Starity

Ezeket mindenképp tudnod kell a másságról

17 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. augusztus 29. 11:18 #141
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus
 
StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 05.03.01.
Hozzászólás: 12489
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Offline offline
Idézet (itsjustme @ 2014.08.28. 21:53)
természetesen úgy, hogy fingja nincs az embernek a helyzetről, és arról, hogy min mennek keresztül azok az emberek, akiknek mondjuk meg kell küzdeni a másságuk elfogadásával, illetve elfogadtatásával könnyű is pofázni. tudod milyen érzés bevallani a családodnak, hogy "más" vagy, és látni rajtuk a csalódottságot, a hitetlenkedést? dobtak már el az állítólagos barátaid csak azért, mert nem tudják elfogadni azt, amilyennek születtél, és amiről te nem tehetsz?


Erre csak annyit kérdeznék, hogy 'ők' törődnek más nyomorával, problémáival, halálos betegségeivel, amputált végtagjaival? Százszor szerencsétlenebb és százszor több segítségre szoruló emberek milliói élnek a földön, de megpróbálják kisajátítani a gondokat, hogy milyen nehéz nekik.
Ehhez kb már csak azt tudnám hasonlítani amit a zsidószervezetek művelnek, megpróbálják kisajátitaní a II világháború történéseit és saját tragédiájukként feltüntetni, holott sokkal több keresztény vagy más vallású ember veszett oda, de valahogy erről hajlamosak megfeledkezni. Sztálin sokkal több ember haláláért felelős, mint Hitler. Persze nem akarom semmelyiket a másik elé/fölé helyezni, szar ember volt mindkettő, de azért legyünk tisztában a dolgokkal.

Kicsit elkanyarodtam, a hasonlat azért volt, hogy érzékeltessem, hogy minden más társadalmi probléma fölé akarják helyezni ezt az elfogadás kérdést, holott vannak súlyosabb problémák is a világban. Persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de ha őket sem érdekli az én gondom meg más gondja, akkor ne várják a sült galambot. Majd ha felvonulnak az én gondjaimért is, majd akkor odaállok én is melléjük az Andrássy úton, addig meg kerüljenek a témával és éljék az életüket a jóváhagyásom vagy ellenérzésem nélkül, közömbösen.

A gyereknevelés is nehéz kérdés, nem gondolom, hogy ha egy meleg pár gyermeket nevel, akkor az is meleg lesz, de hogy nem egészséges gyermekkora lesz, az tuti. Elég belegondolni, hogy csúfolódás tárgya lesz a többi gyerek között, azoknak meg még maga a Jóisten sem tudja még elmagyarázni az elfogadást egy bizonyos korig. Az a pár év meg bőven elég lesz ahhoz, hogy lelkisérült legyen az a gyerek.
3 felhasználónak tetszik: Beyla, An_d_a, Chloe97
2014. augusztus 29. 11:24 #142
Yolandi
Yolandi
új tag
 
StátuszIf you want it...let's do it...ride it...my pony!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.31.
Hozzászólás: 59
Csatolások: 0
Azonosító: 214458
Offline offline
Idézet (Betti888 @ 2014.08.29. 09:15)
Szeretném elmondani, hogy mindenkinek a véleményét és álláspontját tiszteletben tartom, ezért ezt kölcsönösen is elvárom. Nem próbálom a saját nézetemet ráerőltetni másokra, hiszen attól vagyunk emberek, hogy önálló meglátásaink vannak, ebből kifolyólag pedig előfordul, hogy nem értünk egyet a többi embertársunkkal. 
Engem személy szerint elborzaszt a homoszexualitás. Az egyik legtermészetellenesebb és legabnormálisabb dolognak tartom ezt a fajta szexuális irányultságot, de ami számomra még ennél is szomorúbb, az az, hogy sokan épelméjűnek és természetesnek vallják (mi másért engedélyezték volna a melegházasságot?), és ezt a téves megállapítást mindenáron próbálják ránk erőszakolni. Azzal a ténnyel teljes mértékben egyetértek, hogy fogadjuk el a homoszexuálisokat, hiszen ők maguk nem tehetnek arról, hogy a sajátjukkal megegyező nemhez vonzódnak. Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy támogatni kell, hiszen teljes mértékben rendellenes: maga a biológiai kialakításunk támasztja alá ezt a tényt! A testfelépítésünk is igazolja, hogy ez egy torz világnézet, hiszen csakis két ellentétes nemű lény tud közösülni egymással és így szaporodni. 
Leginkább a Biblia iránti tiszteletem késztet erre az állásfoglalásra, hiszen ha Isten elfogadta volna, hogy két azonos nemű vonzalma kiteljesedjen testi úton, úgy teremtette volna meg a férfit és a nőt, hogy az azonos neműek is tudjanak szaporodni egymással, Isten ugyanis azt akarta, hogy az emberek sokasodjanak és népesítsék be a Földet.
Természetesen mindannyian emberek vagyunk és meg kell tanulnunk elfogadni és szeretni egymást. Csupán szerettem volna leírni a saját logikám által kialakított véleményemet, senkit nem ítélek el saját neme iránti viszonyulása alapján, csupán ne állítsuk be természetesnek a természetelleneset.


