Starity

Megjelent a Paramore új albuma

2013. április 04. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Igaz, az albumot már egy éve beharangozták, és már több mint fél éve elkészült, a bemutatásra máig várni kellett, de eljött nap: megjelent a Paramore önmagukról elnevezett lemeze.

hirdetés
Megjelent a Paramore új albuma

Nagy út áll az együttes háta mögött; miután 2004-ben betörtek a köztudatba, kiadtak három stúdióalbumot All We Know Is Falling, Riot! és Brand New Eyes címen, melyek közül talán a középső volt a legsikeresebb. A legutolsó korongjuk 2009 szeptemberében jelent meg, de azóta sem tétlenkedtek, hiszen hallhattuk őket a Transformers 3-ban is játszani; ehhez a mozihoz készült el 2010-ben a Monster című szám és hozzá a videoklip is, mely három másik dallal együtt 2011-ben felkerült a Singles Club online megrendelhető box set-jébe. A Transformers-filmen kívül a Twilight első részében is hallhattuk őket kétszer; a Decode és az I Caught Myself című számok felkerültek a vámpírmozi soundtrackjére is.

Miután eltelt négy év új album nélkül, az a pletyka járta az online médiát, hogy újra hallat magáról az az együttes, mely két taggal megfogyatkozott a harmadik stúdióalbum kiadása után. A pletyka igaznak bizonyult; napokkal később a Paramore is megerősítette a hírt, miszerint jön a negyedik lemez, melyet – mint később kiderült – magukról neveztek el.

A Paramore című korong nehezen született meg; bejelentették, hogy csúszik, nehezen megy a dalszövegírás. A lemez végül sikeresen elkészült 2012 végén, melyre máig várnia kellett a nagyérdeműnek, hiszen csak most került bemutatásra. A CD-n 17 szám hallható, melyhez még három bónuszdal is társul. Több szerelmes számot is felfedezhetünk a listán; a fülbemászó Still Into You mellett helyet foglal még a Hate To See Your Heart Break című dal is, mely a banda gitárosáról, Taylor Yorkról szól, akinek összetörték a szívét. Az említett két dalt a minap akusztikusan is előadták a BBC Radio 1 egyik műsorában. A Part II a Riot! albumon megtalálható Let The Flames Begin folytatása.

A második kislemez a Still Into You lett, melyhez klipet is forgattak. A kisfilm a napokban fog megjelenni, de Hayley folyamatosan posztolta a dalszövegeket a livejournalon, így azok már nem voltak teljesen ismeretlenek az album megjelentekor.

Az együttesről kevesen tudják, hogy évek óta támogatják a Love146 nevű szervezetet, mely a megerőszakolt gyerekeken, a gyermekprostitúció és a gyermekkereskedelem áldozatain segít. A We Are Broken című dalukat is nekik írták, melynek dalszövege elég szívhez szólóra sikerült.

A nyár folyamán Budapestre is ellátogatnak. Idei turnéállomásaik között olyan országok szerepelnék még, mint Olaszország, Finnország, Svédország, Németország és Lengyelország.

A napokban nemcsak az album szivárgott ki, hanem Hayley egy korai dala is, melyet 12 éves korában vettek fel. A pörgős dalt a Tumblrön hallgathatjuk meg. A lemez csak Finnországban jelent meg a mai napon, a héten viszont már Németországban, Ausztriában, Legyelországban, Anglibában és Amerikában is elérhető lesz.

Az együttes bejelentette egy ötödik album érkezését, melyről még semmi biztosat nem tudunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek