Starity

Közlemény!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2014. április 27. 15:52 #1
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Közlemény lehetőségének hiányában egyelőre ide írom a holnaptól (Gyk.: 2014-04-28 0 óra 0 perc) érvényes képekkel kapcsolatos változásokat, illetve témanyitással, hozzászólással, és véleményírással kapcsolatos tudnivalókat:

Stúdióképek, Rendezvények, Paparazzi, Újságok:
– csak HQ méret
– nem felfelé átméretezett
– lehetőleg tag-mentes kiváló minőségű kép (paparazzi esetében ez ugye nem mindig megoldható)

HQ definíciója: minimum 1 megapixel, azaz 1 millió képpontból álló kép. Tehát a kép szélességének, és magasságának is meg kell haladnia az 1000 pixelt.

Minden kategóriára érvényesen tiltás alatt vannak a JustJared, és hozzá hasonló oldalakról származó képek. Valamint szintén tiltva vannak a vegyes topikok, akár méret, akár képkategória keverése miatt.

Háttérképek: csak szabvány háttérkép felbontással rendelkező képek tölthetőek fel, legkisebb feltölthető felbontás 1024x768 pixel. A szabványba természetesen beletartozik a 4:3, 16:9, és 16:10 képarányú képek mindegyike.
Tilos feltölteni kollázs háttérképet!

Videók: ez egy eléggé szabad kategória, vidcap képek esetén a legkisebb feltölthető kép a 720p, vagyis az 1280x720-as felbontással rendelkező videóból származó képanyag a minimum. Feltölthető képek mennyisége maximum 100 darab, plusz, ha elérhető, akkor egy YouTube link, és egy előnézeti kép csatolható. A képeken kötelezően szerepelnie kell annak a sztárnak, akiről a topik nyílik. A filmkockákra bontott teljes klipet/videó feltöltése értelmetlen!

Kis felbontású képek: ebbe a kategóriába a Stúdióképek, Rendezvények, Újságok nem HQ méretű képei tölthetők fel. Valamint a különböző közösségi, és rajongói oldalakról származó 1000x1000 pixel felbontásnál kisebb képek szintén feltölthetőek.
Nem HQ Paparazzi képre nincs szükség, mint ahogy vegyes topikokra sem. Itt is tiltott a JustJared, és társainál elérhető kép feltöltése. Szintén tiltott olyan nem HQ méretű kép feltöltése, amiből már régen elérhető a HQ felbontás. Ha a képekből előbb csak a kisebb méret érhető el, akkor feltölthető ebbe a kategóriába, és amint elérhető a nagyobb felbontás, akkor az már a kategóriának megfelelő új topikba kerüljön.

Minden kép feltöltésére a Starity beépített képfeltöltő alkalmazása használandó (már amikor működik biggrin.gif )!!!

Filmek/sorozatok képei: akkor indítható egy adott filmnek/sorozatnak topik, ha már létezik legalább 1, azaz egy darab HQ méretű kép hozzá (ez lehet logó, promó, poszter, stb.). Csak azért, hogy elmondhassátok magatokról, hogy ti nyitottátok meg a topikot, ti is feleslegesen dolgoztatok, és a Moderátoroknak is plusz munkát adtok. Filmekhez, sorozatokhoz is elvárás a HQ kép, „összeguglizott”, bélyeg méretű képek, illetve avatarok, animált képek szükségtelenek.

A filmek, sorozatok esetében a topikok címei a következő formában nézzenek ki:
Film, sorozat eredeti címe / Film, sorozat magyar címe (már amennyiben ismert) (a bemutatás éve)

Képes téma indítással kapcsolatos további változás, hogy törekedjünk valamilyen egységes kinézetre a címek tekintetében.
Minta: sztár(ok) neve(i) – esemény neve, helye, ideje. (Gyk.: a mínusz jel, vagy kötőjel, kinek hogy tetszik, kötelezően használandó, és nem helyettesíthető mással. pl.: @; stb. Valamint a kötőjel előtt, és után kötelező a szóköz használata.)

Témaindításkor tiszteljük már meg annyira az adott sztárt, hogy a nevét helyesen írjuk le. Gondolok itt az újabban sokszor előforduló kis betűvel írt nevekre.