Kedves Betti!

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy én egy heteroszexuális lány vagyok, azaz - a te szempontod alapján - normális és természetes. Mivel kulturáltan fogalmaztad meg a véleményed, ezért én is így teszek: nem értek egyet! Olvasva a soraidat nem értettem, hogy mi késztett egy (vélhetően) fiatal lányt arra, hogy természetellenesnek titulálja a nemi orientáltság ezen formáját. Aztán megláttam a szót: Biblia. Távol álljon tőlem, hogy bíráljam más vallási hovatartozását, hiszen pont ez lenne a mondandóm lényege: ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ismerős? Ugyanúgy nincsen jogod rámondani egy meleg társunkra, hogy természetellenes, ahogy én sem mondhatom ugyanezt a szűklátókörű, bigott vallásosságra. Olvastam a bibliát. De nem csak azt, hanem több buddhista illetve természeti vallásos könyvet, úgyhogy bátran ki merem jelenteni, hogy annak, amiről beszélsz semmi nyoma egyik - mások által szentnek mondott - írásban sem. Egyformák vagyunk. Fiúk, lányok, idősek, fiatalok, homók és heterók, mind-mind ugyanolyan homo sapiensek vagyunk, és ez innentől kezdve már TERMÉSZETES ÉS NORMÁLIS.
Mélységesen elítélem a családbántalmazókat, a pedofilokat, elborzasztanak a kemény drogosok, az alkoholisták... de mindenki a saját háza táján söprögessen!
Még két dolgot szeretnék megemlíteni. Egyrészt a "támogatás" nem azt jelenti ezesetben, hogy utcára vonulunk, hogy "Ez az, éljen, mindenki legyen meleg!". Hanem azt az ELVET TÁMOGATJUK, hogy ne rekesszék ki a társadalomból egyik embert sem, pláne olyan miatt, amiről nem tehet, és mondjuk azon kívül, hogy homoszexuális, dolgozik rendesen és szorgalmasan, adakozik, vicces és szórakoztató példánya lenne a társadalomnak, ha nem vernék agyon a metrón, csak azért, mert véletlenül gyanús módon szőlőzsírozta a száját fiú létére.
És végül: Kívánom Neked és a hozzád hasonló sablonok szerint gondolkodó embernek, hogy SOHA ne szülessen homoszexuális gyermeke! Borzalmas lehet olyan családba beleszületni, ahol a szülők csak azért nem állnak szóba gyerekükkel, mert kiderült, hogy saját neméhez vonzódik. NA, EZ A HOZZÁÁLLÁS RENDELLENES!
Remélem nem sértettem meg senkit a véleményemmel.
8 felhasználónak tetszik: JBT1, MadHatter, Jolie_77, elin., Szandi0820, janet7, itsjustme, Fan-ily6889
2014. augusztus 29. 11:28 #143
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan
 
