellen játszott a Speedy Scandal (vagy Scandal Macers néven is emlegetett drámában), ami összesen 8.3 millió nézőt vonzott a televízió elé a 2008-as évben, ezzel helyet bérelve magának az év legnépszerűbb televíziós műsorai közé. A Variety kritikájának hála, Park 2009-ben elnyerte a legjobb új színásznői díjat. Ez után Lee Hyun-Seung egy emberjogi témájú filmjében, az If You Were Me 4 című rövidfilmjében szerepelt.

2010-ben sajnálatos módon számos jogi vitába keveredett az akkori ügynökségével, így abban az évben nem tudott televíziós illetve filmes szerepeket vállalni.

2011-2014: VISSZATÉRÉS A KÉPERNYŐRE ÉS MAINSTREAM SIKER

Miután a 2011-es Puchon Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztiválon " PiFan Lady" promóciós nagykövetként jelent meg, Park végül újra megcsillogtatta tehetségét a 2012-es horror-thriller Do Not Click-ben, ezzel egy négy éves időszakot lezárva. Később ugyan ebben az évben szerepet kapott Song Joong-Ki mellett a fantasztikus, romantikus drámában, a The Werewolf Boy-ban, amely meghaladta a 7 milliós megtekintést, és ezzel az egyik legnézetebb koreai melodráma lett. A dal, melyet a karaktere énekel, digitálisan lett felvéve, és így lett a film egyik betétdala.

2013-ban Park csatlakozott a Law of The Jungle című film stábjához, ami egy valóságos dokumentumfilm sorozat volt, melyben Kim Byung-Man és számos másik nagy komikus is szerepelt, miközben megpróbálták túlélni az új-zélandi vadont.

A korábbi édes, ártatlan karakterei után Park elvállalta a Hot Young Bloods című film kemény vezetőjét. Park, aki Észak-Chungcheong tartományban született, elmondta, hogy déli nyelvjárásban káromkodott, annak ellenére, hogy nehéz volt megismernie a Jeolla és a Chungcheong dialektusok keverékét.

2015-NAPJAINKIG: TELEVÍZIÓS VISSZATÉRÉS, SIKER SIKERRE HALMOZVA ÉS HIATUS

2015-ben a The Silenced című, titokzatos thriller filmben szerepelt, ami egy lány bentlakásos iskolában játszódik a japán megszállás alatt. Ezt követte egy kettős szerep az Oh My Ghostess című romantikus komédiában, ami hét éve Park első televíziós sorozat szerepe volt. A 30 millió ₩ fizetése (27.000USD, 6.873.556 Forint) miatt mint a legjobban kereső színésznő szerepelt tvN csatornán. A sorozat egy kereskedelmi és kritikai ütés volt, és a 4. APAN Star Awards-on elhozta a legjobb színésznőnek járó díjat is Parknak. Ezután a koreai sajtó a romantikus komádia királynőjének nevezte őt.

Park ezután egy mutáns, önző ember szerelmi kiszemeltjét játszotta a fekete humoráról ismert Collective Invention-ban, illetve egy szórakoztató híradó újságíróját a Call You Passion című munkahelyi komédiának.

2016-ban Park főszerepet játszott a JTBC "Strong Woman Do Bong Soon" című sorozatába, aminek a premierje 2017. februárjában volt esedékes.

Még ugyan ebben az évben, szeptemberben, miután befejezte egy sérüléséből kifolyólag szükséges rehabilitációját*, elkezdte forgatni a Your Wedding című romantikus filmet, aminek várható premierjét 2018-ra tették. Ebben a filmben találkozott újra Kim Young-Kwanggal, akivel még 2014-ben volt szerencséje együtt dolgozni [a Hot Young Bloods kapcsán]

2018-ban részt vett a tvN új sorozatának, az Abyss-nak egy meghallgatásán, és meg is kapta egy fiatal, gyönyörű ügyésznő szerepét, aki átváltozik egy sápadt külsejű lánnyá, miután megeszik egy varázserejű gyöngyöt. A sorozat premierje 2019 májusában volt.

2019. november 2-án a színésznő egy VLive élő videóban osztotta meg a nézőkkel, hogy meghatározatlan időre szünetre megy, egy korábbi, nem megfelelően kezelt kar sérülés következtében. A videóban elmondta, hogy az elkövetkezendő hat hónapban egy rögzítést/sínt kell hordania, hogy a sérülés megfelelően be tudjon gyógyulni, ez alatt az idő alatt pedig elsősorban az egészségére szeretne fókuszálni.

2019. decemberében felbontotta tíz éves szerződését a Fides Spatium ügynökséggel, és egy új, exkluzív szerződést írt alá a BH Entertainment-tel.

2020. elején 50 millió koreai won-t, azaz megközelítőleg 13 millió Forintot adományozott egészségügyi szervezeteknek, akik az év elején rohamosan elterjedt koronavírus ellen küzdenek.

2020. augusztusában hivatalosan is bejelentették, hogy Park Bo Young visszatért: Lee Byung Hun és Park Seo Joon oldalán leszerződött a "Concrete Utopia" című thriller filmhez. A forgatási munkálatokat előreláthatóan 2021-ben kezdik meg.

2021-ben új romantikus drámában kapott főszerepet: Seo In Guk oldalán a "Doom at Your Service" című tvN drámához szerződött. A sorozat 2021. május 10-től lesz megtekinthető.

2022-ben szerepet kapott a "Concrete Utopia" című filmben.

MAGÁNÉLETE

Park Bo Young bokaszalagjai megsérültek egy edzésen, még a Strong Woman Do Bong Soon forgatásának megkezdése előtt. 2017 áprilisában a kórház azt tanácsolta neki, hogy viseljen ólmot, de ő inkább bokatapaszt használt, és megkezdte a fizioterápiát, a folyamatps felvételek miatt. Két hónappal a sorozat lezárása után egy kisebb, 20 perces műtéten esett át. Szeptember 6-án az ügynöke kijelentette, hogy teljesen felépült a sérüléséből, a rehabilitáció végső szakaszában van, és még abban a hónapban elkezdi a Your Wedding forgatását.