Témanyitás:
Új téma nyitásához legalább 20 hozzászólással és minimum kéthetes tagsággal kell rendelkezned. Topik nyitás előtt ügyelj az alábbiakra:
– Nézd meg, hogy hova kell feltöltened az új témát. Ha nem tudod, nézd át az oldalt, vagy kérdezz meg valakit. Nem sok időt vesz igénybe, és ezzel megkönnyítheted a többiek munkáját.
– Ha már tudod hova kell feltölteni, először használd a keresőt. Találsz egyet a jobb felső sarokban. Itt megkeresheted a sztárok adatlapját, kereshetsz a cikkek között, vagy a fórumon, illetve rákereshetsz külön a tagokra is.

A hozzászólás menete:
Amit csinálj:
– fejtsd ki kulturáltan a saját véleményedet, álláspontodat.
– tartsd tiszteletben mások véleményét, hiszen te is ezt várod el másoktól.

Amit NE csinálj:
– ne küldj egymás után több hozzászólást, használd a Szerkesztem gombot! (elküldés után még fél óráig lehetőséged van szerkeszteni, amit írtál!)
– ne írj megalapozatlan kijelentéseket, információkat!
– ne keveredj szócsatákba, mert teljesen feleslegesen pazarolod az energiád, mindenkinek megvan a saját véleménye, amit valószínűleg nem tudsz megváltoztatni!
– ne káromkodj!
– ne ítélj meg másokat faji származásuk alapján (tehát tilos a rasszizmus)!
– hozzászólásod ne csak egy (vagy több) hangulatjelből vagy értelmetlen kifejezésekből (pl. „xdxdxd”) állon!

Vélemény írása egy sztárról:
– Ne írj véleményt olyan sztárról, akit nem ismersz!
– Ha véleményt szeretnél írni, akkor fogadd el, hogy van egy minimum karakterszám, amit ki kell töltened. Ha nem tudsz mit írni, ne nyomj utána még száz felkiáltójelet és ne halmozd a betűket. Vagy írj még hozzá normálisan vagy egyáltalán ne írj róla.
– Ha egy adott sztárt nem szeretsz, akkor inkább ne írj róla semmit, vagy próbáld úgy megfogalmazni a véleményedet, hogy azzal ne sértsd meg az adott sztár rajongóit.

Egyelőre ennyi. Minden további változás ide fog kerülni, frissítés/kiegészítés megjegyzéssel, mindaddig, míg nem lesz lehetőségünk Közlemény létrehozására, mert akkor majd témák szerint bontjuk a leírást.

Frissítés, kiegészítés írására csak, és kizárólag a Starity-n tevékenykedő Moderátorok jogosultak!!!

Hozzászólás, tipp, vélemény nyugodtan jöhet, kulturált hangvétel mellett.

Update 2014 május 1.

Szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy már legalább egy hónapja tilos x napos y kihívás topik indítása. Ezt korábban jeleztük is a Moderátorok topikjában, és ez így is marad. Volt egy lélektani határ, ami után az összes hasonló topik értelmetlenné vált. Néhány még elmegy, de amikor naponta nyílt 10-15 újabb, ott már meg kellett húzni a határt.

Már feltöltött képekkel kapcsolatban: Nagyjából február vége óta a képeket tartalmazó tárhely megújult. És mint azt sokan tudjátok, jó néhány olyan topik található az egész Starity-n, amelyekben nem érhetőek el a képek.

A végleges álláspont ezzel kapcsolatban, hogy ezek a képek sajnálatos módon elvesztek, így két opció közül lehet választani. Az egyik, hogy ezeket a témákat átmozgatjuk az Archívumba, és egy új topikba feltölti valaki, aki rendelkezik a képekkel. A másik, hogy csak a csatolmányokat töröljük az eredeti topikból, és egy új hozzászólásba valaki újra feltölti a képeket.
Mindkét opciónál elsőbbséget élvez az a tag, aki annak idején a képeket feltöltötte, kivéve természetesen, ha az adott tag már nem tagja a Starity-nek.

Az ilyen, elérhetetlen képeket tartalmazó témákat továbbra is a Moderátorok topikjában kérjük jelezni!