StátuszHamarosan frissittem a sztáradatlapokat
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.05.18.
Hozzászólás: 8003
Csatolások: 8879
Azonosító: 175987
Offline offline
Nem fogom végig olvasni a kommenteket, még egy ilyen remek cikk után is ugyanúgy lesznek, akik elutasítsák a homoszexualitás (nem mellesleg azok a megvetendőek/undorítóak, akik ekképp vélekednek azokról, akik nem heterók).
Nekem világéletemben semmi bajom nem volt ezzel, ha két ember szereti egymást és olyan szerencsés, hogy egymásra talál, akkor senkinek sincs joga őket szidni, vagy közéjük állni. Az, hogy azonos neműek vagy sem, teljességgel mindegy.
Elismerem, én se szeretem, ha az utcán nyalják-falják egymást, de nem azért, mert egyneműek, ha egy ellentétes nemű pár csinálja ugyanezt, azt se szeretem pardon.gif
Az emberek felfogásával van baj, a melegek sem különböznek tőlünk semmiben, nincs szükség semmiféle vitára vagy hasonlóra, csak elfogadásra, azok, akik nyíltan elismerik másságukat még az ilyen felszíne világban is csak tiszteletet érdemelnek, ismerek én több homoszekszuális/biszexuális embert, van amelyiket kedvelem, van amelyiket nem, nem ezen múlik.
Egyébként, ha az ókorban nem volt ezzel baj, most miért lenne, nehogy már még ebből a szempontból is visszafejlődjünk unsure.gif
2014. augusztus 29. 11:33 #144
Turcsányi Nelli
Turcsányi Nelli
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.10.
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 229172
Offline offline
Hűűű ezek nagyon érdekes dolgok.Sok mindent meg lehet tudni!!!!
2014. augusztus 29. 11:53 #145
Cinti1999
Cinti1999
 
Státusz"Ha minden kívánságod valóra válna,sok álmod pusztulna el." - Marilyn Manson
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.03.06.
Hozzászólás: 751
Csatolások: 0
Azonosító: 197302
Offline offline
Ez nagyon jó cikk lett!
2014. augusztus 29. 11:58 #146
- törölt felhasználó -    
Idézet (anzi7 @ 2014.08.29. 11:17)
Nem ítélem el őket,de ne akarják,hogy minél többen legyenek melegek,meg hogy ezt reklámozzák.

_nevet.gif _nevet.gif _nevet.gif
7 felhasználónak tetszik: MadHatter, Jolie_77, Szandi0820, janet7, Fan-ily6889, JBT1, taylex
2014. augusztus 29. 12:16 #147
ApusztákBoszorkánya
ApusztákBoszorkánya
♥Alexandra♥xD
 
StátuszNézd meg mama a sminkem,szép lettem,éljen!!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.06.22.
Hozzászólás: 5000
Csatolások: 0
Azonosító: 228068
Offline offline
Tudom,hogy gonosz dolog,de én akkor is rosszul lennék,hogyha a buszon,vagy utcán smároló pasikat látnék,vagy kézen fogva járkálnának...heteróknál is zavar egyébként(ilyen vagyok),de valahogy náluk jobban..érdekes,a lány-lánnyal is zavar,ha nyilvánosság előtt teszik,de valahogy a férfi-férfivel jobban.=/ és tényleg van ilyen az állatoknál is...az is zavar.:S mindig rászólok például a ferde hajlamú kutyákra,mert rosszul vagyok tőle,ha meglátom....sajnálom,ez van.
2014. augusztus 29. 12:26 #148
- törölt felhasználó -    
Nagyon érdekes cikk volt! meghajolo.gif Szerintem egyáltalán nincs mit elítélni a homoszexuálisokon. Szerintem nem baromság, hogy legyen a meleg és leszbikus pároknak gyerekük. Mert ők is ugyanúgy tudnak szeretni, mint a hetero szülők. Az a szomorú, hogy a melegeket cikizik, holott ők is ugyanúgy akarnak élni, mint a hetero párok, és még az utcára sem mehetnek ki, mint egy pár, mert biztos kapnának pár beszólást. Nem bírom megérteni a homofóbokat. Nekik tán jobb lesz azzal, ha másokat cikiznek? Szerintem ezzel is csak önmagukat égetik le, és az éretlenségüket mutogatják. fool.gif
2014. augusztus 29. 12:29 #149
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.05.22.
Hozzászólás: 1333
Csatolások: 1279
Azonosító: 96609
Offline offline
Idézet (Cheral @ 2014.08.29. 11:16)
50 cent? Őt nem tudtam,hogy homo.