JÓTÁKONYSÁGI TEVÉKENYSÉGEI ÉS NAGYKÖVETSÉGEI

2009

- Ministry of Strategy and Finance, Lotto Commission [népszerűsítő nagykövet]
- Good Downloader [sztár támogató]

2010

- Seoul G20 Summit [sztár támogató]

2011

- 15th Puchon International Fantastic Film Festival (PiFan) [goodwill nagykövet]

2012

- Internet Newspaper "Campus Today" [tiszteletbeli riporter]

2013

- EcoMobility World Festival – Suwon City [nemzetközi nagykövet]
- Korea International Cooperation Agency (KOICA) [goodwill nagykövet]

2014

- Green Umbrella Children Foundation's Campaign "Love, One More"
- CJ CGV Toto's Workshop in Vietnam [tiszteletbeli nagykövet]
- Korea National Police Hospital [tiszteletbeli nagykövet]

2015

- CJ CGV Toto's Film Making Class in Indonesia [tiszteletbeli nagykövet]

2015-2016

- Korea Customs Service's Integrated Travel Guide "Tour Pass" [goodwill nagykövet]

2017

- Charity event hosted by Think Nature
- Sandol Green Umbrella Children's Handwriting Project

Díjak és jelölések, filmográfia és diszkográfia táblázatokba rendezve - díjak 2018-ig, filmográfia 2021-ig, diszkográfia 2018-ig.
2024. január 14. 18:52 #285
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
PARK HYUNG SIK


ALAPADATOK

Név: Park Hyung Sik (박형식).
Születési idő: 1991. november 16.
Születési hely: Yongin, Gyeonggi tartomány, Dél-Korea.
Csillagjegy: Skorpió
Vértípus: AB
Testtömeg: 65 kg
Magasság: 184 cm.
Ügynökség (ZE.A): Star Empire Entertainment
Jelenlegi ügynökség: United Artists Agency
Személyes Instagram profilja: @phs116

KORAI ÉVEK

Park Hyung Sik 1991. november 16-án született a Dél-Koreában található Yonginban, Gyeonggi tartományban. Tanulmányait a Digital Seoul Culture Arts University diákjaként végezte. Egy idősebb fiú testvére van, ketten vannak testvérek. Mivel édesanyja és nagymamája is mélyen vallásos, hívő buddhisták, HyungSiket egy buddhista szerzetes nevezte el.

Ő és bátyja egy felsőbb középosztálybeli családba tartoztak, édesapjuk a BMW koreai kirendeltségének vezetője, aki nem mellesleg jártas volt a Gumdo elnevezésű harművészetben. Ő is és bátyja is kicsi koruk óta gyakorolták ezt a sportágat, HyungSik még bizonyítványt is szerzett a tehetségével.

Az ifjú HyungSik mély érdeklődést mutatott a zene és az éneklés irányában. Tinédzser kora óta olyan fiókat keresett, akikkel együtt énekelhetett és gyakorolhatta a zenét. A Shinghal Gimnáziumban rendkívül népszerűvé vált, mivel ő volt az iskola együttesének vezető vokálja, akikkel együtt sok koncertet tartottak országszerte.

(A későbbiekben egy interjúban elmesélte, hogy azért az ő gimnáziumi évei sem voltak felhőtlenek: tinédzser éveiben hosszú ideig zaklatták az iskolatársai. A továbblépésben a családja és a barátai támogatása és segítsége mozdította őt előre.)

Azonban otthonról nem igen kapott támogatást zenei karrierjét illetően, családja azt szerette volna, hogy az apja nyomodokaiba lépve csináljon karriert az üzleti életben. Ennek érdekében iratták be a Digital Seoul Culture Arts University programjába, ahol üzleti adminisztrációt tanult. Azonban nem adta fel az álmát, hogy egyszer hivatásszerűen foglalkozhat majd a zenével, és továbbra is szorgalmasan gyakorolt, fejlesztette magát.

Zenei karrierje végül 2010-ben indult el, amikor hosszú évek munkája után a ZE:A kilenc tagú fiú bandájának egyik énekese és táncosaként debütálhatott.

SZÍNÉSZI KARRIER

HyungSik zenei karrierje mellett 2012-ben már mint színész is debütált, a Dummy Mommy című sorozatban. Később kapott még egy kisebb szerepet a Christmas Gift című műben, de első vezető szerepét a 2013. januárjában képernyőre kerülő Sirius című négy részes mini sorozatban kapta. Később rajongói felfedezhették a Nine: Nine Time Travels című fantázia-dráma sorozatban, ahol a főszereplőt alakító Lee Jin Wook fiatalkori énjét játszhatta el.

Újabb nagy áttörést jelentett számára a 2013-as The Heirs című sorozat, ahol olyan nagy színészekkel játszott együtt, mint Lee MinHo, Park ShinHye, vagy épp Kim Woo Bin és Kang Ha Neul. A sorozat október 9. és december 12. között futott az SBS-en.

2014-ben a What's With This Family drámában kapott szerepet. 2015-ben a Persevere, Goo Hae-ra-ban játszotta az egyik tanulót, valamint a True Romance drámában és a She Was Pretty-ben is feltűnik.

2016 és '17 között egy történelmi drámában, a Hwarang : The Beginning-ben kapott főszerepet, az igazságra szomjazó, ifjú király, Sam MaekJong bőrébe bújt, a teljesség igénye nélkül Choi Minho, Kim TaeHyung [BTS], Park SeoJoon és Go Ara mellett.

2017-ben szintén főszerepet játszott a JTBC siker sorozatában, a Strong Woman Do Bong Soon-ban. Élete egyik legmeghatározóbb sorozat szerepe volt ez, ugyanis Park Bo Yeong (a színésznő, akinek az oldalán játszott ebben a drámában) volt élete első komoly szerelme. Habár a pár sose erősítette meg, hogy lenne köztük több, mint barátság, a képernyőn fantasztikusan működött köztük a kémia, ami találgatásokra és pletykákra ad okot a rajongók körében.

2018-ban a Suits című dráma főszereplője. A sorozat a KBS2 csatornán fut majd, az első epizód április 25-én fog adásba kerülni.

2019-re egy filmes főszerepét is bejelentették: a Juror 8 című filmben kap szerepet, név szerint Kwon Nam Woo karaktert testesíti meg. A film 2019. május 15-én került a képernyőkre.

Leszerelését követően tárgyalásokba kezdett: az ő és Han Hyo Joo színésznő főszereplésével forgatott, "Happiness" című posztapokaliptikus dráma 2021 végén került a tvN csatornán keresztül a televíziók képernyőire.

2021 októberében az UAA Entertainment bejelentette, hogy Hyung Sik szerződést kötött a P&Studio-val, amit egykori menedzserei alapítottak, akik még a ZE:A idején egyengették karrierjét.

2022-ben Han So Hee partenereként szerepet a Disney+ "Soundtrack #1" című, mindössze négy epizódos minidrámájában.

2023-ban érkezett a televíziók képernyőjére a főszereplésével forgatott történelmi dráma, az "Our Blooming Youth".

