Starity

Koronázásának első évfordulóját sem élhette meg a 30 éve elhunyt magyar szépségkirálynő, Molnár Csilla Andrea

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. július 10. 13:45 #21
anzi7
anzi7
Mrs. Tomlinson
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.12.15.
Hozzászólás: 4240
Csatolások: 9
Azonosító: 191626
Offline offline
Beyla, sajnos egyet kell veled értsek sad.gif Bár a cikk tartalmasan,bőven kifejtette,pontosan mi is történt, a legtöbb, 10-12 éves "olvasója" a staritynek, még nincs olyan szinten,hogy az életet, az igazi problémákat, a lelki gondokat, reálisan lássa maga előtt és tudja értékelni. És ez bár elszomorít, de úgy gondolom,akkor is szüksége van az oldalnak ilyen cikkekre,mert ha kevesen is, de vannak olyan olvasók is, akik ezt igénylik. Egyébként ismertem a történetét és szomorú sorsát, illetve a róla íródott Első emelet számot is.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, exoverdose
2016. július 10. 13:49 #22
Dóra119
Dóra119
*Los Angeles*
 
StátuszRelax...
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.08.28.
Hozzászólás: 2160
Csatolások: 17
Azonosító: 232436
Offline offline
Még mikor kicsi voltam, akkor hallottam róla. Sajnálatos, hogy így kellett meghalnia, vagy hogy egyáltalán bevette azt a marék gyógyszert.
2016. július 10. 14:22 #23
Récike2000
Récike2000
 
Státusz#FASHION #design #Wellhellove #ELNOK #rapshodyforyouandme
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.05.29.
Hozzászólás: 802
Csatolások: 8
Azonosító: 176748
Offline offline
Bárki bármit mond, én egyetértek az apukájával,és tökéletesen megértem,miért nem akarta ezt... pontosan ezért,ami történt. Egyébként nagyon jó cikk lett,és nagyon sajnálom,valóban nagyon szép volt! smileeee.gif sad.gif Viszont csak nekem nem áll össze teljesen?
2016. július 10. 14:43 #24
Réka18
Réka18
új tag
 
Státusz"I could die in this moment"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.11.03.
Hozzászólás: 76
Csatolások: 2
Azonosító: 214694
Offline offline
Nyugodjon békében! sad.gif
2016. július 10. 14:54 #25
Biacica
Biacica
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.03.14.
Hozzászólás: 47
Csatolások: 0
Azonosító: 254776
Offline offline
Aaaa majd elsírtam magam amíg olvastam..
R.I.P
2016. július 10. 15:27 #26
emily92-17
emily92-17
 
Státusz"Ha biszex vagy, kapásból megduplázódnak az esélyeid egy szombat esti randevúra"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.07.
Hozzászólás: 822
Csatolások: 0
Azonosító: 132765
Offline offline
anzi7 az a vicc h a cikk nagyon jol megvan írva, de nem h a 10-12 évesek irják azt h nem értik h mi történt vagy nem tudják átélni a cikk tartalmát hanem pont h a 15-18 évesek nem vágják h mi van. Pedig ezt azért 15 éves kortol már érteni kellene.
2016. július 10. 15:33 #27
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2016.07.10. 13:18)

Csilla depressziós volt. Hogy honnan tudom? Én is kb. ilyen idős voltam, amikor enyhe depresszió alakult ki nálam. Ha figyelmesen elolvasod a cikket, akkor felfedezhető, hogy a lány nem igazán bírta a nyomást. Édesapja elfordult tőle, munkaadója pénzes zsáknak használta, tanulmányaira is összpontosítani kellett és a szépségversenyen sem azt a helyezést érte el, amit szeretett volna. Maximalista volt, és a maximalisták iszonyú nehezen birkóznak meg azzal, ha nem érik el a kitűzött célt. Lelkileg megroppant, nem bírta, depressziós lett, ami végül öngyilkosságba torkollott. Nincs két egyforma ember. Mindenki másképp dolgozza fel az őt ért negatív jellegű atrocitásokat, kudarcokat. A hozzászólásokat elolvasván, okosat akartatok mondani, de visszafele sült el és elég sok butaságot írtatok le. Nem tudhatjátok, hogy milyen érzelmi hullámvasúton ment keresztül amikor meghozta a döntését. Én sem gondolom azt, hogy az öngyilkosság kiút lenne, ám volt benne részem amikor erőteljesen vágytam a halálra. Nem a legkellemesebb érzés, elhihetitek, és emiatt vagyok képtelen az ilyen emberek felett pálcát törni. Tudom, hogy mit érezhetnek az ilyenek, holott nektek - elnézést, ha tévedek - fingotok sincs milyen. Hogyan ítélhettek előre egy olyan dologgal kapcsolatban, amit soha nem éreztetek? Hiteltelen a ti szátokból, ne haragudjatok.
Pár éve olvastam egy pszichológiai felmérést, hogy az öngyilkosoknak több mint 90%-a meggondolja magát mikor megteszi. Elég rég történt (olyan tíz éve kb.) egy ismerősünk nagyon nagy lelkiválságban volt. Kiment a város határba, felvágta az ereit, majd a legjobb haverjának telefonált, hogy segítsen rajta, mert nem akar meghalni. Szóval személyes élmény okán is alá tudom támasztani, hogy a tanulmány nem blődségeket hordott össze. Genetikánkba kódolt ősi ösztön a túlélés és a haláltól való félelem. Csillánál is teljesen normális reakciónak mondható, hogy meggondolta magát.