rolleyes.gif

"többek között még olyan hírességek szülei (voltak) melegek, leszbikusak vagy biszexuálisak, mint..."
1 felhasználónak tetszik: elin.
2014. augusztus 29. 12:31 #150
hellorl
hellorl
alksldjskd
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.06.21.
Hozzászólás: 1577
Csatolások: 82
Azonosító: 129677
Offline offline
Ami a legviccesebb, hogy egy ilyen komoly téma jelent meg ezen az oldalon, és ezt boncolgatják olyan fiatalok, akiknek gyakorlatilag ki sem fejlődött egy "rendes", erős személyisége. Véleménye lehet mindenkinek, de úristen.....vak vezet világtalant. Meg akarjátok győzni a másikat, hogy ki mit gondoljon, mi a jó és hogyan kell erről vélekedni. omg.gif Fel van fújva ez a téma, mint állat. Mindenki gondolkodjon a "legprimitívebb" agyával és rájön arra, hogy ez is az életünk része, ilyen mindig is volt és mindig is lesz. Nem kell olyanoknak harcolnia a másság ellen, akiknek semmi közük nincs hozzá. Eredményhez úgysem vezet.
2 felhasználónak tetszik: An_d_a, Beyla
2014. augusztus 29. 12:36 #151
- törölt felhasználó -    
Idézet (Betti888 @ 2014.08.29. 09:15)
Szeretném elmondani, hogy mindenkinek a véleményét és álláspontját tiszteletben tartom, ezért ezt kölcsönösen is elvárom. Nem próbálom a saját nézetemet ráerőltetni másokra, hiszen attól vagyunk emberek, hogy önálló meglátásaink vannak, ebből kifolyólag pedig előfordul, hogy nem értünk egyet a többi embertársunkkal. 
Engem személy szerint elborzaszt a homoszexualitás. Az egyik legtermészetellenesebb és legabnormálisabb dolognak tartom ezt a fajta szexuális irányultságot, de ami számomra még ennél is szomorúbb, az az, hogy sokan épelméjűnek és természetesnek vallják (mi másért engedélyezték volna a melegházasságot?), és ezt a téves megállapítást mindenáron próbálják ránk erőszakolni. Azzal a ténnyel teljes mértékben egyetértek, hogy fogadjuk el a homoszexuálisokat, hiszen ők maguk nem tehetnek arról, hogy a sajátjukkal megegyező nemhez vonzódnak. Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy támogatni kell, hiszen teljes mértékben rendellenes: maga a biológiai kialakításunk támasztja alá ezt a tényt! A testfelépítésünk is igazolja, hogy ez egy torz világnézet, hiszen csakis két ellentétes nemű lény tud közösülni egymással és így szaporodni. 
Leginkább a Biblia iránti tiszteletem késztet erre az állásfoglalásra, hiszen ha Isten elfogadta volna, hogy két azonos nemű vonzalma kiteljesedjen testi úton, úgy teremtette volna meg a férfit és a nőt, hogy az azonos neműek is tudjanak szaporodni egymással, Isten ugyanis azt akarta, hogy az emberek sokasodjanak és népesítsék be a Földet.
Természetesen mindannyian emberek vagyunk és meg kell tanulnunk elfogadni és szeretni egymást. Csupán szerettem volna leírni a saját logikám által kialakított véleményemet, senkit nem ítélek el saját neme iránti viszonyulása alapján, csupán ne állítsuk be természetesnek a természetelleneset.