MUSICALEK

HyungSik 2013-ban főszerepet kapott a Bonnie&Clyde musicalben, mely szeptember 4-től október 27-ig volt megtekinthető. A musicalben olyan hírességek mellett szerepelt, mint Key [SHINee], Ji Han Sang, Ahn Yoo Jin vagy Kim Min Jong.

A Három testőr musicaljében rá osztották D'Artagnan szerepét. Ez a musical 2012. december 13. és 2014. február 2. között volt látható a Seongnam-i operaházban.

TOVÁBBI MUNKÁK

2013-ban állandó tagja lett az MBC által áprilisban indított Real Men show műsornak, ahol öt másik hírességgel együtt a katonai életet tapasztalják meg és mutatják be a nézőknek. A készítők az elején aggódtak, hogy a shownak nem lesz túl nagy a nézettsége, ám végül nem várt, pozitív érdeklődést produkált. 2015-ben a Law of the Jungle: Indochinában bukkan fel vendégként, ami szintén egy valóságshow.

SORKATONAI SZOLGÁLAT

Hyung Sik 2019. június 10-én kezdte meg a kötelező katonai szolgálatát. Az alapképzést a Nonsan Army Recruit Training Center-ben kezdte meg Chungcheong tartomány déli részén, az alapok elsajátítása után pedig a katonai szolgálatot a katonaság rendőri egységében fogja letölteni, mint aktív tiszt.

Korábban ő maga erősítette meg, hogy olyan területen akarja végezni a szolgálatot, ahol kamatoztatni tudja lövő képességeit. Erre a Real Man forgatása alatt jött rá. Azt mondja, adottságait jó célokra akarja fordítani, így nem is volt kérdés számára, hogy ilyen területen akarja hazáját szolgálni.

Leszerelésére 2021. janár 4-én került sor.

ÉRDEKESSÉGEK

- Hobbijai a síelés, videó játékok, a vívás és az éneklés.
- Hyung Sik édesapja a MBW koreai kirendeltségének vezérigazgatója.
- Egyik csapattársa, KwangHee elmesélte a Strong Heart-ban, hogy Hyung Sik jó anyagi helyzetéből adódóan nem a hírnév miatt csinálja ezt az egészet, hanem pusztán azért mert szereti.
- Ugyan ebben a műsorban KwangHee azt is elárulta, hogy barátjának van egy bankszámlája, amin nem kis összeg van. később HyungSik KwangHee ezen kijelentéséhez annyit tett, hozzá, hogy a kártya vész esetére szolgál, amit még édesanyja nyitott neki és jó párszor már kihúzta a bajból.
- A 184 cm-vel ő a legmagasabb a csapatban.
- Nagyon jó barátságot ápol a Teen Top-os L.Joe-val és SuJu-s Ryeowook-al.
- Főbb hobbijai a síelés, a számítógépes játékok és az éneklés.
- A Real Men forgatásán kiugrott egy helikopterből.
- Az Incarnation showban bevallotta, hogy korábban mind az SM mind a YG gyakornoki ajánlatát is visszautasította: „Abban az időben nem akartam énekes lenni, csak tetszett a zene, de semmi többet nem gondoltam evvel kapcsolatban”
- Kedvenc A Pink tagja Eun Ji, aki szerinte nagyon tehetséges és bájos.
- A Romantic & Idol forgatásán a 4minute-es JiHyun volt a partnere.
- Csapaton belüli megnevezése: "The Pretty Boy"
- A 2013-as Idol Star Athletics Championship-en DongJun-al és Kevin-el elhozták a férfi íjászat aranyérmét.
- A Real Men egyik forgatásán miközben egy tankra akart felmászni megcsúszott a létrán és hátra esett. A viszonylag könnyű esése ellenére nem bírt felkelni, hát fájásra panaszkodott így a stáb rohant vele a korházba. Ott az MRI vizsgálat kimutatta, hogy Hyung Sik-nek kezdődő porckorong sérve van, ami az orvosok szerint enyhe így könnyen kezelni lehet. Az ügynökség elmondta, hogy Hyung Sik nagyon meglepődött, de optimista volt az állapotát illetően, később maga Hyung Sik is elmondta, hogy fogalma sem volt a „betegségéről”, de örült, hogy időben kiderült.
- Élete első komoly szerelme a Strong Woman Do Bong Soon-os párja, Park Bo Yeong volt.
- A Hwarang című dráma forgatásán ismerkedett össze a BTS-es Kim TaeHyunggal [V] és a szintén színész Park SeoJoonnal. Ők hárman azóta is jó barátok, időnként töltenek fel közös képeket a közösségi oldalaikra. 2017-ben például hárman együtt ünnepelték TaeHyung születésnapját.
- A "The Romantic&Idol" című showban való szereplésekor a 4Minute tag Jihyun volt a párja.
- Lányideálja: "Olyan valakit szeretnék, akit meg tudok védeni, illetve nagyon vonzónak tartom, ha valaki szenvedélyesen végzi a munkáját, és ha céltudatos."

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
- 32nd KBS Drama Awards - Netizen Award [Suit]
2017
- The Seoul Awards - Best Popular Actor [Strong Woman Do Bong Soon]
2015
- 23rd SBS Drama Awards – New Star Award [High Society]
- 23rd SBS Drama Awards – Excellent Actor (mini series) [High Society]
- 10th A-Awards (Arena Home+ - Mont Blanc Korea) – Contemporarí Award
2014
- 28th KBS Drama Awards – Best New Actor [What Happens to My Family?]
- 28th KBS Drama Awards – Best Couple Awards (with Nam Ji Hyun) [What Happens to My Family?]
2013
- 13th MBC Entertainment Awards – Best Male Newcomer [Real Men]

ZE:A
-children of empire-


• banda neve: ZE:A [hangul: 제국의 아이들; Children of Empire]
• alakulás éve: 2010
• kiadó: Star Empire Entertainment
• rajongóik neve: ZE:A STYLE [magukat sokszor ZE:A’S-ként emlegetik]
• a csapat hivatalos színe: pearl gold
[twitter]

A ZE:A [hivatalos nevén Children of Empire] egy Dél-koreai, kilenc tagú fiú banda, akik 2010-ben debütáltak a Star Empire Entertainment szárnyai alatt. A kilenc tag név szerint: Lee Hoo, Kevin, Kwanghee, Siwan, Taeheon, Heechul, Minwoo, Hyungsik, Dongjun. A csoport 2010. január 7-én mutatta be bemutatkozó albumot, ami a Nativity címet kapta. Videó klipet a 'Mazeltov' című számukhoz forgattak. Öt nappal később hivatalosan is debütáltak a színpadon. 2010. január 15-én debütáltak a KBS's Music Bank-on.

