Jaj, hát az új kedvenc könyvemet, -Andy Weir: A marsi (The Martian)- már 2x olvasom ki. Először február közepén, kőkemény 37 óra alatt végeztem ki, most pedig lassan, de teljesen koncentrálva estem neki. L E T E H E T E T L E N! Így, nagy betűkkel, üvöltve, kiáltva. Régen volt olyan, hogy egy könyv akkora hatással volt rám, mint ez. Olvastatja magát, emlékszem február 13-án vettem meg este az Allee-ban és amíg haza nem értem a BKV-val, konstans olvastam. Hazaértem, elmentem bulikázni, megint hazaértem hajnalban és olvastam tovább. Na, ennyire jött csak be a könyv.
Hard Sci-fi -életemben először olvastam ilyen fajtát-, de teljesen érthetően magyaráz, még azok is megértik, akik IQ-nuku -k a reál tárgyakból -jelen pillanatban szerény személyemre gondoltam

Tök jó, mert nem csak a szerencsétlen, pórul jár Mark Watney történetét követhetjük nyomon, hanem a földi eseményekbe is bepillantást nyerhetünk.
Az írónak rengeteg kutatómunkája lehet ebben a könyvben, minden tudományosan meg van magyarázva benne. Nem csodálom, hogy rögtön meg is filmesítik -nem is akárki, Ridley Scott!- és persze, hogy itt forgatják nálunk

A szereposztás ennél tökéletesebb nem is lehetne, és én legfőképp -így látatlanban legalább is- Lewis parancsnokkal vagyok megelégedve. Jessica Chastain tökéletes rá, annyira látom magam előtt, hogy ő az, aki rohangál a Marson.
Egyszóval, ez a könyv maga a tökély. Újra meghozta a kedvem az olvasáshoz. Pure perfection. Eddig is nagyon érdekelt a világűr, és főleg a Mars, de ezek után... Hohó, a végső lökés a teljes szerelembe eséshez az volt, amikor megláttam, hogy van egy olyan kráter a Marson, hogy Ada-crater. Milyen menő már, a becenevem

Kár, hogy buta vagyok a természettudományokhoz, simán mennék ezek után valamilyen mérnöki szakra vagy tudom is én. Én is űrhajós akarok lenni!
10/1000000000
U.i: Olyan jó, hogy lehet egy könyvet elolvasni úgy, hogy nem akarok cukormérgezést kapni a sok nyáltól és fluff-tól, mint a mostani romantikus csodákban.
És a végére, a stáblista, csak úgy megemlítem: Matt Damon, Sean Bean, Kate Mara, Sebastian Stan, Kristen Wiig, Jessica Chastain, Michael Pena!!!444!!!4!4