!!UPDATE!! 2017.08.03.

Nos ebbe a mai napon futottam bele és gondoltam kimásolom, hogy lássa mindenki és tudatában legyen, mert ez mindig aktuális lesz! És igen, ezt maga Freeze fogalmazta meg!

Idézet (Freeze @ 2010.11.21. 15:36)
Mostanában egyre több az önjelölt moderátor a fórumon, akik nem csinálnak mást, mint a feszültséget keltik és a vitákat indítják a tagok között azzal, hogy önbíráskodással eldöntik, hogy a másik felhasználó mit csinált rosszul.
Szeretném tisztázni mindenkivel, hogy ez a magatartás nem megengedett az oldalon. A felhasználók megnyilvánulásait csak és kizárólag a moderátori feladatokat ellátó tagok bírálhatják a saját eszközeikkel.
Ha valaki szabályellenes dolgot észlel a fórumon, azt a kizárólag a Moderátorok topikjában jelezheti. A másik tagot nem figyelmeztetheti és nem írhatja bele a témába, hogy ez a hozzászólás vagy téma miért nem tetszik neki és mi vele a baj.
Ide tartozik a helyesírás kritizálása is. Senki nem kritizálhatja a másik tag helyesírását. Ez már személyeskedésnek minősül, hiszen nem a mondanivalóval vitázik az illető, hanem a másik tag személye ellen emel hangot. A személyeskedést nem toleráljuk, azonnali kitiltás jár érte.
Kérek mindenkit, hogy ennek tudatában írja a hozzászólásokat. Még ha egyet is ért a moderátori gárda az önbíráskodó személlyel, akkor is ugyanúgy büntetés fog járni érte.
101 felhasználónak tetszik: iannina, Minimanó94, Klauflau, AFCfan, Angel, Miss.Elizabeth, Nina 10, jasztelek, Ginuu, saii, Earth Song, Charmed and Dangerous, CandUs, Ildikócska10, Toxic, LovelyBarbaraPalvin, Lizania, dtsz, homecameraviettel, thundercloud, silenc, Vanamu, Cafatka, MadHatter, ArianaGrandeforever, lodovicacomello, lucymharding, AriG.Fan, Bogiboszi, Lambika, hermosastop, AmyVie, LaTasha, dave095, Kelsey, ocsati90, Domcicc, Tamás2.0, Cassie3, sziv55, Bessie, Lindsay019, szavy, Szandi0820, kia08, Jolie_77, Beyla, idone, funny18, Christo, hana001, Sally Sparrow, Grace Benning, duracell, Alison Lerman, samteatime, Seherezade1050, Éowyn, Karina197, FruFruChan, kurrek, RachelWillows, LoveNessa, drfan, Rap4ever8, TYÜTYI2006, Konvektor, Bae Hee Yeon, Pocok2001, rammievengeance, exchange., Violence, Fannycska999, Fannika010, Leonetta48, cat32, encike264, Violetta sztár2, yonghee., Andrany, taylex, Bogiii5, selena gomez14, NiceandCute, mangalover43, Cosmo, celebridades, ScreamQueen, TearsOnMirror, Nagy Timi, Beatrice Ve, LeerdammerGirl, Dorynda, Emeloverr., Selz1992, Tímeea, sazzadcpf, Alysia, williamgreen, Harlow, rithikasharma
2014. április 28. 08:04 #2
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10974
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Idézet (joe_r @ 2014.04.27. 15:52)
Filmek/sorozatok képei: akkor indítható egy adott filmnek/sorozatnak topik, ha már létezik legalább 1, azaz egy darab HQ méretű kép hozzá (ez lehet logó, promó, poszter, stb.). Csak azért, hogy elmondhassátok magatokról, hogy ti nyitottátok meg a topikot, ti is feleslegesen dolgoztatok, és a Moderátoroknak is plusz munkát adtok. Filmekhez, sorozatokhoz is elvárás a HQ kép, „összeguglizott”, bélyeg méretű képek, illetve avatarok, animált képek szükségtelenek.