2010: Pre-Debüt és ami utána jött: Nativity, Leap for Detonation, Level Up, turné és japán debüt

A csapat neve a Child of Empire kifejezés koreai megfelelőjének a rövidítéséből [제국의 아이들 ⇒ 제아 ⇒ ZEA] alakult ki. A bandába tartozó kilenc tagot még 2009-ben mutatták be a Star Empire nevet viselő show keretein belül. A későbbiekben már saját showjukkal térhettek vissza, ami az Empire Kids Returns címet viselte. Itt a rajongók bepillantást nyertek a csapat gyakornoki időszakába és az első fellépéseikbe is.
Nem sokkal később, még ebben az évben decemberben egy kis problémával kellett szembe nézniük: a ZE:A-nak hasonló kiejtése volt, mint Jea-nek, a Brown Eyed Girls elnevezésű lánybanda egyik énekesének. Hogy elkerüljék a felesleges konfliktust, a csapat megváltoztatta a nevük kiejtését.

A show műsorokat és a név körüli hezitálásokat követően a csapat 2010. január 7-én debütált első, Navity címet viselő mini albumukkal és annak vezető dalával, a Mazeltov-val. Ezt követően még ebben az évben, március 25-én meg is jelentették második mini albumuk, ami a Leap for Detonation címet kapta. Ennek producere Brave Brothers volt. Az album vezető számaként az All Day Long jelent meg. A dal klipje egy kisebb történetet tár a néző szeme elé; az egyik főszerepet Dongjun kapta, de szerepelhetett benne a Nine Muse egyik tagja, Park Min Ah is. Ami a stílust illeti, ez egy már sokkal lágyabb vonalat képviselt.

Június 10-én a csapat újabb mérföldkőhöz érkezett: ki kellett választani a megfelelő nevet a fanklubjuknak. Sok hezitálás után a banda oldalán tettek közzé tíz lehetséges verziót, ezek közül szavaztatták meg a véglegeset a rajongókkal. Az eredmény egyértelmű volt, a fanoknak pedig már neve is lett: ZE:A Style, azaz gyakran rövidítve ZE:A'S.

Harmadik kislemezük július 8-án jelent meg, Level Up címmel.

Az év végén a csapat elindult egy ázsiai promóciós turnéra. A kezdő állomás Thaiföld volt, után szép sorban felléptek Tajvanon, Szingapúrban és Malajziában is.

2010. szeptember 22-én hivatalosan is debütáltak Japánban, ZE:A! [ゼア!] című, japán nyelvű válogatás lemezükkel. A lemez harmadik helyen végzett az Oricon napi listáján. Ezt követően, 2010. december 21-én kiadták első japán lemezüket, Love Letter/My Only Wish címmel. Az album második helyen végzett az Oricon listáján.

2011: Lovability, Exciting!, Watch Out és Heart For 2

2011. január 26-án hivatalosan is bejelentették, hogy a fiúk szerepet kaptak a japán-koreai koprodukcióként készülő, RONIN POP című filmben.

Hosszabb kihagyás és felkészülési idő után, 2011-ben a hazai médiában is visszatértek. 2011. március 17-én kiadták első stúdió albumukat, Lovability címmel, melynek vezető száma a Here I Am lett. Az album megjelenése előtt egy nappal a Star Empire egyik képviselője bejelentette, hogy az album promócióiból befolyó összeg egy részét az év elején történt japán földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére fogják fordítani. Azonban sajnálatos módon a promóció végül rövidebbre sikerült, mint ahogy eredetileg tervezték, mert időközben az albumon szereplő Be My Girl című számukat betiltották, annak nem megfelelő tartalma miatt.

Júniusban a kiadó bejelentette, hogy nyári albummal készülnek. Míg az Exciting! című albumukhoz forgattak, HyungSik és DongJun egy yachtról beleesett a vízbe. HyungSiket Dongjun és a csapat egyik managere mentette ki a vízből, de még így is bokasérülést szenvedett a baleset miatt.

Július 8-án kiadták a speciális nyári albumot Exciting! címmel, vezető dalnak a Watch Out-ot választották, és még ugyan ezen a napon a csapat fellépett a KBS's Music Bank-on. Még aznap, első alkalommal, első helyen végeztek a Hanteo eladási listáján. Július 29-én újabb single-t adtak ki, Heart For 2 címen. Két héttel a Watch Out promóciójának befejezése után máris megkezdték a Heart For 2 népszerűsítését.

Október első felében a kiadó megerősítette, hogy november 22-én új japán albumot terveznek kiadni. Az album 4 számot tartalmazott, ezek közül egy új, ballada szerű szám Daily Daily címen, az All Day Long japán verziója, illetve mindkét szám instrumental verziója. Az album néhány órával a megjelenés után harmadik helyen végzett az Oricon Chart-on.

2012: késleltetett comeback, alegység debüt projekt, Spectacular, Phoenix és Beautiful Lady

A rövid szünetben a ZE:A tagok elmerültek a filmes és drámákban esedékes megjelenésekben. Nevezetesen Siwan nemzeti hírnevet szerzett a The Moon That Embraces The Sun című történelmi dráma egyik szereplőjeként. Ő játszotta a herceg tudósának fiatalkori énjét, Heo Yeom-ot. A drámát 2012. január 4-től március 15-éig sugározták.

A kiadó nyilatkozatában 2012. június 21.-re rakta a fiúk visszatérését, de májusban bejelentették, hogy a banda elhalasztja ezt kicsit későbbre, amíg Jun Young fel nem épül a jobb bokáját ért sérülésből. A ésőbbiekben bejelentették, hogy Ha Min Woo egységcsapatot fog alkotni két, japán művésszel, név szerint Nikaido Hayato-val, az Alpha egyik tagjával, és a színész Sasake Yoshihide-vel. A különleges unit neve 3Peace Lovers lett, és az első single-jük, a Virtual Love 2012. június 26-én került kiadásra.

Az elhalasztott visszatérésre is hamarosan sor került: július 4-án landolt a nyilvánosság előtt a srácok második stúdió albuma, Spectacular címen. A vezető dal az Aftermath címet kapta. Az album 11 új számot tartalmazott. Az albumokat egy műsor keretein belül promotálták, elő is adva azokat.

Augusztusban megerősítették, hogy az egyik tag, Kwanghee részt vesz az MBC We Got Married című műsorában. Női partnere a SECRET-ből ismert Sunhwa lett.

