Starity

8 híresség, aki súlyos betegséggel küzd

2016. október 21. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy súlyos betegséggel küzdeni alapvetően nem egyszerű, pláne, ha az embernek olyan a munkája, ami sokat kivesz belőle. Többszörösen igaz ez az alábbi sztárokra is, hiszen idejük nagy részében forgatnak, fellépnek vagy épp versenyeznek, ami szintén nem könnyíti meg betegségük féken tartását.

hirdetés

Charlie Sheen

A Két pasi meg egy kicsi sztárja tavaly novemberben hozta nyilvánosságra, hogy igazak a pletykák: valóban beteg. A színésznél ugyanis pozitív eredményt hozott a HIV-teszt, vagyis az AIDS kórokozójával küzd jelenleg is. A betegség ugyan féken tartható, ám nem szüntethető meg teljesen, így Charlie-nak élete végéig körültekintőnek kell lennie, mivel a HIV-vírus amellett, hogy leépíti az immunrendszerét, könnyen átadható másoknak védekezés nélküli szexuális együttlét útján, intravénás kábítószerfogyasztás által, nem megfelelően sterilizált eszközök vagy vérkészítmény révén.

Nincs senki különleges az életemben. Nem randizok. Kizárólag az egészségi állapotommal és a családommal foglalkozok jelenleg

– nyilatkozta a közelmúltban a színész.

Tom Hanks 

A 60 éves Oscar-díjas színész 2013-ban, David Letterman műsorában vallott arról, hogy kettes típusú diabétesze van. Elmondása szerint tudomása volt a magas vércukorszintjéről, orvosa azonban figyelmeztette, baj lehet. A színésznek azóta nagyon oda kell figyelnie arra, mit fogyaszt, szigorú diétát kénytelen követni, valamint rendszeresen sportolnia kell, amihez az elmúlt években sikeresen hozzászokott.

Lena Dunham

A Csajok sztárja endometriózissal, egy női reproduktív betegséggel küzd, ami amellett, hogy fájdalmas, még életveszélyes is lehet, ha nem veszik észre időben és kezeletlenül marad. A színésznőt idén tavasszal a betegséggel egybeeső megrepedt petefészek cisztája miatt műteni is kellett, de szerencsére azóta már jól van, ám gyógyulása eltartott egy darabig.

Selena Gomez

A színész-énekesnőnél tavaly diagnosztizáltak lupuszt, azóta pedig fokozottan oda kell figyelnie az egészségére mind fizikális, mind mentális tekintetben. A 24 éves slágergyáros augusztusban a turnéja fennmaradó állomásait is elnapolta, mivel betegsége nyomán számtalan olyan mellékhatás lépett fel nála, ami óvatosságra intette és úgy döntött, visszavonul és jelentkezik egy kezelésre.

Ahogy sokan tudjátok, egy évvel ezelőtt nyilvánosságra hoztam, hogy lupuszom van. Ez egy olyan betegség, ami különbözőképpen hat az emberekre. Rájöttem, hogy a szorongás, a pánikrohamok és a depresszió mind-mind ennek a mellékhatásai, melyek egyenként is kihívás elé állítanak. Szeretnék proaktív lenni, továbbra is az egészségemre és boldogságomra fókuszálni, ezért úgy döntöttem, hogy a legjobbat azzal teszem, ha szabadságra megyek

– írta közleményében a barna hajú szépség.

Kim Kardashian

A népszerű tévésztár sem tökéletes, bármennyire próbál annak látszani. 2011-ben ugyanis a családjáról szóló reality műsorban észrevette, hogy csúnya foltok jelentek meg a bőrén, orvosa pedig pikkelysömört állapított meg nála – ezzel a betegséggel küzd édesanyja, Kris Jenner is.

A krónikus, kiújulásra hajlamos betegség viszonylag ritka, és bár kezelhető, soha nem gyógyítható meg teljesen, ezen felül még öröklődésre is hajlamos, de nem feltétlen jelenik meg azoknál, akik a génjeikben hordozzák.

Michael Phelps

Az olimpiai aranyérmes úszó egy veleszületett betegséggel, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzd, ami – ahogy a nevében is viseli – hiperaktivitást, figyelemzavart, valamint feledékenységet is előidéz(het) elszenvedőinél. Kialakulásában szerepet játszik a genetikai hajlam, de egészséges embereknél is előfordulhat. Michael egyébként részint hiperaktivitásának visszaszorítása miatt kezdett sportolni, ami később nemcsak a szenvedélyévé, hanem a hivatásává is vált.

Michael J. Fox

A kanadai színésznél 1991-ben, 30 éves korában állapítottak meg Parkinson-kórt, de csak évekkel később szedte össze a bátorságát annyira, hogy kiálljonb a nyilvánosság elé és bevallja: beteg. Az idegrendszeri betegség elsősorban a mozgásért felelős agytörzsi ganglionokat károsítja. A Parkinson-kór fenti társaihoz hasonlóan gyógyíthatatlan, de féken tartható.

Avril Lavigne

Régóta nagy a csend a Girlfriend énekesnője körül, amiben közrejátszik, hogy hosszú ideje beteg. Először 2014-ben röppentek fel a pletykák azt illetően, hogy baj van, amit Avril maga is megerősített, később pedig – amikor rájött, mi áll rosszullétei hátterében – nyilvánosságra hozta, hogy Lyme-kóros.

Nem volt étvágyam, és úgy éreztem, hogy muszáj pihennem. A barátaim kérdezték, hogy mi bajom, de nem tudtam én se. Fogalmam se volt róla, hogy egy bogár csípése okozhatta ezt. Öt hónapra ágyhoz voltam kötve. Úgy éreztem, nem kapok levegőt, nem tudtam beszélni, se mozogni. Azt hittem, hogy haldoklom. Volt olyan, hogy egy egész hétig nem tudtam zuhanyozni, mert fel sem tudtam állni. Olyan volt, mintha kiszívták volna belőlem az életet

– mesélte egy interjúban a szőkeség.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek