Visszakerestem és utoljára 2015 februárjában írtam ide. Hmhm. Azt hiszem azóta olvastam pár könyvet.

Nem merem felsorolni az összeset, mert akkor itt lennék egy darabig, szóval gondoltam kiemelem azokat, amik valamilyen nyomot hagytak bennem.
Steven Erikson: A Malazai Bukottak Könyvének Regéje sorozat első 8 része
Azt hiszem soha nem létezett ennél tökéletesebb könyvsorozat, de tényleg. Én azt hittem semmi nem tudja felülmúlni a Tűz és jég dalát, aztán jöttek ezek a könyvek. Ezt nem is tudom tovább ragozni, egyszerűen fantasztikus az összes, a harmadik része pedig egyenesen a legjobb könyv, amit valaha olvastam. Sokoldalú főhősök, főgonoszok épkézláb indítékkal, esendő istenek, aprólékosan felépített és kidolgozott világ, a mágia, ami kézzelfogható és egyedi, Erikson szóhasználata és stílusa, hova folytassam még?

Aki fantasy rajongó, annak szerintem kötelező. Kár, hogy az Alexandra így elbánt ezzel a sorozattal, kiadták 2011-ben a nyolcadik részt, majd sírt a szájuk, hogy a kutya se veszi, holott már akkor sem lehetett sehol beszerezni sem az első, sem a harmadik részt. Szívem szakad meg, de nekem sincs meg ez a kettő, kénytelen voltam letölteni őket (amit mellesleg rühellek). No de whatever. Most olvasom egyébként a 9. részt, ezt már angolul, mert nem valószínű, hogy lefordítják az utolsó kettőt sajnos.
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Ez a sorozat kapott már hideget-meleget, de én egyszerűen imádom, nem tehetek róla.

Eléggé hadilábon álltam az utóbbi időben a YA könyvekkel, szó szerint az összes, amit kifogtam egy rakás hadd ne mondjam mi volt, de ebben a sorozatban soha nem csalódtam még. Nagyon tetszett ez a rész is, remélem még idén decemberben kiadják a következőt.
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
Annyira szép volt a vége, hogy konkrétan megkönnyeztem.

Soha nem volt különösebben nagy kedvencem ez a sorozat, szerettem, de nem éreztem, hogy annyira közel állna a szívemhez, viszont így a végére megjött az érzés, hogy mocskosul fog hiányozni, és igazam is lett. Még mindig összeszorul a szívem, ha belegondolok, hogy nem lesz következő rész.
Naomi Novik: Rengeteg
Ez életem második olyan könyve, amit csak azért vettem meg, mert szép a borítója
(első a Silber volt, azt is mostanában olvastam egyébként, de az a könyv akkora egy sz.r, hogy ha nem lenne szép a borítója, már rég tűzre vetettem volna), utána kerestem csak rá, hogy ezt most eszik-e vagy isszák. Olvastam, hogy sokak szerint lapos és túlértékelt, úgyhogy félve ültem le olvasni, és ilyen pozitív meglepetés ritkán ér. Nem csak jó volt, hanem egyenesen fantasztikus. Még a szerelmi szál is működött (!!), egyáltalán nem éreztem erőltetettnek. Maga a történet kreatív, Agnyeska talpraesett és nem sötét, mint az éjszaka, a Sárkány egy drámakirálynő és nem tudom hogy képes bárki is utálni, még a mellékkarakterek is érdekesek a maguk módján. Egyik legjobb könyv, amit az utóbbi időben olvastam.
Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga, Vol. 1 és Saga, Vol. 2
Oké, ha szigorúan vesszük a képregények végül is nem számítanak könyvnek, de muszáj megemlítenem őket, mert rohadt jók.

Egészen idáig nem igazán vonzottak a képregények, de a Sagával már egy ideje szemeztem, mert több helyen is belefutottam. Múltkor megrendeltem az első két részt, mondom csak nem lehet olyan rossz, ha mindenki imádja. Tipikusan az az eset, amikor hinni kell a hype-nak, mert tényleg nagyon jók. Azóta megvettem az összes megjelent részét, alig várom, hogy nekiálljak.
Arwen Elys Dayton: Seeker (Klánok háborúja 1.)
Ezzel még nem végeztem, kb 100 oldal van már csak hátra, de eddig az egyetlen pozitívum ezzel a könyvvel kapcsolatban az, hogy jó nagyok a betűk, így hamarabb a végére érek.

Rég olvastam már olyan regényt, ahol szó szerint az összes karakter ennyire inkompetens és tehetetlen volt. Itt komolyan mindenki hülye, mint a föld. Nálam az verte ki a biztosítékot, mikor
Shinobu bedobta az athame-t az óceánba, mondván így minden problémájuk megszűnik. Mondom te istentelen idióta, te.

Pedig én nagyon szerettem volna, ha jó ez a könyv, olyan pozitívan álltam hozzá, hogy még a második részét is megvettem. Hát valószínűleg nem fogom elolvasni, maradjunk annyiban.