Nem kellett sokat várni a banda következő visszatérésére: augusztus 26-án kiadták Phoenix címre keresztelt negyedik mini albumukat, és az albummal megegyező címen egy videót is kibocsátottak. Egy speciális ajándékként a rajongóknak, december 7-én új, Beautiful Lady címre keresztelt munkájuk került elő. Ez ugyan azon a napon jelent meg, mint a Park Hyung Sik és a 4Minute-ból ismert Nam Ji Hyun szereplésével leforgatott The Romantic and Idol rész.

2013: A csapat kettészakadása és újraegyesülése, Illusion

Sok k-pop csapathoz hasonlóan, márciusban a ZE:A is előrukkolt egy alegységgel, amit Kevin, Minwo, Siwan, Dongjun és Hyungsik alkottak, és ami a ZE:A-Five nevet kapta. Március 24-én jelent meg a csapat debütáló száma, Tha Day We Broke Up címen, majd egy nappal később kiadták a debütáló albumukat, Voulez-vous címmel.

Azonban a csapat másik, ebből az egységből kimaradt fele sem tétlenkedett: májusban megjelentek a teaser képek a második ZE:A alegység, a ZE:A-4U debütjéhez. Ezt a csapatot Kwanghee, Heechul, Junyoung és Taehoon alkotta. A négy fiú első minialbuma, az Oops! június 17-én jelent meg, ám ők a többiekkel ellentétben nem Dél-Koreára, hanem Japánra koncentráltak a debütálásukkor.

Több hónapnyi külön promotálás után a csapat újra összeállt, és augusztus 8-án újabb visszatéréssel örvendeztették meg rajongóikat. A szám a Ghost Of Wind, míg a mini albumuk az Illusion címet kapta.

A rajongók ezután majdnem három hónap várakozás után örülhettek újabb MV-nek: a fiúk a Step By Step című dalukhoz forgattak, aminek a hatása nem maradt el. November 23-án megtarthatták első nagy koncertjüket is Szöulban, Illusionist címmel. Ennek az albumnak a japán változatát november 27-én dobták piacra.

2014: First Homme, Junyoung művészneve, Sub-Unit projekt

2014. június 2-án, csaknem 10 hónapnyi szünet után visszatért a ZE:A: második albumuk a First Homme címet kapta, a címadó szám címe pedig Breathe volt. Az ehhez az albumhoz tartozó promóciót június 5-én kezdték meg, amikor felléptek az M! Countdown-on. Ezzel egyidejűleg a Breathe és az St: Dagger című számaikat két hétig promotálták folyamatosan. Mindkét művet Brave Brother producálta.

2014. augusztus 22-én, egy fanmeeting keretein belül a csapat leader [vezető] megerősítette, hogy színpadi nevét Lee Hoo-ra szeretné megváltoztatni. Ez az ötlete elég heves ellenérzést váltott ki sokakból. Ő a csapat második tagja, aki színpadi nevet vett fel [az első Kevin, Kim Ji Yeop].

Szintén augusztus 22-én a kiadó megerősítette, hogy két Nine Muses taggal új sub-unit csapatot akarnak létrehozni, Nasty Nasty néven. Ennek a projektnek a résztvevői a ZE:A oldalról Kevin, a Nine Muses-től pedig Kyungri és Sojin voltak. Szeptember 3-án debütáltak, Knock-nak elnevezett anyagukkal.

2015-napjainkig: ZE:A-J, ZE:A Best Album és kihagyás

Ebben az évben is egy új ZE:A alegység jött létre, ZE:A-J néven, akik Japánban debütáltak. Ennek tagjai Minwoo, Dongjun, Kevin, Taehun és Heechul voltak. Ez az unit január 21-én debütált, első mini albumuk címe a Roulette lett. Ez az album öt dalt tartalmaz és két változatban is kapható. Az egyik egy speciális kiadás, amegy tartalmas egy "Hogyan készült? DVD-t is, a másik pedig a normál változat.

Második japán albumuk megjelenését szeptember 2-ára tették, a címadó dal a Love to You.

A ZE:A-J alegység kínai projektet is indított promóciót, MV is jelent meg, Marry Me címen. Ez az első albuma az öt tagú egységnek, ami teljes egészében kínai nyelven van. A cég nyilatkozata szerint: "Mivel ez az első alkalom, hogy a ZE:A kiadott egy albumot kínaiul a debütálás óta ez egy nagy lehetőség." Ezzel ki akarták fejezni a vágyat, hogy a ZE:A üdvözölhesse rajongóit Kínában.

Miwoo augusztus 26-án bejelentette a beiratkozását a hadsereghez, és szeptember 15-én a hadsereg teljeskörű listázott tagjaként kezdte meg a kötelező, 21 hónapos katonai szolgálatát. December 7-én Taeheon-t aktivista katonaként jegyezték fel.

2015. szeptember 18-án a csapat kiadta első nagy albumát, aminek a címadó dala a Continue lett. Az album 28 számot tartalmazott.

2016. április 18-án megerősítették, hogy Kwanghee hivatalosan is bekerült az Infinite Challange nevű műsorba, ami Korea egyik legnépszerűbb műsora volt.

2017. február 9-én felröppent a hír, hogy a ZE:A valószínűleg feloszlik. Később a tagok maguk erősítették meg, hogy nem erről van szó, egyszerűen az idő hátralévő részében a tagok a solo tevékenységeikre fognak koncentrálni, míg mások más cégekhez csatlakoznak. Április 12-én a kiadó hivatalos nyilatkozatot adott ki, amiben kimondták: a ZE:A nem oszlik fel, és egységes csapatként fog visszatértni, ha itt lesz az ideje.

Filmográfia és diszkográfia táblázatokba rendezve - filmográfia 2023-ig, diszkográfia 2014-ig.
2024. január 14. 18:55 #286
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
PARK SHIN HYE


Park Shin Hye dél-koreai színésznő, énekesnő és modell. Karrierjét gyermekszínészként kezdte, és már fiatal korában olyan produkciókban bizonyíthatta tehetségét, mint a "Stairway to Heaven" (2003), vagy minden idők egyik legsikeresebb dél-koreai filmje, a "Miracle in Cell No.7" (2013). Kora egyik legnépszerűbb és legnagyobb dél-koreai színésznőjeként olyan, kasszasiker sorozatokban láthattuk, mint a "Pinocchio" (2014-2015), a "Doctors" (2016), a "Memories of the Alhambra" (2018-2019) vagy a "Sisyphus: The Myth" (2021).

