Rick Riordan - Percy Jackson és az Olimposziak (Villámtolvaj, Szörnyek tengere, A titán átka, Csata a labirintusban)
Nagyon régóta tervben van ez a sorozat, de mindig volt valami másik történet, ami elsőbbséget élvezett. De most sikerült elővenni és az a helyzet, hogy imádtam a köteteket. Rowlingnak is van egy sajátos humora a Harry Potter-könyvekben, de Riordan valami hihetetlenül vicces. Elég csak végigolvasni a fejezetcímeket, máris kedvet kap az ember a könyvhöz.

Tehát ahogy kiolvastam az egyik részt, másnap mentem a boltba a következőért, mondjuk nem tudom, hogy ennyi erővel miért nem vettem meg egyszerre az összeset.

Az egyiptomi mitológia mellett a görög a kedvencem és imádtam, hogy már azelőtt tudtam, hogy milyen szörnnyel vagy istenséggel néznek szembe hőseink, mielőtt az író kifejtette volna. És igen, felettébb büszke voltam magamra. Egyébként az összefüggő gerincű és borítójú kiadást vettem meg, nagyon pöpecül néz ki, viszont az utolsó még nem jelent meg, ezért ki lehet röhögni, de azt még nem olvastam el. Várok, remélem nem hiába.
Stephen King / Joe Hill - A magas fűben, Teljes gázzal
Apa és fia írásai egy zsebkönyvben. Kingtől én még nem olvastam ilyen gusztustalan és sokkoló történetet, mint A magas fűben. Konkrétan le kellett tennem a könyvet, mert rosszul lettem tőle. Nekem már csak ilyen érzékeny lelki világom van, pedig Kingnek azért vannak durva írásai, de ez most betett. A sztori egyébként iszonyat beránt, komolyan a csávónak van fantáziája, de ezt tudjuk. A Teljes gázzal pont az ellentéte, szintén izgalmas, viszont ahogy a címéből is sejteni lehet, sokkal gyorsabb a tempója. Az ilyen novellásköteteket nagyon hamar ki szoktam végezni, pont azért, mert a történetek nincsenek túlhúzva, de mindig van egy újabb, ami magával ragad.
Stephen King – Aki kapja, marja
Anno nekem tetszett a Mr. Mercedes című krimis írása Kingnek, de azért hiányoltam belőle valami természetfelettit, valami borzongatót. Pont ezért hanyagoltam a folytatás olvasását, mert a főszereplő sem volt nekem egy erős karakter. Majd egy szintén King rajongó barátom mondta, hogy ne aggódjak, ez a könyv kicsit uncsin kezdődik, aztán kapunk pár utalást erre-arra, úgyhogy nem fogok csalódni. Tényleg nem, egy éjszaka elolvastam a fél könyvet. Sok a sztorizgatás benne, ismerjük már Kinget, néha elkalandozik, de mégis izgalmas volt.
Stephen King – Agykontroll
Ebben a könyvben nagyon tetszett az, hogy a gyilkos nem csak úgy irányít másokat, hanem van benne egy kis tekerés is a módszert illetően. Ebben a Mercedeses-gyilkos trilógiában mindig több szálon futottak a cselekmények és nagyon izgi volt, mikor azok összekapcsolódtak a nagy leszámoláshoz. A könyvek borítója pedig nagyon ötletes, örülnék, ha a kiadó megtartaná ezt a jó szokását és ezután is ilyen szépségeket gyártanának le.