Kicsi korom óta járok hittanra, voltam elsőáldozó is és bérmálkozó is + templomba is sokat jártam. Tehát életemben már minimum egyszer átvettem a Bibliát. De a Biblia szerintem sehol nem említi azt hogy Isten máglyára küldte volna, vagy valamilyen formában ellen lenne a melegeknek. Ezt inkább csak az Egyház mondja és ellenzi a homoszexualitás minden formáját . Úgy hogy közben azt hirdetik hogy minden embert úgy szeressünk mint saját magunkat. Na ezért vagyok én annyira az Egyház ellen. pardon.gif
6 felhasználónak tetszik: MadHatter, Fan-ily6889, Szandi0820, janet7, itsjustme, taylex
2014. augusztus 29. 12:46 #152
- törölt felhasználó -    
Tegnap este már nem volt erőm reagálni, de valaki egy szaftos és szűk látókörű magánvélemény mellé odaírta, hogy "józan gondolkodás", mikor csak a világfájdalmáról olvashattunk, hogy mennyire le van nyomva a homoszexualitás a torkán. Egyrészt: ami nem érdekel, nem foglalkozom vele. Ha pl. itt is lehoznak egy cikket, ami nem izgat, szimplán bezárom az oldalt, aztán teszem a dolgom. De úgy látszik, az ilyeneket mégis nagyon lázban tartja a dolog. Másrészt: ha annyira józan gondolkodásról beszélnénk, belegondolnánk magunkat a homoszexuálisok helyébe is... Kb. gyermekkoruk óta ("ne babázz, nem vagy kislány", "ne az autókkal játssz, nem vagy kisfiú") folyamatosan kapják az olyan lelki dolgokat, amik életük végéig megmaradhatnak. Az iskolában a buta gyerekek pl. nem is tudják, hogy ez mennyire belevésődhet szerencsétlen emberbe (meg ide amúgy többek között sorolhatnánk a túlsúlyosakat is, akik megkapják, hogy "te dagadt, hájas disznó" stb.), és meglehet, hogy sose fogja magát egyenértékűnek gondolni a többiekkel, MIKOR NINCS IS SEMMI BAJ VELE. Arról van szó, hogy görcsösen keressük a másikban azt, amivel éreztethetjük vele, hogy "nem elég jó", eközben meg elhitetjük magunkkal, hogy mi sokkal jobbak vagyunk, holott ez marhára nincs így. Szomorú, hogy 2014-ben még mindig téma a homoszexualitás. Kicsit viccesnek is tartom, hogy a legalapvetőbb emberi jogot próbálják megvonni tőlük: hogy szeressenek.

Szóval visszatérve a gondolatmenetem legelejére: a (jobb esetben nem homofób) heterók problémája ezek szerint az, hogy úgy érzik, le van nyomva a torkukon a homoszexualitás. Melyiket nehezebb megoldani? Heteróként ignorálni azt, ami állításom szerint engem egyáltalán nem érdekel, vagy homoszexuálisként eltűrni azt a sok szarságot, amit folyamatosan, napi szinten kapok a társadalomtól? Nem mellesleg ennyi erővel a homoszexuálisok is érezhetik úgy, hogy a heteroszexualitás le van nyomva a torkukon, mert mindenhol azt látják, hogy ők milyen boldogok (ideális esetben), elfogadottak, ilyen világban nekik pedig erre alig van esélyük - legalábbis nem itthon.

Amúgy mikor írtam a cikket, nagyon lesokkolt a lobotómiás rész. o.O Főleg, hogy utánaolvastam, hogy mi is az pontosan. Épelméjű ember ilyet az ellenségének sem kíván, nem egy egészséges embernek.

Egy másik tag írt egy olyat egyébként, hogy ilyenről nem kéne cikket írni. Szerintem pont ezért tartunk ott, ahol...

A Bibliáról pedig ennyit. Szerintem ez egy nagyon /szép/ film, ami igaz történeten alapul, miszerint egy vallásos édesanya nem tudja elfogadni a fia melegségét. A srác öngyilkosságot követ el, az anyuka pedig utána az egyik legnagyobb melegjogi aktivista lesz. A videó alatti leírásban kicsit bővebben kifejtik.

Idézet (anzi7 @ 2014.08.29. 11:17)
Ne ez legyen már a normális. Az a normális,hogy van egy csaj meg egy fiú,összejönnek,aztán gyerekeik lesznek,meg unokáik. Nem az,hogy két pasi összejön és örökbe fogadnak egy gyereket. Nem ítélem el őket,de ne akarják,hogy minél többen legyenek melegek,meg hogy ezt reklámozzák.

Ki mondja meg, hogy mi a normális? Itsjustme írta még régebben (ami nagyon megmaradt bennem), hogy a heteroszexualitás nem normális, csak elterjedt. Nem mellesleg meg mit jelent az, hogy "ne akarják, hogy minél többen legyenek melegek"? Szerinted ők maguktól akarnak homoszexuálisok lenni?...

Idézet (joe_r @ 2014.08.29. 10:47)

Az viszont tény, a Bibliától függetlenül is, hogy az ember az egyetlen olyan faj, aki nem kizárólag csak a fajfenntartás miatt él szexuális életet, hanem pusztán az élvezet miatt is.