ALAPADATOK

Név: Park Shin Hye.
Születési idő: 1990. február 18.
Születési hely: Songpa körzet, Szöul, Dél-Korea.
Csillagjegy: vízöntő.
Magasság: 168 cm.
Testtömeg: 45 kg.
Vértípus: A
Családi állapot: férjezett (férje: Choi Tae Joon, színész).
Ügynökség: SALT Entertainment.
Hivatalos Instagram profil: @ssinz7

KORAI ÉVEK ÉS OKTATÁS

Park Shin Hye 1990. február 18-án látta meg a napvilágot a dél-koreai főváros, Szöul Songpa körzetében. Egy testvére van: bátyja, Park Shin Won napjainkban zeneszerző és gitáros. Elsőp nyilvános szereplésére 2003-ban került sor: Lee Seung Hwan énekes "Flower" című számáhot forgatott videoklipben szerepelt. Ezt követően színvonalas oktatásban részesült, aminek keretein belül sokat fejlődött színészi, énekesnői és táncos területeken is.

Miután a Youngpa Girls' High School növendékeként érettségit szerzett, a Chung-Ang University hallgatói közé nyert felvételt: itt 8 évet tanult, diplomát pedig 2016 februárjában szerzett, színház és filmművészet szakon. A diplomaosztó ünnepségen külön elismerésben részesült, amiért sikeres színésznőként öregbíti alma matere hírnevét.

2003-2008: KARRIERJE KEZDETEI

Park Shin Hyé-re akkor figyelt fel a szélesebb körű közönség, amikor 2003-ban lehetősége volt eljátszani Choi Ji Woo színésznő karakterének fiatalkori énjét a nagysikerű, "Stairway to Heaven" című dráma sorozatban. Az ekkor elért sikerét követően több produkció egy-egy melllékszerepéhez is megkeresték: egyik legemlékezetesebb alakítását ekkortájt a 2004-es "Very Merry Christmas" című produkcióban nyújtotta, mint fiatal, lázadó természetű kamasz lány.

Első főszerepét 2006-ban kapta meg: a japán-dél-koreai koprodukcióban leforgatott "Tree of Heaven" című sorozatban játszott, Lee Wan oldalán. A kritikusok részéről is pozitív fogadtatásban részesült drámát a japán televízióban is levetítették, így Shin Hye rövid időn belül hazája határain kívül is komolyabb népszerűségre tett szert.

Filmes debütálására 2007-ben került sor: szerepet kapott az "Evil Twin" című horror filmben, Ugyanebben az évben szerepelt a "Princess Hours" című romantikus vígjátéksorozatban, valamint a "Kimcheed Radish Cubes" című, hétvégi sorozatban.

Filmes szerepei mellett 2006 és 2007 között ő vezette a "Fantastic Partner" című variety műsort: az itt nyújtott teljesítményéért hazavihette a Best Newcomer in Variety Show díjat az MBC Entertainment Awards-on.

2009-2012: NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG

Igazi áttörést és növekvő népszerűséget a 2009-re datálható, "You Are Beautiful" című produkcióban nyújtott alakításának köszönhette, Jang Keun Suk partnereként. Habár a sorozat akkoriban Dél-Koreában csak mérsékelt sikereket ért el, később igazi klasszikussá nőtte ki magát a japán nézők körében. Shin Hye a sorozat betétdalaihoz is felénekelt két számot, a "Lovely Day"-t és a "Without Words"-öt.

2010-ben szerepelt a "Cyrano Agency" című, kisköltségvetésű romantikus vígjátékban. A fil óriási népszerűségnek örvendett hazai és külföldi terepen is: a 2010-es év 8. legnagyobb bevételt hozó dél-koreai filmje lett. Ugyanebben az évben a Baeksang Arts Awards keretein belül Shin Hye elnyerte a Legnépszerűbb színésznőnek járó díjat. Mindemellett szinkronszínészként a "Green Days: Dinosaur and I" című animációs film egyik karakterének kölcsönözte hangját: a produkció a 15. Busan Filmfesztiválon debütált, pozitív fogadtatással.

A 2011-es évben főszerepet játszott az MBC új melodrámájában, a "Heartstrings"-ben, Jung Yong Hwa oldalán. A "You Are Beautiful" után ezzel a projektjével is óriási sikert aratott Japánban, így 2011-ben exkluzív szerződést írt alá a japán IMX nevű ügynökséggel. Ugyanebben az évben megkapta első szerepét egy tajvani projektben: a "Hayate The Combat Butler" című drámában bizonyíthatta tehetségét. Alakításáért a LeTV Movie and Drama Awards-on díjjal jutalmazták.

2012-ben szerepett kapott a "Don't Worry, I'm a Ghost" című sorozat 3. évadában. Az abban az évben megrendezésre került KBS Drama Awardson alakítása jutalmául hazaivihette a "Best One-Act Special Actress Award" díjat. Szintén 2012-ben, csatlakozott a "Music and Lyrics" című variety műsor stábjához: a műsorban Yoon Gun énekessel közösen írták meg az "I Think of You" című dalt. Ezt követően szerepet kapott a tvN "My Cute Guys" című sorozatában, Yoon Shi Yoon oldalán.

2013-NAPJAINKIG: ÁTTÖRÉS ÉS NEMZETKÖZI HÍRNÉV

2013 elején Shin Hye szerepelt a "Miracle in Cell No. 7" című filmben. Alakításáért elnyerte a Best Supporting Actress díjat a 33rd Korean Association of Film Critics Awards keretein belül. Debütálásának 10. évfordulójának alkalmából ugyanebben az évben rajongói találkozó sorozatot szervezett Ázsia-szerte, "2013 Park Shin Hye Asia Tour: Kiss Of Angel" címen. Emellett szerepelt a So Ji Sub "Eraser" című számához forgatott videoklipben, Yoo Seung Ho oldalán. A videoklip-szereplést követően szerepet kapott Lee Min Ho oldalán a "The Heirs" című sorozatban. A projekt kasszasikert aratott, a mindent elsöprő népszerűség pedig azonnal a dél-koreai színésznők legnagyobbjai közé emelte Shin Hye-t.

2014-ben lehetősége volt eljátszani a királynőt a "The Royal Tailor" című filmben. Ugyanebben az évben Lee Jong Suk partnereként játszott főszerepet a "Pinocchio" című, romantikus dráma sorozatban. A 2013-as és 2014-es évben produkált színészi teljesítménye olyan népszerűséget hozott a fiatal színésznőnek, hogy a Forbes Magazin "Korea's Power Celebrity" listáján a 33. helyre sorolta őt. Ezt követően az MBC "Section TV Entertainment Relay" műsora neki ítélte a "Nation's Little Sister" címet, valamint maga a dél-koreai elnök tüntette ki a Korea Popular Culture Awards eseményen, a Hallyu, azaz a koreai hullám terjesztésében játszott, markáns szerepéért.