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet azokkal a hírességekkel, akik már idősebbek vagy sajnos nem élnek, s a régebbi filmjeikhez nincsenek kifejezetten hatalmas felbontású és kiváló minőségű képek, de azért akadnak a lehetőségekhez mérten nem bélyeg méretű fotók? Vagyis oda akarok kilyukadni, hogy kifejezetten HQ minőségű nem biztos, hogy lesz hozzá. Ettől függetlenül szerintem érdekes lehet adott sztár neve alatt a korábbi munkásságából összegyűjtve egy képcsokor, még ha nem is nagyon nagy felbontásban. De nem is bélyeg-méretben. Erre van valami instrukció? smileeee.gif
11 felhasználónak tetszik: elavan2000, lodovicacomello, photeeqnet, Éowyn, sziv55, NiceandCute, Beatrice Ve, Emeloverr., sazzadcpf, williamgreen, lyrics3s
2014. május 01. 08:43 #3
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Idézet (Sally Sparrow @ 2014.04.28. 08:04)

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet azokkal a hírességekkel, akik már idősebbek vagy sajnos nem élnek, s a régebbi filmjeikhez nincsenek kifejezetten hatalmas felbontású és kiváló minőségű képek, de azért akadnak a lehetőségekhez mérten nem bélyeg méretű fotók? Vagyis oda akarok kilyukadni, hogy kifejezetten HQ minőségű nem biztos, hogy lesz hozzá. Ettől függetlenül szerintem érdekes lehet adott sztár neve alatt a korábbi munkásságából összegyűjtve egy képcsokor, még ha nem is nagyon nagy felbontásban. De nem is bélyeg-méretben. Erre van valami instrukció? smileeee.gif


Szerintem ebben a kérdésben van elfogadható kompromisszum. A filmekre, sorozatokra vonatkozó elvárás az újonnan megjelenő címekre vonatkozik elsősorban. Számomra legalábbis logikus, hogy 30-40 évvel ez előtti, vagy még ennél is régebbi filmek esetében nehéz, vagy teljesen lehetetlen olyan képet felkutatni, ami ebben a modern, digitális világban könnyedén kivitelezhető.

Ha egy régebbi filmhez vannak jó minőségű képek, akkor azokat fel lehet tölteni, még akkor is, ha adott esetben nem ütik meg a HQ felbontás méretkövetelményét. Értelemszerűen a bélyegkép minden esetben tiltott, akár régebbi, akár új filmről, sorozatról beszélünk.

---

Közlemény frissítve 2014.05.01-én!!!
23 felhasználónak tetszik: Klauflau, idone, Angel, Nina 10, CandUs, Lizania, Seherezade1050, lodovicacomello, Reija, Beyla, Bessie, Éowyn, Sally Sparrow, FruFruChan, kurrek, NiceandCute, celebridades, Nagy Timi, funny18, Beatrice Ve, Szandi0820, Emeloverr., sazzadcpf
2014. október 23. 00:29 #4
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Adatlapok szerkesztésének szabályait itt találjátok meg.

Adatlapokkal kapcsolatos kéréseid, kérdéseid lennének, akkor a visszabeszélőben található aktuális adatlapos topikba kell írnod. beer.gif
18 felhasználónak tetszik: dtsz, CandUs, AFCfan, Lizania, idone, Darkness, lodovicacomello, FruFruChan, Lindsay019, Nina 10, kurrek, Beyla, sziv55, Klauflau, NiceandCute, Beatrice Ve, Emeloverr., Alysia
2016. július 23. 08:59 #5
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
* A szabályok a fórumon nem azért vannak, hogy megszegd őket. Az élet itt rendkívül egyszerű. Ha szabályt szegsz, és rajtakapnak, szankciókban részesítenek.
* Amennyiben valamelyik moderátor
- privát üzenet formájában figyelmeztet valamire,
- elrejti egy, vagy több hozzászólásodat, törli egy, vagy több véleményedet, témádat,
- nem jelenteti meg a cikkedet,
- esetleg letilt pár napra,
azt nem jókedvében teszi, és még csak nem is azért, mert nem vagy neki szimpatikus.
* Ebből következik, hogy összeesküvés elméleteket gyártani és lázadást szítani lehet, ámde teljesen felesleges. Ellenben szép szóval és némi intelligenciával bármi megoldható.
* A Közlemény! nevű téma a fórumban és a Felhasználási feltételek támpontot adhatnak arra, hogy megértsd, mi az, amit nem tolerálunk.
* Olvasd el az előző pontban említett két irományt.
* Ha még mindig van kérdésed, gondod-bajod, szívfájdalmad, azt udvarias privát üzenet formájában közölheted bármelyik moderátorral.
* Ne felejtsd el, hogy a moderátor is ember. Ingyen, szabadidejében végzi itt a dolgát, legjobb tudása szerint. Még akkor is, ha te nem látod azt a rengeteg melót, amit belefektet az oldalba.
* Köszöntem a figyelmet. Kellemes időtöltést kívánok minden tagnak itt a starity.hu-n. meghajolo.gif
15 felhasználónak tetszik: bellaa10, Éowyn, Emeloverr., Lindsay019, Gureka10, idone, FruFruChan, funny18, Szandi0820, Christo, Bessie, Tamás2.0, missdaisy, LeerdammerGirl, Alysia
2016. augusztus 16. 22:33 #6
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Folyt.köv.