Ha jól tudom, a delfinek is élnek szexuális életet örömszerzés céljából. :D (Szerintem tök vicces, hogy pont a delfinek. :D)

Idézet (_ToTo_ @ 2014.08.29. 11:18)
Majd ha felvonulnak az én gondjaimért is, majd akkor odaállok én is melléjük az Andrássy úton, addig meg kerüljenek a témával és éljék az életüket a jóváhagyásom vagy ellenérzésem nélkül, közömbösen.

Miért nekik kéne felvonulniuk a TE problémáidért? Mindenki álljon ki maga mellett, nem is értem, hogy lehetnek valakinek ilyen elvárásai... Így van, majd még el is bújnak, mert nem adsz (nem adtok?) áldást az életükre. XD Jajj. :D
8 felhasználónak tetszik: MadHatter, Jolie_77, elin., Szandi0820, janet7, JBT1, joe_r, itsjustme
2014. augusztus 29. 12:56 #153
MrVelvetSky
MrVelvetSky
All Red Everything™
 
Státusz
  Csoport: Megerősítés alatt
Csatlakozott: 13.08.28.
Hozzászólás: 1134
Csatolások: 26
Azonosító: 210689
Offline offline
Szerintem semmi különös nincs ebben én nem ítélem el őket ugyanolyan emberek mint mi. Meg se kéne őket különböztetni. És még hogy betegség pff. na mindegy nem írok regényt:D
2014. augusztus 29. 13:06 #154
- törölt felhasználó -    
Én nagyon hiszek benne, hogy nincs különbség heterok és homoszexuálisok között, nem ez alapján ítélek meg egy embert, hanem az alapján, hogy milyen velem szemben. Lehet egy hetero is seggfej és ugyan úgy egy homoszexuális is. Engedélyezném a melegházasságot a világ minden pontján, nem különb egy sima esküvőtől.
Szomorú, hogy sokan ezt még ma is egy rossz dolognak, egy betegségnek vagy járványnak tartják. Szerintem ciki homofóbnak lenni a mai világban, tudatlanságról és butaságról árulkodik.
2014. augusztus 29. 13:07 #155
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.07.
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
Offline offline
Idézet (_ToTo_ @ 2014.08.29. 11:18)
Erre csak annyit kérdeznék, hogy 'ők' törődnek más nyomorával, problémáival, halálos betegségeivel, amputált végtagjaival? Százszor szerencsétlenebb és százszor több segítségre szoruló emberek milliói élnek a földön, de megpróbálják kisajátítani a gondokat, hogy milyen nehéz nekik. 
Ehhez kb már csak azt tudnám hasonlítani amit a zsidószervezetek művelnek, megpróbálják kisajátitaní a II világháború történéseit és saját tragédiájukként feltüntetni, holott sokkal több keresztény vagy más vallású ember veszett oda, de valahogy erről hajlamosak megfeledkezni. Sztálin sokkal több ember haláláért felelős, mint Hitler. Persze nem akarom semmelyiket a másik elé/fölé helyezni, szar ember volt mindkettő, de azért legyünk tisztában a dolgokkal. 
Kicsit elkanyarodtam, a hasonlat azért volt, hogy érzékeltessem, hogy minden más társadalmi probléma fölé akarják helyezni ezt az elfogadás kérdést, holott vannak súlyosabb problémák is a világban. Persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de ha őket sem érdekli az én gondom meg más gondja, akkor ne várják a sült galambot. Majd ha felvonulnak az én gondjaimért is, majd akkor odaállok én is melléjük az Andrássy úton, addig meg kerüljenek a témával és éljék az életüket a jóváhagyásom vagy ellenérzésem nélkül, közömbösen.
A gyereknevelés is nehéz kérdés, nem gondolom, hogy ha egy meleg pár gyermeket nevel, akkor az is meleg lesz, de hogy nem egészséges gyermekkora lesz, az tuti. Elég belegondolni, hogy csúfolódás tárgya lesz a többi gyerek között, azoknak meg még maga a Jóisten sem tudja még elmagyarázni az elfogadást egy bizonyos korig. Az a pár év meg bőven elég lesz ahhoz, hogy lelkisérült legyen az a gyerek.