2016-ban Shin Hye visszatért a televíziók képernyőjére: a "Doctors" című sorozatban kapott szerepet. Ezutána "My Annoying Brother" című komédiában szerepelt, Jo Jung Suk és Do Kyung Soo (Exo tag) oldalán. Az év végén Choi Min Shik-kel közösen leforgatta a "Heart Blackened" című filmet: a produkció 2017 elején jelent meg.

2018-ban a "Little Cabin in the Woods" című variety műsor stáb tagja lett. Ugyanebben az évben főszerepet játszott Hyun Bin oldalán a tvN fantasztikus-romantikus drámájában, a "Memories of the Alhambra"-ban - érdekesség, hogy a produkció egy részét hazánkban forgatták.

2020-ban Yoo Ah In-nal közösen főszerepet játszott az "#Alive" című filmben, valamint a "The Call" című filmben.

2021-ben szerepet kapott a "Sisyphus: The Myth" című, időutazós sorozatban, Cho Seung Woo oldalán.

MAGÁNÉLETE

2018. március 7-én hivatalosan is megerősítette a színésznő ügynöksége, hogy Shin Hye és Choi Tae Joon színész 2017 vége óta párkapcsolatban van.

2021. november 23-án a SALT Entertainment közleményben tájékoztatta a színésznő rajongóit, hogy Shin Hye és Tae Joon első gyermeküket várják, emellett pedig esküvőjükre készülnek. A szerelmesek 2022- január 22-én, családjuk és barátaik körében kötötték össze életüket egy szöuli katolikus templomban.

2022. május 31-én érkezett a hír, hogy Park Shin Hye sikeresen életet adott Choi Tae Joon-nal közös első gyermekének, egy kisfiúnak.

Filmográfia és diszkográfia táblázatokba rendezve - filmográfia 2021-ig, diszkográfia 2014-ig.
2024. január 14. 18:56 #287
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
JUNG HO YEON


ALAPADATOK

Művésznév: HoYeon Jung.
Születési név: Jung Ho Yeon (정호연)
Születési idő: 1994. június 23.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea.
Csillagjegy: Ikrek.
Testmagasság: 176 cm.
Testtömeg: 55 kg.
Vértípus: ?
Hivatalos Instagram-profil: @hoooooyeony
Tanulmányok: Dongduk Women's University.

KORAI ÉVEK ÉS MAGÁNÉLET

Jung Ho Yeon 1994. június 23-án látta meg a napvilágot a dél-koreai Szöul városában. Szüleivel és két testvérével nőtt fel. Egyetemi tanulmányait a Dongduk Women's University falai között folytatta, és mint hivatásos modell szerzett diplomát. 2016 óta boldog párkapcsolatban él: párja az ismert színész, Lee Dong Hwi, akit többek között a "Reply 1988" című drámasorozatból ismerhetünk.

KARRIER

Ho Yeon legfőbb ismertetőjegyei közé tartozik élénkvörös hajszíne, valamint tüzes személyisége. 16 éves korában kezdett modellkedni - önálló modellként, menedzser nélkül vonult a Szöuli Divathéten. Az ott aratott sikerét követően írt alá szerződést az ESteem Models nevű ügynökséggel, akiknek köszönhetően bekerült a "Korea's Next Top Model" című műsorba, ami meghozta neki a szélesebb körű, hazai ismertséget. Az ottani szereplését követően olyan magazinoknak volt lehetősége modellt állni, mint a Vogue Girl, Nylon és az ELLE Wedding magazinok dél-koreai kiadásai. Emellett lehetősége volt résztvenni a 1st Look Magazine népszerűsítésében, és szerepelt a Lucky Chouette egyik kampányában is.

Karrierjében az áttörést a 2016-os év jelentette, amikor is a Louis Vuitton nevű óriási divatmárka szerződtette modelljének, valamint az Opening Ceremony nevű márka is felfedezte magának. Ugyanebben a szezonban lehetősége volt a Marc Jacobs, Fendi, Max Mara, Alberta Ferretti és Rag & Bone márkák költeményeiben vonulni a divatbemutatókon. Rajtuk kívül képviselte még a kifutókon a Jeremy Scott, Tory Burch, Topshop Unique, Lanvin, Dolce & Gabbana, Missoni, Bottega Veneta, Emilio Pucci, Chanel, Miu Miu, Giambattista Valli, Prabal Gurung, Jason Wu, H&M, Jacquemus, Burberry, Acne Studios, Roberto Cavalli, Diesel Black Gold, Versus (Versace), Narciso Rodriguez, Paco Rabanne, Schiaparelli, DSquared2, Blumarine, Tod's, and Etro és Gabriela Hearst márkákat.

Szerepelt a Sephora "Let's Beauty Together" kampányában, valamint feltűnt a Chanel, a Gap, Inc, a Hermés és a Louis Vuitton kampányaiban is.

Olyan magazinok címlapjain láthattuk ragyogni, mint a Vogue Korea, a Vogue Japan, a W Korea és a Harper's Bazaar Korea, valamint több számban is megjelent a Vogue, a British Vogue, a Dazed, a Love Magazine, a CR Fashion Book és az Into the Gloss hasábjain.

2017-ben a Models.com díjakkal is elismerte munkáját: ő nyerte el a "Top Newcomer" és a "Model of the Year" elnevezésű díjakat.

2020. január 13-án került bejelentésre a hír, miszerint Ho Yeon szerződést kötött a Saram Entertainment-tel, színésznői karrierjének beindítása céljából. A fiatal tehetség saját bevallása szerint a modellek aktív karrierjének rövid időtartamát szem előtt tartva döntött színészi karrierjének beindítása mellett. Első szerepére a New York-i Divathét alatt jelentkezett, videokamerás meghallgatás keretein belül: a produkciót rendező Hwang Dong Hyuk a fiatal modell egyik szöuli látogatása során egy személyes meghallgatásra is behívta, ahol azonnal neki adta a szerepet.