Lesztek szívesek (kinek nem inge, ne vegye magára) mellőzni a negyvenezer darab profil létrehozását, és az ilyen egyszemélyes kartelek gyülekezetét, csak azért, hogy egy adott sztárt népszerűbbé tegyetek. Ha regisztrálsz negyvenmilliószor és negyvenmillió véleményt írsz az adott sztárról, idővel rájövünk és az összes negyvenmillió profiloddal együtt kitiltunk. Egy idő után kérdés nélkül. Ami sok, az sok. Az oldal célja az is volna, hogy legalább valamiféle hiteles képet kapjunk róla, hogy az adott sztár mégis mennyire népszerű napjainkban, de így erre a legkisebb esély sincs. Ma sikerült egy olyan keszekusza többes regisztráció-kartelbe belefutnom vegyes IP címekkel, hogy még a hajam is égnek meredt tőle, úgyhogy ezentúl, ha ilyet látok, előbb "ütök" és azután se kérdezek. Szerintem elég világosan le van írva több helyen is, hogy tilos a dupla, ne adj isten, többes regisztráció. Legyen egy , ismétlem 1!!! db profilod, és használd szabályszerűen az oldalt.

UI: Ha változtatod az IP címed, egy idő után akkor is rájövünk, hogy ki vagy. smileeee.gif

Uii: Elnézést a kissé frusztrált hangnemért, tényleg, akire nem vonatkozik, ne vegye figyelembe.
17 felhasználónak tetszik: Alysia, Dorynda, Szandi0820, FruFruChan, Lindsay019, Christo, Cintia99, idone, missdaisy, exoverdose, Glamster, Mobius27, funny18, Emeloverr., goldman, LeerdammerGirl, sazzadcpf
2017. március 07. 21:21 #7
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus
 
StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 05.03.01.
Hozzászólás: 12488
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Offline offline
Idézet (joe_r @ 2014.04.27. 15:52)
HQ definíciója: minimum 1 megapixel, azaz 1 millió képpontból álló kép. Tehát a kép szélességének, és magasságának is meg kell haladnia az 1000 pixelt.


Ez alapból nem áll meg, mert sok kép nem arányos, gyakori a 800-900x1200-1500 pixel, ami az 1 millió pixelt eléri, de az 1000x1000-t nem. Főleg a szkennelt képek ilyenek, de gyakori a shoot képek között is.

Ám amiért írok, hogy valahogy kompromisszumosabb módszert kellene használni, ahelyett, hogy elkezdjük törölgetni, szétválasztani meg szétbarmolni a feltöltéseket.
Sok szkennelt sorozat vagy photoshoot sorozatban akad 1-2 vagy néhány kép, ami megfelel az 1 milliónak, egy másik része meg nem. Eddig ezek szét lettek szórva kis képek meg hq képek közé. A kis képek eleve nem elérhetőek az adatlapok felől, így szinte feltöltés után eltűnik a süllyesztőben - max akkor tudsz róla, ha újra fel akarod tölteni és azt kapod válaszul, hogy már valaki feltöltötte (valahová) amit nem lehet megtaláni.

Én az utóbbi időben több feltöltésnél azt alkalmaztam, ha van a sorozatban 2 kis kép és 3 vagy több hq, akkor az egészet a hq közé töltöttem, hogy ne legyen szétdarabolva és fordítva - 3 vagy több kis kép és 2 hq képből álló sorozat a kis képek közé ment.

Nem lenne jobb így feltölteni, mint szétszórni, szétdarabolni és két topikot nyitni egy-egy témának, ahelyett, hogy az egész sorozat egyben lenne/maradna???
6 felhasználónak tetszik: kurrek, FruFruChan, Emeloverr., BeJoyful, Beyla, goldman
2017. március 08. 19:19 #8
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus
 
StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 05.03.01.
Hozzászólás: 12488
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Offline offline
Azt tegnap kifelejtettem és ezt inkább a moderátoroknak, de a feltöltőknek is írom, hogy sok-sok topik és sok-sok kép van, amit hozzáértők szerkesztenek. Szkennelt képek. Eltüntetik róla a magazinok szöveges részeit/oldalszámait stb, photoshoppal, de attól az még szkennelt kép és nem photoshoot. Legutóbb Adriana Lima Ocean Drive szkennelt képeit én töltöttem fel, majd később valaki (már nem emlékszek ki volt) feltöltötte ugyanabba a topikba (helyesen) ugyanezeknek a képeknek a photoshoppolt tag nélküli verzióját. Szkenneltek voltak azok is, csak szerkesztettek rajta, ám át lett helyezve a photosootok közé (helytelenül). Erre jobban kellene figyelni. Egyéb oldalakon Cover+Photo vagy Cover+Photos címmel illetik ezeket. Szkennelt képek, de szövegek nélkül. A photoshoot meg megint egy másik dolog/kategória. Néha nehéz eldönteni melyik mi, de ha ott a címlap is, akkor biztosra vehető, hogy a többi is szkennelt kép.
8 felhasználónak tetszik: gomcafeeactivate, kurrek, Bessie, LaTasha, Emeloverr., Beyla, FruFruChan, idone
2017. március 10. 15:46 #9
LaTasha
LaTasha
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.12.14.
Hozzászólás: 17816
Csatolások: 223650
Azonosító: 46320
Offline offline
Idézet (_ToTo_ @ 2017.03.08. 19:19)
Azt tegnap kifelejtettem és ezt inkább a moderátoroknak, de a feltöltőknek is írom, hogy sok-sok topik és sok-sok kép van, amit hozzáértők szerkesztenek. Szkennelt képek. Eltüntetik róla a magazinok szöveges részeit/oldalszámait stb,  photoshoppal, de attól az még szkennelt kép és nem photoshoot. Legutóbb Adriana Lima Ocean Drive szkennelt képeit én töltöttem fel, majd később valaki (már nem emlékszek ki volt) feltöltötte ugyanabba a topikba (helyesen) ugyanezeknek a képeknek a photoshoppolt tag nélküli verzióját. Szkenneltek voltak azok is, csak szerkesztettek rajta, ám át lett helyezve a photosootok közé (helytelenül). Erre jobban kellene figyelni. Egyéb oldalakon Cover+Photo vagy Cover+Photos címmel illetik ezeket. Szkennelt képek, de szövegek nélkül. A photoshoot meg megint egy másik dolog/kategória. Néha nehéz eldönteni melyik mi, de ha ott a címlap is, akkor biztosra vehető, hogy a többi is szkennelt kép.



A magazinok már digitális formában is elérhetőek, amik vetekszenek a fotósorozatos formátumokkal. Tényleg nehéz eldönteni, hogy melyik mi. Én a szöveges verziókat a scannelésekhez, a szöveg nélkülieket pedig a fotósorozatokhoz töltöm fel. smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: kurrek, Emeloverr.
2017. március 14. 07:39 #10
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus
 
StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 05.03.01.
Hozzászólás: 12488
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Offline offline
Idézet (LaTasha @ 2017.03.10. 15:46)
A magazinok már digitális formában is elérhetőek, amik vetekszenek a fotósorozatos formátumokkal. Tényleg nehéz eldönteni, hogy melyik mi. Én a szöveges verziókat a scannelésekhez, a szöveg nélkülieket pedig a fotósorozatokhoz töltöm fel.  smileeee.gif


Ez is igaz, bár a kategória megnevezése:

Újságok, magazinok
Magazinokban, újságokban talált képek.


