ezeket még 2019-ben olvastam btw
Gillian Flynn - Holtodiglan
Régóta el szerettem volna már olvasni ezt a könyvet, mivel a belőle készült film anno nagyon tetszett. Szerencsére nem okozott csalódást, és annak ellenére is imádtam, hogy a cselekmény és a fordulatok nem voltak ismeretlenek számomra. Gillian Flynn remek írónő, tetszik a stílusa, illetve igazán egyedi történetei vannak. And her plot twists tho, she's a genius.
Innentől egy kis
spoiler-veszély, ha esetleg valaki még nem olvasta volna a könyvet, vagy nem látta a filmet. Ami a legjobban tetszett a könyvben (és a filmben is), az Amy karaktere. Nagyon szeretem a komplex gonosztevőket, és ez a cím tökéletesen illik rá. Hihetetlen precizitással és önfegyelemmel rendezte meg a saját halálát, de külön tetszett, hogy bár egy egyértelműen okos karakterről volt szó, voltak neki
hibái. Emiatt sokkal valóságosabbnak tűnt. Amit még kiemelnék a könyvből, az Amy "cool girl" monológja. Igazán ikonikus pillanat volt, meg sajnos nagyon igaz is.
Susan Ee - Angyalok bukása trilógia
Lehez, hogy enyhén
spoiler-es lesz a vélemény.
Összeségében véve egy egész jó YA könyvsorozat volt. Nem volt úttörő, vagy kiemelkedően jó, de nem is utáltam, az alapkoncepció pedig kifejezetten klassz volt. A sorozat legjobb része szerintem az első könyv volt, az nagyon tetszett, viszont utána úgy érzem, hogy esett a színvonal. Simán lehetett volna duológia is egyébként, mert a második kötetben szinte semmi érdemleges nem történt.
Egy kicsit a szereplőkről. A főhősnő, Penryn, számomra szimpatikus volt, különösen az első kötetben. Utána úgy érzem, kicsit laposodott a karaktere, de még így is szerethető volt. Rafi-val kapcsolatban viszont vegyes érzéseim vannak. Arkangyalként nem igazán tudtam őt komolyan venni, sokszor inkább emlékeztetett egy tesztoszteron túltengéses tinifiúra, mint mennyei lényre

Mondjuk, hogy őszinte legyek, ez a többi angyalról is elmondható. Ám Rafi karaktere szerintem sokkal jobban működött volna, ha egy fiatalabb angyalként ábrázolják, vagy esetleg egy Penryn-hez hasonló korú emberként. Jobban illett volna a személyiségéhez, és talán szerethetőbb is lett volna a párosuk Penryn-nel, ha az egyikőjük nem egy többezer éves arkangyal, míg a másik egy egyszerű tizenhét éves ember. De ez csak az én véleményem, meg egyébként Rafi még így is szimpatikusabb volt, mint sok más YA love interest
Akikről én szívesen olvastam volna többet, azok Penryn húga, valamint az édesanyja, plusz még Beliel. Különösen az anyuka az, akiről jó lett volna, ha többet is elárul az írónő - nagyon érdekes szereplő volt, viszont pár dolog tisztázatlan maradt vele kapcsolatban.
Illetve voltak még egyéb homályos részek is a sztoriban, és nekem maradtak megválaszolatlan kérdéseim, miután vége lett az utolsó könyvnek is.