Starity

Floor Jansen nem tartja fontosnak, hogy dalt írjon a Nightwish-nek

2018. július 04. 09:09   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tuomas Holopainen 2020-ra ígéri a Nightwish következő nagylemezét, melynek dalait ismét teljes egészében ő fogja szerezni.

hirdetés
Floor Jansen nem tartja fontosnak, hogy dalt írjon a Nightwish-nek
Fotó: Tim Tronckoe

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, a Nightwish-fanok legkésőbb 2020-ban kaparinthatják meg a finn zenekar vadonatúj korongját, ugyanis a zenekar arra az évre datálta az újdonság debütálását. Mint ismeretes, a tagok még egy új dalt sem hallottak Tuomas Holopainentől, amiről a zenész legutóbbi interjújában szót is ejtett:

Nos, még mindig lázasan folyik a dalszerzés, körülbelül 70-80%-a van meg az írott anyagoknak, de ezekről még senki sem hallott egy részletet sem, fogalmuk sincs arról, hogy mi a dalok címe, vagy, hogy milyen témát is dolgoznak fel, a dalok még nagyon korai szakaszban vannak, de nagyon jól haladok, és izgatott vagyok az eddigi eredményekkel kapcsolatban, az a terv, hogy 2019 júniusában megyünk a próbaterembe és elkezdünk dolgozni az albummal, felvesszük, és ha minden jól alakul 2020 tavaszán kiadjuk, amit egy hatalmas turné fog követni.

– vallotta Holopainen.

Köztudott, hogy a Nightwish történelmében még egyetlen énekesnő sem írt dalt a csapat számára, és úgy tűnik ez így is marad hiszen Floor Jansen még nem érzi fontosnak, hogy ő is tollat ragadjon:

Nem függetlenül. Azt mondanám, hogy oly sok év után kreatívabban járulok hozzá ezekhez a dolgokhoz, de egyáltalán nem ezt érzem, a dolgok nagyon jól alakulnak, és az érzés, hogy ezeket a dalokat csináljuk annak ellenére, hogy eredetileg az összes Tuomas fejéből pattan ki, amikor elkezdjük játszani őket, akkor nem Tuomas Holopainen-dalok, hanem Nightwish-dalok. És ott van a szabadság, ez számomra nagyon működik.

– magyarázta, majd elárulta, hogy valóban semmit sem tudnak az új dalok felől:

Nem, a turné közepén vagyunk, így most mindenki a Decades világkörüli turnéjára fókuszál, majd ha Tuomas hazaér és beleveti magát a dalszerző világába, és elkezd dolgozni, majd akkor természetesen megkérdezem. De természetesen mindent idejében. Ez így természetes.

– mondta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek