Idézet (Nina 10 @ 2015.07.28. 15:46)
Megrohamoztam anyum könyvespolcát, így kapásból két könyvnek is nekiálltam. Egyik Jennifer Probst: Keresd az alkalmat címû romantikus regénye lenne. Ennek jelenleg a negyedénél tartok, tulajdonképpen egész jó kis könyv, viszont a túl sok romantika az agyamra ment így egy idõre felfüggesztettem az olvasását. A másik egy eléggé új regény lenne, nagyon reklámozták a neten és a könyvesboltokban, plusz mivel a Glamour könyvajánlójában is bent volt így adtam neki egy esélyt. Szerencsére anyának már megvolt, így el is kezdtem olvasni Barbara Taylor Bradford: A múlt titkai címû regényt. Nagyon nehezen álltam neki, távol állnak tõlem az ilyen könyvek, de már az elsõ oldalnál beleszerettem, alig bírom letenni. Ez is egy kicsit romantikus írómány, de egyben megadja a családi hangulatot, a tragédiák fájdalmát nagyszerûen érezteti az írónõ. Nem az a szokásos klisé, nem úszik semmi cukormázban, hanem az életre, a valóságra koncentrál, a szerelem nem áll a középpontban, sokkal inkább a család. Mindez egy csodás írónõ tollából.
Nos, tegnap befejeztem mindkettõnek az olvasását. A Keresd az alkalmat nagyon tetszett, egyszerûen imádtam, csak be kellett indulnia az eseményeknek. Õszintén szólva voltak részek ahol a legszívesebben leordítottam volna a pasi fejét, de végül minden jól sült el. Az utolsó fejezet nagyon imádnivaló volt, egyébként.
A Múlt titkaival kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Tetszett, habár szerintem Serenától ostoba döntés volt, hogy egy háborús frontra ment terhesen. És habár a fényképezésen kívül nem tett semmit, elvetélt, ráadásul Zac számára csak ekkor derült ki, hogy barátnõje terhes volt. És a csaj reakciója is furcsa volt amikor kiderült, hogy nem az a vérszerinti anyja akirõl hitte. Nem azért, de én nem ilyen nyugodt reakcióra számítottam tõle.
Mindenesetre ma elkezdtem olvasni Stephen Kingtõl a Ragyogást, valamint Nora Roberts: Sötét Boszorkány címû könyvét.