persze, mindenkinek másféle problémái adódnak, amik elfogadásra szorulnának, és mivel az emberek önzőek, mindenkinek a saját problémája lesz az elsődleges és a legnagyobb, és a saját helyzetét fogja a legnehezebbnek látni, ha épp rosszabb napjaiban van. sajnálom a testi fogyatékossággal élőket, nem nézem le egyáltalán őket, ahol tudok segíteni nekik, ott segítek, alkalmazkodom hozzájuk, és véletlen sem érzékeltetem, hogy "különbek" lennének a szerencsétlen helyzetük miatt, amiről nem tehetnek, mert nem azok, ugyanúgy, ugyanolyan emberek, mint te vagy én. mit tudok tenni értük? elfogadom őket, mint mindenki más, akiben van emberség. mégis csak egy betegségről beszélünk. viszont nem élek testi fogyatékossággal, miért az legyen számomra az elsődleges, és a fontosabb, hogy ha én a biszexualitásom miatt vagyok kinézve és lehordva? az érzi át a helyezetet, és az ismeri, aki benne van, annak nehéz és az küzd. csak az. én nem tudom, min megy át ő, ő nem tudja, min megyek át én. senkinek sincs elképzelése sem a másik problémájáról, és azoknak súlyosságáról. neked egy kis apróságnak tűnik, annak pedig, aki épp azért önmarcangolva önmagát, mert ráébredt, hogy a másik nem iránt érez vonzalmat, az élete legnehezebb időszakának. nem véletlen őrül bele sok ember, és lesz akár öngyilkos. a társadalomnak ezzel is törődnie kellene, mert az a természetellenes, hogy emberek ölik meg magukat azért, amilyenek, mikor állítólag úgy kellene szeretnünk és elfogadnunk a másikat, ahogy van. legyen akár meleg, aszexuális, tranvesztita, zsidó, keresztény, sátánista, vagy küzdjön bármilyen mentális retardációval, vagy bármilyen a külsejére kiható betegséggel. akármilyen címkéket is lehet ráaggasztani a másikra, ugyanolyan marad, és ez kellene hogy számítson, nem pedig az, hogy a címkékhez milyen domináló előítéletek kapcsolódnak. nem az a lényeg, hogy elfogadjuk a homoszexuális emberek létezését. az a lényeg, hogy elfogadott legyen, hogy minden ember más, és minden ember úgy legyen jó, amilyen, legyen bármilyen kisebb-nagyobb "furcsa" dolga is, ugyanúgy értékei vannak, lehet nagyobbak is, mint sokan gondolnák.
5 felhasználónak tetszik: elin., Fan-ily6889, Szandi0820, janet7, JBT1
2014. augusztus 29. 13:16 #156
- törölt felhasználó -    
A legjobb barátom meleg. Jobbat vagy másabb barátot el sem tudnék képzelni magamnak. Nem azért mert meleg... mikor szóba kerül ez eszembe sem jut.
Aki a meleg társadalmat a felvonulásaikkal hozza párhuzamba nagyon rosszul látja a dolgokat. Hiszen én sem vonulok fel mert a pasikat szeretem. A magánélet nem az utcára, kamerák elé való.
És ha ez a cikk csak egy ember látásmódját változtatja meg a későbbiekben netán ahelyett, hogy elzárkózna egy embertársától mert az meleg/leszbikus nyitni fog felé akkor már megérte, hogy a cikk létrejöjjön.
Nem kell vitáznotok, hogy ez jó-e vagy rossz ez se nem jó és se nem rossz, ez egy olyan dolog amit vagy elfogadsz és emberként kezeled a társaid, vagy mérgelődhetsz és meg is érdemled.
2014. augusztus 29. 13:22 #157
ONE DIRECTION20
ONE DIRECTION20
morsa
 