2021. szeptember 17-én debütált a Netflix műsorán az első, a lány főszereplésével forgatott sorozat, a "Squid Game" (magyarul: Nyerd meg az életed). Ho Yeon a sikeres meghallgatást követően Kang Sae Byeok, észak-koreai disszidáns és zsebtolvaj szerepét kapta meg. Felkészülése során Ho Yeon elsajátította a Hamgyŏn tájszólást, amivel karaktere is beszlk a sorozatban, dokumentumfilmeket nézett észak-koreai menekültekről, illetve küzdősportokat sajátított el. A karakter megformálásához saját élményeit is segítségül hívta: a külföldi modellkedése során megtapasztalt magányt és elhagyatottságérzést újraélve naplőt írt Sae Byeok szemszögéből, hogy jobban megértse és hitelesebben alakítsa a magányos farkasként küzdő főhősnőt. A sorozat egészen elképesztő népszerűséget produkált: több, mint egy hétig az összes országban, ahol a Netflix elérhető, a nézettségi listák első helyén állt. Ho Yeon népszerűsége is drasztikusan megugrott: mintegy megharminckétszereződött Instagramos követőtábora, ezzel kevesebb, mint két hét alatt lett az egyik legtöbb követővel rendelkező dél-koreai színésznő a platformon.

2021. október 6-án a Louis Vuitton bejelentette, hogy sok évi foglalkoztatás után Ho Yeon-t választották a márka új, globális nagykövetének: a lány a cég Fashion, Jewelry és Watches részlegeinek arca lett.

2021 novemberében érkezett a hír, hogy Ho Yeon szerződést kötött az amerikai Creative Artists Agency nevű ügynökséggel.

2022-ben szerepelt The Weeknd "Out of Time" című számához forgatott videoklipben. Emellett filmes debütálására készül: az A24 gondozásában megjelenő "The Governesses" című filmben kapott szerepet, amit Joe Talbot rendez. Emellett szerepet kapott Alfonso Cuarón készülő thriller sorozatában, a "Disclaimer"-ben: a produkcióban Cate Blanchett mellett kapott szerepet.

Filmográfia 2022-ig táblázatokba rendezve.
2024. április 05. 16:58 #288
Pavia
Pavia
木漏れ日
 
Státusz⋅˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ ⋅ i wanna tell you what's on my mind
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 18.08.11.
Hozzászólás: 15745
Csatolások: 140781
Azonosító: 270554
Offline offline
BESSIE életrajza CHARLIE COX színészhez:


Charlie Thomas Cox 1982. december 15-én született Anglia fővárosában, Londonban, Patricia és Andrew Frederick Seaforth Cox gyermekeként. Kelet-Sussex-ben nevelkedett fel római katolikusként. Egy édestestvére van, Toby és három féltestvére édesapja első házasságából: Emma, Zoe és Oliver. A Dorset-i Sherborne School-ban tanult és végzett, az iskolán keresztül rengeteg tv-s produkcióban is játszhatott kisebb szerepeket. A Sherbirne iskolában elnyerte a Gerald Pitman Award for Acting-ot is. Járt már az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Hong Kongban is. Egy időben a Bristol-i Old Vic Theatre School-ban is játszott.

2016. októberében szülte meg első gyermekét a barátnője, Samantha Thomas, aki televíziós producer.

KARRIER

2004-ben két középtermelésű filmben is szerepelt: a Things To Do Before You're 30-ben Dougray Scott-tal és A velencei kalmárban, Al Pacinoval. A legnagyobb sikert azonban a 2007-es Csillagpor című film hozta számára, amelyben olyan nagyszerû színészekkel szerepel, mint Claire Danes, Michelle Pfeiffer, vagy éppen Robert De Niro. A film olyannyira nagysikerû lett, hogy még ma is rengeteg rajongói oldal található róla.

Ezek után több kisebb szerepet kapott, szerepelt rengeteg rövidfilmben, majd 2011-ben főszerepet alakított a There Be Dragons című háborús életrajzi drámában. Ezután 23 rész erejéig vendégszerepelt a Gengszterkorzó nevű sorozatban. 2012-ben Adamet játszotta az A Sunny Morning című rövidiflmben.

2013-ban Tom Reillyt játszotta a The Ordainedben és Charles Thoroughgooot a Legacy című thrillerben. Ugyanebben az évben láthattuk a Hello Carterben is. 2014-ben Jonathan Hellyer Jones szerepében láthattuk a Stephen Hawking életét bemutató A mindenség elméletében, majd egy Wall Streetről szóló TV filmben. 2015-ben megkapta Matt Murdock, vagyis Daredevil szerepét az azonos című sorozatban, mely 2015. április 10-én debütált a Netflixen, a széria három évadot élt meg. 2017-ben a The Defenders minisorozatban szintén Matt Murdock / Daredevil szerepét alakította.

Marveles szerepe mellett 2017-ben az Eat Locals című horrofilm főszerepében is láthattuk. 2018 szeptemberében a King of Thieves bűnügyi drámában formálta meg Basil szerepét. 2019-ben benne volt a Relics and Rarities sorozat egyik epizódjában, mint Seamus O'Flanagan, illetve még a The Knot rövidfilmben is szerepel.

2021-ben Michael Kinsella szerepében volt látható a Kin című ír sorozatban. Az IFTA-díjas sorozat megkapta a második évados berendelést is, ami 2022 nyarán fog kezdődni. Közben Matt Murdock szerepében feltűnt a Pókember: Nincs hazaút filmben.

FILMEK

2018: King of Thieves ... Basil
2017: Eat Locals ... Henry
2014: Wall Street ... Jackson
2014: The Theory of Everything / A mindenség elmélete ... Jonathan Hellyer Jones
2013: The Ordained ... Tom Reilly
2013 Legacy ... Charles Thoroughgood
2013 Hello Carter ... Carter
2011: There Be Dragons ... Josemaría Escrivá
2009: Glorious 39 / A Dicső 39 ... Lawrence
2008: Stone of Destiny ... Ian Hamilton
2007: Stardust / Csillagpor ... Tristan Thorn
2006: Tirante el Blanco / A fehér lovag ... Diafebus
2006: A for Andromeda ... Dennis Bridger
2005: Casanova ... Giovanni Bruni
2005: Things to Do Before You're 30 ... Danny
2004: The Merchant of Venice / A velencei kalmár ... Lorenzo
2003: Dot the I / Az utolsó pillanat ... Theo

SOROZATOK

2019: Relics and Rarities ... Seamus O'Flanagan
2015 - 2018: Daredevil ... Matt Murdock / Daredevil
2017: The Defenders ... Matt Murdock / Daredevil
2011 - 2012: Boardwalk Empire / Gengszterkorzó ... Owen Sleater
2011: Moby Dick ... Ishmael
2010: Downton Abbey ... Duke of Crowborough
2006: Lewis ... Danny Griffon
2002: Judge John Deed ... Young Vicar

RÖVIDFILMEK

2019: The Knot ... Ex 2
2012: A Sunny Morning ... Adam
2011: Nancy, Sid & Sergio ... Sergio
2009: Big Guy ... Chuck
2009: Perfect ... Paul
2008: Harry, Henry and the Prostitute ... Harry
15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!