Az, hogy digitális vagy szkennelt formában, annak nincsen külön kategória. Régebben volt egyértelműen szkennelt képek kategória, most ez van.

És tényleg nehéz eldönteni, talán csak a méretéből, hogy szerkesztett módon van eltüntetve róla a szöveg vagy így tették fel digitális formában. Mindenesetre jó lenne egységesíteni valahogyan, mert elég zavarosak az ilyen topikok.


4 felhasználónak tetszik: Emeloverr., FruFruChan, LaTasha, lyrics3s
2017. augusztus 03. 14:22 #11
- törölt felhasználó -    
!!UPDATE!! 2017.08.03.

Nos ebbe a mai napon futottam bele és gondoltam kimásolom, hogy lássa mindenki és tudatában legyen, mert ez mindig aktuális lesz! És igen, ezt maga Freeze fogalmazta meg!

Idézet (Freeze @ 2010.11.21. 15:36)
Mostanában egyre több az önjelölt moderátor a fórumon, akik nem csinálnak mást, mint a feszültséget keltik és a vitákat indítják a tagok között azzal, hogy önbíráskodással eldöntik, hogy a másik felhasználó mit csinált rosszul.
Szeretném tisztázni mindenkivel, hogy ez a magatartás nem megengedett az oldalon. A felhasználók megnyilvánulásait csak és kizárólag a moderátori feladatokat ellátó tagok bírálhatják a saját eszközeikkel.
Ha valaki szabályellenes dolgot észlel a fórumon, azt a kizárólag a Moderátorok topikjában jelezheti. A másik tagot nem figyelmeztetheti és nem írhatja bele a témába, hogy ez a hozzászólás vagy téma miért nem tetszik neki és mi vele a baj.
Ide tartozik a helyesírás kritizálása is. Senki nem kritizálhatja a másik tag helyesírását. Ez már személyeskedésnek minősül, hiszen nem a mondanivalóval vitázik az illető, hanem a másik tag személye ellen emel hangot. A személyeskedést nem toleráljuk, azonnali kitiltás jár érte.
Kérek mindenkit, hogy ennek tudatában írja a hozzászólásokat. Még ha egyet is ért a moderátori gárda az önbíráskodó személlyel, akkor is ugyanúgy büntetés fog járni érte. 
beer.gif  beer.gif
16 felhasználónak tetszik: Betti90, Lindsay019, ramio, LexiCobain, silenc, Bessie, duracell, Gureka10, Bae Hee Yeon, idone, Szandi0820, funny18, LeerdammerGirl, Maiko, Alysia, Éowyn
2018. január 20. 21:33 #12
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
!!UPDATE!! 2018.01.20.

Holnap reggeltől kezdve, kérjük, hanyagoljátok a twitterről és instagrammról szedett NEM HIVATALOS rendezvényképeket a Rendezvények, események részlegben. Témát csak abban az esetben nyissatok, ha már vannak normális minőségű képek és tudjátok legalább a rendezvény pontos nevét, helyszínét és idejét.
Akik mindenképpen meg akarják osztani az ilyen HQ minőségű képeiket, azok is megtehetik a Paparazzi részlegben nyitott topikkal pl.: Emma Watson - Fan Pictures (HQ). Témát a Personal Photos mintájára elég egyet nyitni az adott sztárnak, mert a többi úgyis összevonásra kerül az eredeti témával. Kérünk mindenkit, hogy akik találnak ilyen témákat (régieket és újakat) a Moderátorok topikjában jelezze nekünk.
17 felhasználónak tetszik: gomcafeeactivate, LaTasha, mywifiextnetlogin, Selz, Lindsay019, Lady Suzy, Alysia, Szandi0820, idone, FruFruChan, Bae Hee Yeon, duracell, joe_r, LeerdammerGirl, rammievengeance, Bessie, agenslot5551
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!