Figyelj. Bocs, hogy ezt mondom, de örülj, hogy CSAK enyhe depresszió alakult ki nálad. Sajnos én is tudom, hogy mi az, és nekem nem enyhe depresszióban volt részem, és ahhoz képest, ami Csilla élt át, az nekem ahhoz képest SEMMI. Nyilván nem bírta a nyomást, sajnos sokan nem bírják. Gyenge volt, ezt oké, értem. De akkor sem kelletett volna, úgymond elhanyagolnia magát. Erőt kellett volna venni magán. Tudom, ezt most így könnyű mondani, mikor tényleg, sz*r helyzetben vagy, és csak az öngyilkossági gondolkodás, vagdosás, gyógyszerezés jár a fejedben, de akkor is. Nem megoldás. Tehát, még egyszer mondom, te ezzel nem vagy egyedül, tudom miről beszélsz.
"Pár éve olvastam egy pszichológiai felmérést, hogy az öngyilkosoknak több mint 90%-a meggondolja magát mikor megteszi."
Igen, erről én is olvastam, én is így voltam vele.
"Elég rég történt (olyan tíz éve kb.) egy ismerősünk nagyon nagy lelkiválságban volt. Kiment a város határba, felvágta az ereit, majd a legjobb haverjának telefonált, hogy segítsen rajta, mert nem akar meghalni. Szóval személyes élmény okán is alá tudom támasztani, hogy a tanulmány nem blődségeket hordott össze. Genetikánkba kódolt ősi ösztön a túlélés és a haláltól való félelem. Csillánál is teljesen normális reakciónak mondható, hogy meggondolta magát."
Igen, ez is teljesen normális. Meggondolta magát, megijedt.
2016. július 10. 15:37 #28
- törölt felhasználó -    
Számomra sosem volt tiszta a teljes történet,gratulálok a cikkhez,nagyon jól sikerült.Ettől eltekintve...tragikus.Annyi gondolat cikázik a fejemben,azt se tudom mit írjak.A lány feltételezem nem bírta a nyomást,mert sajnos volt szerencsém végignézni egy hasonló folyamatot ismerősi körben,mikor a tehetséges gyereknek lettek volna lehetőségei,de a folyamatos viták és az förtelmes családi helyzet tönkretette a lelki világát,és magába fordult.Ez a Csillával történt esethez hasonlít,bár más lett a végkimenetel.Szomorú,ahogy kihasználnak egy ártatlan lányt,és más felnőtt emberek próbálnak belőle hasznot húzni,szülei meg hiába rokkantak bele a fájdalomba,azért az édesapjának is jelentős szerepe volt benne...Nyugodjon békében!
2016. július 10. 15:51 #29
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk lett, én személy szerint sokkal szívesebben olvasom el az efféle cikkeket, mint az ittlévő sztárosakat.
Szerintem nagyon szép lány volt, sajnálom, ami vele történt. sad.gif
2016. július 10. 16:15 #30
SpecialError
SpecialError
 
Státuszccc
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.12.27.
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Offline offline
Beyla,

Van, amiben igazad van. Ugyanakkor nem tudom felmenteni az öngyilkosokat. Én is átéltem komoly lelki válságot, amikor vágytam a halálra, mert egy olyan ember után akartam menni, aki meghalt. DE erőt vettem magamon, mert tudtam, hogy vannak olyanok, akik szeretnek, akiknek fájna ha elmennék.
Tudom, hogy nem vagyunk egyformák. De Csilla egy olyan, hogy mondjam, pályát választott magának, ami csalódásokkal és rosszindulattal van kikövezve. Ez így volt már akkor és így van most is. Még Palvin Barbarát is képesek lekövérezni, pedig az egyik legkeresettebb modell, nem csak itthon, hanem külföldön is. Szerintem ezzel neki is tisztában kellett volna lennie, amikor neki vág egy ilyen életnek és azzal is tisztában kellett volna lennie, hogy bírja-e ezt vagy sem.
Szerintem sokkal de sokkal több figyelmet kellene fordítani a fiatalok egészséges lelki világának fejlesztésére, a realitásukat erősíteni, hogy helyén tudják kezelni a kritikát stb.
Tudom, hogy nem vagyunk egyforma jellemek, de én hiszek abban, hogy az öngyilkosságok megelőzhetőek, ha egészséges környezetet biztosítunk...
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2016. július 10. 17:35 #31
Megint
Megint
visszatérő vendég
 
StátuszHow can an Angel break my heart?
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.06.07.
Hozzászólás: 135
Csatolások: 0
Azonosító: 244631
Offline offline
Nem hiszem, hogy ez pontosan így történt, ha a lány még eszméleténél volt, mikor rátaláltak, meg lehetett volna menteni. Ha tényeleg nem akart volna meghalni, és az utolsó pillanatban meggondolta volna magát, akkor lement volna segítséget kérni. Szóval a vége kicsit zavaros és számomra érhetetlen, de egyébként jó cikk lett, több ilyen kéne ide.
2016. július 10. 17:38 #32
- törölt felhasználó -    
Üdvözlet! Néhány tévedést szeretnék korrigálni a cikkben:
- Csilla csak győzelme után lett magántanuló, valamikor a tél folyamán;
- a szépségverseny döntője 1985. október 5-én volt;
- a képen szereplő ház NEM az a ház, ahol Csilla felnőtt;
- és nem Fonyódon, hanem Kaposváron, a Keleti temetőben van eltemetve.
tothdl - www.molnarcsilla.hu
2016. július 10. 18:11 #33
rosa82
rosa82
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.05.09.
Hozzászólás: 2013
Csatolások: 0
Azonosító: 201674
Offline offline
A testvére szerint nem öngyilkosság volt halála napján azt mondta neki mikor haza ment az iskolából mondja meg az anyjának minden kijött belőle ő ezt közölte vele de jelezte mentőt kéne hívni amire a válasz a nem kell volt. Ha a lányom gyógyszert vesz be rögtön mentőt hívok nem tökölök oké meghánytatta de mivel éhgyomorra vett be 30 tablettát azok jóval gyorsabban szívódnak fel. Valami nem kerek a történetben néztem egy videót a haláláról és valahogy olyan érzésem volt az apja nem épp a kedves ölelgetős apukák közé tartozott. Oké én is kiakadnék ha a 17 éves lányom egy 40 éves pasival akarna összeköltözni
2016. július 10. 18:43 #34
- törölt felhasználó -    
Pont a legfontosabb rész fölött siklotok át Beyla hozzászólásánál.
Mindannyian máshogy vagyunk kódolva, máshogy élünk meg és reagálunk le dolgokat. Ahhoz képest, h. mind depressziósak voltatok és azt állítjátok, h. tudjátok min mehetett át Csilla mégis pálcát törtök felette és Palvin Barbikákkal példálóztok.
110.gif

Szerintem nem szükséges többet írnom...
3 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Beyla, exoverdose
2016. július 10. 19:48 #35
exoverdose
exoverdose
leech
 
StátuszSzerelemvirágot hajt a szív
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.05.28.
Hozzászólás: 2354
Csatolások: 1181
Azonosító: 226704
Offline offline
Lehet ezzel bele fogok gázolni valaki lelki világába, de!
Annyira bírom mikor minden második 14 éves kislány előszeretettel hangoztatja, hogy Ő már ilyen-olyan depresszióból lábalt ki és mi mindenen átesett élete során. Az ilyen személyeknek van többnyire olyan támblőrjük, hogy a képek többsége érfelvagdosós, szerelmi bánattól átitatott idézetek mindenhol, és az egész világfájdalom átérződik a profiljukon keresztül, közben élettapasztalatuk meg egyenlő a nullával. Az a szomorú, hogy sokan ezt már divatból csinálják, mert menőnek érzik magukat attól, hogy kiírhatják azt twitterre, hogy ők biza pszichológushoz járnak, ilyen olyan nyugtatókat szednek és még sorolhatnám. A vagdosós dolgaikat inkább már meg sem említem. Pont az ilyen lánykák miatt sokszor már nem tudják komolyan venni a valódi problémáktól szenvedő fiatalokat..... mert egyszerűen már a depresszió is divattá vált. Persze aláírom, nem mindenki csinálja ezt csupán trendből, de aki tényleg olyan k..va nagy problémákkal küzd, annak nem az lesz az első dolga, hogy ezekkel dicsekedjen a közösségi oldalakon és sajnáltassa magát orrba-szájba, mert nincs jobb dolga. Hányingerem van az ilyen fiataloktól.
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Beyla
2016. július 10. 20:35 #36
ilus1996
ilus1996
~Hope~
 
StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.28.
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Offline offline
Idézet (exoverdose @ 2016.07.10. 19:48)
Lehet ezzel bele fogok gázolni valaki lelki világába, de!
Annyira bírom mikor minden második 14 éves kislány előszeretettel hangoztatja, hogy Ő már ilyen-olyan depresszióból lábalt ki és mi mindenen átesett élete során. Az ilyen személyeknek van többnyire olyan támblőrjük, hogy a képek többsége érfelvagdosós, szerelmi bánattól átitatott idézetek mindenhol, és az egész világfájdalom átérződik a profiljukon keresztül, közben élettapasztalatuk meg egyenlő a nullával. Az a szomorú, hogy sokan ezt már divatból csinálják, mert menőnek érzik magukat attól, hogy kiírhatják azt twitterre, hogy ők biza pszichológushoz járnak, ilyen olyan nyugtatókat szednek és még sorolhatnám. A vagdosós dolgaikat inkább már meg sem említem. Pont az ilyen lánykák miatt sokszor már nem tudják komolyan venni a valódi problémáktól szenvedő fiatalokat..... mert egyszerűen már a depresszió is divattá vált. Persze aláírom,  nem mindenki csinálja ezt csupán trendből, de aki tényleg olyan k..va nagy problémákkal küzd, annak nem az lesz az első dolga, hogy ezekkel dicsekedjen a közösségi oldalakon és sajnáltassa magát orrba-szájba, mert nincs jobb dolga. Hányingerem van az ilyen fiataloktól.

Amúgy ebben teljesen igazat adok. Aki valóban depressziós az nem hangoztatja, mert amúgy egy depressziós sokáig nem is tudja konkrétan magának se bevallani ,hogy abban szenved. Ezért is van az ,hogy segítséget csak később kapnak. Szerintem van ,aki azt álltja magáról ,hogy depis, de közben körül írni nem tudja, hogy milyen dolgokkal jár.
Meg én úgy vagyok vele, hogy az emberek a komoly problémájukat (és nem a hétköznapi problémákra gondolok) inkább elhallgatják. Közel állók esetleg tudnak róla, de általában, akivel valóban valami rossz dolog történik az nem reklámozza.
Én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek megvan a saját problémája, anyám pedig engem arra tanított mindig is, hogy bármilyen nagy gondom legyen, de ne mutassam az emberek előtt, mert azzal vigasztalásnál többet nem érsz el.
2 felhasználónak tetszik: exoverdose, Beyla
2016. július 10. 21:10 #37
Gureka10
Gureka10
queen of clubs
 
StátuszVengeance
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.13.
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Offline offline
exoverdose teljesen egyetértek. Nem kell az önsajnáltatás, meg mindenhova kiírni, hogy depis vagyok, jajj, istenem. Nőjetek már fel, semmi sem lenne olyan rossz, ha nem fújnátok fel a dolgokat. Semmit, de semmit nem tudtok az életről, de papolni mindannyian tudtok, hogy milyen rossz a depresszió. Mindenkinek, millió oka lett volna depisnek lennie, de van, aki feldolgozza, és elég erős ahhoz, hogy továbblépjen. És a dohányzás, valamint ez az érfelvágdosós dolog is eléggé uncsi már, ez is már csak divatból megy, önsajnáltatásra, holott esetleg annyit érsz el vele, hogy szánalmasnak fognak tartani, mert annyira unalmas az életed, hogy nem tudsz magaddal mit csinálni, inkább csak tolod tumblira a depis képeket. Sajnálom, ha esetleg valaki lelkébe belegázoltam, de már tényleg nagyon unom, a sok ilyen tizenévest. Tisztelet persze a kivételnek. Az ilyen "mindentmegosztokmertdepisvagyok" félék pedig keressenek egy pszichológust és mondják el neki, hogy feltűnési viszketegségben szenvedek..mert ez ma már csak az.
1 felhasználónak tetszik: exoverdose
2016. július 10. 21:55 #38
Dorisia
Dorisia
visszatérő vendég
 