Státuszte quiero más que nunca
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.29.
Hozzászólás: 1999
Csatolások: 8
Azonosító: 210787
Offline offline
szerintem semmi kivetni való nincs abban,ha valaki nem a másik nemhez vonzódik.számomra teljes mértékben elfogadott,hogy valakinek más a nemi identitása.gondoljunk csak bele.képzeljük el,hogy a legjobb barátod,az egyik családtagod,vagy akár te homoszexuális vagy.hogy érezheti magát az az ember,aki minden áldott nap úgy megy munkába/iskolába/vagy a dolgára,hogy amikor a párjával megfogják egymás kezét az utcán,ezer szempár szegeződik rájuk.persze,vannak olyan emberek,akik ezt nehez,vagy akár nem udják "felfogni",hogy van ilyen,de még a médiának is rá kell tennie egy lapáttal!hogy ők is azt hangoztasság:a melegek űrlények!a legbefolyásolhatóbb emberek ezt mind elhiszik,áttérnek erre a "hitre".mégis milyen alapon???ha nem tudnak dönteni,akkor ne ítélkezzenek,mert csak azt védik,amit a sok birka hisz.ez nem helyén való.remélem,néhány éven belül elfogadott lesz a másság,és most lehet h egy rakás hülyeséget összehordtam,a lényeg,hogy remélem elfogadott lesz a homo és/vagy biszexualitás,mert ők is ugyanúgy emberek,semmivel sem különb egy hetero egy melegnél,egyáltalán nem jobb!ezt kéne bevésni az emberek fejébe!
2014. augusztus 29. 13:32 #158
HRéka0000
HRéka0000
 
StátuszHRéka0000 még nem állította be a státuszát Nem a fenét! Itt van! --->Jól vagyok!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.12.28.
Hozzászólás: 562
Csatolások: 0
Azonosító: 217712
Offline offline
Oké! Rendben! Legyenek melegek! Nem érdekel! De ne a buszon csókolózzanak már! Sajnos egyike vagyok azon embereknek, akik rosszul vannak ettől, és mielőtt még ideírnátok az orrom alá, hogy "Hogy képzeled? Semmi jogod nincs elítélni!" Vagy, hogy "máskor fordulj el" elmondanám, hogy a két meleg párocska az egész 30 perces utat végignyelvezte én meg már azt sem tudtam, hogy hova nézzek. Tényleg nem ítélkezni akartam, csak megjegyeztem, hogy ezt talán mégsem kéne, még a heterósoknak sem... :/
2014. augusztus 29. 13:33 #159
Mina20
Mina20
új tag
 
Státusz,,Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam." /Déri János/
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.05.16.
Hozzászólás: 41
Csatolások: 0
Azonosító: 202073
Offline offline
Na szóval, úgy éreztem a sok negatív komment után én is leírom a véleményem.
Elsőként idézném Ferenc pápa szavait a melegekről: ,,Ki vagyok én, hogy elítéljem őket?" Az egyház valóban sokáig hangoztatta azt hogy a homoszexualitás bűn, azonban a Bibliában ilyen sosem szerepelt. Az egész a gyűlölet a sötét középkorból ered, előtte rengeteg kultúrában egyáltalán nem volt bűn. Gondoljunk csak a rómaiakra és a görögökre.
Sokan írták hogy undorító... Kérdezem én miért? Mért undorító a szerelem? Mért undorító az ha valaki szereti a másikat, és felvállalja saját magát. Maximum furcsa, mivel megszoktuk hogy a legtöbb ember heteroszexuális. Nem a meleg az undorító ember, hanem az aki nőket erőszakol, gyerekeket gyilkol vagy molesztál, és még sorolhatnánk. Nekem határozott véleményem van a melegekről, én nem divatból tekintem őket egyen értékű embernek hanem azért mert valóban azok! Ugyanabból a fajból származunk, és ugyanez a helyzet a rasszizmussal is! Én elfogadom más véleményét hogy neki ez nem tetszik, de azért sokan átesnek a ló túloldalára és szidják azért mert nem olyan mint ő... Feltételezem nekik sem sem esne jól ha gúnyolnák olyan miatt amiről nem tehetnek.
5 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Fan-ily6889, Szandi0820, janet7, x Maite_Sandra x
2014. augusztus 29. 13:41 #160
Chloe97
Chloe97
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.25.
Hozzászólás: 31
Csatolások: 0
Azonosító: 133858
Offline offline
Elszomorítanak ezek a hozzászólások... vegyük természetesnek, hogy valaki homoszexuális? Komolyan, a legtöbb kommentből az jön le, hogy még jobban el kellene fogadni, mint a heteroszexualitást... Botrány!
1 felhasználónak tetszik: Mendys
17 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!