StátuszThinking of something deeeeep...
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.25.
Hozzászólás: 383
Csatolások: 0
Azonosító: 207155
Offline offline
Tudjátok, hogy mi még ennél is szomorúbb? Hogy az egész történeten fele annyian sem, vagy csak fele ilyen mélyen hatódnának meg, hogyha történetesen egy rettenetesen csúnya lány jutott volna erre az elkeseredett döntésre. Összroppant, eldobta magától az életét, sok volt neki az egész. A világ kicseszett vele. De volt egy anyja, aki nagyon szerette. Volt egy apja, aki valószínűleg megbocsátott volna neki. Voltak igaz barátai, és egy szerelme is (bár én ebben hiszek a legkevésbé). És szép volt. Gyönyörű. Tagadhatatlan, hogy a szép emberek élete könnyebb. Az első benyomás fontos, és mindenki előítéletes. Megijedt az első akadálytól, és mikor feldolgozta, amit tett, már túl késő volt. Tudjátok, hogy mennyi, de mennyi fiatal lány lesz öngyilkos? Szerte a világon? Akiknek nem jut rózsás temetés, koronával, meg síró rokonokkal és barátokkal, hanem egy gödörbe kaparják el őket egy csatornában, névtelenül. 14 éves prostituáltak, akiknek az élete tényleg rendbehozhatatlan, és a sorsuk csak egy irányt vehet. Persze, sírjunk. Az egész történet szörnyű, és meg ne kövezettek, de az ő döntése volt, és rengeteg módon helyrehozhatott volna mindent. Annyi tinédzsernek van halálvágya, hogy az valami hihetetlen. Ezt nem lehet elbagatellizálni, abban a pillanatban tényleg öngyilkosok akarnak lenni, de aztán a szerelmük meghívja őket egy fagyira, és újra vattacukor a világ. Ez a lány nem kapott fagyit, nem volt semmi, ami a kritikus időszakban kizökkentette volna, és egyre méllyebbre süllyedt a depresszióban. De minden más öngyilkos fiatal lány, minden más önygyilkos ember megérdemelne egy cikket, némelyikük jobban. Ne tegyünk úgy, mintha ezt nem tudnánk. Mintha ő lenne az egyetlen. Attól függ, hogy életünk tragédiába fullad-e, hogy feladjuk-e a legrosszabb pillanatban. A 14 éves dél amerikai prostituáltaknak nincs esélyük. Neki volt. Nekünk van.
2016. július 10. 22:00 #39
SpecialError
SpecialError
 
Státuszccc
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.12.27.
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Offline offline
Idézet (OceanSoul @ 2016.07.10. 18:43)
Pont a legfontosabb rész fölött siklotok át Beyla hozzászólásánál. 
Mindannyian máshogy vagyunk kódolva, máshogy élünk meg és reagálunk le dolgokat. Ahhoz képest, h. mind depressziósak voltatok és azt állítjátok, h. tudjátok min mehetett át Csilla mégis pálcát törtök felette és Palvin Barbikákkal példálóztok. 
110.gif
Szerintem nem szükséges többet írnom...


1. Én nem mondtam, hogy depressziós voltam, csak annyit, hogy tudom milyen az, amikor valaki lelki válságban van, mert "menne is megmaradna is"... Ha nem tudod a kettő között mi a különbség, google a barátod.
2. Ha elolvastad volna és értelemzeni is próbáltad volna, amit írok, akkor rájöttél volna, hogy a keresett, népszerű úgy mond agyon sztárolt modellek is agyba főbe kapják az oltásokat. Így volt ez régen is, így van ez most is. Aki nem bírja, ha nem mindenkinek ő a kedvence, nem mindenki őt csodálja és vannak, akik keresztbe tesznek neki, akkor ne ezt a világot válassza. Vannak más szakmák is, ahol nincs az ember reflektorfényben.
3. Én elhiszem, hogy sz*r volt neki. De akkor ez a megoldás? Bólogassunk a választásán? Sőt, biztassunk másokat is erre? Nem. El kell mondani, hogy nem megoldás, hogy Csillának is volt más választása. Főleg, hogy az itt leírtak alapján volt egy barátja, aki szerette és volt egy anyja, aki mindig kiállt érte, mellette. És ne is haragudj, de nem érzem úgy, hogy az ő helyzete olyan, igazán megértem, hogy meg akart halni. Ő mást nem akart, csak felhívni a figyelmet magára, csak balul sült el...
2016. július 10. 22:42 #40
- törölt felhasználó -    
Dorisia Teljesen igazad van!
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!